Βανίλια : Τοποθετήστε μία ποσότητα καθαρής βανίλιας μέσα σε βαμβακερό ύφασμα, κλείστε το με ένα σπάγκο και τοποθετήστε το σε ένα ρηχό πιατάκι μέσα στο ψυγείο ή σε οποιοδήποτε σημείο της κουζίνας..
Μαγειρική σόδα : Ένα πιατάκι με μαγειρική σόδα σε ένα ράφι του ψυγείου ή σε κάποιο ντουλάπι θα τα διατηρήσει καθαρά από οσμές. Μην ξεχνάτε να την αντικαθιστάτε κάθε δύο μήνες, ρίχνοντας την παλιά σόδα μέσα στο νεροχύτη, απαλλάσσοντας έτσι και αυτόν από τις οσμές..
Ξίδι ή κλαδάκια σέλινου : Αν θέλετε να αποφύγετε ή να απομακρύνετε τις ενοχλητικές μυρωδιές των φαγητών από τα χέρια σας, τρίψτε τα πριν και μετά από το μαγείρεμα με ξίδι ή με την άκρη ενός κλαδιού σέλινου...
Αιθέρια έλαια : Για κάθε 2 φλιτζάνια νερό προσθέστε 4 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο ( λεβάντα, ευκάλυπτος, λεμόνι, δενδρολίβανο, κ.λ.π. ) ή συνδυασμούς τους. Βάλτε το διάλυμα σε έναν ψεκαστήρα και τοποθετήστε το σε ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος. Η κουζίνα σας θα μυρίζει υπέροχα αν μετά το καθάρισμα περνάτε με αυτό όλες τις επιφανείς...
Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 κομεντς:
Δημοσίευση σχολίου