Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Peter Hammill


O Peter Hammill, η μοναδική φωνή και ηγετική προσωπικότητα των Van Der Graaf Generator επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο μαγευτικές εμφανίσεις, στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.
Έχοντας στις μουσικές “αποσκευές” του συνθέσεις όπως τα “Lemmings”, “Theme One”, “Pilgrims”, “The Emperor In His War Room” και “Refugees” από την πορεία του με τους Van Der Graaf Generator αλλά και κομμάτια διαμάντια από την προσωπική του καρριέρα. Μια καρριέρα ανήσυχη ηχητικά που συχνά φλέρταρε με την musique concrete, προέβλεπε το punk, αγκάλιαζε το new wave και επεκτείνονταν από το progressive rock μέχρι την όπερα. 


Σάββατο 13 Νοεμβρίου - Γαία Live, Θεσσαλονίκη
Τιμή Εισιτηρίου:
Προπώληση:€ 20
Ταμείο:€ 25 

Κυριακή 14 Νοεμβρίου - Κύτταρο Live, Αθήνα
Τιμή Εισιτηρίου:
Προπώληση: € 22
Ταμείο: € 27

Aυτό το οποίο θαυμάζει κανείς βλέποντας live τον Peter Hammill δεν είναι το setlist του. Εξάλλου κανείς δεν ξέρει ποτέ τι θα ακούσει στις συναυλίες του αφού δεν υπάρχει προκαθορισμένο πρόγραμμα, προκανονισμένες ενορχηστρώσεις, ούτε καν το πόσοι μουσικοί θα τον συνοδεύσουν επί σκηνής.
Το μόνο σίγουρο είναι το πόσο καθηλώνει το κοινό του ο Hammill με την απίστευτα ευέλικτη και εκφραστική φωνή του, μία φωνή που εκτείνεται από το βαρύτονο στο υψίφωνο φαλσέτο και σε ένταση από μελωδικά ψιφυρίσματα μέχρι εκρηκτικά ουρλιαχτά τα οποίαόμως πάντα ελέγχει και χαλιναγωγεί.
Με τις δύο εμφανίσεις του στην Ελλάδα μας δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουμε ξανά την μουσική,  ελεύθερη από τα “δεσμά” της λούπας και των samplers. Με μία φωνή, ένα πιάνο και ενίοτε μία ακουστική κιθάρα, ο Peter Hammill θα μας μεταφέρει σε μία άλλη πιο φυσική μουσική εποχή και θα μας αποδείξει ότι όσους τόνους μηχανήματα και να έχει κάποιος το τελικό κριτήριο είναι πάντα ο άνθρωπινος παράγοντας και το ταλέντο.

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου