Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010
μανιταρόσουπα
ΥΛΙΚΑ
* 230 γρ. μικρά άσπρα μανιτάρια ψιλοκομμένα (εκτός από 4)
* 50 γρ. βούτυρο
* 25 γρ. αλεύρι
* 1 κούπα ζωμό κότας (ή έναν κύβο)
* 2 κούπες γάλα
* 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
* 2 κουταλιές κρασί Μαδέρα
* 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
* 1 κρόκο αυγού
* Ανηθο ψιλοκομμένο (προεραιτικά)
* Αλάτι
* Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, τα ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτουμε το κοτόζουμο και το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει ελαφρά το μίγμα και να γίνει λείο και παχύρευστο. Ρίχνουμε στην συνέχεια το κρασί, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε την σούπα να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου με το καπάκι κλειστό. Σε ένα μπολ χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με την κρέμα γάλακτος, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το μίγμα της κρέμας γάλακτος. Κόβουμε τα τέσσερα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, τα προσθέτουμε στην σούπα και γαρνίρουμε με τον άνηθο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 κομεντς:
Δημοσίευση σχολίου