Υλικά
Ζύμη:
*1 βιτάμ,
*2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
* 1 αυγό,
* 1 βανίλια,
* 1 φαρινάπ,
* Μισό κουταλάκι αλάτι
*1 βιτάμ,
*2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
* 1 αυγό,
* 1 βανίλια,
* 1 φαρινάπ,
* Μισό κουταλάκι αλάτι
Γέμιση:
*4 κανονικά μήλα,
* 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
*4 κανονικά μήλα,
* 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση γέμισης:
Τρίβουμε τα μήλα σε ψιλό ρεντέ. Τα βράζουμε σε κανονική φωτιά με τη ζάχαρη ώσπου να «πιουν» το ζουμί. Όταν τα κατεβάζουμε από την φωτιά, τα αφήνουμε να μισό κρυώσουν και ρίχνουμε μισή κουταλιά της σούπας κανέλα και ανακατεύουμε.
Τρίβουμε τα μήλα σε ψιλό ρεντέ. Τα βράζουμε σε κανονική φωτιά με τη ζάχαρη ώσπου να «πιουν» το ζουμί. Όταν τα κατεβάζουμε από την φωτιά, τα αφήνουμε να μισό κρυώσουν και ρίχνουμε μισή κουταλιά της σούπας κανέλα και ανακατεύουμε.
Εκτέλεση ζύμης:
Λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Από το αυγό κρατάμε το μισό ασπράδι. Ρίχνουμε το αλάτι, τη βανίλια και σιγά σιγά το αλεύρι. Με αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε ένα ωραίο ζυμάρι.
Λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Από το αυγό κρατάμε το μισό ασπράδι. Ρίχνουμε το αλάτι, τη βανίλια και σιγά σιγά το αλεύρι. Με αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε ένα ωραίο ζυμάρι.
Τελική εκτέλεση:
Το ζυμάρι το χωρίζουμε σε 22 κομμάτια. Παίρνουμε το κάθε κομμάτι ζυμάρι και το ανοίγουμε στην παλάμη μας πιτάκι. Στο κέντρο βάζουμε μία κουταλιά του γλυκού γέμιση. Το κλείνουμε καλά, και από εκεί που κλείνει το βάζουμε από κάτω στο ταψί με λαδόκολλα. Τα πασαλείβουμε με το ασπράδι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα (ώσπου να ροδίσουν). Όταν μισό κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Το ζυμάρι το χωρίζουμε σε 22 κομμάτια. Παίρνουμε το κάθε κομμάτι ζυμάρι και το ανοίγουμε στην παλάμη μας πιτάκι. Στο κέντρο βάζουμε μία κουταλιά του γλυκού γέμιση. Το κλείνουμε καλά, και από εκεί που κλείνει το βάζουμε από κάτω στο ταψί με λαδόκολλα. Τα πασαλείβουμε με το ασπράδι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα (ώσπου να ροδίσουν). Όταν μισό κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία και Καλή όρεξη!
(ευχαριστούμε θερμά την Λίνα για την παραχώρηση της συνταγής)
(ευχαριστούμε θερμά την Λίνα για την παραχώρηση της συνταγής)
0 κομεντς:
Δημοσίευση σχολίου