ΥΛΙΚΑ:
για την επικάλυψη θα χρειαστείτε
6 μικρές πατάτες
2 μέτρια καρότα
1 μέτριο πράσο
1/4 κούπα γάλα
αλάτι-πιπέρι
για την βάση θα χρειαστείτε
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
700 γρ ανάμεικτο κιμά
4 κ.σ. σάλτσα BBQ (θα τη βρείτε στα super markets)
1 κονσέρβα με έτοιμα φασόλια σε κόκκινη σάλτσα
2 κ.σ. σάλτσα worcestershire (επίσης θα τη βρείτε στα super markets)
τριμμένη φρυγανιά
τριμμένο κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα θα αλλατοπιπερώσουμε τον κιμά και θα τον "ποτίσουμε με τη σάλτσα worcestershire. Αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τα καρότα το πράσο και τις πατάτες, τα ψιλοκόβουμε και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (αρκετά ώστε να αλέθονται με ευκολία). Όταν πλέον είναι έτοιμα τα κάνουμε πουρέ κα προσθέτουμε το γάλα. Αν δείτε οτι χρειάζεται παραπάνω γάλα μη διστάσετε να βάλετε. Προσοχή όμως μη νερουλιάσει!
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε σε σιγανή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε μέχρι να πάρει να "κοκκινίζει", μετά το σκόρδο και αφήνουμε 1 λεπτό. Προσθέτουμε στο τηγάνι τον κιμά και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί καλά. Ρίχνουμε την σάλτσα BBQ, αφήνουμε 5 λεπτά σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε τα φασόλια, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε άλλα 3 λεπτά μέχρι να χαθούν τα υγρά.
Σε ένα ταψάκι ή σκεύος pyrex απλώνουμε το μείγμα του κιμά και από πάνω τον πουρέ των λαχανικών. Στην κορυφή ρίχνουμε τριμμένη φρυγανιά και τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180 C για 25 με 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
0 κομεντς:
Δημοσίευση σχολίου