Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ζώδια και όνειρα

 
ΚΡΙΟΣ «ΕΙΜΑΙ»
Αν είστε Κριός, έχετε μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν τον πλανήτη Άρη που είναι ο κυβερνήτης του ζωδίου σας. Η διεκδίκηση των πρωτείων, ο ζήλος, η αντιπαράθεση που φτάνει ακόμα και στη σύγκρουση, οι καθημερινές μάχες για την διατήρηση των κεκτημένων, οι νίκες και οι ήττες, σας αγγίζουν βαθιά μια και αντιστοιχούν στις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του αρσενικού πολεμιστή Άρη.
ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Τα όνειρα που αντανακλούν τη φύση του ζωδίου σας είναι όνειρα που έχουν να κάνουν με συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, αλλά και με θέματα πρωτιάς και εξουσίας. Μία σύγκρουση στο οικογενειακό σας περιβάλλον ή μια αντιπαράθεση στη σχέση σας μπορεί να σταθεί αφορμή για έντονα όνειρα.
Το ονειρικό εγώ, δηλαδή ο εαυτός σας στο όνειρο, φαίνεται να είναι έτοιμος να αποδεχτεί οποιαδήποτε πρόκληση και έτσι βλέπει τους άλλους χαρακτήρες μέσα στο όνειρο σαν ανταγωνιστές. Επίσης τα όνειρά σας χαρακτηρίζονται από μια «αρσενική» ποιότητα που σχετίζεται με την κίνηση, τη δραστηριότητα, τον ανταγωνισμό και τη μάχη.
ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ: Όλα τα σύμβολα που σχετίζονται με την αρσενική φύση, τη σύγκρουση και τη μάχη. Μερικά από αυτά είναι: κριάρια, άλογα, ιππέας, ακόντιο, μαχαίρι, αιχμηρά αντικείμενα, κάστρα και πύργοι, κράνος, ασπίδα, όπλα γενικά, αντικείμενα με φαλλικό σχήμα όπως ομπρέλες, πούρα, κτλ.
ΕΦΙΑΛΤΕΣ: Οι εφιάλτες σας θα αντανακλούν το φόβο σας για την ήττα, το χάσιμο της πρωτιάς αλλά και τη δειλία. Ένας από τους χειρότερους εφιάλτες σας μπορεί να είναι μια σκηνή όπου ενώ βλέπετε μια απειλή να πλησιάζει, δεν μπορείτε να κινηθείτε, να αντιδράσετε. Έτσι, όταν είστε αγχωμένοι και πιεσμένοι, θα βλέπετε όνειρα όπου τα πόδια σας είναι καρφωμένα στην άμμο, ότι είστε παράλυτοι, ότι δεν μπορείτε να τρέξετε, κ.ά.

                                                 ΤΑΥΡΟΣ «ΕΧΩ»
Σαν Ταύρος που είστε σας αρέσει η σταθερότητα και η πρακτική, προσγειωμένη αντιμετώπιση των καταστάσεων που αντιμετωπίζετε. Λειτουργείτε καλύτερα μέσα σε ένα πλαίσιο συνηθειών και μπορεί να γίνετε πολύ πεισματάρηδες όταν πρόκειται να σας επιβάλλουν νεωτερισμούς και καινοτομίες. Είστε πολύ ευαίσθητοι στα οικονομικά θέματα και στα χρήματα γενικά, μια και έχετε πολύ σταθερές και αδιάλλακτες απόψεις για τη διαχείρισή τους.
ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Τα όνειρα ενός Ταύρου πραγματεύονται θέματα που έχουν να κάνουν με τη σύγκρουση μεταξύ του παλιού και του νέου, της σταθερότητας και της ανασφάλειας. Επίσης, στα όνειρά σας γενικά επικρατεί μια συμμετρία και μια τάξη που μπορεί να εκφράζεται με σκηνικά που απεικονίζουν μια σειρά παρόμοιων κτιρίων, ανθρώπους που φαίνεται να μοιάζουν μεταξύ τους, ή αντικείμενα τακτοποιημένα σε στοίβες, σειρές ή κατά θέματα.
ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ: ταύροι, όμοια πράγματα πχ. δύο ποτήρια, τρία τραπέζια, τέσσερα κτίρια, κ.ο.κ., χώμα, πέτρες, δέντρα και οτιδήποτε σχετίζεται με τη Γη, νομίσματα, σεντούκια, κελάρια, αλυσίδες, σχοινιά, θεμέλια, κολώνες, τοίχοι, κτλ.
ΕΦΙΑΛΤΕΣ: Οι εφιάλτες σας έχουν να κάνουν με την ανασφάλεια και την έλλειψη σταθερού σημείου αναφοράς. Έτσι, αν βλέπετε συχνά ότι είστε χαμένοι και δεν μπορείτε να βρείτε το δρόμο σας, ότι είστε μακριά από το σπίτι σας, ότι χάνετε πράγματα που τα θεωρείτε δικά σας, αλλά και όνειρα θανάτου-αλλαγής, τότε πιθανόν αυτά τα όνειρα να σχετίζονται με τα βαθύτερα στρώματα της προσωπικότητάς σας που έχουν να κάνουν με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου σας.

                                           ΔΙΔΥΜΟΙ «ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ»
Σαν Δίδυμοι σας αρέσει η αναζήτηση της γνώσης, λειτουργείτε καλά σαν μαθητής αλλά και σαν δάσκαλος, είστε ορθολογιστές και κοιτάτε πάντα και τις δύο πλευρές πριν καταλήξετε σε μια απόφαση. Έτσι, τα όνειρά σας πολλές φορές έχουν να κάνουν με την αναζήτηση, αλλά και συναντήσεις με ανθρώπους που προσπαθούν να σας μεταδώσουν σημαντικά μηνύματα, κυρίως λεκτικά.
ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Τα όνειρα που δείχνουν τη φύση των Διδύμων έχουν να κάνουν με την προσαρμοστικότητα, την εξυπνάδα αλλά και τη δικαιοσύνη. Είναι επίσης αυτά τα όνειρα που φέρνουν σημαντικά μηνύματα, μια και ο κυβερνήτης πλανήτης είναι ο Ερμής, αγγελιοφόρος των θεών. Επίσης, όλα τα όνειρα που σχετίζονται με την κοινωνικότητα και την επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους.
ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ: δυο αδέρφια, κηρύκειο, ορχιδέα, φτερωτά πλάσματα, αέρας, κτλ.
ΕΦΙΑΛΤΕΣ: Μια και σαν Δίδυμοι έχετε άμεση ανάγκη να επικοινωνείτε, ο χειρότερός σας φόβος είναι ο αποκλεισμός, η απομόνωση και η μοναξιά. Σε κάποιες περιπτώσεις, το σύμβολο που επικρατεί στους εφιάλτες σας είναι ο λαβύρινθος, που οδηγεί συνεχώς σε αδιέξοδα.

                                        ΚΑΡΚΙΝΟΣ «ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ»
Σαν Καρκίνοι που είστε, λειτουργείτε βασιζόμενοι κυρίως στα συναισθήματά σας και κυριαρχείστε από αυτά. Η μητρική φροντίδα, η δημιουργικότητα, η συναισθηματική έκφραση αλλά και η διαίσθηση είναι τα ορόσημα του κόσμου σας. Συνεπώς, τα όνειρα που παραπέμπουν στο ζώδιό σας θα χαρακτηρίζονται από έντονα συναισθήματα, προστασία και φροντίδα, αλλά και απογοήτευση.
ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Τα δικά σας όνειρα είναι πολύ δραματ8ικά και, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο, γεμάτα με συναισθηματικές αλλαγές. Επίσης, όνειρα που δείχνουν ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην εξωτερική επιφάνεια των πραγμάτων και στο ουσιαστικό τους περιεχόμενο. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό είναι το νερό και οι μεγάλες του συγκεντρώσεις, θάλασσες, λίμνες, κτλ., μια και σαν ονειρικό σύμβολο παραπέμπει στο υποσυνείδητο και στον συναισθηματικό σας κόσμο.
ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ: σελήνη, κάβουρας, νερό, θάλασσα, λίμνη, ποτάμια, βρέφος, καθρέπτης, δελφίνι, αρκούδα, κτλ.
ΕΦΙΑΛΤΕΣ: Οι χειρότεροί σας φόβοι έχουν να κάνουν με τα αρνητικά και μαύρα συναισθήματα όπως η λύπη, η μελαγχολία, η θλίψη, η παραίτηση και η απόρριψη. Έτσι, ο εφιάλτης ενός Καρκίνου δεν θα εστιάζεται σε δράση ή σε συγκεκριμένους χαρακτήρες αλλά στις συναισθηματικές επιπτώσεις. Απ΄ αυτή την άποψη, εφιάλτης ενός Καρκίνου μπορεί να είναι και ένα όνειρο που δείχνει μια υπέροχη μέρα με λιακάδα, αλλά το συναίσθημα να είναι πολύ αρνητικό.

                                                        ΛΕΩΝ «ΘΕΛΩ»
Σαν Λέοντες έχετε μια ισχυρή θέληση και τον πιο φουσκωμένο εγωισμό απ΄όλα τα ζώδια. Έχετε απόλυτη ανάγκη από αναγνώριση και σας τρομάζει ο χλευασμός και η υποτίμηση της προσωπικότητάς σας. Σας αρέσει να είστε πρωταγωνιστές και το κέντρο της προσοχής. Πάνω απ΄ όλα όμως σας αρέσει να εξουσιάζετε τους άλλους και πασχίζετε να είστε ο ηγέτης με κάθε τρόπο.
ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Όλα τα όνειρα στα οποία είστε πρωταγωνιστής, είστε το κέντρο των εξελίξεων και οι άλλοι ακολουθούν το δικό σας πρόσταγμα, μπορεί να παραπέμπουν στη ζωδιακή σας φύση. Επίσης, οποιαδήποτε ονειρική σκηνή που πραγματεύεται θέματα κυριαρχίας και εξουσίας, με την θετική ή την αρνητική τους έννοια. Μια και κυβερνήτης του ζωδίου σας είναι ο Ήλος, στα όνειρα που παραπέμπουν στη φύση σας περιλαμβάνονται και αυτά που εξελίσσονται την ημέρα ή η δράση τους εξελίσσεται μέσα στο καλοκαίρι.
ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ: ήλιος, βασιλιάς, στέμμα, ράβδος, λιοντάρι, φυλακές, θέατρο (σαν πρωταγωνιστές, ηθοποιοί, κτλ).
ΕΦΙΑΛΤΕΣ: Ο μεγαλύτερός σας φόβος είναι η απώλεια του Εγώ σας, αλλά και ο χλευασμός. Πολύ συχνή εφιαλτική σκηνή είναι ότι βρισκόσαστε γυμνοί ανάμεσα σε πλήθος και οι άλλοι σας κοροϊδεύουν και σας χλευάζουν. Επίσης, συχνός εφιάλτης είναι πέφτετε από ψηλά, που παραπέμπει στην καθαίρεση αλλά και την αποτυχία.

                                              ΠΑΡΘΕΝΟΣ «ΑΝΑΛΥΩ»
Σαν Παρθένοι αναζητάτε το ιδανικό και σας αρέσει η τελειότητα. Βέβαια αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό είναι που σας κάνει να είστε ανικανοποίητοι συνεχώς με αυτό που υπάρχει γύρω σας. Είστε μεθοδικά και οργανωτικά άτομα και έχετε την τάση να αναλύετε τα πάντα και να παίρνετε υπόψη σας όλους τους παράγοντες. Επίσης, είστε άτομα που υπηρετείτε αγόγγυστα τους άλλους και δίνετε τον καλύτερό σας εαυτό σε θέματα που αφορούν την κοινωνική προσφορά στους αδύναμους και στους έχοντες ανάγκη.
ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Όνειρα με ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια και τη βρίσκουν στο πρόσωπό σας, με την αναζήτηση ενός ιδανικού ή ενός κρυμμένου θησαυρού, με την επίλυση γρίφων, μπορεί να είναι όνειρα που παραπέμπουν στο ζώδιό σας. Επίσης, η αγνότητα σε όλες τις μορφές, η ομορφιά και η ρεαλιστική απεικόνιση λεπτομερειών σε ένα όνειρο είναι στοιχεία Παρθένου.
ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ: κοσμήματα, γυναίκα με λευκό φόρεμα, παλάμη χεριού, ζέβρα, πέρδικα, κουκουβάγια, σταυροδρόμι, κτλ.
ΕΦΙΑΛΤΕΣ: Μια και έχετε ανάγκη να ελέγχετε τα πράγματα, τα όνειρα που περιέχουν μέσα τους την απώλεια ελέγχου είναι για σας οι χειρότεροι εφιάλτες. Επίσης, μπορεί να βλέπετε συχνά ότι ενώ είστε έτοιμοι για ένα ταξίδι και βρίσκεστε στο σταθμό, στο λιμάνι ή το αεροδρόμιο, την τελευταία στιγμή συμβαίνει κάτι αναπάντεχο και ανατρέπει τα σχέδιά σας, όπως όταν ανακαλύπτετε ότι ξεχάσατε το εισιτήριο ή το διαβατήριό σας.

                                                    ΖΥΓΟΣ «ΙΣΟΡΡΟΠΩ»
Αρμονία, μια ανάγκη για συνεργασία, συντροφικότητα και γάμο, καλλιτεχνικές και αισθητικές αναζητήσεις και αξίες ,διπλωματία και τακτ και κυρίως ισορροπία και δικαιοσύνη. Αν είστε Ζυγός, σίγουρα θα αναγνωρίζετε κάποια από τα παραπάνω σαν απαραίτητα συστατικά του κόσμου σας. Τα όνειρα που ταιριάζουν στο ζώδιό σας θα έχουν κατά συνέπεια τέτοια θεματολογία.
ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Ίσως τα πιο συχνά σας όνειρα αναφέρονται στις προσωπικές σας σχέσεις. Το υποσυνείδητό σας ανταποκρίνεται στην ανάγκη σας για μια ισορροπία στο γάμο ή τη σχέση σας και με τα όνειρα σχολιάζει, αποκαλύπτει και σας καθοδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση. Μια και δεν σας αρέσουν οι συγκρούσεις και οι διαφωνίες, τα όνειρά σας πάντα θα σας δίνουν στοιχεία που μπορεί να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της αρμονίας και της δικαιοσύνης, με την προϋπόθεση βέβαια να μπορείτε να κατανοήσετε τη συμβολική τους γλώσσα.
ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ: συμμετρικά αντικείμενα, ζυγαριά, ξιφίας, πρόσωπα που υποφέρουν από αδικίες, συναντήσεις με ξένους, κουκουβάγια, μάτια, σταυρός, κτλ.
ΕΦΙΑΛΤΕΣ: Σαν Ζυγοί αναζητάτε το ιδανικό ταίρι, την ένωση, την ισορροπία. Συνεπώς, ένας από τους χειρότερους φόβους σας είναι αυτός της εγκατάλειψης και της μοναξιάς. Αν δείτε λοιπόν έναν εφιάλτη στον οποίο ο σύντροφός σας δεν σας αναγνωρίζει και σας προσπερνά αδιάφορα, να ξέρετε ότι είναι όνειρο που αναφέρεται στη ζωδιακή σας φύση και μάλλον δεν σχετίζεται άμεσα με την καθημερινότητα.

                                           ΣΚΟΡΠΙΟΣ «ΕΠΙΘΥΜΩ»
Ο Πλούτωνας και ο Άρης, οι κυβερνήτες του ζωδίου σας, σας δίνουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα που αφορούν το σεξ, το θάνατο, την αναγέννηση και τη μεταθανάτια ζωή. Επίσης, σας κάνουν μυστικοπαθείς και εκδικητικούς και δύσκολα θα συγχωρήσετε αυτούς που σας αδίκησαν και σας πλήγωσαν. Τα όνειρα ενός Σκορπιού είναι πλούσια σε συμβολισμούς, πολλές φορές βίαια και τρομακτικά, όνειρα που αναφέρονται σε υποθέσεις παλαιότερες που δεν ξεχάστηκαν.
ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Πολλές φορές θα ξυπνήσετε χωρίς να θυμάστε καθαρά κάποια ονειρική σκηνή, έχοντας όμως την αίσθηση ότι αυτό που είδατε ήταν πολύ σημαντικό, αναφερόταν σε ένα εξαιρετικής σημασίας θέμα για σας. Αυτή είναι η φύση των ονείρων που προκαλεί η κυριαρχία του Πλούτωνα στο ζώδιό σας. Επίσης, θα δείτε συχνά στο όνειρό σας να εκτελείτε βίαιες πράξεις, ιδιαίτερα σε άτομα που σας έχουν αδικήσει κατά το παρελθόν. Τα όνειρά σας έχουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, γεμάτη μυστικοπάθεια και αινιγματικούς γρίφους που φαίνονται να προέρχονται από πολύ βαθιά μέσα σας.
ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ: σκορπιός, σκάλα, μαύρα μαργαριτάρια, δρεπάνια, ιππέας σε μαύρο άλογο, εικόνες θανάτου, σκαθάρι, φοίνικας, κτλ.
ΕΦΙΑΛΤΕΣ: Τα εφιαλτικά όνειρα δεν σας τρομάζουν εύκολα, και πολλές φορές νιώθετε μια ανακούφιση και ικανοποίηση ακόμα και από τα πιο βίαια. Παρόλα αυτά όμως, τα όνειρα που αναφέρονται στο θάνατο, ιδίως στη μεταφυσική του εκδοχή, αν και σας γοητεύουν, σας αφήνουν με αν σφίξιμο φόβου στην καρδιά. Αυτή η σχέση σας με το θάνατο, που σας γοητεύει αλλά και σας τρομάζει, είναι ίσως το πιο έντονο χαρακτηριστικό του ζωδίου σας.

                                                 ΤΟΞΟΤΗΣ «ΒΛΕΠΩ»
Σαν Τοξότες που είστε, σας αρέσει η περιπέτεια, τα ταξίδια, η αναζήτηση του καινούργιου. Πιθανόν να έχετε έντονο ενδιαφέρον για δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους, τον αθλητισμό, τις εκδρομές, τη φύση και τα ζώα. Τα όνειρά σας αντανακλούν τη φύση σας και είστε πολύ τυχεροί, θα μπορούσε να πει κανείς, μια και είστε το ζώδιο που βλέπει τους λιγότερους εφιάλτες.
ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Τα όνειρα του ζωδίου σας είναι πολύπλοκα και παράξενα, ενώ χαρακτηρίζονται από την ποικιλομορφία των ονειρικών σκηνών. Η ονειρική σκηνή που σας αγγίζει πιο πολύ, μια και συνάδει με τη φύση του Τοξότη, είναι η πτήση. Περισσότερο από όλα τα άλλα ζώδια, οι Τοξότες βλέπουν συχνά ότι πετούν ψηλά, ξεφεύγοντας από γήινους περιορισμούς, επεκτείνοντας τα όριά τους, βλέποντας τον κόσμο σαν πηγή ομορφιάς αλλά και σαν ένα μυστήριο που καλούνται να εξερευνήσουν.
ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ: τοξότης, τόξο, βέλος σε κίνηση, πτήση (ομαλό πέταγμα, πτήση πολύ ψηλά, συναίσθημα ικανοποίησης που μπορεί να συνοδεύεται από σεξουαλική διέγερση), ηλιοτρόπιο, γλάρος, γέφυρα, σάλπιγγα, δισκοπότηρο, κτλ.
ΕΦΙΑΛΤΕΣ: Οι πολύ σπάνιοι εφιάλτες σας έχουν να κάνουν με το αίσθημα του περιορισμού, ακινητοποίησης και της αδυναμίας να ξεφύγετε από κάτι που σας κυνηγάει. Έτσι, αν δείτε ότι είστε αλυσοδεμένοι, ότι δεν μπορείτε να περπατήσετε ή να κινηθείτε, ίσως είναι ο Τοξότης μέσα σας που υποφέρει από καταστάσεις τις οποίες δεν μπορεί να αποφύγει. Η ανεξαρτησία είναι ζωτικής σημασίας για σας, και οτιδήποτε σας τη στερεί μπορεί να είναι αφορμή να γεννήσει ένα ιδιαίτερα αγχωτικό όνειρο.

                                  ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ «ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ»
Σαν Αιγόκεροι, είστε άτομα με επιμονή, με σταθερότητα, με φιλοδοξίες αλλά και με συνέπεια στην προσπάθειά σας να τις κάνετε πραγματικότητα. Σας ενδιαφέρει πολύ η πρακτική πλευρά των καταστάσεων, οπότε τα οικονομικά θέματα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για σας. Σας αρέσουν τα σταθερά πλαίσια, γι΄ αυτό πολλές φορές κάνετε συμβιβασμούς προκειμένου να μην ξεφύγετε απ΄ αυτά.
ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Η ανάγκη σας για σταθερότητα και η απέχθειά σας για οτιδήποτε ξεφεύγει από σταθερά πλαίσια αναφοράς, χαρακτηρίζει και τα όνειρα που καθρεφτίζουν τη ζωδιακή σας φύση. Στα όνειρά σας λοιπόν πρωταγωνιστούν τα μεγάλα κτίρια, οι εκκλησίες, τα οργανωμένα χωράφια και φυσικά η συμμετρία. Το μέσο μεταφοράς που εμφανίζεται με περισσότερη συχνότητα στα όνειρα ενός Αιγόκερου είναι το τρένο, μια και κινείται σε ράγες που καθορίζουν την πορεία του και δεν μπορεί να λειτουργήσει έξω απ΄ αυτές.
ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ: κατσίκα ή τράγος, τρένα, μεγάλα πλοία, αγελάδα, γάιδαρος, στρατιωτικά σύμβολα (στολή, επωμίδες, κράνος, κτλ), κάστρα και πύργοι, άγκυρες, κρύσταλλοι, κτλ.
ΕΦΙΑΛΤΕΣ: Σας φοβίζει η αστάθεια, η αποτυχία κυρίως στα επαγγελματικά ζητήματα καθώς και η κοινωνική κατακραυγή και έλλειψη αποδοχής. Έτσι λοιπόν, μπορεί να δείτε εφιάλτες στους οποίους πέφτουν τα δόντια σας (φόβος ότι σας αφαιρείται η δύναμη να «δαγκώσετε», να πάρετε το κομμάτι της πίτας που αναλογείς στις προσπάθειές σας), ότι πέφτετε οι ίδιοι από ψηλά (φόβος αποτυχίας) ή ότι είστε κλεισμένοι σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο χωρίς έξοδο (φόβος ότι δεν μπορείτε να επιδράσετε στο περιβάλλον σας).

                                             ΥΔΡΟΧΟΟΣ «ΓΝΩΡΙΖΩ»
Αν ο ονειρικός σας κόσμος είχε έναν εκπρόσωπο, αυτός θα ήταν ένας Υδροχόος. Η αντίληψή σας αγκαλιάζει όλους τους ιδεατούς κόσμους και συνήθως βρίσκεστε μπροστά από την εποχή σας, κάτι που σας σώζει αλλά και σας τρώει παράλληλα. Μια και είστε οι επαναστάτες του ζωδιακού, βρίσκετε στα όνειρά σας έμπνευση και καθοδήγηση προς το καινούργιο, όπως επίσης και έναν τρόπο να βιώσετε αυτό που δεν μπορείτε στην πεζή και ρουτινιάρικη, όπως συνήθως τη βλέπετε εσείς, καθημερινή πραγματικότητα.
ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Τα όνειρά για σας είναι ένας κόσμος πιο πραγματικός και πιο αληθινός από την αντικειμενική πραγματικότητα. Πολλές φορές θα δείτε όνειρα στα οποία παίζετε ένα ρόλο ήρωα, που βοηθά τους αδικημένους, δίνει καθοδήγηση στους μπερδεμένους αλλά και παρηγοριά στους πληγωμένους. Η ονειρική σας ταυτότητα μοιάζει με αυτήν του Τοξότη, έτσι λοιπόν και σεις θα είστε οι εξερευνητές του καινούργιου και πολύ συχνά θα πετάτε πολύ εύκολα, βλέποντας τον κόσμο από ψηλά. Επίσης, οι Υδροχόοι αναπτύσσουν εύκολα την ικανότητα να ονειρεύονται συνειδητά.
ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ: νέος με δοχείο εκχεόμενου υγρού, πτήση (με χαρακτηριστικά σαν του Τοξότη), ρόλος του ήρωα ή του σωτήρα, αστέρι, αγγελιοφόρος ή λαμπαδηφόρος, κούκος, ιερέας, διαμάντι, κτλ.
ΕΦΙΑΛΤΕΣ: Όπως και οι Τοξότες, δεν βλέπετε συχνά εφιάλτες. Όταν τυχαίνει να δείτε, θα έχουν πιθανότατα να κάνουν με την αίσθηση ακινητοποίησης και περιορισμού, αλλά και την αδυναμία να επέμβετε. Ένα θέμα που σας τρομάζει είναι όταν είστε μόνο εσείς που γνωρίζετε κάτι –ίσως μια επερχόμενη απειλή- αλλά κανείς δεν σας πιστεύει ή δεν σας δίνει σημασία.

                                               ΙΧΘΕΙΣ «ΠΙΣΤΕΥΩ»
Αν ανήκετε στο πιο ευαίσθητο και ψυχικά δεκτικό απ΄ όλα τα ζώδια, τότε γνωρίζετε καλά τι σημαίνει το να υποφέρεις, αλλά και το να προσφέρεις αγάπη και συμπόνια. Η γόνιμη φαντασία σας γεννά πολλά όνειρα, δυστυχώς όμως ο ονειρικό σας κόσμος πολλές φορές είναι γεμάτος πόνο και συχνά υποφέρετε από εφιάλτες. Από την άλλη όμως, τα όνειρά σας μπορούν να σας προσφέρουν μια διέξοδο κι έτσι πολλές φορές βλέπετε τις ευχές να πραγματοποιούνται σε ένα όνειρο.
ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Τα όνειρά σας μπορεί να είναι τελείως εξωπραγματικά, και αναφέρονται σε ένα πνευματικό, ιδανικό κόσμο που βρίσκει την έκφρασή του μόνο μέσα από την ονειρική διάσταση. Η ψυχική ευαισθησία και η διαίσθηση που σας χαρακτηρίζει κάνουν τα όνειρά σας να έχουν προγνωστική και προφητική διάσταση. Περισσότερο απ΄ όλους, τα δικά σας όνειρα προφητεύουν, προβλέπουν, προειδοποιούν και γι΄ αυτό δεν θα πρέπει να το αγνοείτε ή να μην το εμπιστεύεστε.
ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ: ψάρια, νερό σε όλες τις μορφές του (συναισθηματικός κόσμος), σπηλιές, αγκάθια, άβυσσος, γκρεμός, λωτός-νούφαρο, χελώνα, δάφνη, κτλ.
ΕΦΙΑΛΤΕΣ: Κάποιοι από τους συχνούς εφιάλτες που βλέπει ένα άτομο που ανήκει στο ζώδιο των Ιχθύων, διαδραματίζονται αποκλειστικά σε υδάτινα περιβάλλοντα. Μπορεί να υπάρχει η αίσθηση ότι βουλιάζει ή πνίγεται, ότι βρίσκεται στη μέση μιας καταιγίδας στη θάλασσα ή ότι το πλοίο στο οποίο βρίσκεται ναυαγεί και πρέπει να παλέψει με τα κύματα. Κάποιοι άλλοι εφιάλτες θα έχουν σαν θέμα τη γνώση μιας επερχόμενης καταστροφής ή ενός ατυχήματος που ο ονειρευόμενος δεν μπορεί να αποτρέψει. Πολύ συχνή αγχωτική σκηνή είναι κι αυτή όπου το άτομο βλέπει ότι μπαίνει σε μια σπηλιά ή σε μια τρύπα στο έδαφος, αν και ξέρει ότι μέσα σ΄ αυτή υπάρχει κάτι πολύ τρομερό.

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου