Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Το Feng Shui του Μακιγιάζ


Το feng shui μας αποκαλύπτει ποιες είναι οι τεχνικές και τα χρώματα που θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε την προσωπική μας ηρεμία και ισορροπία. Η ερμηνεία των χρωμάτων θα μας αποκαλύψει ποια χρώματα είναι ιδανικά για μας και για το αποτέλεσμα που θέλουμε να προσεγγίσουμε. Το μακιγιάζ είναι τέχνη και, όπως όλες οι τέχνες, χρειάζεται την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να πετύχει.

  
*      Αρχικά καθοριστικό ρόλο παίζει ο χώρος που επιλέγουμε για το μακιγιάζ μας. Αν βαφόμαστε στην κρεβατοκάμαρα, θα βελτιωθεί η προσωπική μας ζωή. Αν μακιγιαριζόμαστε στο μπάνιο και στο χώρο εργασίας η πνευματικότητά μας, ενώ το μακιγιάζ στην κουζίνα θα βοηθήσει τα οικονομικά μας.

*      Το φωτεινό κόκκινο κραγιόν χαρίζει αυτοπεποίθηση.

*      Οι χρυσές αποχρώσεις βελτιώνουν τα οικονομικά.

*      Οι τόνοι του καφέ προσφέρουν σταθερότητα και ασφάλεια.

*      Να καταργήσουμε τη μαύρη μάσκαρα και να πειραματιστούμε με μπλε ή καφέ, που θα δώσει πολύ μεγαλύτερη ένταση στο βλέμμα.

*      Γενικά να προτιμάμε τρυφερές αποχρώσεις. Το ροδακινί και τα ροζέ είναι ιδανικά. Δίνουν υγιή και ξεκούραστη όψη. 
 
*      Η σωστή τοποθέτηση του καθρέφτη παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχική μας κατάσταση. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι καθρέφτες απορροφούν την αρνητική ενέργεια και πως θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 20 εκατοστά από το πρόσωπό μας την ώρα του μακιγιάζ για να μην καταπιέζετε η ενέργειά μας! Καλό θα είναι να αποφεύγουμε τους μικρούς καθρέφτες.

*      Για να αναδειχθεί το χρώμα, η υφή της επιδερμίδας πρέπει να είναι λεία και ομοιόμορφη. Να χρησιμοποιούμε μια ενυδατική κρέμα με χρώμα και κονσίλερ, όπου χρειάζεται, για να πετύχουμε την απόλυτα ιδανική υφή.

*      Για να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο φωτεινό μας μακιγιάζ, φοράμε λευκό μπλουζάκι ή ρούχα σε ουδέτερους τόνους.

*      Να σκεφτόμαστε θετικά και να χαμογελάμε! Είναι ο μόνος τρόπος να αναδείξουμε το μακιγιάζ.


Συνοπτική ερμηνεία των χρωμάτων

ΜΑΥΡΟ: Το χρώμα της επιτυχημένης επαγγελματία, κατάλληλο για τη σταδιοδρομία σας και για τα επαγγελματικά σας ραντεβού.

ΚΟΚΚΙΝΟ: Χρώμα που εκπροσωπεί τα κέρδη.


ΧΡΥΣΟ: «Περισσότερος χρυσός, περισσότερη δύναμη.»

ΡΟΔΙΝΟ: Προσθέτει μια απαλή, θηλυκή αίσθηση σε οποιοδήποτε βλέμμα.

ΚΙΤΡΙΝΟ: Σταθερότητα και ισορροπία.

ΠΡΑΣΙΝΟ: «Οικογενειακό», εφησυχαστικό χρώμα.

ΣΚΟΥΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ: Ενέργεια και δύναμη.

ΜΠΛΕ: Το χρώμα του ουρανού και της θάλασσας, ηρεμία.

ΓΑΛΑΖΙΟ: Φρεσκάδα.

ΛΕΥΚΟ: Αγνότητα, διαύγεια.

1 κομεντς:

Ανώνυμος είπε...

μετά απο αυτό ένα έχω να δηλώσω ότι είμαι η πιο πλούσια ευτυχισμένη και γεμάτη αυτοπεποίθηση γυναίκα που κυκλοφορεί σε όλο τον πλανήτη ααααααααα και έχω και οικογενειακή σταθερότητα και ισσοροπία κοίτα τι έκανα χωρίς να το ξέρω άρε feng shui τι μου προσφέρεις σε ευχαριστώ απο τα βάθυ της καρδιάς μου με αγάπη Δήμητρα

Δημοσίευση σχολίου