Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Τελικά και τα πουλιά έχουν συναισθήματα

Ποιος είπε ότι τα πουλιά δεν έχουν συναισθήματα; Λέγεται ότι ο φωτογράφος που αποθανάτισε τις εικόνες που θα δείτε στην συνέχεια, τις πούλησε σε πολύ καλή τιμή σε μια από τις  δημοφιλέστερες εφημερίδες της Γαλλίας.
Λέγεται επίσης ότι όλα τα αντίγραφα της εν λόγω εφημερίδας ξεπουλήθηκαν την ίδια ημέρα.
Η ιστορία αφορά ένα ζευγάρι πουλιών. Το θηλυκό χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο και βρίσκεται ξαπλωμένο στην άκρη του  δρόμου, αδύναμο να πετάξει..
Ποιός είπε ότι τα πουλιά δεν έχουν συναισθήματα


Το αρσενικό φέρνει φαγητό στο θηλυκό και προσπαθεί να το φροντίσει..
Ποιός είπε ότι τα πουλιά δεν έχουν συναισθήματα


Όταν το αρσενικό του ξαναφέρνει φαγητό, το περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη. Το θηλυκό δεν κουνιέται πια. Έχει πεθάνει εκεί στην άκρη του δρόμου.
Ποιός είπε ότι τα πουλιά δεν έχουν συναισθήματα


Όταν το αρσενικό συνειδητοποιεί ότι το θηλυκό δεν ζει πια αρχίζει να φωνάζει σπαρακτικά πάνω του..
Ποιός είπε ότι τα πουλιά δεν έχουν συναισθήματα


Δεν έχει το κουράγιο να φύγει μακρυά. Περνάει αρκετή ώρα και το αρσενικό συνεχίζει να κάθεται πλάι στο άψυχο σώμα του θηλυκού και να κλαίει..
Ποιός είπε ότι τα πουλιά δεν έχουν συναισθήματα


Μετά από αρκετή ώρα σταματάει τις σπαρακτικές κραυγές. Δεν φεύγει όμως από δίπλα του. Κάθεται εκεί, γεμάτο θλίψη και απόγνωση..
Ποιός είπε ότι τα πουλιά δεν έχουν συναισθήματα

Ζωγραφική στα χέρια
















παραλία για όλο το χρόνο!

Tο Seagaia Οcean Dome είναι το μεγαλύτερο κλειστό υδάτινο πάρκο στον κόσμο, που βρίσκεται στo νησί Miyazaki της Ιαπωνίας (περίπου 1.500 χιλιόμετρα νότια του Τόκιο) . Το Ocean Dome, το οποίο αποτελεί μέρος του Sheraton Seagaia Resort, έχει  300 μέτρα μήκος, 100 μέτρα πλάτος, 38 μέτρα ύψος, μπορεί να φιλοξενήσει 10.000 άτομα και έχει ήδη κερδίσει μια θέση στο Guinness World Records.


Σχεδιάστηκε από την εταιρία Mitsubishi Heavy Industrial Group και άνοιξε τον Ιούλιο του 1993 με κόστος 200 δισ. γιέν (2 δισεκατομμύρια δολαρίων). Η πισίνα δεν έχει κάνει ακόμα απόσβεση του κόστους της, παρά την καθημερινή προσέλευση των τουριστών.

Ένας θερμαινόμενος ωκεανός, με πλάτος 140 μέτρα στέλνει 13.500 τόνους  γλυκό  νερό σαρώνοντας καταμήκος 600 τόνους κατεργασμένου μαρμάρου κατεργασμένο σε λεπτή άμμο και η οποία αποτελεί μια 85μετρη-μήκους ακτογραμμή, πλαισιωμένη από ένα τριώροφο χώρο ενδεικνυόμενο για περίπατους και αγορές στα πολυάριθμα καταστήματα.
 Ξαφνικά, ο τεχνητός ωκεανός αλλάζει, χάρη στον εκπληκτικό υπολογιστή του Ocean Dome, το οποίο δίνει εντολές σε 10 μεγάλες αντλίες για να αρχίσει το "ρούφηγμα" του νερού από τη θάλασσα, και στη συνέχεια, ο τινάζει με δύναμη δημιουργώντας κύματα. Ομάδες επαγγελματιών surfers προσφέρουν ψυχαγωγία καθώς σερφάρουν πάνω σε κύματα ύψους 3,5 μέτρων (για κάθε κύμα κατάλληλο για σερφ απαιτούνται 1.800 τόνοι νερού).

Το Ocean Dome διαθέτει ένα ψεύτικο ηφαίστειο που κάθε 15 λεπτά βγάζει καπνούς, πετάει φλόγες και λάβα (τα οποία φυσικά είναι ψεύτικα) και τη μεγαλύτερη αναδιπλούμενη οροφή του κόσμου, η οποία προσφέρει έναν διαρκή μπλε ουρανό, ακόμη και σε μια βροχερή μέρα. Η θερμοκρασία του αέρα διατηρρείται πάντα σε περίπου 30 βαθμούς Κελσίου και το νερό σε περίπου 28.


το κόστος εισόδου είναι ¥ 2600 ανά ενήλικα και ¥ 1600 για τα παιδιά, ανάλογα πάντα με την εποχή.