Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Η Ελληνική απάντηση στο "Stern"

Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern.

Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει: «Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».

-Αγαπητοί Ελληνες, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις ?, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις ?. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.
Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι' εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας.
Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν' απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.
Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι' ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι' επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν' αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι' εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι' έχετε δίκιο.
Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι' από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.


Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συμπατριώτη μας:

Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς.
Είμαι δημόσιος λειτουργός κι' όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. Ο μισθός μου είναι 1.000 ?. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ' έχουν παρασύρει, να νομίζεις. Ούτε 1.000 ? λιγότερα από σένα.
Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι' έναντι αυτών των 200 δις ? που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.
Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο η πολιτικοί μας γι' αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν' αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι' αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.
Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα.
Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα  
(η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:
α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.
γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.
δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ' Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύμμαχοι.
ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).
στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.
Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν, αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες !
Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.
Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν' αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θάχω λεφτά. Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ' αντέξω. Και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, . Είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση . Αλλά εσείς βρε Walτer, τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε ?
Πες μου σε παρακαλώ, έχω απορία: εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι' απ' όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες). Πρέπει να φύγουμε, για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ' επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών !
Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν'αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα, γιατί, δεν μπορούν και δεν πρέπει ! ... Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα μπορούν πια να τ' αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε !
Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες» , αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου. Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου

ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!

PillBOX Bazaar Vol IV

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και γιορτές χωρίς PillBOX Bazaar δεν γίνονται.
Γι’ αυτό στις 18 & 19 Δεκεμβρίου διοργανώνεται στο Art House ένα άκρως γιορτινό
και χριστουγεννιάτικο PillBOX Bazaar Vol IV.

Πηγαίνετε στο Art House για να βρείτε τις τελευταίες τάσεις σε ρούχα & αξεσουάρ από τους πιο δημιουργικούς ανθρώπους της πόλης, να δει καινούργιες ιδέες από περισσότερους από 30 δημιουργούς & καλλιτέχνες & να προμηθευτείτε ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα δώρα για τους αγαπημένους σας.Πηγαίνετε το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου από τις 3 μεσημέρι 
μέχρι και τις 12 το βράδυ.

...με Χειροποίητα Κοσμήματα , Τσάντες από Ανακυκλωμένα Υλικά, Βιβλία, Δερμάτινα Αξεσουάρ, Δημιουργίες από Ασήμι , Πίνακες Ζωγραφικής, Αξεσουάρ από Παλιά Αντικείμενα, Δίσκους Βινυλίων που μετατρέπονται σε Κοσμήματα, Τσάντες από Περιοδικά, Πλεκτές Δημιουργίες, Γλυκά Σπιτικά Κοσμήματα, Κοσμήματα από Πλέξιγκλας, Πολύχρωμες Δημιουργίες, Μικρογλυπτά, Remixaρισμένα Τ- Shirt και πολλές ακόμα Δημιουργίες με Έμπνευση.Φυσικά θα είναι μαζί σας το Pimp My Style για να πραγματοποιήσει live τα πιο εκκεντρικά χτενίσματα αλλά και ρούχα με υλικά έκπληξη!
Και όπως πάντα, η Κυριακή σας ανήκει: περιμένουνε τους τολμηρούς & τολμηρές για το one wish hairdo: Πηγαίνετε για ένα χτένισμα – έκπληξη , στο οποίο θα έχετε μία μόνο ευχή, τι θα ευχηθείτε; 

Και επειδή αυτό το Bazaar θα θέλετε να το θυμάστε, οι Arte di 3 θα στήσουν το απόλυτο χριστουγεννιάτικο σκηνικό για να προμηθευτείτε και εσείς τις δικά σας μοναδικά φωτογραφικά σουβενίρ.

Το Pillbox Bazaar Vol IV και τις δυο βραδίες θα κλείσει με πάρτι!

Πολλές άλλες δραστηριότητες και happening θα ανακοινωθούν στο Page της PILLBOX στο Facebook: http://www.facebook.com/pillboxthess

Είσοδος Ελεύθερη


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6948071243 begin_of_the_skype_highlighting              6948071243      end_of_the_skype_highlighting & 2310263080 begin_of_the_skype_highlighting              2310263080      end_of_the_skype_highlighting

συμμετοχές:
Αλεξιάδου Μαρία – Pimp My Style – Private Hair Studio
LArgenti - State of Art Clothes & Jewelry
Κιόση Γεωργιάννα & Καριπίδου Τζουλιάνα – Arte di 3(tre) – Photography - Scrapart – Video
Ανανιάδου Νανά – Μάσκες – Καλαπόδια – Πουγκιά
Βελανιδιά – Ανθοπωλείο – Είδη Δώρων
Velib – Δημιουργίες από Εξαρτήματα Ποδηλάτων
Βήττα Μαριάννα – Χειροποίητο Κόσμημα
Βλαχοπούλου Κατερίνα – ArtCat – Δημιουργικές Ιδέες από Ανακυκλωμένα Υλικά
Garyfallo – Χειροποίητοι Κορσέδες
Γερμανού Άννα – Spanaki –Κοσμήματα & Αξεσουάρ από Επαναχρησιμοποίηση Παλιών Αντικειμένων όπως Δίσκους Βινυλίου & Περιοδικά
Γλαβήνας Νίκος – Χ – Prime Couture – Fashion Designer
Γρηγοριάδου Ελένη – Μικρές Δημιουργίες
Γρηγοριάδου Έλλη – Papizali
Δάπη Κατερίνα – Homemade Sweets & Cupcakes
Δέδη Βάλια – Decoupage
eNVy   creations  by using everyday items
Ζαχαριάδου Κίκα & Στεργιάδου Βασιλεία – ViKa – Handmade Jewelry
Καρδαρά Κλαίρη – Καλλιτεχνικό Κόσμημα
Carter Carolyn – Apali Post – Fine Art Photographic Products (Cards, Calendars, Photographic prints)
Κουκίδου Άρτεμις - Artemis Art Handmade Collection
Κουρμουζά Αναστασία – Bijoux De Lulu – Χειροποίητο Κόσμημα
Κρυσταλλάκου Μαρίτσα – Maritsa’s Creations – Diaper Cakes & Χριστουγεννιάτικα Στολίδια
Κώτη Νατάσα – Πίνακες Ζωγραφικής – Ξυλογλυπτα Διακοσμητικά – Φωτιστικά
Μάινας Λουκάς – Louann Watches – Σχεδιασμος & Kατασκευη Xειροποιητων Kοσμηματων και Ρολογιων απο Χρυσο ή Ασημι
Μελισσίδου Ζωή – Χειροποίητα Κοσμήματα & Διακοσμητικά
Melisses Gallery – Lovingly Handmade Works of Art
Μοναχά Ερη – Tears & Tiaras – Girls and Jewels..... in Love
Μουσλίδου Δέσποινα - Αναγεννημένα Χειροποιήματα από Ανακυκλώσιμα Υλικά
Νάνου Παυλίνα – Χειροποίητα Κοσμήματα & Τσάντες
Παπαλεοντίου Γεώργιος – Vintage Sunglasses 70s & 80s
Παπουτσή Ξένια - Χ3ΝΙΛ handworX – Χειροποίητα Κοσμήματα και Αξεσουάρ
Πίτια Ρούλα – Art T-shirt – Zωγραφική σε T-shirt & σε Χρηστικά Αντικείμενα
Προβατάρη Λίνα – Χειροποίητα Έργα Τέχνης με Χάντρες
Princess Cut – Mode Artisanal
Τηλιγάδα Νικολέττα – Προϊόντα Powertex – Είδη Διακόσμησης & Αξεσουάρ
Truquet Leslie – La Mandarine – Χειροποίητα Φυσικά Σαπούνια
Rin Tin Tin – Πολύτιμες Χάντρες & Κόσμημα

Πώς να ανεβάσετε την αξία των χρημάτων σας

Οι παλιοί, στην προ ευρώ εποχή, έλεγαν: «Πιάνεις ένα κέρμα της μίας δραχμής και του κάνεις δύο τρύπες ώστε να γίνει κουμπί. Το κουμπί αξίζει περισσότερο από μία δραχμή».

Κάπως έτσι σκέφθηκε και ο καλλιτέχνης που έφτιαξε έργα από χαρτονομίσματα...