ΥΛΙΚΑ
• 1,5 κιλό κρέας χοιρινό
• 3 μήλα
• 2 κρεμμύδια
• 5-6 κ. σούπας κάρυ, πιπέρι, αλάτι
• 1,5 ποτήρι του νερού ρύζι jasmine
• 1 κύβο λαχανικών και 1 κρέατος
• 3-4 κουταλιές φυτικής μαργαρίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε το κρέας σε μικρά κομματάκια και το τσιγαρίζετε. Περνάτε τα μήλα και τα κρεμμύδια από το μπλέντερ και τα τσιγαρίζετε μαζί με το κρέας. Ρίχνετε 5-6 κουταλιές της σούπας κάρυ, λίγο πιπέρι και τον κύβο λαχανικών. Προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και το αφήνετε να βράσει. Ρίχνετε σε μια άλλη κατσαρόλα 3-4 κουταλιές φυτικής μαργαρίνης και σοτάρετε 1,5 ποτήρι του νερού ρύζι. Όταν αρχίσει να ροδίζει, το σβήνετε με 3 ποτήρια νερό και προσθέτετε τον κύβο κρέατος. Το αφήνετε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Σερβίρετε με λίγο μαϊντανό.
*tip: στο ρύζι καθώς βράζει μπορείτε να προσθέσετε ένα ξυλάκι κανέλα κι ένα καθαρισμένο ολόκληρο κρεμμυδάκι στο οποίο θα καρφώσετε 3-4 γαρύφαλλα. Η γεύση τους δεν θα είναι έντονη και το ρύζι σας θα πάρει μια τέλεια γεύση!
Καλή επιτυχία!
0 κομεντς:
Δημοσίευση σχολίου