Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

10 τρόποι να φορέσεις το φουλάρι σου

Γιατί το σωστό αξεσουάρ και ο σωστός τρόπος χρήσης του αρκεί για να μεταμορφώσουν ένα απλό look σε ένα look με στιλ!

Δες εδώ του 10 διαφορετικούς τρόπους που μπορείς να περάσεις το φουλάρι σου γύρω από το λαιμό σου από το πρωί μέχρι το βράδυ! Δες εδώ πως μπορείς να το συνδυάσεις για άψογο office look ή για μια λαμπερή βραδινή έξοδο και πως μπορείς να ανανεώσεις ένα παλιό πουκάμισο ή τοπ μόνο με ένα φουλάρι.
(Πατήστε πάνω στις εικόνες για να τις δείτε σε μεγέθυνση)

 1. Preppy Look
Εάν θέλεις να δώσεις την αίσθηση του "ζιβάγκο" στη ζακέτα σου μπορείς να γυρίσεις το φουλάρι αρκετές φορές γύρω από το λαιμό ανάλογα με το πόσο μακρύ είναι και να το δέσεις με ένα μικρό φιόγκο στο πλάι.
Συνδύασέ το με την αγαπημένη σου ζακέτα ή πουλόβερ για ένα πιο χειμερινό look.
Είναι πάντα καλό να συνδυάζεις χρωματικά έναν από τους τόνους που υπάρχουν στο print του μαντηλιού με το χρώμα της μπλούζας σου.




2. Office Look και αεροσυνοδός σε ένα;
 Ετοιμάζεσαι για το γραφείο; Αν σκοπεύεις να φορέσεις το λευκό σου πουκάμισο, πρόσθεσέ του μια νότα κομψότητας με ένα φουλάρι για να δημιουργήσεις ένα πιο ενδιαφέρον look παραπέμποντας στο άψογο στιλ των αεροσυνοδών.
Θα χρειαστείς ένα τριγωνικό μαντήλι το οποίο θα περάσεις γύρω από τον ανασηκωμένο σου γιακά!
Προσοχή: Η γωνία θα πρέπει να πέφτει πίσω από τον λαιμό στην πλάτη και οι δύο άκρες να δένουν στο μπροστινό μέρος πάνω από το στήθος.


 3. Coffee Break
Θέλεις να δώσεις έξτρα πόντους στιλ στο μονόχρωμο τοπ σου; Χρησιμοποίησε ένα μακρύ φουλάρι και φόρεσέ το δένοντας το στο πλάι ασύμμετρα ώστε η μια άκρη να είναι αρκετά μεγάλη και η άλλη πιο κοντή. Στη συνέχεια πλέκεις τις δύο άκρες μια φορά χαλαρά και την πιο μακριά πλευρά την "κλειδώνεις" πίσω από το λαιμό.
Η χρωματική αρμονία είναι το κλειδί για τη στιλιστική επιτυχία.
Για ένα πιο "δραματικό" εφέ μπορείς να πειραματιστείς με έντονα χρώματα συνδυάζοντας κίτρινο με πράσινο ή γκρι με μπλε.



 4. Girly Feeling
Έχεις ένα μονόχρωμο φανελάκι αλλά σου φαίνεται πολύ απλό για να τη βραδινή σου έξοδο; Δοκίμασε να το "στολίσεις" με ένα εντυπωσιακό φουλάρι, με ένα εντυπωσιακό δέσιμο. Για ένα πιο κοριτσίστικο τόνο φτιάξε ένα μεγάλο φιόγκο ο οποίος όμως πρέπει να είναι πλούσιος. Για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει να διαλέξεις ένα πολύ μακρύ φουλάρι ενώ πολύ σημαντικό είναι να υπάρχει συμμετρία στις δυο άκρες.



 5. Κάνε τη διαφορά
Πρωτοτύπησε με ένα ιδιαίτερο δέσιμο στο φουλάρι σου. Κάνε το στιλ σου πιο ζωντανό επιλέγοντας ένα καλαίσθητο μαντήλι και δένοντάς το με εντυπωσιακό τρόπο. Για να πετύχεις το συγκεκριμένο στιλ περνάς το φουλάρι ανάποδα με τις δύο άκρες προς την πλάτη και στη συνέχεια τις φέρνεις μπροστά. Περνάς τη μία πάνω από την άλλη ενώ την επάνω την αφήνεις ανοικτή φαρδιά.



 6. Εveryday Chic
Για να πετύχεις αυτό το δέσιμο θα χρειαστείς ένα φουλάρι στρογγυλό. Θα του δώσεις σχήμα 8, όπως έκανες με τις πέρλες της μαμάς σου όταν ήσουν μικρή. Θα το περάσεις στο λαιμό φέρνοντας τη μία άκρη κοντά ενώ την άλλη θα την αφήσεις πιο μακριά να πέφτει χυτή.





 7. Dinner Out
Ένας πιο επίσημος τρόπος για να στολίσεις το τοπ σου είναι με ένα τριγωνικό φουλάρι που πέφτει στον ένα ώμο! Για να το φορέσεις σωστά θα πρέπει να προσέξεις να πέφτει η γωνία πάνω στον ώμο σου ενώ στη συνέχεια περνάς την πίσω πλευρά εμπρός και την μπροστινή πίσω χωρίς να κάνεις κάποιο δέσιμο. Οι χρωματικές αντιθέσεις όπως μπλε με πορτοκαλί δίνουν ένα πολύ κομψό τόνο.



 8. Girls Night Out
Θέλεις να φορέσεις το φουλάρι σου σαν εσάρπα; Προτίμησε κάτι από ύφασμα που δίνει την αίσθηση του πολύτιμου όπως βελούδο, μπροκάρ και είναι ακόμα καλύτερο εάν έχει διακοσμητικά όπως μικρές φούντες.  Εάν είναι τριγωνικό απλώς ρίχνεις την γωνία στην πλάτη σου και τις δύο άκρες τις περνάς πάνω από τους ώμους σου σαν να φοράς κάπα. Εάν ο καιρός το επιτρέπει είναι μια πολύ στιλάτη λύση για να αντικαταστήσεις το πανωφόρι σου και να το συνδυάσεις με ένα βραδινό φόρεμα.


 9. Για δέσιμο
Τα ψηλόμεσα παντελόνια είναι μια από τις βασικές τάσεις του χειμώνα. Εάν θέλεις να τους δώσεις λίγο παραπάνω στιλ, αντικατέστησε τη ζώνη με ένα φουλάρι, πέρασέ το από τα θηλάκια και δεσ' το στο πλάι με ένα φιόγκο. Πρόσεξε όμως γιατί τα φουλάρια δίνουν όγκο και αν δεν χρειάζεσαι περισσότερο όγκο στην περιοχή της περιφέρειας -είναι καλό να επιμείνεις στην πεπατημένη της ζώνης.



10. Mε σακάκι
Δεν ξέρεις πως να συνδυάσεις φουλάρι με σακάκι; Πάρε ένα σχετικά μακρύ φουλάρι και γύρισε το αρκετές φορές γύρω από το λαιμό. Η κάθε στροφή που φέρνεις γύρω από τον λαιμό μπορεί να είναι πιο σφικτή ή πιο χαλαρή για να δημιουργήσεις περισσότερο όγκο. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείς την αίσθηση ενός ζιβάγκο  ενώ στο τέλος ασφαλίζεις πίσω από λαιμό.

Μια πραγματικά όμορφη ιστορία....

Πώς θα διατηρήσω υγιή την καρδιά μου;

Υπάρχουν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της διατροφής και της ζωής μας και, κατ’ επέκταση, την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

 Οι στενοχώριες και το άγχος περίσσεψαν στη ζωή μας και μαζί με τις διατροφικές ατασθαλίες έχουν δημιουργήσει ένα κάπως δυσάρεστο περιβάλλον για την καρδούλα μας. Και ναι μεν στις 26 Σεπτεμβρίου γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, της οποίας η θεματολογία προσανατολίστηκε εφέτος στην προαγωγή της υγείας των εργαζομένων, αλλά εμείς πήγαμε στη γιορτή με άδεια χέρια. Ούτε ένα δώρο. Δεν πειράζει. Θα επανορθώσουμε. Ο Γρηγόρης Ρίσβας, Phd, διαιτολόγος-διατροφολόγος, μας προτρέπει να κάνουμε ορισμένες μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, που θα ενθουσιάσουν την καρδιά μας.

ΟΚΤΩ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ
Αυξήστε τη σωματική σας δραστηριότητα. Ακόμη και 30 λεπτά μέτριας σωματικής δραστηριότητας την ημέρα συμβάλλουν σημαντικά στη διατήρηση ενός υγιούς καρδιοαναπνευστικού συστήματος.
Διατηρήστε υγιές βάρος. Η απώλεια βάρους συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, καθώς και στη γενικότερη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Μετρηθείτε. Ελέγξτε ορισμένους βασικούς βιοχημικούς δείκτες στο αίμα, μετρήστε τακτικά την πίεσή σας και επισκεφθείτε τον διαιτολόγο σας για να εκτιμήσει τον Δείκτη Μάζας Σώματος και τον λόγο της περιφέρειας μέσης προς την περιφέρεια γλουτών. Συνυπολογίζοντας αυτούς τους παράγοντες, θα γνωρίζετε τον συνολικό σας κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων.
Ελαττώστε το κάπνισμα. Ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων θα μειωθεί κατά το ήμισυ μέσα στο πρώτο έτος διακοπής του καπνίσματος και θα επανέλθει σταδιακά στα επίπεδα του γενικού πληθυσμού.
Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Μήπως είναι ώρα να εφαρμόσετε και στην πράξη τον κανόνα των πέντε μερίδων την ημέρα; Είναι εύκολο, αν προσπαθήσετε να τρώτε σαλάτα με κάθε κύριο γεύμα σας και αν επιλέγετε φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα ή φυσικούς χυμούς ως σνακ.
Μειώστε την κατανάλωση αλατιού. Καθημερινά προσλαμβάνουμε αρκετό αλάτι που βρίσκεται «κρυμμένο» σε διάφορα τρόφιμα. Γι’ αυτό θα πρέπει να διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες τροφίμων και φυσικά να αποφεύγετε να υπεραλατίζετε τα φαγητά σας.
Περιορίστε το αλκοόλ. Μειώστε τις μερίδες αλκοολούχων ποτών που καταναλώνετε, καθώς η υπερβολική πρόσληψη μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση και να οδηγήσει σε πρόσληψη βάρους. Ωστόσο η μέτρια κατανάλωση κρασιού, στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου τρόπου διατροφής, μπορεί να προάγει την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς και των αγγείων.
Μειώστε το κορεσμένο λίπος. Η υπερκατανάλωση λίπους και χοληστερόλης αυξάνει την προδιάθεση για καρδιαγγειακά νοσήματα. Γι’ αυτό πλέον οι σημαντικότεροι φορείς υγείας συστήνουν την αντικατάσταση των κορεσμένων και trans λιπαρών της διατροφής μας με μονοακόρεστα και πολυακόρεστα. Συστήνεται λοιπόν να περιορίσετε το λιπαρό κόκκινο κρέας και να προτιμάτε ψάρι και πουλερικά, να επιλέγετε γαλακτοκομικά και τυρί στις light εκδοχές τους και να αντικαταστήσετε το βούτυρο με ελαιόλαδο, μαλακή μαργαρίνη ή άλλα φυτικά έλαια. Επιπλέον, ένα μεγάλο ερώτημα τίθεται για τα αλλαντικά. Όλοι μας τα αγαπάμε και οι περισσότεροι τα εντάσσουμε καθημερινά στο διαιτολόγιό μας, συχνά με μια δόση ενοχής. Ωστόσο μπορούμε πλέον να τα απολαμβάνουμε πιο άνετα, καθώς κυκλοφορούν στην αγορά αλλαντικά με ελαιόλαδο, στα οποία το μεγαλύτερο μέρος του ζωικού λίπους που παραδοσιακά περιέχουν έχει αντικατασταθεί από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες. Συνεπώς, τα συγκεκριμένα προϊόντα αποτελούν μια σαφώς πιο υγιεινή επιλογή που εναρμονίζεται με τις σύγχρονες διατροφικές συστάσεις.

Gadgets για υπολογιστές

Μερικές φορές τα λόγια είναι περιττά. Θα αφήσουμε λοιπόν να μιλήσουν οι εικόνες!
 γι αυτούς που το "τυφλό" σύστημα το παίζουν στα δάχτυλα!
 εντελώς εργονομικό όμως!
 μήπως το πληκτρολόγιό σας κολλάει... στα δάχτυλα;!
 χωρίς σχόλια!
 για τις cyber κυρίες ;)
επίσης no comment...

Μιχάλης Εμιρλής - Γιάννης Τσιμπερίδης στο Micro Fix!

Μιχάλης Εμιρλής - Γιάννης Τσιμπερίδης " Fanela Rige"
Micro Fix
Έναρξη 15 Οκτώβρη

“Coming Soon“… είναι το όνομα της μουσικής παράστασης που από τις 15 Οκτώβρη στο Micro Fix, θα προσπαθήσει να ενώσει όλο το νεανικό (και όχι μόνο) κοινό σε μία μεγάλη παρέα.
O Μιχάλης Εμιρλής και ο Γιάννης Τσιμπερίδης "FANELA RIGE", με χαλαρή διάθεση και ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα μας κρατήσουν παρέα με παλιές και νέες επιτυχίες τους, ...καθώς και όμορφα διασκευασμένα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε.

 Τον Μιχάλη Εμιρλή τον γνωρίσαμε το φθινόπωρο του 2005 με την κυκλοφορία της πρώτης του δισκογραφική δουλειάς που είχε τίτλο "Ζω Περιμένοντας Να Ζήσω" και την απολαυστική επιτυχία "Πίπα της ειρήνης", αλλά και άλλα όμορφα τραγούδια, όπως το "Να σε ξεχάσω προσπαθώ" και το "Νιώθω το τέλος να πλησιάζει". Δύο χρόνια μετά, επανέρχεται με το νέο του CD "Μη διστάζεις", από το οποίο ξεχωρίζουν τα τραγούδια "Μη μου μιλάτε για κείνη", "Αυτό που σου αρέσει" και ο "Κουβανός". Εχει συνεργαστεί στο παρελθόν σε live εμφανίσεις με πολλούς καλλιτέχνες όπως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, η Γλυκερία και η Δέσποινα Ολυμπίου. Γέννημα θρέμα Θεσσαλονικιός επιστρέφει στην πόλη του με νέα δισκογραφική δουλειά, η οποία θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα και αναμένεται να είναι εξίσου πετυχημένη και ανατρεπτική.

 Ο Γιάννης Τσιμπερίδης, τραγουδιστής των Fanela Rige ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι το 1998. Τα τελευταία 3 χρόνια μέσα από τα πολυσυζητημένα live των Fanela Rige τον έχουμε ακούσει σε όλα τα hot σημεία της πόλης και όχι μόνο, να μας τραγουδάει το “ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ” και τον “ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟ” τα οποία και ξεχώρισαν από το πρώτο τους CD Single. Η συνεργασία του στην Αθήνα με τον Νίκο Τερζή είχε ως αποτέλεσμα την πρόσφατη κυκλοφορία με το επίκαιρο “ ΒΓΕΣ ΑΠ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΟΡΙΑ”. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες σε ευρύ μουσικό φάσμα όπως ο Στέλιος Ρόκκος, ο Νίκος Nivo Βουρλιώτης και ο Νίκος Μίχας. Σύντομα θα κυκλοφορήσει μία διασκευή η οποία θα δημιουργήσει αίσθηση λόγω της ενορχηστρωτικής της πλαισίωσης, ως προπομπός της νέας του ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς, με αφετηρία και πάλι την Θεσσαλονίκη.

Την μουσική παράσταση COMING SOON πλαισιώνουν ένα μοναδικό DJ set, σκετσάκια και stand up comedy που θα κάνουν τα σαββατοκύριακά μας πιο ευχάριστα από ποτέ!!!

Coming Soon … Σσσσσσσς … Αρχίζει! Στις 15 Οκτώβρη, στο Micro FIX.

Μια παραγωγή της Plus Rec
Συντονισμός Παραγωγής: Χάρης Πρώιος, Τέο Ζουλίδης
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Σουσαμίδης

Μουσικοί:
Χρήστος Γκιούρας πλήκτρα - Τραιανός Αλμπανούδης μπάσσο - Λάζαρος Πλιάμπας τύμπανα - Στέλιος Μακρυπλίδης ηλεκτρική κιθάρα


Micro FIX  (περιοχή Fix - σφαγεία)
Κρατήσεις: 2310.514666
Ώρα 'Εναρξης προγράμματος: 23:00
Τιμή φιάλης 100 €
Τιμή για φοιτητές 80ευρώ η φιάλη / 6 άτομα

Βασίλης Παπακωνσταντίνου «κραυγές και ψίθυροι» στο Stage

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, σε μια εποχή που οι ψίθυροι έγιναν κραυγές, αφήνει την ηλεκτρική κιθάρα και «στήνει» μια αλλιώτικη παράσταση, χωρίς να της λείπει ο ηλεκτρισμός! Τραγούδια που σώπασαν, τραγούδια που αγάπησε και αγαπήσαμε συνθέτουν ένα απρόβλεπτο πρόγραμμα.


Με σκηνικό τη Θεσσαλονίκη, ο Βασίλης επιλέγει να εκφράσει με το δικό του μοναδικό τρόπο την εποχή μας, περπατώντας με τη φωνή του σε γνώριμα μονοπάτια που έχουν ανοίξει μεγάλοι έλληνες ποιητές και σπουδαίοι έλληνες συνθέτες.
Με πιάνο, σαξόφωνο, κιθάρες, βιολί και καχόν, δίνει το λόγο στα τραγούδια και μάς παρασύρει σε ένα μουσικό ταξίδι, πέρα από τα συνηθισμένα. Συνοδοιπόρος του όλα αυτά τα χρόνια, μια ιδιαίτερη φωνή, η Τάνια Κικίδη, δε θα μπορούσε να λείπει!
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, σε αυτήν  την ιδιαίτερη παράσταση, αφουγκράζεται τους ψιθύρους, αγωνιά για τις κραυγές και με τη δύναμη της φωνής του, αφήνει για άλλη μια φορά το στίγμα του!
Η συνέχεια, στο STAGE!

Παρασκευή 5, 12, 19 & Σάββατο 6, 13 και 20 Νοεμβρίου
Είσοδος:   20 € (με ποτό)
1η Φιάλη: 140 €, 2η Φιάλη: 100€
STAGE:    26ης Οκτωβρίου 27
Πληροφορίες-κρατήσεις:        2310 5667 68

Ο Λιρ που γύρισε από τα Δεκεμβριανά

Ο Νικήτας Τσακίρογλου, ενάμιση χρόνο μετά, αναμετριέται και πάλι με τον εμβληματικό σεξπιρικό βασιλιά Λιρ, έχοντας στόχο, όπως λέει, «να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ».


Η νέα αρχή, που θέτει τον πήχυ... πανήψηλα, γίνεται στο θέατρο «Παλλάς» ανήμερα των εκλογών της Κυριακής. Μπορεί να είναι συμπτωματική η χρονική συνύπαρξη της κάλπης με την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα. «Ωστόσο η παράσταση αυτή έρχεται να "κουμπώσει" σε όσα συμβαίνουν σε τούτο τον κόσμο.
Και με την κρίση και με το Μνημόνιο», υποστηρίζει ο πρωταγωνιστής για τη βραβευμένη το 2009, με το Βραβείο Διεθνούς Ρεπερτορίου των Κριτικών Θεάτρου δουλειά του Στάθη Λιβαθινού, που εν ριπή οφθαλμού ξεπούλησε τα εισιτήρια και των 10 παραστάσεων. Και το ίδιο προβλέπεται για τις δέκα επιπλέον που προστέθηκαν εκτάκτως.

Ο Νικήτας Τσακίρογλου κλείνει πενήντα χρόνια στο θέατρο. Ως εκ τούτου έχει βαρύτητα όταν με καμάρι δηλώνει: «Ο "Λιρ" είναι μια διαφορετική παράσταση. Δεν την εντάσσω στις "κανονικές". Δεν ακολουθεί την πεπατημένη - και, κυρίως, την πεπατημένη των κρατικών σκηνών, παρόλο που ξεκίνησε ως μια παραγωγή του ΚΘΒΕ. Είναι μια δημιουργία που φτιάχθηκε στο δρόμο, επηρεασμένη από τα Δεκεμβριανά και τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου. Φτιάχτηκε, ενώ ακούγονταν οι ιαχές των φοιτητών και του κόσμου της Θεσσαλονίκης».
Σύγχρονη, όχι μοντέρνα
Δεν ξέρει αν είναι μια μοντέρνα παράσταση. Αλλά ο «Λιρ» είναι σίγουρα «μια σύγχρονη δουλειά, που πραγματεύεται την κρίση της εξουσίας. Είναι μια παράσταση αιχμής», υποστηρίζει.
Σήμερα που ξανασυναντά το ρόλο του τραγικού βασιλιά και πατέρα, αισθάνεται ότι «ο Λιρ έχει περάσει πλέον μέσα στο σώμα και στη σκέψη μου. Η πορεία του δικού μου Λιρ είναι από το φαίνεσθαι στο είναι. Αυτή είναι η πορεία του. Αλλά αυτή είναι η πορεία και του Νικήτα Τσακίρογλου»,
αποκαλύπτει. «Ο Λιρ του Τσακίρογλου φτάνει στην τρέλα και την άνοια. Τον είδα τον ήρωα ως άνθρωπο, ως πατέρα, ως εξουσιαστή που πέρασε τα πάντα για να φτάσει στο όριο του φυσικού φαινομένου, που είναι ο άνθρωπος. Γίνεται ένας κλοσάρ, συνομιλεί δηλαδή με οικείες στην πόλη μας εικόνες. Ο περήφανος Λιρ εγκαταλείπει τα πάντα και φτάνει στο τίποτα».
Ενώ σχεδόν δεν άλλαξε τίποτα απ' τη βραβευμένη παράσταση του ΚΘΒΕ, «κάτι πολύ σημαντικό έχει ωριμάσει μέσα μας», τονίζει. «Ο Στάθης Λιβαθινός και οι νέοι ηθοποιοί της παράστασης δημιουργούν μια δυναμική που με παρασύρει κι εμένα, που είμαι ο γεροντότερος. Αντλώ δύναμη και απ' την ενέργειά τους και από τη ροκ μουσική αυτής της ροκ παράστασης».
Θυμός για την εξουσία
Εποχή εκλογών. «Εποχή πολιτικής κρίσης», με διορθώνει ο πρωταγωνιστής. «Μ' αυτό συνομιλεί η παράσταση», επιμένει. «Το μέλλον είναι εγκλωβισμένο και στον τόπο μας. Νομίζω ότι δεν είναι εποχή για όνειρα. Αυτό μάς λέει ο "Λιρ". Μια σκληρή, μια θυμωμένη παράσταση. Ο θεατής σίγουρα θα σκεφτεί στο "Παλλάς" τη δική του ευθύνη για όσα συμβαίνουν. Τα πάντα, όπως και στον "Λιρ", ξεκινάνε από τους πατεράδες. Από τα λάθη των γονέων. Αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα. Οι σύγχρονοι Λιρ είναι οι εξουσιαστές μας».
Το γεγονός ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης η παράσταση ξεπούλησε όλα τα εισιτήριά της και πήρε παράταση δέκα ημερών τι υποδηλώνει; «Οτι ο κόσμος έχει ανάγκη από καλές φωνές», θεωρεί ο Ν. Τσακίρογλου. «Και νομίζω ότι η παράσταση αυτή προσφέρει μια φωνή στο σύγχρονο Ελληνα πολίτη, που κουβαλάει θυμό για την εξουσία. Γιατί είναι άδικα τα νέα κυβερνητικά μέτρα».
«Είναι άδικο να μου έρχονται απανωτά μπουγιουρντί απ' την Εφορία, ενώ οι φοροφυγάδες μένουν ατιμώρητοι. Είναι άδικο που οι συντάξεις γίνανε της πείνας. Την Κυριακή θα πάω στην κάλπη θυμωμένος. Και πιστεύω ότι όλοι οι Ελληνες θα πάνε εξίσου θυμωμένοι».
 Το μετά τον «Λιρ» τον απασχολεί; «Ναι», απαντά. «Αλλά δεν εξαρτάται από εμάς. Εμείς είμαστε στρατιώτες της τέχνης. Ερωτευμένοι με την τέχνη μας. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε. Οχι γιατί δεν θέλουμε, αλλά γιατί δεν έχουμε χρήματα». Υπό «ιδανικές συνθήκες» θα ήθελε πάντως να κάνει τον «Οιδίποδα επί Κολωνώ». «Πιστεύω, ήρθε η εποχή. Είναι ένας ρόλος που συναντά τον Λιρ. Σίγουρα ο Σέξπιρ είχε διαβάσει και τους δύο "Οιδίποδες". Βεβαίως, έχω και μια ηλικία τώρα, οπότε δεν μπορώ να σκέφτομαι σαν φιλόδοξος νέος. Σκέφτομαι σαν φιλόδοξος γέρος. Φαίνεται, και σε αυτό με έχει επηρεάσει ο Λιρ».
info: Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης. Σκηνικά- κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου. Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής. Μαζί με τον Νικήτα Τσακίρογλου
επί σκηνής οι: Θ. Ακοκκαλίδης, Σ. Ανδρονίκου, Κ. Ασπιώτης, Ευτυχία Γιακουμή, Μαριάννα Δημητρίου, Π. Καρατζάς, Γ. Κωνσταντινίδης, Δαυ. Μαλτέζε, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Ηλ. Μελέτης, Δ. Μπουλάς, Γ. Νούσης, Ευθ. Παππάς, Α. Πελτέκης, Χρ. Σουγάρης, Γ. Τσαμπουράκης, Φ. Τσοτουλίδης και Γ. Χαρίσης.
Η παράσταση, με πρωταγωνιστή τον Νικήτα Τσακίρογλου, έχει ήδη πουλήσει 10.000 εισιτήρια

Μερικές Σκέψεις Για Τα 10 Χιλιόμετρα Του Πρωθυπουργού

Έτρεξε χτες (λίγο από το) Μαραθώνιο. Πράγμα που μας προκάλεσε συναισθήματα ανάμικτα και σκέψεις ανταριασμένες.

Εχτές, εορτάστηκαν τα 2500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα, γεγονός αναμφίβολα σημαντικό, όπως αποδεικνύει και το Google Doodle. Αλλά το σημαντικότερο που μένει από τη χτεσινή ημέρα δεν είναι το ότι οι Έλληνες πιστεύουν πως είναι απευθείας απόγονοι -τύπου δισέγγονα, ας πούμε- ενός λαού που έζησε πριν από δυόμιση χιλιετίες, αλλά το ότι ο πρωθυπουργός της χώρας μας, ο Γιώργος Παπανδρέου, έτρεξε στην κούρσα των δέκα χιλιομέτρων και τερμάτισε, με στιλ αεροδυναμικό και άνεση αξιοθαύμαστη. Πρώτα ας αναλογιστούμε τι σημαίνει ότι ένας άνδρας 58 χρόνων έτρεξε σε αγώνα δέκα χιλιομέτρων. Μετά, ας αναλογιστούμε τι δουλειά κάνει αυτός ο άνδρας. Μπλόκαρες; Σκέψου τώρα τα αληθινά ερωτήματα και τις μπουρδουκλωμένες σκέψεις που με ταλανίζουν από χτες:

1. Αυτός έτρεξε δέκα χιλιόμετρα. Άρα γυμνάζεται — και γυμνάζεται πολύ, γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να τρέξεις δέκα χιλιόμετρα, δεν ανεβαίνεις τρεις φορές στο διάδρομο και πάμε. Θέλει να χτίσεις πλεμόνια. Και ρωτάω: Εγώ, που δεν προλαβαίνω να γυμναστώ καθόλου, που κουράζομαι όταν πηγαίνω απ' το γραφείο στον καναπέ, πόσο περισσότερο δουλεύω απ' τον πρωθυπουργό της χώρας;

2. Επίσης: Biker shorts; Πόσο σίγουρος μπορεί να είναι ένας άντρας για τον εαυτό του για να φορέσει biker shorts;

3. Τα biker shorts (ας επιμείνουμε) μπορεί να σημαίνουν:
α) Ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα, μα κανένα, στιλιστικό κόμπλεξ (ενδεχόμενο που ενισχύεται απ' το ντοκουμέντο-τσαντάκι μέσης).
β) Ο πρωθυπουργός, κάτι ήθελε να μας δείξει. Κάποια συγκεκριμένα πράγματα.
γ) Ο πρωθυπουργός γιόρταζε ταυτόχρονα και μια γιορτή της άλλης πατρίδας του, που συνέβη να ήταν επίσης χτες: Το Halloween.

4. Τι να άκουγε άραγες στα πορτοκαλιά του ακουστικά; Τι έπαιζε το iPod;

5. Επειδή οι Έλληνες είμαστε γενικά κακιασμένος λαός, και το ένστικτό μας μας ωθεί αμέσως να πέσουμε να τον φάμε τον άλλο, η κούρσα του πρωθυπουργού αντιμετωπίστηκε με λοιδορίες και δηκτικά σχόλια, και γι' αυτό θέτω το εξής ερώτημα: Πόσα μέτρα (συνεχόμενα) μπορεί να τρέξει ο προηγούμενος πρωθυπουργός; Food for flame wars.

 

Χτες, ενώ έπλενα τα δόντια μου, η απάντηση μου ήρθε: Ο αεροδυναμικός πρωθυπουργός, με το μαύρο κολάν, τα μαύρα γυαλιά το γυαλιστερό κρανίο και τις πορτοκαλιές λεπτομέρειες, βρήκα τι μου θύμιζε: Το Μαύρο Flash.