Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

test 4

Ψυχολογικό Test..Τί άνθρωπος είστε;;;

Tο test αυτό εφάρμοζε μια Βέλγικη εταιρεία προκειμένου
να  προβεί σε προσλήψεις. Όταν διέρευσε, απαγορευτηκε η
χρήση του, επειδή φωτογράφιζε ακριβώς  το χαρακτήρα
κάθε υποψηφίου (προσωπικά δεδομένα!!!!)

Διαβάστε την παρακάτω ιστορία και απαντήστε στην
ερώτηση όσο πιο αυθόρμητα και γρήγορα μπορείτε.

Είναι δυο νησιά γειτονικά. Στο ένα ζει ένας άγριος (βάρβαρος, απολίτιστος) και ένας πολιτισμένος.
Στο άλλο νησί ζουν αρκετοί άνθρωποι, μεταξύ αυτών και μια κοπέλα που είναι ερωτευμένη με τον πολιτισμένο και έχει σχέση μαζί του. Θέλει να πάει στο απέναντι νησί
προκειμένου να συναντήσει τον αγαπημένο της. Ρωτάει τον μοναδικό βαρκάρη του νησιού, πόσα θέλει να την πάει απέναντι με τη βάρκα του.
Ο βαρκάρης της απαντά ότι δε θέλει λεφτά και ότι θα την πάει στο νησί του καλού της, υπό τον όρο ότι θα είναι γυμνή μέσα στη βάρκα.
Η κοπέλα σοκάρεται…δεν ξέρει τι να κάνει και πάει να ζητήσει τη βοήθεια του σοφού του νησιού. Αυτός αφού, την άκουσε με προσοχή, της απάντησε: «Να κάνεις παιδί μου αυτό που σε προστάζει η καρδιά σου…».
Κι έτσι η κοπέλα αποφάσισε να πάει γυμνή, προκειμένου να συναντήσει τον αγαπημένο της.
Πράγματι, τυπικός ο βαρκάρης την πήγε. Στην προκυμαία όμως ήταν ο άγριος…ο οποίος μόλις είδε γυναίκα και μάλιστα γυμνή…τη βίασε…
Την στιγμή του βιασμού έρχεται ο πολιτισμένος βλέπει το σκηνικό και έξαλλος λέει στην κοπέλα να τα μαζέψει και να φύγει αμέσως! Δεν τη θέλει πια…χωριζουν… Και την διωχνει.
Τέλος ιστορίας. Εσείς πρέπει να αξιολογήσετε τα 5 πρόσωπα, από τον καλύτερο ως στον χειρότερο, δηλαδή, στο νούμερο 1 αυτός που πιστεύετε ότι ήταν ο καλύτερος, στο 2 ο αμέσως επόμενος… και στο 5 ο χειρότερος όλων.

Υπενθυμίζονται τα πρόσωπα:
Άγριος, πολιτισμένος, κοπέλα, βαρκάρης, σοφός…


Απάντηση-ερμηνεία:
Η σημασία του κάθε προσώπου:
Βαρκάρης=Ανάγκη για απόκτηση χρημάτων.
Πολιτισμένος=Το ενδιαφέρον για την άποψη του κόσμου.
Κοπέλα= Η ανάγκη για συναίσθημα.
Σοφός= Η σημασία που δίνεται στη λογική.
Άγριος= Η βαρύτητα που δίνεται στο σεξ.
(για να δείτε την απάντηση κρατήστε το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού πατημένο και σύρτε το από την αρχή έως το τέλος της μαύρης επιφάνειας.)

18 μυστήριοι πόνοι και πως να τους ξεφορτωθείτε


 
Πολλές φορές ο λόγος για τον οποίον πονάμε έχει να κάνει με τις απλούστερες επιλογές της καθημερινότητάς μας. Καθηγητές της Cleveland Clinic στην Φλόριντα παρουσιάζουν ορισμένες συνήθεις αιτίες πόνων, τις οποίες πιθανώς δεν είχαμε υποψιαστεί μέχρι σήμερα, και εξηγούν τους πιο εύκολους τρόπους για να τους αντιμετωπίσουμε. Διευκρινίζουν, ωστόσο, ότι είναι απαραίτητο να απευθυνθούν σε κάποιον γιατρό αν οι πόνοι αυτοί παρουσιάζουν τα εξής χαρακτηριστικά:
-Πόνος στο στήθος
- Ισχυρός πονοκέφαλος και «πιασμένος» σβέρκος
-Πόνος που σχετίζεται με κάποιο ατύχημα
-Πόνος που συνοδεύεται από αδυναμία ή μούδιασμα


Σαγιονάρες και σανδάλια με σόλες από αφρώδες πλαστικό: Τα υποδήματα αυτά προσφέρουν ανεπαρκή στήριξη στην καμάρα του ποδιού, επιφέροντας πόνο στα πόδια, τους αστραγάλους και τα γόνατα.
Λύση: Φοράτε παπούτσια με καλή στήριξη στο πέλμα και την καμάρα της πατούσας, ενώ όταν ξέρετε ότι θα περπατήσετε πολύ προτιμήστε αθλητικά παπούτσια.

Smart phones: Μήπως έχετε κάποιο κινητό τηλέφωνο που σας επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα, να σερφάρετε στο διαδίκτυο και να παίζετε παιχνίδια; Πολύ δουλειά για τους αντίχειρες! Οι γιατροί τα τελευταία χρόνια συναντούν όλο και περισσότερο σημάδια αρθρίτιδας στις βάσεις των αντιχείρων σε άτομα ακόμα και 30 ετών.
Λύση: Όταν οι αντίχειρές σας ξεκινήσουν να πονάνε, σταματήστε να ασχολείστε με το κινητό σας τηλέφωνο. Αν ο πόνος συνεχιστεί χρησιμοποιήστε το τηλέφωνο για την βασική του λειτουργία: Καλέστε τον γιατρό σας. Υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες κατά της αρθρίτιδας.

Πορτοφόλι στην πίσω τσέπη του παντελονιού: Όσο υπερβολικό κι αν σας ακούγεται, αν τοποθετείτε συστηματικά το πορτοφόλι σας στην πίσω τσέπη του παντελονιού σας και δεν το βγάζετε όταν κάθεστε, αυτό μπορεί να σας προκαλέσει πόνο στην πλάτη και τα οπίσθια, ο οποίος μπορεί ακόμα και να επιφέρει αντανακλαστικούς πόνους, μέσω του ισχιακού νεύρου, στο ένα πόδι. Ένα μεγάλο πορτοφόλι μπορεί επίσης να προκαλέσει ελαφριά μετατόπιση της σπονδυλικής στήλης, δημιουργώντας τέντωμα στους μύες.
Λύση: Αφαιρείτε το πορτοφόλι από την συγκεκριμένη θέση κάθε φορά που κάθεστε, ειδικά στο αυτοκίνητο.


Οδήγηση: Πολλοί άνθρωποι τοποθετούν το κάθισμα του αυτοκινήτου τους σε λάθος γωνία. Αν το κάθισμα είναι υπερβολικά ξαπλωμένο, πιθανώς σας αναγκάζει να σκύβετε προς τα μπρος για να πιάσετε το τιμόνι. Αυτό απομακρύνει το κεφάλι σας από το στήριγμα και μπορεί να προκαλέσει πόνο στο σβέρκο.
Λύση: Τοποθετήστε το κάθισμα του αυτοκινήτου σας σε όρθια θέση, η οποία θα σας στηρίζει στο κεφάλι και χαμηλά στην πλάτη. Το τιμόνι θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση που μπορείτε εύκολα να το πιάσετε, οπότε τα χέρια σας θα πρέπει να είναι ελαφρώς τεντωμένα και χαλαρά.

Διαδραστικά video games: Τα video games που εξομοιώνουν τις κινήσεις δημοφιλών αθλημάτων μπορούν να προκαλέσουν πραγματικά αθλητικά ατυχήματα. Οι γιατροί επιμένουν ότι ο υπερβάλλων ζήλος στα παιχνίδια αυτά μπορεί να προκαλέσει από διαστρέμματα έως ρήξη των συνδέσμων και σπασίματα.
Λύση: Κάνετε μερικές εκτάσεις πριν ξεκινήσετε να παίζετε ένα τέτοιο video game. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο γύρω σας, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να χτυπήσετε ή να σπάσετε κάτι. Και μην παίζετε για περισσότερη ώρα απ’όσο θα παίζετε αν επρόκειτο για πραγματικό άθλημα.

Τυρί: Τυρί; Κι όμως, αν είστε λάτρεις των… γκουρμέ εκδοχών του περίφημου γαλακτοκομικού και υποφέρετε από πονοκεφάλους, μόλις βρήκατε μία πιθανή αιτία. Τα παλαιωμένα τυριά, όπως το ροκφόρ, το μπρι, το τσένταρ, η φέτα, η μοτσαρέλα, η παρμεζάνα και τα ελβετικά τυριά περιέχουν μία ουσία, η οποία λέγεται τυραμίνη. Ο περίφημος αυτός υπαίτιος των πονοκεφάλων εντοπίζεται, επίσης, σε κάποια επεξεργασμένα κρέατα και οινοπνευματώδη.
Λύση: Διατηρήστε ένα διατροφικό ημερολόγιο που θα σας βοηθήσει να εντοπίζετε ποιες ημέρες φάγατε τι και είχατε πονοκέφαλο, ώστε να αποφεύγετε τις τροφές αυτές.

Σύνδρομο του καναπέ: Κι όμως, ακόμα και ο χρόνος που περνάτε ξαπλωμένοι στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση μπορεί να προκαλέσει πόνους σε διάφορα σημεία. Αν είστε ξαπλωμένοι παράλληλα με τον καναπέ και χρειάζεται να στρίβετε το κεφάλι σας για να βλέπετε τηλεόραση, για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσει πόνο στον σβέρκο σας –ειδικά αν σας παίρνει ο ύπνος σε αυτήν την στάση.
Λύση: Διατηρήστε όσο τον δυνατόν καλύτερη στάση στο σώμα σας όταν είστε ξαπλωμένοι και χαλαρώνετε. Βεβαιωθείτε, επίσης, ότι η τηλεόρασή σας δεν είναι τοποθετημένη πολύ ψηλά.

Το μωρό σας: Απλά και μόνο το καθημερινό σήκωμα του μωρού σας από την κούνια ή το κάθισμά του μπορεί να προκαλέσει στενωτική τενοντοελυτρίτιδα De Quervain (ή σύνδρομο De Quervain). Πρόκειται για το επαναλαμβανόμενο τέντωμα του καρπού και του αντίχειρα, το οποίο προκαλεί πόνο και πρήξιμο.
Λύση: Βρείτε έναν τρόπο να σηκώνετε το μωρό σας χωρίς να τεντώνετε τους καρπούς σας. Είναι προτιμότερο να χαμηλώσετε λίγο τα πλαινά κάγκελα της κούνιας του μωρού και να το σηκώνετε με τους μεγαλύτερους μύες των χεριών σας από την μέση του, τοποθετώντας καλά τα χέρια σας κάτω από την πλάτη και τα οπίσθιά του.

Τσάντα laptop: Αν κουβαλάτε καθημερινά το laptop σας σα να ήταν ένα επιπλέον μέλος στο σώμα σας, το πιθανότερο είναι ότι καταπονείτε μέρος του σώματός σας. Η τσάντες laptop χειρός προκαλούν τέντωμα των μυών του χεριού και μπορούν να οδηγήσουν σε επικονδυλίτιδα, μία πάθηση που γίνεται αντιληπτή λόγω πόνου στην έξω πλάγια περιοχή του αγκώνα, ο οποίος μπορεί να «αντανακλά» μέχρι τα δάκτυλα. Από την άλλη, τσάντες που κρεμιούνται στον έναν ώμο μπορούν να προκαλέσουν πόνο στην πλάτη ή στον ώμο.
Λύση: Προτιμήστε μία συρόμενη θήκη laptop, μία θήκη που να κρεμιέται και από τους δύο ώμους σαν σάκα ή αγοράστε ένα ελαφρύτερο μοντέλο φορητού υπολογιστή.

Ο τρόπος που πιάνετε τα μαλλιά σας: Μία πολύ σφιχτή αλογοουρά μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο ή ημικρανίες. Άτομα επιρρεπή σε πονοκεφάλους, μάλιστα, μπορεί να ενοχληθούν ακόμα και από κάποιο σφιχτό καπέλο, μία κορδέλα, ένα μαντήλι στο κεφάλι, ή απλά κοκαλάκια και τσιμπιδάκια.
Λύση: Αφήστε τα μαλλιά σας λυτά και αποφύγετε τα καπέλα.
Έντονες μυρωδιές: Οι γιατροί δεν είναι σίγουροι γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά είναι γεγονός ότι οι πολύ δυνατές μυρωδιές μπορεί να προκαλέσουν ημικρανίες. Οι μυρωδιές μπορεί να περιλαμβάνουν από ενοχλητικές οσμές, όπως η μπογιά και ο καπνός, έως ευχάριστα αρώματα όπως φρέσκα λουλούδια.
Λύση: Αποφύγετε τις μυρωδιές που σας προκαλούν πονοκέφαλο.

Ο τρόπος που κοιμάστε: Αν τα περισσότερα πρωινά που ξυπνάτε αισθάνεστε πιασμένοι και πονάτε σε σημεία, αναλογιστείτε την στάση του σώματός σας στον ύπνο. Όσοι κοιμούνται μπρούμυτα μπορεί να τεντώνουν τον λαιμό τους σε υπερβολικό βαθμό, ενώ άλλοι κοιμούνται στο πλάι με το ένα χέρι κάτω από το κεφάλι. Μετά από πολλές ώρες οι στάσεις αυτές μπορούν να προκαλέσουν πόνο στον αυχένα ή τον ώμο.
Λύση: Ο καλύτερος τρόπος να κοιμηθείτε είναι είτε ανάσκελα είτε στο πλάι με το χέρι χαμηλότερα από το ύψος του ώμου. Ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα μπορεί, μάλιστα, να βοηθήσει στην καλύτερη στήριξη της μέσης.

Ποτά: Το αλκοόλ είναι ο βασιλιάς του πόνου στα ποτά. Ιδιαίτερα το κόκκινο κρασί, το ουίσκι, η μπύρα και η σαμπάνια είναι αυτά που κατηγορούνται συχνότερα για πονοκεφάλους.
Λύση: Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ.
Παράλειψη γευμάτων: Το να αποφεύγετε να τρώτε τακτικά προκαλεί πτώση του σακχάρου στο αίμα. Σε κάποιους ανθρώπους αυτό μπορεί να δημιουργήσει ισχυρούς πονοκεφάλους, πριν ακόμα συνειδητοποιήσουν ότι πεινούν.
Λύση: Τρώτε τακτικά μέσα στην μέρα πλούσια σε θρεπτική αξία γεύματα. Προτιμάτε φαγητά που συνδυάζουν πρωτεΐνη και τροφές ολικής άλεσης, όπως το φυστικοβούτυρο ή τα δημητριακά.

Η ζέστη: Δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι οι κλιματικές αλλαγές μπορούν να τους δημιουργήσουν πονοκεφάλους. Ιδιαίτερα όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει πολλοί παραπονιούνται ότι υποφέρουν από ημικρανίες και άλλους πονοκεφάλους.
Λύση: Καθώς τον καιρό δε μπορείτε να τον ελέγξετε, παρατηρήστε ποιες ακριβώς αλλαγές του είναι αυτές που σας ενοχλούν και… προετοιμαστείτε ανάλογα, με κλιματιστικά και υγραντήρες ατμόσφαιρας.

Τρίξιμο δοντιών: Ερεθισμένα σαγόνια και βουβός πονοκέφαλος; Μήπως τρίζετε τα δόντια σας ενώ κοιμάστε; Αν είστε χρόνιος «τροχιστής» ο πόνος δεν είναι το μόνο που θα πρέπει να σας απασχολεί. Μπορείτε να καταστρέψετε όχι μόνο τα δόντια σας, αλλά και τα σαγόνια και την ακοή σας.
Λύση: Επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας, ο οποίος μπορεί να σας προμηθεύσει με ειδικό «μασελάκι» που θα σας προστατεύει κατά την διάρκεια του ύπνου. 


Σεξ: Ο πονοκέφαλος του σεξ δεν είναι παραμύθι των παλιών συζύγων. Το σεξ μπορεί πράγματι να αυξήσει την πίεση στο αίμα και την ένταση των μυών στο κεφάλι, προκαλώντας πονοκέφαλο τάσεως, όπως τον ονομάζει ο παθολόγος κ. Αναστάσιος Σπαντιδέας. Στους άνδρες, μάλιστα, συμβαίνει συχνότερα απ’ό,τι στις γυναίκες. Κι αν είναι κανείς έτσι κι αλλιώς επιρρεπής στους πονοκεφάλους, ο «πονοκέφαλος του σεξ» δεν θα απέχει πολύ ως αίσθηση από τους υπόλοιπους.
Λύση: Οι πονοκέφαλοι αυτοί συνήθως αντιμετωπίζονται με συμβατικά παυσίπονα. Αλλά αναφέρετε το σύμπτωμα και στον γιατρό σας για να είστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται για κάποιο σημάδι μιας σοβαρότερης κατάστασης.

Στρες: Το στρες συμβάλλει σε πολλές εκφάνσεις πόνου στο σώμα μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι σφίγγουν τους μύες της πλάτης τους όταν είναι αγχωμένοι, κάτι που οδηγεί σε χρόνιους πόνους στην πλάτη. Οι περισσότεροι πονοκέφαλοι προκαλούνται από το στρες, το οποίο άλλωστε μπορεί να οδηγήσει και στο τρίξιμο των δοντιών που αναφέρθηκε παραπάνω.
Λύση: Εφαρμόστε τεχνικές χαλάρωσης, όπως ο διαλογισμός και η γιόγκα.

Life is short!!!!

Υπέροχο
μάθημα!!! 


Το κορίτσι στη φωτογραφία είναι η Katie
Kirkpatrick,  είναι
21 ετών. Δίπλα της βρίσκεται ο αρραβωνιαστικός της ο Νικ, 23 ετών.    

Η φωτογραφία πάρθηκε λίγο πριν τη γαμήλια
τελετή τους που έγινε στις11 Ιανουαρίου,
2005 στις Η.Π.Α.  

Η
Katie  είχε καρκίνο στα
τελευταία στάδια και περνούσε πολλές ώρες τη μέρα παίρνοντας
φαρμακευτική αγωγή.
 
Στη φωτογραφία ο Νικ την περιμένει να τελειώσει μια από τις
πολλές χημειοθεραπείες που έκανε.Σε πείσμα όλου του
πόνου
που ένιωθε,
του καταπονημένου οργανισμού της και τως παρενεργειών της μορφίνης
η
Katie  ετοιμάστηκε
για το γάμο της και πρόσεξε την κάθε λεπτομέρεια.
 
 
Το νυφικό της χρειάστηκε πολλές φορές να το
τροποποιήσουν λόγω του βάρους που έχανε συνέχεια.Ένα
ασυνήθιστο αξεσουάρι στο πάρτι ήταν η φιάλη οξυγόνου την
οποία χρησιμοποιούσε η
 Katie και κατά τη διάρκεια της τελετής
και  γάμου.


Το άλλο ζευγάρι στη
φωτογραφία είναι οι γονείς του Νικ, ιδιαίτερα συγκινημένοι που έβλεπαν
το γιο τους να παντρεύεται τον έρωτά του από το σχολείο.

Η
 Katie,  πάνω
στο αναπηρικό καροτσάκι με τη φιάλη οξυγόνου, ακούγοντας ένα τραγούδι
από τον άντρα της και τους φίλους του
.

 


Στη δεξίωση η
Katie ξεκουραζόταν συνέχεια. Ο
πόνος δεν την άφησε να σταθεί αρκετές φορές και αναγκαζόταν να κάθεται.
Η  Katie πέθανε πέντε
μέρες μετά τη μέρα του γάμου της. Παρακολουθώντας μια γυναίκα, τόσο
άρρωστη και αδύνατη να παντρεύεται και να έχει ένα τόσο ωραίο χαμόγελο
στο πρόσωπό της μάς κάνει να σκεφτούμε
: η ευτυχία είναι εφικτή, χωρίς να έχει σημασία
πόσο χρόνος θα χρειαστεί γι' αυτή.
 
 

 
 Πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε τις ζωές μας
πολύπλοκες.


Η ζωή
είναι σύντομη,
 
σπάσε τους κανόνες,
 
συγχώρα γρήγορα,
 
φίλησε με πάθος,

αγάπα αληθινά,
 
γέλα ασταμάτητα
 
και ποτέ μη σταματάς να χαμογελάς

όσο παράξενη και να είναι η ζωή.
 
Η ζωή δεν είναι πάντα το πάρτι που περιμένουμε να είναι,
 
αλλά όσο καιρό είμαστε εκεί, πρέπει να χαμογελούμε και να
είμαστε ευχαριστημένοι.

Φρούτα και βιταμίνες: Οι «ζουμεροί» μας σύμμαχοι


Θρεπτικοί σύμμαχοί του οργανισμού μας ανεξαρτήτως εποχής, τα φρούτα φημίζονται για την τεράστια ποικιλία και την σαγηνευτική τους γεύση. Τα περισσότερα από αυτά μάλιστα, είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά και για αυτόν ακριβώς τον λόγο συνιστάται η καθημερινή κατανάλωσή τους σαν συνοδευτικά των γευμάτων ή αντί αυτών

Σκέτα, σε φρουτοσαλάτες, σε χυμούς ή smoothies, όπως και αν τα καταναλώσουμε δεν παύουν να παραμένουν άκρως θρεπτικά και εύγευστα. Συγκεντρώσαμε τα πιο "διάσημα" και ευεργετικά εξ' αυτών.


Καρπούζι
Αδιαμφισβήτητα ο «βασιλιάς» του καλοκαιριού. Πλούσιο χρώμα, δροσερή γεύση, μπόλικο νερό και πολλοί συνδυασμοί ως προς την κατανάλωσή του. Αποτελεί ένα χορταστικό σνακ αλλά και ένα ελαφρύ βραδινό, ενώ είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών καθώς περιέχει βιταμίνη C, βήτα-καροτίνη αλλά και βιοτίνη, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του οργανισμού από διάφορους τύπους καρκίνου. Συνάμα, αποτελεί πλούσια πηγή citrolline, ενός βασικού αμινοξέος για τις καρδιαγγειακές και ανοσολογικές λειτουργίες. Είναι επίσης, πλούσιο σε λυκοπένιο, μια ουσία με έντονη αντικαρκινική δράση. Τέλος, η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό (κοντά στο 92%) θα σας κρατήσει ενυδατωμένους για μεγάλο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα τους «καυτούς» καλοκαιρινούς μήνες.

Ακτινίδιο
Άκρως θρεπτικό φρούτο, κυρίως για τους άνδρες, μιας και σύμφωνα με έρευνες προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη. Τα ακτινίδια περιέχουν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες Βιταμίνης C ακόμα και από τα πορτοκάλια και έχουν επίσης μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών. Ο καρπός του ακτινιδίου είναι πλούσιος σε κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία, ενώ οι πολλές βιταμίνες που περιέχει (Α, Β και Ε) το καθιστούν το καλύτερο μέσο για την άμυνα κατά των μικροβίων. Επίσης, ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο θρομβώσεων στο κυκλοφορικό σύστημα και διασφαλίζει τη σωστή πέψη και την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου. Τέλος, συντελεί στη βελτίωση της όρασης, χάρη στην αντιοξειδωτική ουσία που ονομάζεται ρουτεΐνη.

Μανταρίνι
Ζουμερό, γλυκό και με χαρακτηριστική μυρωδιά, το μανταρίνι συμβολίζει την μακροζωία στις χώρες της Ανατολής. Είναι πλούσιο σε Κάλιο, βιταμίνη Α, Ε και Β και βοηθά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενώ ο φλοιός του διευκολύνει στην πέψη και κάνει καλό στην κοιλιά. Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες στην Ιαπωνία από το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστημών των Οπωροφόρων Δένδρων έδειξε ότι τα καροτινοειδή (καρότα, μανταρίνια) μειώνουν σημαντικά την πιθανότητα προσβολής από καρκίνο του ήπατος, καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά επεισόδια και διαβήτη.

Βερίκοκο
Δεν ξέρουμε κατά πόσο η Αλίκη Βουγιουκλάκη γνώριζε για την θρεπτική αξία του σαρκώδους φρούτου όταν τραγουδούσε με μπρίο «χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερίκοκο», αλλά το εν λόγω φρούτο, εκτός από χαρακτηριστικό χρώμα και γεύση είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, β-καροτένιο, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, ενώ συνάμα αποτελεί κύρια πηγή κυτταρινών. Η περιεκτικότητά του σε βήτα- καροτένιο το τοποθετεί ψηλά στην λίστα με τα φρούτα και τα λαχανικά που βοηθούν στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου, ενώ συστήνεται η κατανάλωσή του από πρώην καπνιστές.

Αβοκάντο
Μπορεί να μην μοιάζει με φρούτο, αλλά είναι και μάλιστα πολύ θρεπτικό. Πέρα από τις γνωστές αφροδισιακές του ιδιότητες, το αβοκάντο προσφέρει πολύτιμα συστατικά που είναι σημαντικά για την υγεία της καρδιάς, όπως φυτικές ίνες, κάλιο, Βιταμίνη Ε, φυλλικό οξύ και λουτεΐνη. Επίσης, ανήκει στην «οικογένεια» των καροτενοειδών, έχοντας έτσι αποδεδειγμένα αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση. Η μεγάλη περιεκτικότητά του σε βιταμίνες A, B, C και E, προσδίδει στο αβοκάντο ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα.

Grapefruit
Μπορεί να είναι αρκετά έως πολύ ξινό, αλλά η κατανάλωσή του έχει σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό. Πέρα από τις λιποδιαλυτικές του ιδιότητες, το κιτρινωπό αυτό εσπεριδοειδές. Δρα ενάντια στην αρτηριοσκλήρυνση, αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, έχει ισχυρή αντιβακτηριδιακή ιδιότητα και λιποδιαλυτική δράση. Μάλιστα, η μεγάλη περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C (περίπου 92,5 mg ανά τεμάχιο) βοηθά στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην σύνθεση του κολλαγόνου (επούλωση πληγών) και στην προστασία από την βλαβερή δράση των ελεύθερων ριζών οξυγόνου.


Μήλο
Το φρούτο της «αμαρτίας», κάθε άλλο παρά... αμαρτωλό είναι για την υγεία μας. «Ένα μήλο την ημέρα» λοιπόν, μπορεί να μειώσει την χοληστερίνη, την πίεση, την υπεργλυκαιμία, να ελαττώσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και καρκίνου. Περιέχει αρκετές φυτικές ίνες, βιταμίνη C και ωφέλιμα μέταλλα για τον οργανισμό. Μάλιστα, τα φλαβονοειδή που περιέχονται κυρίως στο εξωτερικό του περίβλημα έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προφυλάσσουν από τις κυτταρικές βλάβες που σχετίζονται με την εκδήλωση της νόσου του Αλτσχάιμερ ή άλλου είδους άνοιας.


Ανανάς
Αγαπημένο τροπικό φρούτο, το οποίο είναι πολύ πιο θρεπτικό απ’ ό,τι μπορεί να φανταστεί κάποιος. Το πιο δυνατό θρεπτικό πλεονέκτημα του ανανά είναι το μέταλλο Μαγκάνιο, ένας αξιόλογος ρυθμιστής ενζύμων και αντίοξειδωτικό που βοηθάει στην αύξηση των επιπέδων βιοτίνης, θυαμίνης και ασκορβικού οξέως στο σώμα. Επίσης, βοηθάει τον οργανισμό να συνθέσει τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που χρειάζεται, ενώ συνεισφέρει θετικά και στην λειτουργία του θυρεοειδή. Μεταξύ άλλων περιέχει σεβαστές ποσότητες βιταμίνης C, B1 και φυτικών ινών, οι οποίες δρουν συνδυαστικά στην θωράκιση του οργανισμού μας, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνοντας τα επίπεδα ενέργειας στο σώμα.


Βατόμουρο
Τα κοντινά... ξαδερφάκια της φράουλας, όσο μικρά φαίνονται τόσο θρεπτικά είναι. Σύμφωνα με έρευνες, τα βατόμουρα περιέχουν ουσίες που αναστέλλουν την εμφάνιση καρκίνου. Συγκεκριμένα, η κατανάλωσή τους μειώνει το οξειδωτικό στρες που προκαλεί βλάβες στο DNA, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και δρα ως «αντιβιοτικό» χάρη στην μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C. Τα βατόμουρα διαθέτουν επίσης μεγάλες ποσότητες Ποτάσσιου, Βιταμίνης Κ, λουτεϊνης και φυτικών ινών, που μας κρατάνε χορτασμένους και βοηθούν στην λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Η βιταμίνη Κ, τέλος, έχει συνδέσει το όνομά της με την προστασία απέναντι στον καρκίνο του προστάτη.


Πορτοκάλι
Ότι λέγεται για «ένα μήλο την ημέρα», θα μπορούσε κάλλιστα να ειπωθεί και για το πορτοκάλι. Εκτός από την ευχάριστη γεύση και το χαρακτηριστικό του άρωμα, το πορτοκάλι καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, ενώ συμβάλλει έμμεσα στην πρόληψη ασθενειών όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο καρκίνος, η αναιμία και οι διαταραχές του νευρικού σωλήνα. Αναμφίβολα το πιο «δυνατό» του σημείο, είναι η μεγάλη περιεκτικότητα βιταμίνης C, η οποία βοηθά μεταξύ άλλων στην καλή υγεία του δέρματος, των οστών και των ούλων, στην απορρόφηση του σιδήρου από το έντερο και στην προστασία των κυττάρων από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Θέλετε και άλλα; Το πορτοκάλι είναι πλούσιο και σε φυλλικό οξύ, μια βιταμίνη απαραίτητη για την παραγωγή νέων κυττάρων και την ανάπτυξη του νευρικού μας συστήματος.

Διαδικασία ντουζ των δύο φύλων

Της γυναίκας

1. Γδύνεστε τοποθετώντας τα ρούχα σε διαφορετικά καλάθια (ασπρόρουχα, χρωματιστά).

2. Φορώντας μπουρνούζι κατευθύνεστε στο μπάνιο. Εάν καθοδόν συναντήσετε τον φίλο σας    καλύπτετε βιαστικά τα ελάχιστα γυμνά χιλιοστά δέρματος με νευρικές κινήσεις και τρέχετε με  μικρά-σπαστικά βηματάκια στο μπάνιο.

3. Παρατηρείτε το είδωλό σας στον καθρέφτη και παραπονιόσαστε για το στομαχάκι που αποκτήσατε.

4. Μπαίνετε στο ντους.

5. Πλύσιμο σώματος διαλέγοντας με τη σειρά το πανάκι για το πρόσωπο, τα χεριά, τα πόδια, το φυσικό σπόγγο Καλύμνου και την ελαφρόπετρα Σαντορίνης.

6. Λούσιμο μαλλιών πρώτο, με σαμπουάν 7 σε 1 και 63 βιταμίνες.

7. Λούσιμο μαλλιών δεύτερο, με σαμπουάν 7 σε 1 και 63 βιταμίνες.

8. Μαλακτικό μαλλιών με βάση έλαια jojoba και αποξεραμένους όρχεις νορβηγικού κάστορα. Το αφήνετε τρία λεπτά να δράσει.

9. Στο διάστημα αυτό απλώνετε στο πρόσωπο μάσκα από χτυπητά αβγά και μούσμουλα. Το αφήνετε τρία λεπτά να δράσει.

10. Κατόπιν και αφού εν τω μεταξύ έχουν περάσει και τα τρία  λεπτά του μαλακτικού ξεπλένετε το κεφάλι.

11. Ξύρισμα στα πόδια και στις μασχάλες. Μην ξεχνάτε την περιοχή γύρω από το μπικίνι. Αποφασίζετε όμως να την αποτριχώσετε με κερί.

12. Κατά την αφαίρεση του κεριού αμολάτε τσιρίδα η οποία αργότερα θα δικαιολογηθεί ως κραυγή αγανάκτησης για τις πιτσιλιές που εντοπίσατε και πάλι στη λεκάνη της τουαλέτας.

13. Βγαίνετε και αφού σφίξετε καλά τις βρύσες στεγνώνετε όλες τις υγρές επιφάνειες ... Ακολουθεί ψεκασμός με ειδικά αντί-μυκητιακά και αντί-μουχλιακά σπρέι.

14. Στεγνώνετε το σώμα με πετσέτα η οποία έχει έκταση όσο ο κάμπος της Λάρισας x2.

15. Τυλίγετε το κεφάλι με δεύτερη πετσέτα σε στιλ Σεβάχ ο θαλασσινός.

16. Ψάχνετε με επιμονή κάθε σημείο του σώματος σας για σπυράκια Τα οποία εξολοθρεύονται πάραυτα με ειδικό τσιμπιδάκι για το σκοπό αυτό. 

17. Φορώντας μπουρνούζι κατευθύνεστε στο δωμάτιο. Εάν καθοδόν συναντήσετε τον φίλο σας καλύπτετε βιαστικά τα ελάχιστα γυμνά χιλιοστά δέρματος με νευρικές κινήσεις και τρέχετε με μικρά-σπαστικά βηματάκια στο δωμάτιο, ξοδεύοντας τις επόμενες δυο ώρες διαλέγοντας ποιό από τα φρεσκοπλυμενοσιδερωμένα ρούχα θα φορέσετε!

Του ανδρός

1. Αράζεις στο κρεβάτι και γδύνεσαι πετώντας τα ρούχα στο σωρό με τα υπόλοιπα.

2. Προχωράς όπως σε γέννησε η μάνα σου προς το μπάνιο.. Εάν καθοδόν συναντήσεις τη φίλη σου κορδώνεσαι επιδεικνύοντας περήφανα τον Xoσέ.

3. Στο μπάνιο τώρα. Καμαρώνεις στον καθρέφτη την άπαιχτη κορμάρα σου και ρουφάς το σκεμπέ σου προσπαθώντας να διακρίνεις τους κοιλιακούς σου μυς. Δε διέκρινες κανέναν, μην πτοείσαι κάπου εκεί (στο βάθος) κρυμμένοι είναι. Καμαρώνεις τον Xoσέ ξύνεις τα παπάρια σου και μυρίζεις τελευταία φορά για σήμερα το μπρούσκο αντρικό σου άρωμα στα δάχτυλα με τα οποία ξυνόσουν.

4. Μπαίνεις στο ντους.

5. Δεν ψάχνεις για πανάκι (γιατί απλούστατα δεν έχεις από αυτό)

6. Πλένεις μούρη και μασχάλες.

7. Αμολάς δυνατή πορδή και χαίρεσαι με τα ηχητικά εφέ που δημιουργούνται μες στο μπάνιο.

8. Ακολουθεί πλύσιμο του Xoσέ ,της γύρω περιοχής και του κώλου. Μην παραλείψεις να αφήσεις για σουβενίρ μερικές από τις τρίχες των Σημείων αυτών πάνω στο σαπούνι.

9. Συνεχίζεις με λούσιμο του κεφαλιού με ένα οποιοδήποτε σαμπουάν.

10. Παραμερίζεις την κουρτίνα και κοιτιέσαι με τους αφρούς στο κεφάλι τον καθρέφτη.

11. Μην ξεχάσεις να κατουρήσεις.

12. Ξεπλένεσαι.

13. Βγαίνεις αγνοώντας την Μικρή Πρέσπα που έχει δημιουργηθεί Επειδή δεν είχες τραβήξει εντελώς την κουρτίνα.

14. Καμαρώνεις στον καθρέφτη την άπαιχτη κορμάρα σου και ρουφάς Το σκεμπέ σου προσπαθώντας να διακρίνεις τους κοιλιακούς σου μυς. Δε διέκρινες κανένα, μην πτοείσαι κάπου εκεί (στο βάθος) κρυμμένοι είναι. Καμαρώνεις τον Χοσέ.

15. Γρήγορο στέγνωμα και βγαίνουμε αφήνοντας τα φώτα ανοιχτά και την κουρτίνα να στραγγίζει στο πάτωμα αντί στην ντουζιέρα.

16. Με μια πετσέτα τυλιγμένη στη μέση προχωράς προς το δωμάτιο Με αέρα αρχαίου ολυμπιονίκη. Εάν καθοδόν συναντήσεις τη φίλη σου. Ακολουθούν αποκαλυπτήρια σε συνδυασμό με διάφορες ατάκες π.χ. Πες μου μωρό μου τη γνώμη σου για το εκκρεμές του Φουκώ......λάμπει το θηρίο...
κ.τ.λ.

17. Στο δωμάτιο πετάμε την πετσέτα στο κρεβάτι η σε καρέκλα και ντυνόμαστε σε διάστημα δυο λεπτών φορώντας τα ρούχα που φορούσαμε και πριν συμπεριλαμβανόμενου και του σώβρακου αφού ελέγξουμε πρώτα εάν έχει εσωτερικά ίχνος από φρενάρισμα. Δεν είμαστε δα και τίποτα σιχαμένοι

before and after marriage

Why am I proud to be Greek? • Because we buy whole watermelons and not in slices • Because we buy whole lambs and not in pieces • Because when we buy feta we buy at least a kilo and not 150 gr. • Because nights in Greece finish in the morning • Because we take our coffee slowly and not in 'shots" • Because flirting is our national hobby • Because we are world champions in sex • Because we always moan about the public sector and everyone seeks to get a job in it • Because we go out almost every night even if we are penniless • Because we respect our Grandmothers more than our wives


 • Because we know how to spend better than we know how to save • Because although we look like we are of Middle Eastern descent we are
not • Because we never visit others empty-handed • Because there is no way to explain to foreigners what "kapsoοra" is.
(burning desire for someone) • Because we do not share the cost of petrol with those we take in our
cars • Because we always make it, albeit in the last moment • Because for the sake of a woman we would wage war for 10 years (Trojan
war) • Because we are everywhere around the planet • Because we love and hate with passion • Because the word "filotimo" (a synonym of honor, helping someone
because it is the right thing to do) doesn't exist in any other language


 • Because whenever foreigners cannot find a word, they bloody steal one
of ours • Because we spend our bad and low times with our friends and family, not
with therapists and counselors • Because Socrates, Pluto, and Aristotle were Hellenic and we still quote
from them • Because we gave birth to Democracy • Because we discovered logic • Because we jumpstarted science • Because we are proud of our culture, not of our wars • Because when others were discovering meat, we already had cholesterol • Because when we were building the Parthenon, the others were still
sleeping under trees • Because when others created wars, we created Games to stop wars • Because we have a distinction between Eros (falling in love) & Agapi
(innocent love), while we feel both passionately • Because we don't use ketchup or mayonnaise with our food it tastes damn
good anyway! • Because we tossed our ancient alphabet to the Romans and our medieval
alphabet to the slavs • Because we get angry quickly but forget all about it even quicker • Because we are not ashamed to cry • Because we dance when we are sad and party when we are happy • Because we work to live and we do not live to work • Because 97% of the stars' names are Hellenic • Because we always talk about getting in a diet after we had our meal • Because a woman with a big arse is just as sexy as the woman with the
small one • Because when you shout "brother" in the streets, everyone turns around


 • Because "Greeks do not fight like heroes, heroes fight like Greeks"
(Winston Churchill, 1941)