Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

10 άνθρωποι με απίστευτες ικανότητες

Έχουν απασχολήσει τα media χάρη στα... υπερφυσικά τους ταλέντα. Σας παρουσιάζουμε τους 10 ανθρώπους με τις πιο παράδοξες και εκπληκτικές ικανότητες.
Ένα υπέροχο μυαλό 
Ο Ντάνιελ Τάμετ είναι η απόδειξη της θεωρίας ότι τα αυτιστικά παιδιά τις περισσότερες φορές έχουν εξαιρετικά υψηλό I.Q. Ο αυτιστικός Τάμετ έχει ένα ιδιαίτερο χάρισμα.
Έχει ταλέντο στους μαθηματικούς υπολογισμούς, έχει εκπληκτική μνήμη και μιλάει πάνω από επτά γλώσσες, μεταξύ των οποίων γαλλικά, φιλανδικά, γερμανικά, ισπανικά, λιθουανικά και εσθονικά.
Είναι επίσης ο κάτοχος ευρωπαϊκού ρεκόρ, αφού μέσα σε πέντε ώρες κατάφερε να απομνημονεύσει 22.514 ψηφία. 

Ο Άνθρωπος-λάστιχο 
Ο Ντάνιελ Μπράουνινγκ Σμιθ έχει κερδίσει πέντε φορές τον τίτλο του πιο ευλύγιστου ανθρώπου στο βιβλίο Guinness.

Είναι παγκοσμίως γνωστός αφού έχει εμφανιστεί πολλές φορές σε αμερικάνικες εκπομπές όπως στην Όπρα Γουίνφρεϊ και τον Τζέι Λένο, ενώ έχει κάνει guest σε τηλεοπτικές σειρές όπως το CSI. 

Ο φαταούλας 
Ο Μισέλ Λοτίτο μπορεί να φάει αντικείμενα φτιαγμένα από μέταλλο, γυαλί, πλαστικό και το έχει δείξει στο παρελθόν καταβροχθίζοντας… ποδήλατα, τηλεοράσεις, ακόμα και ένα αεροσκάφος Cessna 150, το οποίο ολοκλήρωσε μέσα σε δύο χρόνια.
Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο Λοτίτο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας λόγω της… διατροφής του! 

Ο Άνθρωπος-ραντάρ 
Ο Μπεν Άντεργουντ είναι τυφλός από την ηλικία των τριών, αλλά έχει αναπτύξει μια ιδιότητα που του επιτρέπει να έχει μια πλήρως φυσιολογική ζωή.
Μπορεί σαν… ακουστικό ραντάρ να εντοπίσει την ακριβή θέση των αντικειμένων χρησιμοποιώντας την ηχώ των θορύβων που πέφτουν επάνω σε αυτά.
Ο Άντεργουντ χάρη σε αυτήν του την ικανότητα παίζει μπάσκετ, κάνει ποδήλατο και δεν στερείται πρακτικά τίποτα! 

Ο βασιλιάς των δοντιών 
Στις 30 Αυγούστου του 2007, ο Μαλαισιανός Ράχα Γκίγκι έσπασε το ατομικό του ρεκόρ, καθώς τράβηξε με τα δόντια του ένα ολόκληρο τρένο!
Το τρένο αποτελούνταν από έξι βαγόνια βάρους 297,1 τόνων, και ο Γκίγκι (ή καλύτερα τα δόντια του Γκίγκι) κατάφερε να τα κάνει να κινηθούν για σχεδόν τρία μέτρα! 


Ο βασιλιάς των βασανιστηρίων 
Ο Τιμ Κρίντλαντ, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, μπορεί να αντέξει πολύ περισσότερο τον πόνο από το μέσο όρο.
Με τη βοήθεια της αυτοσυγκέντρωσης καταφέρνει να αποδιώξει το συναίσθημα του πόνου και να αντέξει τη ζέστη, το κρύο ή το τσίμπημα μιας βελόνας. 


Ο γητευτής των λιονταριών
Ο εκπαιδευτής άγριων ζώων, Κέβιν Ρίτσαρντσον, ασκεί τέτοια… γοητεία πάνω στα λιοντάρια ώστε δεν υπάρχει περίπτωση να τον πειράξουν. Μπορεί να περάσει μια ολόκληρη νύχτα μέσα στο κλουβί τους, χωρίς τον παραμικρό φόβο ότι θα του επιτεθούν.
Φυσικά, το ταλέντο του δεν το «εκμεταλλεύεται» μόνο για να τιθασεύσει τα λιοντάρια, αλλά και ζώα όπως τσιτάχ, λεοπαρδάλεις και ύαινες. 

Ο Άνθρωπος- μαγνήτης
Ο 70χρονος Λιου Θόου Λιν λειτουργεί σαν φυσικός μαγνήτης αφού μπορεί να έλκει προς τον εαυτό του οποιοδήποτε μεταλλικό αντικείμενο.
Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας το εξής κατόρθωμα του: «τράβηξε» ένα αυτοκίνητο για 20 μέτρα με τη βοήθεια μια αλυσίδας που ήταν κι εκείνη «κολλημένη» πάνω στη μέση του.

 
Το μάτι που κινείται  
 Ο Κλαούντιο Πίντο έχει την… ανορθόδοξη ικανότητα μπορεί να τραβήξει τους βολβούς των ματιών του 4 εκατοστά, δηλαδή να τα βγάλει κατά 95% από τη … φυσική τους θέση.
Οι γιατροί που τον έχουν εξετάσει, δηλώνουν ότι ποτέ δεν έχουν συναντήσει κάτι παρόμοιο ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι «είναι ένας εύκολος τρόπος να βγάλω λεφτά». 

Το άγρυπνο μάτι  
 Ο Τάι Νγκοκ έχει σταματήσει να κοιμάται από το 1973, μετά από μια αρρώστια όπου είχε υψηλό πυρετό. Από τότε ο Νγκοκ είχε σχεδόν 12 χιλιάδες άγρυπνες νύχτες και ειδικότερα τον τελευταίο καιρό δεν κοιμάται πάλι καθόλου.
Σύμφωνα με τις πρόσφατες ιατρικές του εξετάσεις, χαίρει άκρας υγείας, εκτός από ένα μικρό πρόβλημα στη λειτουργία του συκωτιού.

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου