Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Τρόποι Χρήσεως Γενικώς Αιθέρων Ελαίων


Εισπνοές
Με την εισπνοή τα αιθέρια έλαια διεισδύουν στον οργανισμό και επηρεάζουν τα διάφορα όργανα. Βάζουμε σε μια λεκάνη με ζεστό νερό μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της προτίμησης μας και εισπνέουμε.

Μασάζ 
Τα αιθέρια έλαια έχουν την ιδιότητα να διαπερνούν το δέρμα πολύ γρήγορα και να φθάνουν με το αίμα στο όργανο που επιθυμούμε να επηρεάσουμε. Για το μασάζ χρησιμοποιούμε ένα βασικό λάδι όπου προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια που επιθυμούμε. Κάνουμε εντριβές με 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε 10 ml βασικό λάδι σε ευαίσθητες περιοχές, όπως πέλματα, λαιμό, κροτάφους, κοιλιά, στήθος. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με μια κομπρέσα, βουτώντας ένα κομμάτι βαμβάκι ή πανί σε νερό όπου έχουμε προσθέσει 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο, για 15 περίπου λεπτά.

Μπάνιο
Τοποθετούμε μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια στο μπάνιο. Πρέπει να παραμείνουμε μέσα στο νερό γύρω στα 20 λεπτά για να έχουμε καλό αποτέλεσμα.

Αρωματισμός χώρου
Με μια ειδική συσκευή μπορούμε να αρωματίσουμε το χώρο με το άρωμα της προτίμησης μας. Τοποθετούμε 10 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο που προτιμάμε μέσα σε νερό που θερμαίνεται και το αιθέριο έλαιο αρωματίζει το χώρο.

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου