Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Όσα δεν λύνονται μέσα από ένα sms

Με την τεχνολογική ανάπτυξη, την εμμονή μας στη χρήση του κινητού και την έλλειψη χρόνου, υπάρχουν πολλές συζητήσεις που ενώ πρέπει να τις κάνεις Live και από κοντά, επιλέγεις να τις διαχειριστείς μέσα από ένα γραπτό μήνυμα. Ποιές κουβέντες δεν λέγονται μέσω sms και γιατί πρέπει να τις αποφύγεις. 

Χωρισμός μέσω sms: ειλικρινά, μπες για λίγο στη θέση του φουκαρά που λαμβάνει το μήνυμα: "θέλω να χωρίσουμε, μην με ξαναενοχλήσεις" και σκέψου πως θα αντιδρούσες εσύ σε ένα ανάλογο μήνυμα. Καλή ή κακή, μια σχέση κρίνεται κατά πολύ από το τέλος της, που όσο πιο απαίσιο είναι, ακυρώνει και τις καλές στιγμές που έζησες στο πλευρό ενός ατόμου! Αν δεν μιλάμε για φλερτάκι της μιας εβδομάδας, δεν υπάρχει άντρας π ου να αξίζει ένα τέτοιο χωρισμό! Και πραγματικά, ποιά απάντηση περιμένεις να λάβεις σε ένα τέτοιο μήνυμα;
Ευχές μέσω sms: αν οι κολλητές ή οικογένειά σου δεν αξίζουν να σε δουν από κοντά ή έστω να σε ακούσουν να τραγουδάς το "Happy Birthday", τότε ποιός το αξίζει;

Τα συλληπητήρια: οι ευχές σε περίπτωση θανάτου, είναι ευχές που σκοπό έχουν να καταπραΰνουν τον πόνο του ατόμου που γνωρίζει την απώλεια. Πολλές φορές στις περιπτώσεις αυτές, αποφεύγουμε τα τηλεφωνήματα που μας φέρνουν σε αμηχανία και βγάζουμε την υποχρέωση μέσω γραπτού μηνύματος. Αν δεν έχεις τη δύναμη να αντιμετωπίσεις μια τέτοια κατάσταση από κοντά, βρες λίγο χρόνο και στείλε μια κάρτα ή ένα συλλυπητήριο τηλεγράφημα. Τουλάχιστον έτσι, το άτομο που θα λάβει το μήνυμά σου, θα ξέρεις ότι σου πήρε πάνω από ένα δευτερόλεπτο η κίνηση σου αυτή.

Θα βγούμε ραντεβουδάκι; Έκανες τον κόπο να δώσεις τον αριθμό του κινητού σου σε κάποιον και αντί να ακούσεις τη φωνή του, λαμβάνεις ένα sms στο οποίο σου προτείνει να βγείτε. Άντρας που δεν έχει τα κότσια να σε πάρει τηλέφωνο για να σου ζητήσει να βγείτε ή υποτίθεται πως δεν έχει χρόνο για να κάνει την πρότασή του όπως πρέπει, δεν αξίζει να βγεις μαζί του, ούτε μια φορά!

Το πρώτο "Σ' αγαπώ": πώς μπορείς να κλείσεις τις τρεις σημαντικές αυτές λεξούλες για μια σχέση, σε ένα γραπτό μήνυμα. Ειδικά, η πρώτη αυτή δήλωση πρέπει να γίνει πρόσωπο με πρόσωπο για να κρατήσεις για πάντα τη γλύκα και το συναίσθημά της. Σε αντίθετη περίπτωση, δείχνεις ανωριμότητα ή διεκπεραίωση μιας υποχρέωσης που δεν ήξερες να βγάλεις διαφορετικά. 

Ανακοίνωση μιας εγκυμοσύνης: οι άντρες, είτε περιμένουν το νέο αυτό, είτε όχι, αντιδρούν παράξενα και περίεργα στην ανακοίνωσή του. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να περιμένεις τον αγαπημένο σου στο σπίτι, να το καθίσεις στον καναπέ και τότε να ξεφουρνίσεις το χαρμόσυνο νέο, για να αποφευχθούν τα εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια. 

Καυγάς μέσω sms: οι λέξεις που αποτυπώνονται σε ένα γραπτό μήνυμα μένουν! Γι' αυτό ξανασκέψου το προτού αρχίσεις να τα χώνεις μηνυματικά στον καλό σου, για τότε που ξενοκοίταξε, για την μπουγάδα που δεν άπλωσε και για ότι στραβό έκανε. Σκέψου πως τα λόγια αποτυπωμένα στο καντράν του κινητού, φαίνονται πιο σκληρά και πληγώνουν περισσότερο από τις λέξεις που πετούν από στόμα σε στόμα!

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου