Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Δέκα λόγοι για να μείνεις εργένης

Αν ρωτήσεις μια νέα 20άρα γυναίκα να σου πει τι πιστεύει για το γάμο, θα χρησιμοποιήσει θετική γλώσσα για να τον περιγράψει. Οι πιθανές απαντήσεις που θα πάρεις είναι λέξεις - κλειδιά τύπου: αγάπη, ασφάλεια, σύντροφο ζωής, σπίτι και παιδιά. Όμως, αν ρωτήσεις έναν 30άρη άνδρα γιατί επιλέγει να παραμείνει εργένης, σύμφωνα με την έρευνα των κοινωνιολόγων του πανεπιστημίου Rutgers θα πάρεις τους 10 top λόγους της επιλογής του:

1. Μπορούν να έχουν σεξ χωρίς να χρειάζεται να παντρευτούν πολύ πιο εύκολα απ΄ότι στο παρελθόν.
2. Μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη του να έχουν μια γυναίκα στο σπίτι τους με το να συγκατοικούν παρά να παντρευτούν.
3. Θέλουν να αποφύγουν το διαζύγιο και το οικονομικό του ρίσκο.
4. Θέλουν να περιμένουν να μεγαλώσουν μέχρι να είναι έτοιμοι να κάνουν παιδιά.
5. Φοβούνται ότι ο γάμος απαιτεί τόσες πολλές αλλαγές και συμβιβασμούς.
6. Περιμένουν τον τέλειο σύντροφο ζωής που προφανώς ακόμα δεν φάνηκε!
7. Αντιμετωπίζουν πολύ λιγότερες κοινωνικές πιέσεις για γάμο.
8. Είναι επιφυλακτικοί στο να παντρευτούν μια γυναίκα που έχει ήδη παιδί.
9. Θέλουν να αποκτήσουν ένα δικό τους σπίτι πριν αποκτήσουν μια σύζυγο.
10. Θέλουν να απολαύσουν την εργένικη ζωή όσο περισσότερο μπορούν.


Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Rutgers σχολιάζουν ότι:
*Οι νεαροί άνδρες αισθάνονται ανασφάλεια. Τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης χαρακτηρίζονται από ανασφάλεια σχετικά με την εργασία και την καριέρα τους. Οι περισσότεροι από τους μισούς ανέφεραν ότι τα τελευταία 5 χρόνια άλλαξαν πολλές δουλειές, συγκατοίκους, σπίτια και φίλους.

*Σύμφωνα με τις ανδρικές αντιλήψεις, υπάρχουν δύο είδη γυναικών:
α) ο τύπος γυναίκας για γάμο και
β) ο τύπος γυναίκας που βγάζεις σε ένα μπαρ.

Οι άνδρες λένε ότι συναντούν τις γυναίκες με διάφορους τρόπους: μέσω φίλων, σε κλαμπς και μπαράκια, στη δουλειά, στο γυμναστήριο, στο μανάβικο. Ο χρόνος και ο χώρος που γνωρίζουν κάποια επηρεάζει τις προσδοκίες τους από μια σχέση μαζί της. Αυτές που γνωρίζουν σε μπαράκια ή σε κλαμπς είναι υποψήφιες για περιστασιακές σεξουαλικές επαφές και δεν αποτελούν "παντρεύσιμο υλικό".

*Οι άντρες θέλουν ανεξάρτητες γυναίκες. Προσδοκούν από την γυναίκα με την οποία έχουν σχέση να είναι οικονομικά ανεξάρτητη και ικανή να φροντίζει ένα σπίτι. Ταυτόχρονα δεν τους αρέσει η γυναικεία "τσιγγουνιά" ούτε και οι γυναίκες που μιλούν πολύ για παιδιά γιατί φοβούνται ότι θα τους τυλίξουν σε μια "πατρική" ζωή.

*Σεξ για πλάκα: Οι μισοί από τους ανύπαντρους άνδρες ηλικίας 20-29 ετών συμφωνούν ότι θα έκαναν σεξ με κάποια ακόμα και όταν δεν τους ενδιαφέρει καθόλου να προχωρήσουν σε σχέση μαζί της.

*Συγκατοίκηση: Η συγκατοίκηση είναι αποδεκτή και την προσδοκούν. Οι άνδρες θα παντρευόταν κάποια με την οποία πρώτα θα είχαν συγκατοικήσει (θα ήταν δοκιμασμένη).

Φαίνεται λοιπόν ότι οι άνδρες αντιμετωπίζουν το γάμο σαν το τελευταίο σκαλοπάτι μια μακράς διαδικασίας προσωπικής ωρίμανσης.
Άλλωστε...ποιος θέλει να μεγαλώσει;

Ιδέες για να αλλάξουμε το υπνοδωμάτιό μας!

Ένα από τα σημαντικότερα δωμάτια του σπιτιού μας είναι η κρεβατοκάμαρα. Το ιδανικό υπνοδωμάτιο πρέπει να ταιριάζει στο στυλ και το γούστο μας και να αναδεικνύει την προσωπικότητά μας. Είτε βρισκόμαστε στο δικό μας σπίτι, είτε μένουμε με τους γονείς μας, το υπνοδωμάτιό μας είναι ο προσωπικός μας χώρος.
 
Μην ξεχνάμε ότι το design και η διάρθρωση του δωματίου μας μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία μας. Το δωμάτιό είναι ο πρώτος χώρος που βλέπουμε με το που ανοίγουμε τα μάτια μας και οφείλει να έχει το προσωπικό μας στυλ και γούστο.

Έτσι καθίσαμε και βρήκαμε κάποιες έξυπνες ιδέες-λύσεις για να φτιάξουμε το δωμάτιό μας, όπως μας αρέσει!

Κρεβατοκάμαρα οριεντάλ
Μια κρεβατοκάμαρα εμπνευσμένη από την Ανατολή. Το κόκκινο εναλλάσσεται με το λευκό και το μπεζ και δημιουργούν την τέλεια αρμονία. Στο συγκεκριμένο υπνοδωμάτιο, ο ένας τοίχος είναι βαμμένος με έντονο κόκκινο χρώμα, που δίνει βάθος. Οι υπόλοιποι τοίχοι είναι στο χρώμα caramel και ανοιχτόχρωμα ξύλινα έπιπλα. Η λιτή διακόσμηση με αντικείμενα σε κόκκινο χρώμα, προσθέτουν ένα ακόμη πλεονέκτημα του χώρου.
"Άνετη" κρεβατοκάμαρα
Μια σειρά από απλά υλικά, όπως το ξύλο, η πέτρα σε συνδυασμό με τα χρώματα του κάρβουνου, του στόκου και του μπλε μελανιού δίνουν ένα πιο intellectuel στυλ στο δωμάτιο. Παρόλα αυτά, επικρατεί και η χλιδή με τη λεπτή μπλε κουρτίνα και τα χειροποίητα μαξιλάρια του κρεβατιού.

Το λευκό δωμάτιο
Οι τοίχοι είναι βαμμένοι στο λευκό, κάνοντας το δωμάτιο να δείχνει μοντέρνο, αλλά και μεγαλύτερο. Το λευκό χρώμα, όμως, σε συνδυασμό με τα ανοιχτόχρωμα ξύλινα έπιπλα και το μπεζ χαλί προσθέτουν μια ιδιαίτερη ζεστασιά. Η λεπτή λευκή κουρτίνα και οι φωτογραφίες στον τοίχο δίνουν το προσωπικό στοιχείο του ιδιοκτήτη.


Εκκεντρικό δωμάτιο
Μια μίξη στοιχείων από διαφορετικές περιόδου, δίνει ένα ιδιαίτερο και προσωπικό στυλ στο δωμάτιο. Κράτα τους τοίχους στο λευκό χρώμα και πρόσθεσε χρωματιστά παπλώματα και καλύμματα, για να υπάρξει μεγαλύτερη ζεστασιά.


Δωμάτιο σε μωβ χρώμα
Αν θέλεις ένα ιδιαίτερο δωμάτιο με ξεχωριστό και εκρηκτικό στυλ, το “μωβ δωμάτιο” θα σε συναρπάσει. Με έντονους μωβ τοίχους, ροζ χαλί και σκεπάσματα στο χρώμα της σοκολάτας, συνθέτουν ένα μεγαλοπρεπές σκηνικό. Το tip της συγκεκριμένης κρεβατοκάμαρας είναι ο επιχρυσωμένος καθρέφτης, που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές.


Το Feng Shui του Μακιγιάζ


Το feng shui μας αποκαλύπτει ποιες είναι οι τεχνικές και τα χρώματα που θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε την προσωπική μας ηρεμία και ισορροπία. Η ερμηνεία των χρωμάτων θα μας αποκαλύψει ποια χρώματα είναι ιδανικά για μας και για το αποτέλεσμα που θέλουμε να προσεγγίσουμε. Το μακιγιάζ είναι τέχνη και, όπως όλες οι τέχνες, χρειάζεται την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να πετύχει.

  
*      Αρχικά καθοριστικό ρόλο παίζει ο χώρος που επιλέγουμε για το μακιγιάζ μας. Αν βαφόμαστε στην κρεβατοκάμαρα, θα βελτιωθεί η προσωπική μας ζωή. Αν μακιγιαριζόμαστε στο μπάνιο και στο χώρο εργασίας η πνευματικότητά μας, ενώ το μακιγιάζ στην κουζίνα θα βοηθήσει τα οικονομικά μας.

*      Το φωτεινό κόκκινο κραγιόν χαρίζει αυτοπεποίθηση.

*      Οι χρυσές αποχρώσεις βελτιώνουν τα οικονομικά.

*      Οι τόνοι του καφέ προσφέρουν σταθερότητα και ασφάλεια.

*      Να καταργήσουμε τη μαύρη μάσκαρα και να πειραματιστούμε με μπλε ή καφέ, που θα δώσει πολύ μεγαλύτερη ένταση στο βλέμμα.

*      Γενικά να προτιμάμε τρυφερές αποχρώσεις. Το ροδακινί και τα ροζέ είναι ιδανικά. Δίνουν υγιή και ξεκούραστη όψη. 
 
*      Η σωστή τοποθέτηση του καθρέφτη παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχική μας κατάσταση. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι καθρέφτες απορροφούν την αρνητική ενέργεια και πως θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 20 εκατοστά από το πρόσωπό μας την ώρα του μακιγιάζ για να μην καταπιέζετε η ενέργειά μας! Καλό θα είναι να αποφεύγουμε τους μικρούς καθρέφτες.

*      Για να αναδειχθεί το χρώμα, η υφή της επιδερμίδας πρέπει να είναι λεία και ομοιόμορφη. Να χρησιμοποιούμε μια ενυδατική κρέμα με χρώμα και κονσίλερ, όπου χρειάζεται, για να πετύχουμε την απόλυτα ιδανική υφή.

*      Για να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο φωτεινό μας μακιγιάζ, φοράμε λευκό μπλουζάκι ή ρούχα σε ουδέτερους τόνους.

*      Να σκεφτόμαστε θετικά και να χαμογελάμε! Είναι ο μόνος τρόπος να αναδείξουμε το μακιγιάζ.


Συνοπτική ερμηνεία των χρωμάτων

ΜΑΥΡΟ: Το χρώμα της επιτυχημένης επαγγελματία, κατάλληλο για τη σταδιοδρομία σας και για τα επαγγελματικά σας ραντεβού.

ΚΟΚΚΙΝΟ: Χρώμα που εκπροσωπεί τα κέρδη.


ΧΡΥΣΟ: «Περισσότερος χρυσός, περισσότερη δύναμη.»

ΡΟΔΙΝΟ: Προσθέτει μια απαλή, θηλυκή αίσθηση σε οποιοδήποτε βλέμμα.

ΚΙΤΡΙΝΟ: Σταθερότητα και ισορροπία.

ΠΡΑΣΙΝΟ: «Οικογενειακό», εφησυχαστικό χρώμα.

ΣΚΟΥΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ: Ενέργεια και δύναμη.

ΜΠΛΕ: Το χρώμα του ουρανού και της θάλασσας, ηρεμία.

ΓΑΛΑΖΙΟ: Φρεσκάδα.

ΛΕΥΚΟ: Αγνότητα, διαύγεια.