Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Μια... Κατσαρίδα στο θέατρο Κολοσσαίον

Η θεατρική «Κατσαρίδα», επιστρέφει από τις 18 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Κολοσσαίον και έρχεται να αποδείξει για άλλη μια φορά πως μπορεί να καταφέρει το ακατόρθωτο και από τους υπονόμους να φτάσει στο φεγγάρι.
Έξι χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση, η ονειροπόλα... «Κατσαρίδα» ανεβαίνει και πάλι στη σκηνή με νέα διανομή και με σκοπό της τώρα να αλωνίσει την Ελλάδα. Οι θεατές, σε κάθε γωνιά της χώρας, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις απίθανες περιπέτειες της μικρής κόκκινης κατσαρίδας, που αγωνίζεται να κατακτήσει ένα στόχο ζωής: να ανέβει στη σελήνη. Η κατσαρίδα περιπλανιέται στα τρίσβαθα των υπονόμων αλλά και σε αφιλόξενους δρόμους, διασχίζει ωκεανούς, χορεύει και τραγουδά μέσα σε δαιδαλώδεις αεραγωγούς, γνωρίζει άλλα έντομα, τρωκτικά και ανθρώπους (από την καλή κι απο την ανάποδη) και ταυτόχρονα διατηρεί ακλόνητη την πίστη της στο μεγάλο όνειρο.

Ιστορία από τραγούδια
Το ιδιαίτερο αυτό μιούζικαλ του Βασίλη Μαυρογεωργίου, ξεκίνησε από το Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου στις αρχές του 2005, για να παιχτεί πρώτα εκεί κι έπειτα στον Κάτω Χώρο επί δυόμισι χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Έπειτα δουλεύτηκε ξανά, με νέους ηθοποιούς και παρουσιάστηκε σε μεγάλα θέατρα στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Κύπρο, αλλά και στην Αθήνα. «Στο στούντιο του φίλου μου, Κώστα Γάκη, ανακάλυψα ορισμένα τραγούδια. Τα πήρα, τα έβαλα σε μια σειρά και φαντάστηκα μια ιστορία. Έτσι γεννήθηκε το έργο» έχει αναφέρει στο παρελθόν ο κ. Μαυρογεωργίου.
Η μουσική είναι του Κώστα Γάκη και τα κοστούμια της Γεωργίας Μπαμπαλού. Παίζουν οι ηθοποιοί: Θοδωρής Πετρόπουλος και Σεραφείμ Ράδης.

Πληροφορίες: «Κατσαρίδα», από 18/11 έως 19/12, θέατρο Κολοσσαίον (Βασ.Όλγας 150, τηλ.2310834996), παραστάσεις Τρίτη μέχρι Παρασκευή (21:15), Σάββατο (18:30, 21:15), Κυριακή (20:00). Εισιτήρια: 20 ευρώ, 15 ευρώ φοιτητικό. Παραστάσεις Σαββάτου στις 18:30, γενική είσοδος 15 ευρώ.

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου