Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Πέντε στυλ ξυρίσματος και η ερμηνεία τους

Μην ψάξετε άδικα για το κατάλληλο ξύρισμα που πρέπει να κάνετε για να πείτε αυτά που θέλετε σε αυτούς που σας βλέπουν. Στις παρακάτω γραμμές δεν πρόκειται να βρείτε ούτε μια επιεική λέξη για τα στυλ που παρουσιάζονται... Μπρος γκρεμός και πίσω.... ξυράφι!

Το Μούσι
Τι νομίζεις ότι "λέει" για εσένα:
Εμμ, στον ελεύθερο μου χρόνο γράφω βιβλία και αυτή τη στιγμή συγγράφω τέσσερις νουβέλες και κανά δύο σενάρια, έτσι, επειδή δεν μπορώ να συγκρατήσω τη δημιουργικότητα μου. Μου αρέσει να περνάω την ώρα μου διαβάζοντας 800σέλιδα βιβλία με ακατανόητους τίτλους, καθισμένος στην καρό πολυθρόνα μου, γιατί απλά μου αρέσει το διάβασμα. Ναι. Έτσι είμαι εγώ.

Τι "λέει" στην πραγματικότητα:
1) Έμεινα παρθένος μέχρι τα 27 και σκέφτηκα ότι αν αφήσω μούσι, θα με πάρουν οι γκόμενες στα σοβαρά.

2) Όχι, δεν είναι αυτό που είπες εξυπνάκια, είναι ακριβώς το αντίθετο: Κουράστηκα πια να πηγαίνω με άλλη κάθε βράδυ. Σε μια προσπάθεια μου να δω πόσο γελοίος μπορώ να γίνω και ακόμα να με γ&μάω, αποφάσισα να αφήσω το μούσι μου να μεγαλώσει.

Είναι ιδανικό για:
Τους άστεγους, τους άνεργους, τον Άη Βασίλη, τους καπετάνιους και τους ναυαγούς.

Το "Γιδάτο"
 Τι νομίζεις ότι "λέει" για εσένα:
Είμαι καλλιτεχνική φύση και συνάμα επαναστατικός. Σε εκλιπαρώ: ρώτα με για την επαναστατική μου τέχνη.

Τι "λέει" στην πραγματικότητα:
Είχα αφήσει μούσι κι εκεί που ξυριζόμουν, "μπούκωσε" το ξυράφι και δεν μπόρεσα να συνεχίσω. Τώρα είμαι καταδικασμένος να κυκλοφορώ με αυτά τα χάλια, μέχρι να πεταχτώ να πάρω ένα άλλο. Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα να βιαστώ, αρκετά ρεζίλι έγινα.

Είναι ιδανικό για:

Για άτομα με αδαμάντινους σκελετούς, για καρτούν, για τους Άμις, για υποψήφιο μέλος του καστ του νέου Twilight.

Το "επιμελώς ατημέλητο" 
 Τι νομίζεις ότι "λέει" για εσένα:
Είμαι ένας πολύ κουλ τύπος που ναι μεν προσέχω την εμφάνιση μου, αλλά το παίζω και λίγο ατημέλητος γιατί βασικά είμαι κουυυυυύλ, όπως είπα και πριν. Μην ξεχάσεις ότι είπα πως είμαι κουλ, έτσι; Γιατί το διευκρίνισα.

Τι "λέει" στην πραγματικότητα:
Είμαι φαν του Τζέισον Στέιθμαν και αυτή τη στιγμή είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω για να του μοιάσω.

Είναι ιδανικό για:

Στελέχοι εταιρίας με προοπτικές ανέλιξης, σκουπιδιάρηδες, άστεγους που βρήκαν ένα ξυραφάκι στα σκουπίδια χτες το βράδυ.

Το Μουσάκι



 Τι νομίζεις ότι "λέει" για εσένα:
Eίμαι αλάνι, εναλλακτικός και έχω προσωπικότητα αλλά αν γίνω φίλος σου θα σου δείξω την ευαίσθητη πλευρά μου. Γιατί κατα βάθος είναι πολύ ευαισθητούλης. Κλαψ. Σνιαρφ.

Τι "λέει" στην πραγματικότητα:
Μη με φιλήσεις. Θα σε γαργαλίσω!

Είναι ιδανικό για:
Σατανικά alter ego, δεκαπεντάχρονους ιντελέκτουαλς, ποιητές της κακιάς ώρας

Το "Τοξωτό"
Τι νομίζεις ότι "λέει" για εσένα:
Μπορεί τώρα να κάνω μεγάλη καριέρα, αλλά δεν ξεχνάω τα απλά, λαϊκά στρώματα της κοινωνίας όπου και μεγάλωσα.

Τι "λέει" στην πραγματικότητα:
Σώμα μου. Σώμα μου φτιαγμένο από πηλό.

Είναι ιδανικό για:
Μέλη boy bands του '90, κινηματογραφικούς "κακούς" και άτομα που δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν από το να "δημιουργήσουν" μπροστά στον καθρέφτη.

Πως να δέσετε τη γραβάτα σας

Αν μέχρι τώρα συναντούσατε πρόβλημα στο δέσιμο της γραβάτας σας ή αν γνωρίζατε μόνο ένα είδος κόμπου, το ΜΕΝ 24 σας λύνει κυριολεκτικά τα χέρια, με ακριβείς οδηγίες, συμβουλές για τους πιο διαδεδομένους τρόπους δεσίματος.

- Κόμπος Four in Hand

Ο συγκεκριμένος κόμπος είναι και ο πιο απλός, ταιριάζει με τα κλασικά πουκάμισα με εμφανή κουμπιά και «στέκει» καλύτερα στις πιο πλατιές γραβάτες από χοντρά υφάσματα.

Παρόλο που θεωρείται ο πιο κοινός τρόπος δεσίματος, ωστόσο κολακεύει περισσότερο τους άντρες που έχουν κοντό λαιμό.

Σταθείτε μπροστά από έναν καθρέφτη και ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να δέσετε τη γραβάτα σας με αυτόν τον τρόπο:

 1) Η πιο πλατιά πλευρά της γραβάτας είναι η W (wide) και η άλλη είναι η N (narrow). Σταυρώστε την, έτσι ώστε η πλευρά W να είναι πάνω από την Ν και πιο κάτω κατά 30 εκατοστά.

 2) Γυρίστε την πλευρά W πίσω από την Ν, όπως φαίνεται στο σκίτσο.
3) Φέρτε πάλι πάνω από την Ν την W πλευρά.
 4) Τραβήξτε την άκρη της W πλευράς πάνω και περάστε την πίσω από τον κόμπο με φορά προς τον λαιμό σας.
 5) Κρατήστε ελαφρά με τον δείκτη σας και περάστε την W πλευρά μέσα από την μπροστινή πλευρά του κόμπου.
 6) Βγάλτε το δάχτυλο σας και σφίξτε αργά τον κόμπο, συγκρατώντας την λεπτή πλευρά N.






- Κόμπος Pratt

Ο κόμπος Pratt- επίσης γνωστός ως Shelby- γίνεται καλύτερα σε πιο φαρδιές γραβάτες, από λεπτό ύφασμα και ταιριάζει με όλα τα στυλ πουκαμίσου.

Σταθείτε μπροστά από έναν καθρέφτη και ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να δέσετε τη γραβάτα σας με αυτόν τον τρόπο:

 1) Περάστε τη γραβάτα ανάποδα στο λαιμό σας με την πλατιά πλευρα W (wide) κάτω από την λεπτή N (narrow).
 2) Περάστε την W κάτω και μέσα από την N πλευρά.
 3) Τραβήξτε την γραβάτα και σφίξτε την απαλά.
 4) Φέρτε την W πάνω από την N πλευρά και προς τα δεξιά.
 5) Φέρτε την W πλευρά πίσω από τον κόμπο όπως φαίνεται στο σκίτσο.
 6) Περάστε την τώρα μέσα από τον κόμπο και σφίξτε αργά και προσεκτικά.








αυτοί έιναι 2 από τους 4 τρόπους που σας προτείνουμε. Οι άλλοι 2 τρόποι δεσίματος της γραβάτας εν αναμονή...

Ένας άντρας εξηγεί γιατί απιστεί... Μάθε από αυτό!

Πολλές φορές είναι κωμικοτραγικός ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την απιστία. Συμβαίνει μόνο στο cinema και στην τηλεόραση, πιστεύουμε. Κι όμως όσο κι αν σε τρομάζει, η απιστία είναι στη φύση του ανθρώπου. Όχι δεν θέλω να πω ότι θα πρέπει να την αντιμετωπίσεις σαν να μην "τρέχει" τίποτα! Απλά, είναι ένα ενδεχόμενο. Συχνό. Πολύ συχνό. Πιο συχνό στους άνδρες θα μου πεις! Δεν θα πω όχι. Παρά το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια δείχνετε να μπαίνετε με αξιώσεις στον πρωταθλητισμό της απιστίας.

Ποιοι όμως είναι οι λόγοι που με οδήγησαν στην απιστία, σε ένα τρίτο πρόσωπο; Γιατί, όσο κι αν πληγωμένη από την προδοσία θεωρείς ό,τι είμαι απλά ένα "γουρούνι", που δεν σκέφτεται τι κάνει, πρέπει να γνωρίζεις πως πάντα υπάρχει λόγος. Μπορεί να μην είναι ένας, μπορεί να μην είναι συγκεκριμένος, αλλά είναι εκεί και επηρεάζει την κρίση μου, τη συμπεριφορά μου και φυσικά τις πράξεις μου.

Η "άπιστη" ανδρική φύση

Η αλήθεια είναι πως οι άνδρες είμαστε πιο επηρεπείς. Κι αυτό γιατί η σκέψη μας λειτουργεί πιο απλοϊκά όταν έχουμε να κάνουμε με το σεξ. Ένα ωραίο σώμα, μια ωραία γυναικεία παρουσία, μια σέξι εμφάνιση θα κάνει όλα τα ανδρικά κεφάλια να γυρίσουν. Αρκεί όμως αυτή για να με οδηγήσει στην υπέρβαση; Ίσως σε κάποιους από εμάς, οι οποίοι δεν αισθάνονται και πολλά για την σύντροφό τους. Αν σε έχει βαρεθεί και απλά μένει μαζί σου από συνήθεια, τότε το καινούριο, το φρέσκο... θα τον ζωντανέψει. Σπάνια όμως είναι μόνο αυτό.

Αναζητώντας την επιβεβαίωση

Δυστυχώς οι μακροχρόνιες - κι όχι μόνο - σχέσεις σβήνουν αυτή τη... σπιρτάδα, την έξαψη που νιώθεις για τον άλλο. Δεν είναι και το καλύτερό μου να βλέπω στα μάτια σου μια βαρεμάρα, μια "αρρωστημένη" συνήθεια. Ακόμη κι όταν κάνουμε σεξ αισθάνομαι πως το βιώνεις σαν αγγαρεία. Αυτό πληγώνει τον ανδρικό μου εγωισμό και στην πρώτη ευκαιρία θα αναζητήσω την επιβεβαίωση. Όπως καταλαβαίνεις, ο μόνος τρόπος να ανακτήσω την χαμένη μου αυτοπεποίθηση είναι ένα τρίτο πρόσωπο.
 
Η ρουτίνα με σκοτώνει

Είτε έχουμε παντρευτεί, είτε όχι, η μεγαλύτερη παγίδα μιας σχέσης είναι η ρουτίνα. Αναλώνεσαι στο να μου θυμίζεις πως πρέπει να ψωνίσω τα απαραίτητα από το σούπερ μάρκετ. Να πληρώσω τους λογαριασμούς. Να είμαι παρόν σε κοινωνικές εκδηλώσεις...τι μένει όμως στο τέλος; Τι από όσα μας έκαναν να έρθουμε ο ένα κοντά στον άλλο εξακολουθεί να επιβιώνει; Η καθημερινότητα με πνίγει και μια νέα σχέση, ένα νέο πρόσωπο μπορεί να την ταράξει, ακόμη και να τη διαλύσει.

Λατρεμένο... το απαγορευμένο!

Με μεγάλη μου λύπη θα σου πω, πως η ανθρώπινη φύση πάντα γοητεύεται από το παράνομο. Το απαγορευμένο. Εκείνο που θα ανεβάσει την αδρεναλίνη στο κόκκινο. Δεν θα πρέπει άλλωστε να ξεχνάς και την πρώτη διδάξασα σε αυτό. Την Εύα. Έτσι και ένας άνδρας γοητεύεται από το παράνομο. Εκείνο που ξέρει καλά πως δεν πρέπει να αγγίξει. Κι ας το μετανιώσει πικρά στη συνέχεια. Κι ας ξέρει καλά πως οι τύψεις, οι ενοχές και η πίεση που θα αισθανθεί στη συνέχεια θα καταστρέψουν κάθε απόλαυση που του έδωσε η δοκιμή του απαγορευμένου.

Συν Αθηνά και χείρα κίνει...

Μήπως έχεις αφεθεί; Μήπως κι εσύ νιώθεις σιγουριά και δεν προσέχεις τον εαυτό σου; Τώρα θα μου πεις φωνάζει ο κλέφτης! Σκέψου το όμως καλύτερα. Μήπως έχεις αφήσει τον εαυτό σου; Πότε ήταν η τελευταία φορά που ντύθηκες πιο σέξι, ακόμη και για να κάτσουμε στο σπίτι να δούμε DVD; Που μου έκανες έκπληξη με ένα ρομαντικό δείπνο; Που σκέφτηκες να φορέσεις σέξι εσώρουχα για να με ξαφνιάσεις; Πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που με πείραξες, που με τσίγκλισες;

Με δυο λόγια η απιστία είναι ένδειξη προβλήματος. Δεν σε νιώθω κοντά μου. Δεν επικοινωνούμε, δεν κάνουμε σεξ όσο συχνά θα ήθελα. Δεν, δεν, δεν...όπως κάθε πρόβλημα όμως, έτσι και η απιστία έχει σαφείς οδηγίες πρόληψης. Πως θα την προλάβεις; Μα με το να μην με θεωρείς δεδομένο, με την προσπάθεια. Η σχέση είναι ένας ζωντανός οργανισμός και θέλει συνέχεια να τον ταϊζεις. Αλλιώς θα μαραζώσει και θα καταστραφεί.

Τι κάνεις όταν έχεις μέχρι το βράδυ να δείξεις πιο αδύνατη και σέξι;

Έχεις παρατηρήσει πως όταν έχεις κανονίσει κάτι σημαντικό για το βράδυ -ένα ραντεβού για παράδειγμα- και θέλεις να είσαι άψογη ξυπνάς χάλια, με ένα περίεργο πρήξιμο στην κοιλιά;

Διάβασε τι πρέπει να κάνεις ώστε σε ένα και μόνο 24ωρο να είσαι θεά χωρίς ενοχλητικά φουσκώματα και πρηξίματα. Θα νιώθεις τέλεια και το ρούχο που έχεις επιλέξει θα εφαρμόσει επίσης τέλεια!


Τα "πρέπει" ξεκινάνε από το πρωί...

- Το μυστικό  είναι στα πολλά υγρά. Η μάχη με το χρόνο ξεκινά με το καλημέρα. Φρόντισε λοιπόν να καταναλώσεις πολλά υγρά, από την στιγμή που θα ανοίξεις τα μάτια σου. Το νερό θα καθαρίσει τον οργανισμό, θα δημιουργήσει την απαραίτητη κινητικότητα στο έντερο (ιδιαίτερα αν τις ημέρες της περιόδου, υποφέρεις από δυσκοιλιότητα). Απόφυγε τον καφέ και προτίμησε τσάι, το οποίο σύμφωνα με έρευνες είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση των αερίων και του φουσκώματος.


- Σχεδίασε το γεύμα σου με προσοχή. Η λύση δεν είναι να μην φας τίποτα όλη την ημέρα. Αρκεί να προσέξεις το αλάτι, το οποίο κατακρατά τα υγρά και κάνει το φούσκωμα πιο έντονο. Επιπλέον καλό είναι να διαλέξεις φαγητά πλούσια σε λαχανικά, τα οποία έχουν φυτικές ίνες και θα βοηθήσουν το πεπτικό σου σύστημα να "πάρει" μπρος! Καλό είναι να αποφύγεις τα πολλά μπαχαρικά και τις πικάντικες γεύσεις που μπορεί να επηρεάσουν το στομάχι σου. Ακόμη καλό θα ήταν να μην πιεις αλκοόλ και καφέ.

- Άφησε τις τσίχλες σπίτι. Σύμφωνα με έρευνες, όταν μασάς τσίχλα το στομάχι σου πρήζεται καθώς γεμίζει με αέρα. Επιπλέον, όταν η τσίχλα είναι sugar free, τα γλυκαντικά της υποκατάστατα προκαλούν φούσκωμα στο στομάχι.

- Πρόσεξε τα γαλακτοκομικά. Πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν δυσανεξία στη λακτόζη, η οποία και προκαλεί φούσκωμα. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, περιόρισε λίγο την ποσότητα γαλακτοκομικών, τουλάχιστον για σήμερα. Από την άλλη, αν είσαι σίγουρη ότι δεν έχει τέτοιο πρόβλημα, τα προϊόντα αυτά (ιδιαίτερα τα εμπλουτισμένα με προβιοτικά) θα διευκολύνουν την πέψηη και τη λειτουργία του εντέρου.

FIT ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ!

Μπορεί η γυμναστική να απαιτεί χρόνο και επιμονή, όμως για το αποψινό ραντεβού 10 λεπτά αρκούν. Δοκίμασε επιστρέφοντας από τη δουλειά να περπατήσεις για 10-15 λεπτά, σε κάπως έντονο ρυθμό και θα δεις την κοιλιά σου να... επιστρέφει στη θέση της. 

META TH FLAT ΚΟΙΛΙΑ, ΤΙ;

Ωραία! Το σχέδιο πηγαίνει όπως πρέπει και νιώθεις το φούσκωμα να υποχωρεί. Φτάνει όμως αυτό; Το επόμενο στάδιο απαιτεί ένα καθρέφτη, καλή ψυχολογία και μερικά tips από τους Fashion και Beauty Editors του TLIFE.

- Η δίαιτα της αυτοπεποίθησης. Στάσου μπροστά στον καθρέφτη και επικέντρωσε στα θετικά σημεία του σώματός σου. Απόβαλε όλες τις άσχημες σκέψεις και ξέχνα εκείνα τα κιλάκια που σε ταλαιπωρούν στους γλουτούς και τα μπρατσάκια. Ο αέρας που αποπνέεις είναι πολύ σημαντικός... ίσως και πιο σημαντικός από την αψεγάδιαστη εμφάνιση.

- Διόρθωσε τη στάση του σώματος. Κράτα τους ώμους σου σε ευθεία και το στήθος προς τα έξω. Πίεσε τους κοιλιακούς σου ελαφρά και δες πως το σώμα σου θα δείχνει πιο ευθυτενές και ελκυστικό.

- Beauty tricks... Αν το πρόσωπό σου είναι στρογγυλό, μπορείς εύκολα να το κάνεις να τείνει προς το οβάλ, το οποίο είναι και το επιθυμητό. Λέξη-κλειδί για να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα είναι οι φωτοσκιάσεις με πιο σκούρο make-up ή πούδρα.

- Fashion ideas... Είναι ένα απλό αξεσουάρ που μπορεί να βελτιώσει την τελική εικόνα μιας φιγούρας, να δώσει αυτό το "κάτι" παραπάνω στο styling (ακόμα κι αν είναι απλό) αλλά  και να διορθώσει τον τρόπο με το οποίο σου «κάθεται» ένα φόρεμα. Μια ζώνη για παράδειγμα, με τον κατάλληλο τρόπο θα σε κάνει να δείχνεις 3 κιλά πιο αδύνατη.