Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Πως να καθαρίσετε δύσκολους λεκέδες από το χαλί σας

Κόκκινο κρασί, καφές, τσίχλα, λάδι, κερί είναι μερικοί από τους πιο δύσκολους και επίμονους λεκέδες που μπορεί να αποκτήσει ξαφνικά το αγαπημένο σας χαλί από τη μια στιγμή στην άλλη. Η αλήθεια είναι πως στην πραγματικότητα λίγες φορές καταφέρνει κανείς να αφαιρέσει επιτυχώς κάποιο λεκέ χωρίς να καταστρέψει το χαλί. Γιαυτό και εμείς σας προτείνουμε παρακάτω μερικούς καλούς και αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να απομακρύνετε δύσκολους λεκέδες.
Σύμφωνα με μερικούς ειδικούς σχετικά με το συγκεκριμένο πρόβλημα, κάθε κηλίδα λεκέ θα πρέπει πάντα να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο βασικό τρόπο: ξεπλύνετε καλά το λεκέ με άφθονο νερό και περιμένετε μέχρι να στεγνώσει. Σημαντικό είναι να μην τρίψετε ποτέ το χαλί σας διαφορετικά ρισκάρετε να καταστρέψετε το ύφασμα του ή ακόμα χειρότερα να ποτίσει ο λεκές το εσωτερικό του χαλιού κάνοντας την αφαίρεση του πλέον αδύνατη. Ακόμα και αν ο λεκές δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικός καλό θα ήταν γενικά να γίνεται καθαρισμός με ατμό είτε από εσάς τους ίδιους είτε από κάποιον επαγγελματία.
Σχετικά με μερικούς δύσκολους λεκέδες μπορείτε να ακολουθήσετε μερικά tips για να αποφύγετε την μεγάλη ταλαιπωρία:

Λίπος, λάδι και κερί: Τοποθετήστε μια χαρτοπετσέτα πάνω στο σημείο του λεκέ και σιδερώστε εκείνο το σημείο. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι κολλάει το λίπος, λάδι ή το κερί πάνω στην χαρτοπετσέτα και έτσι το χαλί σας είναι σαν καινούργιο ξανά. Προσοχή: Μην έρθει σε επαφή το σίδερο με το χαλί απευθείας!


Τσίχλα: Χρησιμοποιήστε μερικά παγάκια για να παγώσετε την τσίχλα, μετά πάρτε ένα κουτάλι και προσπαθήστε να αφαιρέσετε την παγωμένη πλέον τσίχλα. Τέλος, χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα για να σκουπίσετε να κομμάτια προτού μαλακώσουν και καθαρίστε με μια λευκή πετσέτα.

Καφές,κρασί και σοκολάτα: Χρησιμοποιήστε μια κουταλιά της σούπας αμμωνία διαλυμένη σε ένα φλιτζάνι νερό και στη συνέχει εφαρμόστε πάνω στο λεκέ. Προσοχή: Μην το χρησιμοποιήσετε για χαλί που είναι μάλλινο ή περιέχει ποσοστό μάλλινου. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήστε ένα ήπιο απορρυπαντικό μαζί με νερό.

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου