Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Οι εχθροί της γήρανσης του δέρματος

arsunaaaaa
Η ηλιοθεραπεία: Λίγος ήλιος κάνει καλό γιατί φτιάχνει τη διάθεση και προάγει την παραγωγή βιταμίνης D, η οποία είναι απαραίτητη όχι μόνο για την υγεία των οστών αλλά και για την πρόληψη από διάφορες μορφές καρκίνου, όπως φανερώνουν τα νεότερα επιστημονικά στοιχεία. Ωστόσο, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο αντεδείκνυται γιατί γερνάει πρόωρα την επιδερμίδα, δημιουργεί κηλίδες και αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος. Γι αυτό πρέπει να χρησιμοποιείτε χειμώνα καλοκαίρι αντιηλιακό προϊόν στο πρόσωπο με δείκτη SPF 25+, ή ακόμα υψηλότερο (35+) αν έχετε πολύ ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα.

alcoholaaaa

Το αλκοόλ: Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ- ακόμα και περιστασιακά προάγει τη γήρανση του δέρματος, καθώς επιταχύνει την αφυδάτωσή του και συμβάλλει στην εμφάνιση ευρυαγγειών λόγω διάρρηξης των τοιχωμάτων των τριχοειδών αγγείων.

woman_sleepingaaaaΗ έλλειψη ύπνου: Ο βραδινός ύπνος είναι αναντικατάστατος γιατί η έκκριση μελατονίνης που προκαλεί το αίσθημα της νύστας διεγείρει ταυτόχρονα τους επανορθωτικούς μηχανισμούς της επιδερμίδας, οι οποίοι αποκαθιστούν τις φθορές από τις εξωτερικές επιθέσεις.
smoking-woman-lighting-cigarette-ajhd

Το κάπνισμα: Ο καπνός του τσιγάρου προάγει τη δημιουργία ελευθέρων ριζών που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Γι' αυτό άλλωστε οι καπνιστές άντρες και γυναίκες- έχουν βαθύτερες ρυτίδες από τους μη καπνιστές της ίδιας ηλικίας, ενώ συνήθως εμφανίζουν και τις λεπτές κάθετες πτυχώσεις στην περιοχή του άνω χείλους που είναι γνωστές με την ονομασία ρυτίδες του καπνιστή.
Οι στερητικές (crash) δίαιτες: Οι αυστηρές, μονοφαγικές και χημικές δίαιτες, που στερούν τον οργανισμό από ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος. Επιπλέον, επειδή οδηγούν σε διαρκή αυξομείωση του βάρους λόγω του φαινομένου γιο γιο ευνοούν τη χαλάρωση του δέρματος στο πρόσωπο και το σώμα.
coffeeaaaaa

Ο καφές: Επειδή είναι διουρητικός όπως και το αλκοόλ- επιταχύνει την αφυδάτωση του δέρματος και το καθιστούν περισσότερο ευάλωτο στις περιβαλλοντικές επιθέσεις. Επίσης η καφεϊνη, εμποδίζει την απορρόφηση διαφόρων θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την υγεία όλων των ιστών του σώματος άρα και της επιδερμίδας.

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου