Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Μυστικά για να μακρύνετε γρήγορα τα μαλλιά σας

Όπως είναι γνωστό, τα μακριά μαλλιά αντιπροσωπεύουν το γυναικείο φύλο και αναδεικνύουν τη θηλυκότητα κάθε γυναίκας. Μερικές συμβουλές από ειδικούς, θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το τέλειο μήκος.

* Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών χρησιμοποιεί κάποια ηλεκτρική συσκευή styling. Με τη σωστή χρήση των συσκευών αυτών, μπορείτε να αποφύγετε τη φθορά που εμφανίζεται στις άκρες των μαλλιών. Εφαρμόζετε πάντα στα μαλλιά σας κάποιο εξειδικευμένο προϊόν, που προστατεύει από τη θερμότητα. Ορισμένες συσκευές διαθέτουν θερμοστάτη, έτσι μπορείτε να ρυθμίσετε την θερμότητα ανάλογα με τον τύπο μαλλιών σας.

* Οι πιο πολλές γυναίκες προτιμούν να βάφουν τα μαλλιά τους, αν όμως αυτό δεν γίνεται πολύ συχνά τότε η φθορά ελαττώνεται. Αν βάφετε και εσείς τα μαλλιά σας φροντίστε σε τακτά χρονικά διαστήματα να τα περιποιείστε βάζοντας κάποια εντατική μάσκα. Έτσι η τρίχα αποκτά περιθώριο να αναπτυχθεί ταχύτερα, να αναπνέει και να παραμένει λεία.

* Χρησιμοποιείτε πάντα χτένα στα βρεγμένα μαλλιά και στα στεγνά, βούρτσα. Προτιμάτε βούρτσα με φυσική τρίχα γιατί είναι πιο φιλική στα μαλλιά.

* Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα είναι πιο αδύναμα, γι' αυτό χρησιμοποιείτε χτένα με αραιά δόντια και σπρέι -conditioner- για εύκολο ξέμπλεγμα.

* Τέλος, προστατέψτε τα μαλλιά σας από τον ήλιο. Ο ήλιος προκαλεί ξηρασία, ψαλίδα και σπάσιμο στις άκρες των μαλλιών. Ειδικά το καλοκαίρι μην εκθέτετε για πολλές ώρες τα μαλλιά σας στον ήλιο αν θέλετε να αποφύγετε τις παραπάνω επιπτώσεις. Έτσι τα μαλλιά σας θα είναι πάντα άψογα, υγιή και θα μακραίνουν ταχύτερα.

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου