Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ατάκες που τον κάνουν να τρέχει μακριά (Νο1)

Πιστεύεις πως σχέση δίχως ειλικρίνεια, δεν μπορεί να έχει μέλλον. Και καλά κάνεις. Βέβαια υπάρχουν και μερικά "αλλά". Γιατί η πολλή η ειλικρίνεια μπορεί να προκαλέσει τριγμούς στη σχέση σας και μερικές φαινομενικά αθώες ατάκες, μπορούν να κάνουν τον καλό σου να τρέχει μακρυά σου με 100 χιλιόμετρα την ώρα. Ιδού ποιές είναι αυτές!

1. "Ο πρώην μου έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα":
Είτε πρόκειται για ένα θετικό σχόλιο (πως και οι δύο, πρώην και νυν, σου ανοίγουν την πόρτα για να περάσεις) ή για ένα αρνητικό σχόλιο (και ο πρώην μου πετούσε τα ρούχα του όπου βρει), ο καλός σου δεν χρειάζεται να μάθει σε τι μοιάζει με τον πρώην. Πρώτον, θα σκεφτεί πως μπαίνεις διαρκώς στη διαδικασία να τον συγκρίνεις με τους άλλους. Δεύτερον, θα χάσει μεγάλο κομμάτι της αυτοπεποίθησής του ενώ είναι πιθανό να θεωρήσεις πως ακόμα τρέφεις αισθήματα για τον πρώην σου! Όπως και να έχεις, αν σου έρθει το dejavu για τον πρώην, κράτα το για τον εαυτό σου!

2. "Η τάδε παντρεύτηκε, η τάδε είναι έγκυος, ο τάδε έκανε πρόταση γάμου στην τάδε":
Δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό πράγμα για εκείνον από το να πρέπει να ακούει γι τα κατορθώματα ζωής των κολλητών σου φιλενάδων. Με όποιο τρόπο και να του τα αραδιάσεις, πάλι θα θεωρήσει πως τα λες για να τα ακούσει και να πράξει αναλόγως. Αν όντως αυτόν το σκοπό έχεις, είναι προτιμότερο να του κάνεις την κουβέντα για το που πηγαίνει η σχέση σας, παρά να του υπενθυμίζεις πόσα καράτια είναι το μονόπετρο της κολλητής σου.

3."Όταν παντρευτούμε και κάνουμε παιδιά":
Είναι φυσικό ως αδύναμο ον και γυναίκα, να έχεις τη φαντασίωση από τις πρώτες ημέρες του δεσμού σου με ένα αγόρι, να σκέφτεσαι τη ζωή σου ως παντρεμένη στο πλευρό του με 2 ? 3 παιδιά να παίζουν μπροστά σας. Αν δεν θέλεις να τον τρομοκρατήσεις, κράτα τις σκέψεις αυτές στο μυαλό σου. Ακόμα κι αν εκείνος δείχνει να μην έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τους γάμους και τα κουτσούβελα, άφησέ τον να σου κάνει την πολυπόθητη πρόταση και μετά αγοράζεις και τα περιοδικά γάμου!

4. Η κοπέλα που πέρασε, πως σου φαίνεται";
Στην ατάκα- ερώτηση φωτιά τούτη, ο καλός σου ξέρει ότι θα νικηθεί ότι και ν' απαντήσει. Αν πει το μεγάλο ναι, εύκολα θα θυμώσεις και θα ζηλέψεις, ανοίγοντας μια ολόκληρη στιχομυθία για το αν είναι ομορφότερη εκείνη η άλλη σε σχέση με σένα! Στην αρνητική του απόκριση, θα βρεις το πάτημα να τον κατηγορήσεις πως την κοίταξε και μέσα σου θα σκεφτείς ότι λέει ψέματα σε σένα αλλά στην πραγματικότητα την θέλει κολασμένα. Ακόμα και να καταφέρει να σε πείσει ότι μόνο εσένα θέλει, θα έχετε ξοδέψει μία και πλέον ώρα να σκοτώνεστε και τούτο καλό δεν μπορεί να σας βγει σε καμιά περίπτωση.

5. "Είμαι μια χαρά, όχι δεν έχω κάτι, άστο δεν πειράζει":
Πίστεψέ με. Το πρόσωπό σου τα λέει όλα και εύκολα μπορεί να του αποκαλύψει πόσο θυμωμένη ή απογοητευμένη είσαι με κάτι. Οπότε οι άνωθι ατάκες καθόλου δεν ευνοούν τη μεταξύ σας επικοινωνία και ίσα ίσα που σε κάνουν να δείχνεις δύστροπη και κακομαθημένη. Μίλα ανοιχτά για το τι σε προβληματίζει, στεναχωρεί ή αγχώνει και απόφυγε να δημιουργήσεις μεγαλύτερο πρόβλημα στη σχέση σας.

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου