Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Μάθε να μιλάς τη γλώσσα του σώματος

Μια ζεστή, πειστική φωνή και ένα ευρύ λεξιλόγιο δεν είναι τα μόνα που χρειάζεσαι για να γοητεύσεις τον περίγυρό σου. Σύμφωνα με έρευνες, το 55% της επικοινωνίας περνάει μέσα από τη γλώσσα του σώματος. Για να βελτιωθείς πρέπει να εντρυφήσεις στις τεχνικές της πειθούς και να μάθεις πως να γίνεις καθηγήτρια στη γλώσσα του σώματος.

Η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που μένει
Το πρόσωπο: μετά τα μάτια, το πρόσωπο είναι το πιο εκφραστικό μέρος του σώματος. Για να δείξεις πως είσαι χαρούμενη που γνωρίζεις κάποιον, δώσε ένα θετικό μήνυμα με ένα ζεστό χαμόγελο. Πρόσεξε να μην το παρακάνεις γιατί μπορεί να δείξει ψεύτικο. Κράτησε το στόμα σου κλειστό.
Τα μάτια: διατήρησε μια σταθερή και ευγενή οπτική επαφή. Μην ξεπεράσεις τα πέντε δευτερόλεπτα γιατί αυτό το συνεχές βλέμμα μπορεί να μεταφραστεί ως επιθετική συμπεριφορά ή ως προσπάθεια σου να επιβληθείς. Βέβαια, το να αποφεύγεις το βλέμμα κάποιου ή το να κοιτάζεις με το βλέμμα στραμμένο προς το πάτωμα, είναι σημάδι αδυναμίας ή κλειστού χαρακτήρα.
Η χειραψία: θα πρέπει να είναι δυναμική και σταθερή καθώς κοιτάζεις τον άλλο στα μάτια και δείχνεις πόσο ευγενική και ικανή είσαι. Απόφυγε τις χαλαρές χειραψίες που δείχνουν έλλειψη ισχυρής προσωπικότητας. Τα ιδρωμένα χέρια προδίδουν την αγωνία και την νευρικότητα που τυχόν έχεις. Όταν θέλεις να δείξεις συμπόνια φρόντισε να κρατήσεις τη χειραψία λίγο παραπάνω.
Πώς να κάθεσαι: κάθισε χωρίς να καμπουριάζεις και μην σταυρώνεις τα πόδια ή τα χέρια. Αυτά είναι δείγματα κλειστού χαρακτήρα και απόρριψης. Όταν γέρνεις προς την μια μεριά, δείχνει πως δεν αισθάνεσαι άνετα. Μπορείς να αφήνεις τα χέρια πάνω στα γόνατα αλλά μην δείχνεις τις παλάμες. Είναι σημάδια έλλειψης δύναμης και υποταγής. Από την άλλη, η γροθιές προδίδουν έναν βίαιο χαρακτήρα.
Η απόσταση: διατήρησε μια απόσταση 60 εκατοστών από τον συνομιλητή σου. Είναι η κατάλληλη για να μην αισθάνονται οι γύρω σου πως απειλούνται.

Η γλώσσα της αποπλάνησης: για μια ακόμα φορά, η γλώσσα του σώματος μπορεί να αποκαλύψει πολλά και για τις προθέσεις που έχεις.
Το φαινόμενο του καθρέφτη: όσο πιο κοντά βρίσκονται δύο άνθρωποι, τόσο περισσότερο αντιγράφουν τις κινήσεις, ο ένας του άλλου. Δηλαδή, όταν σταυρώνεις τα γόνατα, τρίβεις το αυτί σου ή τραβάς τα μαλλιά προς τα πίσω, το ταίρι σου ή η κολλητή σου, (αν ενδιαφέρεται) θα μιμηθεί άμεσα τις κινήσεις του. Αντίθετα, αν εκείνος απομακρυνθεί ή δεν παρατηρεί τις κινήσεις σου ποτέ, αυτό σημαίνει πως δεν ενδιαφέρεται για εσένα ή για όσα λες.
Η παρέλαση του έρωτα: επιστήμονες έχουν δει πως όπως συμβαίνει και με τα ζώα, έτσι και οι άντρες και οι γυναίκες υιοθετούν συγκεκριμένες χειρονομίες που αποτελούν πρόσκληση για να προχωρήσει το ερωτικό παιχνίδι ένα βήμα παρακάτω. Κατά τη συνομιλία με έναν τύπο που σου αρέσει, μπορεί να μην το καταλαβαίνεις αλλά φέρνεις τα χέρια κοντά στο στήθος και γέρνεις προς τα εμπρός. Αυτός είναι ένας τρόπος για να αναδείξεις το ντεκολτέ και το στήθος σου καλύτερα. Εκείνος δείχνει το ενδιαφέρον του με το να κάθεται με τα πόδια ανοιχτά, τα χέρια στις τσέπες και τις παλάμες χαλαρές.
Οι κινήσεις του κεφαλιού: για να δείξεις πως ένα θέμα σε ενδιαφέρει, μπορείς να κουνάς το κεφάλι με συγκατάβαση.

Όποιος λέει ψέματα: θες να μάθεις πότε κάποιος σου λέει ψέματα. Τώρα είναι πολύ πιθανό. Πρόσεξε βέβαια γιατί τα αποτελέσματα θα πρέπει να τα συνυπολογίσεις σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες. Μια φιγούρα ή χειρονομία δεν είναι αρκετή για να κατηγορήσεις κάποιον πως λέει ψέματα. Βέβαια, ένας συνδυασμός κινήσεων μπορεί να είναι αρκετός.
Ο ψεύτης τείνει να πιάνει το κεφάλι του πιο συχνά απ' ότι συνήθως. Ακόμα, βάζει τα χέρια μπροστά στο στόμα σε μια προσπάθεια να κρύβει την αλήθεια που φαντάζεται πως θα ξεχειλίσει από εκεί. Άλλο σημάδια είναι το τρίψιμο του τριχωτού και του σαγονιού.
Η στάση του σώματος ενός ατόμου που λέει ψέματα είναι και αυτή ξεχωριστή. Συνήθως, στέκεται στο ένα πόδι με εναλλαγές στο άλλο ενώ ταυτόχρονα σταυρώνει τα πόδια και τα χέρια ρυθμικά.
Ο ψεύτης κρύβει τα χέρια του πίσω στην πλάτη ή τα βάζεις στις τσέπες ενώ φροντίζει να τα κρατά απασχολημένα για να κρύψει την νευρικότητά του.

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου