Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Για γερά νύχια

Αν τα νύχια σας είναι εύθραυστακαι ξεφλουδίζουν, αφήστε τα χωρίς βερνίκι νυχιών για λίγες μέρες και βουτάτε τα κάθε βράδυ, για περίπου ένα λεπτό σε ένα μπολάκι που περιέχει ζεστό ελαιόλαδο.

Δυναμώστε τα μαλλιά σας

Για τα λιπαρά μαλλιά υπάρχει ένα πολύ στυπτικόκαι σπιτικό φάρμακο. Γίνεται με 5 κουταλιές σούπας γιαούρτι και 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού και κάνετε με αυτό το μείγμα μασάζ στις ριζες των μαλλιών. Αφήνετε 8 με 10 λεπτά και ξεβγάζετε.

λαχανικά χωρίς μαμούνια

Πριν πλύνετε τα λαχανικά, αφήστε τα στο νερό και προσθέστε μια χούφτα αλάτι. Αυτό θα αναγκάσει τα έντομα να βγουν στην επιφάνεια.

αντί για ανθόνερο

Ανακαλύψατε τελευταία στιγμή οτι δεν έχετε ανθόνερο. Βράστε σε ένα κατσαρολάκι με νερό μια φλούδα από πορτοκάλι και μερικά γαρύφαλλα και χρησιμοποιήστε το ζωμό.

μήλο για φυσική ωρίμανση

Για να ωριμάουν οι άγουρες ντομάτες, τοποθετήστε τις σε σκιερό και δροσερό μέρος μέσα σε μια άρτινη σακούλα. Για να επιταχύνετε τη διαδικασία, βάλτε ση σακούλα ένα μήλο που εκκρίνει αιθυλα=ένιο και βοηθάει τη φυσική ωρίμανση.

Το κάμπινγκ πέθανε, ζήτω το γκλάμπινγκ!

Οι Γάλλοι είναι γνωστό ότι είναι λαός που τους αρέσει η καλοπέραση. Άλλωστε και η λέξη bonviveur (που διεθνώς περιγράφει τον «καλοζωισμό») είναι γαλλική. Από την άλλη όμως οι Γάλλοι είναι και γνωστοί φυσιολάτρεις.

Οπότε είπαν να συνδυάσουν και τα δύο και… δημιούργησαν το γκλάμπινγκ, το οποίο προκύπτει από την ένωση του κάμπινγκ και του γκλάμουρ!

Τα γραφεία ταξιδιών που προσφέρουν τέτοια πακέτα διακοπές έχουν πολλαπλασιαστεί τελευταία συνδυάζοντας κάμπινγκ και άνετη διαμονή. Πως επιτυγχάνεται αυτό; Με δωμάτια-φούσκες αντί για κλασικές σκηνές.

Τα φουτουριστικά αυτά πλαστικά δωμάτια-φούσκες διαθέτουν τις περισσότερες από τις ανέσεις που επιζητά κάποιος που θέλει να μείνει στη φύση αλλά και διαφανή θολωτή οροφή ώστε να μπορούν οι κατασκηνωτές να απολαμβάνουν τα αστέρια. Επίσης διαθέτουν, εκτός από διπλό κρεβάτι και δύο μαξιλάρες για το δάπεδο και ένα μικρό τραπέζι, ενώ αισθητά μεγαλύτερος είναι και ο χώρος που παρέχουν στους διαμένοντες.

για του λόγου το αληθές δείτε στις παρακάτω εικόνες τα εσωτερικά των σκηνών





Ο κεραυνοβόλος έρωτας «δουλεύει» όπως η… κοκαΐνη!

Μόλις ένα πέμπτο του δευτερολέπτου διαρκεί ο έρωτας με την πρώτη ματιά και μάλιστα προκαλεί ανάλογη ευφορία στον εγκέφαλο με αυτή της κοκαΐνης!

Σε αυτά τα συμπεράσματα κατέληξε μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία διαπίστωσε ότι ο έρωτας δεν είναι και τόσο τυφλός τελικά, καθώς το «ρεύμα» του ενεργοποιεί αστραπιαία 12 διαφορετικά σημεία του εγκεφάλου, ωθώντας τα να απελευθερώσουν ουσίες όπως η ντοπαμίνη, η ανδρεναλίνη,βασοπρεσίνη και ωκυτοκίνη, που έχουν τη δυνατότητα να προκαλούν αίσθημα ευεξίας, διέγερσης και εσωτερικής ηδονής.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι οι τέσσερις αυτές ουσίες είναι οι ίδιες ακριβώς με αυτές που απελευθερώνονται στον οργανισμό μετά τη λήψη κοκαΐνης. Άρα, στην ουσία το αίσθημα του ερωτευμένου μοιάζει με αυτό του ναρκομανούς! Παράλληλα, ο έρωτας μας κάνει και πιο… έξυπνους μιας και ενεργοποιεί τις γνωστικές λειτουργίες, την νοητική αναπαράσταση, τις λεκτικές μεταφορές και την νοητική απεικόνιση του σώματος.

Ωστόσο, δημιουργείται το ερώτημα: «η καρδιά ερωτεύεται ή ο εγκέφαλος;». Η υπεύθυνη της μελέτης και καθηγήτρια ψυχολογίας Στέφανι Όρτιγκ, έχει την απάντηση: «ερωτεύεται ο εγκέφαλος αλλά η καρδιά παίζει το δικό της ρόλο. Για παράδειγμα, η ενεργοποίηση μερικών περιοχών του εγκεφάλου μπορεί να διεγείρει την καρδιά δίνοντας μας την εντύπωση ότι υπάρχουν “πεταλούδες” στο στομάχι».

 Μελέτες αυτού του είδους πάντως, θα μπορέσουν μελλοντικά να βοηθήσουν με νέες θεραπείες αυτούς που υποφέρουν από… ερωτικές απογοητεύσεις.

ένας γάμος...αλλιώτικος!

Την ώρα που άλλα ζευγάρια ψάχνουν το καλύτερο γαμπριάτικο και το πιο εντυπωσιακό νυφικό, ένα ζευγάρι Βρετανών αποφάσισε να παντρευτεί ντυμένο... ζόμπι, με ρούχα και μακιγιάζ που προκάλεσαν ανατριχίλα!

Οι νεόνυμφοι πλέον Monaghan είναι «κολλημένοι» με τα θρίλερ και διάλεξαν αυτό τον τρόπο για να ανταλλάξουν όρκους ενώπιον Θεού και... ζόμπι (βλέπε ανθρώπων).

Ο γαμπρός φόρεσε ένα κουστούμι - ανθρώπινη σάρκα και φόρεσε μια περίεργη μάσκα, ενώ η νύφη έβαλε μαύρο φόρεμα και μακιγιάζ παραμόρφωσης στο πρόσωπο!

Κουμπάρος ήταν ο 8χρονος γιος τους, που -φυσικά- είχε ντυθεί ζόμπι, όπως και όλοι οι καλεσμένοι!

Πάντως, δεν ήταν μόνο τα ρούχα που παρέπεμπαν σε θρίλερ: οι όρκοι που αντάλλαξε το ζευγάρι ήταν εξίσου ανατριχιαστικοί: «υπόσχομαι να σε φροντίζω μέχρι το πρησμένο σώμα σου να σαπίσει δίπλα μου ή κάποιος να σου αφαιρέσει το κεφάλι», είπαν μεταξύ άλλων.

Η αποθέωση, πάντως, ήταν όταν ο τελετάρχης είπε στο τέλος της τελετής «μπορείς να δαγκώσεις την νύφη», αλλάζοντας το... συνηθισμένο «φιλήσεις»!