Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Kακές συνήθειες που πρέπει να κόψεις πριν τα 30

 Καθώς βαδίζεις από τη δεκαετία των 20 στα 30, όλοι σου λένε τι πρέπει να κάνεις: να παντρευτείς, να κάνεις καριέρα, να κάνεις παιδιά, να βάζεις ενυδατική κάθε μέρα. Αυτό που κανείς δεν ασχολείται να σου πει, είναι ποιες κακές συνήθειες θα πρέπει να κόψεις προτού η τούρτα γενεθλίων σου συγκεντρώσει επάνω της τα 30 κεράκια.



1. Σταμάτα να γεμίζεις το δωμάτιο και το κρεβάτι σου με κουκλάκια και λούτρινα αρκουδάκια.

2. Μην χαρακτηρίζεις όλους τους άντρες άχρηστους και ανάξιους επειδή σου έτυχε ένας και δύο τέτοιοι.

3. Μην ξεχνάς το ετήσιο ραντεβού με το γυναικολόγο σου και όλο λες πως θα το κανονίσεις αλλά ποτέ δεν προλαβαίνεις.

4. Σταμάτα να πέφτεις στο κρεβάτι με τόνους αδιάβροχης μάσκαρα και σμόκι βλέμμα στο φουλ.

5. Σταμάτα να θαυμάζεις σαν θεούς τραγουδιστές, να ζητάς αυτόγραφα και να κρεμάς αφίσες του Τζάστιν Μπίμπερ στο δωμάτιό σου!

6. Προτίμησε να επιδίδεσαι σε ερωτικές περιπτύξεις με τον καλό σου στο σπίτι σου κι όχι στα μπαρ, το σινεμά ή στις γωνίες του δρόμου.

7. Μην πιστεύεις πως όλα τα γνωρίζεις και όλα τα έχεις κατανοήσει στη ζωή αυτή.

8. Σταμάτα να ονειρεύεσαι και να θέλεις να φτιάξεις γλουτούς σαν της Λόπεζ, χείλια σαν της Τζολί και κοιλιακούς σαν της Μπίελ. Κάνε το καλύτερο δυνατό που μπορείς για το σώμα σου με όσα σου χάρισε η φύση.

9. Μην σπαταλάς τον μισθό σου μέχρι τελευταίου ευρώ.

10. Μην περιμένεις πως ο ιδανικός άντρας θα έρθει σαν ιππότης με πανοπλία και άσπρο άλογο.

11. Απόφυγε να παραιτείσαι από μια δουλειά, χωρίς να έχεις εξασφαλίσει το επόμενό σου βήμα.

12. Μην φλερτάρεις μόνο μέσω Facebook ενώ στην πραγματική σου ζωή δεν κοιτάζεις τους άντρες ούτε στα μάτια.

13. Σταμάτα να εύχεσαι να ζούσες τη ζωή μιας άλλης! Αν η Λόχαν αποτελούσε το αιώνιο απόλυτο είδωλό σου, μπορείς πια να ζηλεύεις μόνο την κόκκινη βαφή μαλλιών της και όχι το πως διαχειρίστηκε τη ζωή της.

14. Μην πιστεύεις πως όλος ο κόσμος πρέπει να σταματήσει και όλες οι κολλητές πρέπει να αφήσουν τη ζωή τους και να επικεντρωθούν σε σένα επειδή σε χώρισε ο 2 εβδομάδων αγαπημένος σου ή επειδή σε απέλυσαν από τη δουλειά.

15. Σταμάτα να μετράς την αξία σου σαν άνθρωπος με βάση το νούμερο που δείχνει η ζυγαριά σου. Δεν είσαι ό,τι τρως!

16. Σταμάτα να είσαι ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στα αλεύρια. Στα 20 μπορούσες να ζητάς χρήματα για ένα σάντουιτς! Στα 30 κανείς δεν θα το βρει χαριτωμένο.

17. Σταμάτα να κάνεις τα πιο φτηνά δώρα στους άλλους και τα ακριβότερα σε σένα. Το να δίνεις στους άλλους, μπορεί να σε κάνει πιο ευτυχισμένη από ένα ζευγάρι γοβάκια Jimmy Choo!

18. Μην κατηγορείς τη μαμά σου για ότι στραβό συμβαίνει στη δική σου ζωή.

19. Σταμάτα να θυμάσαι με λαχτάρα και να αναπολείς την εποχή που ήσουν 20. Κι ας μην το θυμάσαι, τότε δεν ήξερες τίποτα από σεξ, έρωτα, τη ζωή γενικά!

20. Σταμάτα να λες πως η ζωή μιας γυναίκας τελειώνει στα 30! Τότε ξεκινάει βρε χαζό!


Και τι Επιτρέπεται και στα 30 και στα 40:

1. Να λατρεύεις το Ρουβά και να πηγαίνεις στις συναυλίες του.

2. Να φωνάζεις τον πατέρα σου "μπαμπακούλη"!

3. Να παίζεις επιτραπέζια μέχρι τελικής πτώσης!

4. Να πίνεις και να μεθάς για ένα χαμένο έρωτα.

5. Να φοράς μίνι και σούπερ δεκάποντες γόβες με σκέρτσο και νάζι!

Πόσο θυμωμένος είστε;

Όλοι μας θυμώνουμε πότε-πότε. O θυμός αποτελεί φυσιολογική ανθρώπινη αντίδραση στην άδικη μεταχείριση ή κριτική είτε δικαιολογείται είτε όχι. Ωστόσο, ο φυσιολογικός θυμός διαφέρει από την υπερβολική εχθρότητα. Ορισμένοι άνθρωποι θυμώνουν χωρίς να προκληθούν, άλλοι αντιδρούν υπερβολικά σε μικρές αναποδιές και άλλοι νιώθουν πολύ έντονο ή παρατεταμένο θυμό με αθώα περιστατικά.

Τα ξεσπάσματα θυμού δεν είναι ποτέ ωραία, καθώς μπορούν να βλάψουν σχέσεις, καριέρα, ακόμα και να οδηγήσουν σε καρδιοπάθεια. Πιο ευάλωτοι στην καρδιοπάθεια είναι οι άντρες μεγαλύτερης ηλικίας. Σύμφωνα με έρευνες, ο θυμός σε νεαρή ηλικία μπορεί να επηρεάσει την καρδιά σε ώριμη ηλικία, ενώ ο θυμός σε οποιαδήποτε ηλικία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά άντρες μέσης ηλικίας και πέρα.

Για να αξιολογήσετε τυχόν μακροχρόνια τάση σας για ευερεθιστότητα, χρησιμοποιήστε την κλίμακα θυμού του Πολυφασικού Ερωτηματολογίου για την Προσωπικότητα της Minnesota.

Κρέμα καθαρισμού για το πρόσωπο

ΥΛΙΚΑ
* 1/4 αγγούρι (με τη φλούδα περασμένο στον τρίφτη)
* 1/8 μέτριας πατάτας (με τη φλούδα περασμένη στον τρίφτη)
* 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
* 1 αυγό
* 1/4 φλυτζανιού γιαούρτι

Ανακατέψτε το αγγούρι, την πατάτα, προσθέστε το αυγό και τη σόδα, ξανανακατέψτε. Μετά βάλτε το γιαούρτι. Αν έχετε λιπαρό δέρμα προσθέστε και 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού. Η κ΄ρεμα είναι έτοιμη και μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο για 2 μέρες.

σπιτικό αποσμητικό

Ανακατέψτε σε ένα κατσαρολάκι 2 κουταλιές της σούπας σόδα φαγητού με 2 κουταλιές της σούπας βαζελίνη και 2 κουταλιές της σούπας ταλκ. Βάλτε το κατσαρολάκι σε μπεν μαρί και αφήστε το σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι το μείγμα να πάρει την υφή κρέμας. Βγάλτε το κατσαρολάκι απο τη φωτιά και μεταφέρετε το μείγμα σε βαζάκι που να κλείνει αεροστεγώς. Το αποσμητικό είναι έτοιμο!

αδιάβροχα παπούτσια

Πριν φορέσετε τα καινούργια δερμάτινα παπούτσια σας, κάντε τα αδιάβροχα αλείφοντας τη σόλα με ρετσινόλαδο και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά πριν τα φορέσετε.

λεκές από κόλλα

Αν η κόλλα είναι διάφανη, τρίψτε το λεκέ με λίγο ασετόν ή το διαλυτικό για συνθετικές μπογιές. Αν είναι λευκή και παχύρεστη, πλύνετε το ύφασμα με κρύο νερό και τρίψτε το λεκέ με ένα μείγμα νερού και αμμωνίας. Ξεπλύνετε πολύ καλά. Αν είναι με βάση το βινύλιο, τρίψτε το λεκέ με λίγο ξύδι διαλυμένο σε νερό.

«Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα» στο Θέατρο Εγνατία

Ξεκίνησε για να κρατήσει μια ώρα… και θριαμβεύει 17 χρόνια!

Η γνωστή παρέα των τεσσάρων, ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Εγνατία για τις παραστάσεις του βραβευμένου έργου καλύτερης κωμωδίας, «ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΣΑΙΞΠΗΡ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ».

Ο Άκης Σακελλαρίου, η Ναταλία Δραγούμη, ο Γεράσιμος Γεννατάς και ο Αντώνης Λουδάρος ερμηνεύουν για μία ακόμη φορά τα Άπαντα… του Σαίξπηρ, έτσι τουλάχιστον θέλουν να πιστεύουν, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη.

Είναι σίγουροι πως αυτή η φορά τους δίνεται η ευκαιρία να δώσουν άλλη διάσταση στους ρόλους τους…  Το νιώθουν!  Η προηγούμενη εμπειρία των έξι χρόνων, η υποκριτική τους δεινότητα  και οι συμβουλές που έλαβαν υπόψη τους από τις υποδείξεις των κριτικών τούς οδήγησαν σε μέχρι σήμερα απλησίαστες σαιξπηρικές ερμηνείες!

Πριν απ’ αυτή την παράσταση, για να πείτε πως “έχετε δει Σαίξπηρ”, θα έπρεπε να πάτε στο θέατρο 37 φορές, κάτι εντελώς αντιοικονομικό για την περίοδο λιτότητας που διανύουμε! Τώρα όμως σας δίνεται η ευκαιρία με ένα και μόνο εισιτήριο (άντε δύο αν θέλετε να κάνετε επίδειξη στην/στον συνοδό σας) να μαλώνετε με πραγματικά επιχειρήματα πλέον για το αν ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα θα είχαν μέλλον ως ζευγάρι, για το αν ο Άμλετ ήταν όντως αναβλητικός ή απλώς περίμενε βοήθεια από την Ευρώπη, ή για το ποιόν έλληνα πολιτικό σας θυμίζει ο Ριχάρδος ο Γ’. Κι ας μην ξεχνάμε φυσικά και την interactive ψυχανάλυση της Οφηλίας που λειτουργεί σαν μπόνους! Μπόνους γιατί αποφασίζεται ανάλογα  με τον ίστρο και την έμπνευση της στιγμής…
Οι ρίμες και οι μουσικές λούπες του Οθέλλου είναι δια χειρός του γνωστού Έλληνα ράπερ… Nivo!!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση- σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης
Σκηνικά- Κοστούμια: Βίκυ Ρουμπέκα
Μουσική επιμέλεια: Κώστας Σουρβάνος
Μουσική- διασκευή στίχων  «Οθέλλου» : Nivo

ΠΑΙΖΟΥΝ (αλφαβητικά):
Γεράσιμος Γεννατάς, Ναταλία Δραγούμη, Αντώνης Λουδάρος, Άκης Σακελλαρίου

«ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΣΑΙΞΠΗΡ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ»
των Άνταμ Λονγκ, Τζες Ουίνφιλντ και  Ντάνιελ Σίνγκερ
Πρεμιέρα 3 Μαρτίου
Για 20 μόνο συλλεκτικές παραστάσεις
ΘΕΑΤΡΟ ΕΓΝΑΤΙΑ
Πατριάρχου Ιωακείμ 1 - Πλ. Αγ. Σοφίας
Τηλ.: 2310-225172


Παραστάσεις:
Πέμπτη, Παρασκευή: 21.15
Σάββατο:18.15 & 21.15 Κυριακή: 19.30
                         
Τιμές εισιτηρίων: (περιλαμβάνει ένα ποτό):
Γενική είσοδος: 23€, φοιτητικό - μαθητικό: 17€ 

αφρός ξυρίσματος για λεκέδες

Χρησιμοποιήστε τον αφρό ξυρίσματος για να καθαρίσετε ένα λεκέ από κόκκινο κρασί πάνω στη μοκέτα. Τρίβετε το λεκέ με τον αφρό και ξεπλένετε με άφθονο νερό. Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε λεκέδες από χαλιά ή υφάσματα επίπλων με αφρό ξυρίσματος και να κάνετε τον καθρέφτη σας να λάμψει μς κρύο τσάι.