Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Τα sex shops κρύβουν παγίδες

Στις μέρες μας, πολλοί άνδρες και γυναίκες επισκέπτονται τα «ερωτικά μαγαζιά» (sex shops) για να διευρύνουν τα σεξουαλικά τους ενδιαφέροντα, να πειραματιστούν πάνω στη σεξουαλική τους ζωή, αλλά και να βρουν λύση στα σεξουαλικά τους προβλήματα.
Συχνά, άνδρες με στυτική δυσλειτουργία ή πρόωρη εκσπερμάτιση, ή γυναίκες με έλλειψη οργασμού, καταφεύγουν εκεί ελπίζοντας ότι θα βρουν τη «μαγική» λύση που θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν μια καλύτερη σεξουαλική ζωή. Κι αυτή τους η επιλογή ουσιαστικά τούς απαλλάσσει από το άγχος της έκθεσης στον ειδικό, αλλά και της αποδοχής του προβλήματός τους.
Ωστόσο, πολλά από τα βοηθήματα που υπόσχονται να δώσουν λύσεις σε σεξουαλικά προβλήματα (διάφορα σκευάσματα ή κρέμες που προσφέρουν καλύτερη στύση ή αυξάνουν την ερωτική επιθυμία) δεν έχουν επιστημονική εγκυρότητα και μπορεί ακόμη και να είναι επικίνδυνα για την υγεία. Υπάρχουν κι εκείνα όμως, που όντως μπορεί να δώσουν μεγαλύτερη ποικιλία στο σεξ.

Τα sex shops, επίσης, αποτελούν πολλές φορές επιλογή και για τους ανθρώπους με σεξουαλικές διαταραχές, οι οποίοι προσπαθούν να πάρουν ηδονή μέσα από ανορθόδοξους τρόπους. Και βέβαια, είναι θεμιτό για τα ζευγάρια να δοκιμάζουν καινούργιες εμπειρίες μέσω εσωρούχων, βοηθημάτων ή άλλων εξαρτημάτων. Όταν όμως η σεξουαλική τους ζωή περιορίζεται στην αποκλειστική χρήση αυτών των βοηθημάτων, τότε ίσως να αποτελεί δείγμα κάποιας δυσαρμονίας ή δυσλειτουργίας στη σεξουαλική τους ζωή.

Επιπλέον, η αγορά των συγκεκριμένων προϊόντων μπορεί να γίνει εθιστική, κάτι που σίγουρα δεν βοηθάει στη διατήρηση μιας αρμονίας. Ακόμα και η αναζήτησή τους από νεαρά άτομα μπορεί να υποκρύπτει κάποια σεξουαλική δυσλειτουργία ή και παρέκκλιση. Όταν λοιπόν εμφανίζεται η έντονη ανάγκη για χρήση βοηθημάτων, καλό θα είναι να ζητείται η γνώμη του ειδικού και να μην προτιμάται η λύση των sex shops.

Η αλήθεια είναι βέβαια αυτή που αναφέραμε και προηγουμένως: οι περισσότεροι καταφεύγουν στα συγκεκριμένα μαγαζιά είτε για να εμπλουτίσουν τη σεξουαλική τους ζωή είτε για να «θεραπεύσουν» κάποιο σεξουαλικό τους πρόβλημα. Τα βοηθήματα, όμως, δεν αποτελούν οριστική λύση. Γι’ αυτό, καλό είναι να μην υπάρχει φόβος απέναντι στον ειδικό, αλλά το αντίθετο: μία επίσκεψη πρέπει να αποτελεί πρόκληση προκειμένου να επιλυθούν τα όποια προβλήματα απασχολούν ένα ζευγάρι.
Τι άλλο βοηθάει πολύ; Εκείνοι που πειραματίζονται και δοκιμάζουν τις φαντασιώσεις τους –με τη συγκατάθεση φυσικά και της/του συντρόφου τους–, ενδεχομένως να απολαμβάνουν καλύτερο σεξ και να νιώθουν γενικά πιο σεξουαλικοί και δημιουργικοί μετά από τη διαφορετική εμπειρία που βιώνουν.

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου