Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

βραστά αβγά

 
ΥΛΙΚΑ
  • 2-3 αβγά
  • νερό
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπρίκι (ή κατσαρολάκι) βάζουμε τα αβγά και νερό αρκετό ώστε να καλύψουμε τα 3/4 των αβγών. Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να βράσουν. Άν θέλουμε τα αβγά μας "μελάτα" τότε θα πρέπει  στο 1 λεπτό βρασμού να τα κατεβάσουμε από τη φωτιά. Άν όμως τα θέλουμε σφιχτά τότε θα τα αφήσουμε 2 λεπτά παραπάνω. Αφαιρούμε το ζεστό νερό απο το σκεύος και αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφλουδίζουμε.

καλή επιτυχία!