Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ (εκπαίδευση!)


Ίσως κανείς δεν έχει  συνειδητοποιήσει τη δύναμη κατάσβεσης που έχει ένα βρεγμένο πανί!

Αυτό το συναρπαστικό video (30-second,) δείχνει πως να χειριστεί  κανείς μια συνηθισμένη μικρό-πυρκαγιά όπως το λαδί στο τηγάνι!

Διαβάστε τις οδηγίες και μετά  παρακολουθείστε το video!!  

Αυτό είναι μέρος της  εκπαίδευσης πυροσβεστών όπου δημιουργούμε τεχνητά την  πυρκαγιά. Ο εκπαιδευτής, φορά την  κατάλληλη στολή και  χρησιμοποιώντας ένα κοντάρι  μήκους 3,00m  στην άκρη του οποίου υπάρχει  δοχείο με νερό 1,5lit χύνει το νερό  στην φωτιά.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό  και τραβά την προσοχή των σπουδαστών. Επειδή το νερό είναι βαρύτερο από το λάδι, φθάνοντας στον πυθμένα του αναμμένου σκεύους, ατμοποιείται στιγμιαία. Η εκρηκτική δύναμη του ατμού εκτινάσσει το αναμμένο λάδι πάνω  και έξω από το σκεύος. Κατά την εκτόνωση δημιουργείται μια πύρινη σφαίρα σε ύψος 11 m που μοιάζει με πυρηνικό μανιτάρι. Μέσα στο κέλυφος του δωματίου της κουζίνας, η πύρινη σφαίρα χτυπά στο ταβάνι και η  φωτιά απλώνεται άμεσα σε όλο το δωμάτιο.  

Επίσης: ποτέ μην πετάτε ζάχαρη ή αλεύρι  σε αναμμένο λάδι. Ένα φλιτζάνι  από τα παραπάνω έχει την  εκρηκτική δύναμη δύο ράβδων δυναμίτη! 

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου