Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Το Christmas Magic City ανοίγει τις πύλες του στις 27 του μήνα

Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο χωριό της χώρας στήνεται το επόμενο διάστημα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, σε έκταση 16.000 τ.μ.

Πρόκειται για το υπαίθριο χριστουγεννιάτικο πάρκο  Christmas Magic City, που θα ανοίξει τις πύλες του από τις 27 Νοεμβρίου έως και τις 2 Ιανουαρίου.

Το Christmas Magic City είναι ένα χριστουγεννιάτικο χωριό που διοργανώνεται από τη Helexpo και την Attract Productions στη Θεσσαλονίκη. Θα λειτουργήσει για πέντε εβδομάδες στους υπαίθριους χώρους, αλλά και σε περίπτερα της ΔΕΘ και θα εκτείνεται σε 16.000 τ.μ. Εκεί ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να κάνει στάσεις σε θεατρικές παραστάσεις, θεάματα, συναυλίες, δημιουργικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια, carousel, παγοδρόμια, να απολαύσει χριστουγεννιάτικες λιχουδιές,
θα  μπορεί να ζεσταθεί με γκλουβάιν, να αγοράσει δώρα και τα παιδιά να χαθούν στα σοκάκια της αγοράς με το τρενάκι των Χριστουγέννων. Οι διοργανωτές υπόσχονται διασκέδαση  στα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής πλάθοντας κουλουράκια, κουραμπιέδες και σοκολατάκια, στα εργαστήρια χειροτερχνίας  και στο εργαστήρι τεχνολογίας  όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να στείλουν ηλεκτρονικά ευχές στους φίλους τους και στον Αη Βασίλη.

Στη μαγεία της γιορτής θα τους συμπαρασύρουν καλικάντζαροι, ξωτικά, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, μάγοι και ήρωες των παιδικών παραμυθιών που θα ζωντανεύουν τα όνειρά τους.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές: 17:00-22:00. Σαββατοκύριακο & ημέρες εορτών: 10:00-22:00.

Τιμή εισιτήριου: 3€/άτομο. 2,50€/άτομο για ομάδες από τέσσερα άτομα και άνω.

Θα εκδοθούν και εισιτήρια διαρκείας με 15€/άτομο. Με συμβολικό αντίτιμο 2€ ανά αυτοκίνητο θα υπάρχει και η δυνατότητα στάθμευσης εντός του χώρου.

Κόκα Κόλα – Μύθοι και αλήθειες

Πιθανότατα, θα έχει πάρει το μάτι σας, μερικά κείμενα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και μας προειδοποιούν για της συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό, του «ιερού ποτού του Καπιταλισμού», την πασίγνωστη και δημοφιλή Κόκα Κόλα. Το περιεχόμενο αυτών των κειμένων, είναι σαφώς τρομοκρατικό και συνοδεύεται από έναν σωρό «αποδεικτικά» στοιχεία για την επιβλαβή δράση του διάσημου αναψυκτικού.
Ως κοινή συνισταμένη, τα περισσότερα απ’ αυτά τα κείμενα, έχουν το βιβλίο του Τζόι Γκριν «75 καταπληκτικές χρήσεις της Κόκα Κόλα». Πόσα όμως απ’ όλα αυτά που καταμαρτυρούνται στην Κόκα Κόλα (μερικά απ’ αυτά και στην Πέπσι Κόλα), έχουν κόκκο αληθείας; Απάντηση: Ελάχιστα.
Ας ξεκινήσουμε όμως απ’ το εξής δεδομένο: «Μέτρον άριστον» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και ξέραν πολύ καλά τι λέγαν. Η υπερκατανάλωση ενός οποιουδήποτε προϊόντος θα μπορούσε κάτω από κάποιες συνθήκες και προϋποθέσεις, να δημιουργήσει προβλήματα υγείας ή κάποιες παρενέργειες και η Κόκα Κόλα ενδεχομένως να μην αποτελεί εξαίρεση. Υπάρχει όμως μια απόσταση, από την καταστροφή της υγείας λόγω υπερκατανάλωσης, μέχρι το σημείο να δαιμονοποιείται και η λογική χρήση και κατανάλωσή της.
Ας δούμε όμως μερικούς από τους δημοφιλέστερους μύθους και κάποιες από τις αλήθειες.

Η Κόκα Κόλα περιέχει κοκαΐνη και προκαλεί εθισμό
Η αλήθεια είναι, ότι αρχικά η Κόκα Κόλα περιείχε κοκαΐνη, λόγω του ότι πρωτοκυκλοφόρησε ως…αναλγητικό φαρμακευτικό παρασκεύασμα. Το εκχύλισμα φύλλων κόκας, όπως και η ηρωίνη, χρησιμοποιούνταν νομίμως εκείνη την εποχή (τέλη 19ου αιώνος και αρχές 20ού) ως αναλγητικά φάρμακα. Στις αρχές του 20ού αιώνα, η κοκαΐνη αντικαταστάθηκε από την καφεΐνη και το αρωματικό εκχύλισμα φύλλων κόκας (επεξεργασμένα κι ελεύθερα από κοκαΐνη). Τώρα, το τι βαθμό εξάρτησης μπορεί να προκαλέσει η καφεΐνη είναι μάλλον υποκειμενικό. Ο γράφων λατρεύει την Κόκα Κόλα και τον καφέ, τα οποία έχουν ως κοινό συστατικό την καφεΐνη. Σε σχέση με την Κόκα Κόλα, υπάρχουν περίοδοι που μπορεί να καταναλώνει ευχαρίστως μέχρι και 1-2 λίτρα ημερησίως και περίοδοι (όχι απλώς ημερών, αλλά μηνών), χωρίς να βάλει γουλιά στο στόμα του από το συγκεκριμένο αναψυκτικό, χωρίς κανένα στερητικό σύνδρομο (σε αντίθεση με τον καφέ, που όσο να ‘ναι, τον «ζητάει», χωρίς και πάλι να «τρελαίνεται» κιόλας αν δεν πιει). Μήπως τελικά, κάποια πράγματα είναι στο μυαλό μας;

Η Κόκα Κόλα αφαιρεί την σκουριά, τους λιπαρούς λεκέδες, καθαρίζει την μπαταρία του αυτοκινήτου, την λεκάνη της τουαλέτας, τους λεκέδες αίματος, και γυαλίζει τα κέρματα
Με βάση πειράματα που έγιναν (τηλεοπτική εκπομπή «MythBusters» [Επεισόδιο 5, 24 Οκτωβρίου 2003]) οι ισχυρισμοί αληθεύουν εν μέρει, μόνο στις δύο τελευταίες περιπτώσεις: Όντως χαρίζει μια λάμψη στα παλιά «μαυρισμένα» κέρματα και ξεθωριάζει τους λεκέδες αίματος. Τα υπόλοιπα, δεν φαίνεται να ισχύουν. Η Κόκα Κόλα δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το απλό νερό. Η επίδραση της Κόκα Κόλα στα μέταλλα, οφείλεται στο φωσφορικό οξύ, το οποίο αντιδρά όταν έρχεται σε επαφή μ’ αυτά. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμβαίνει το ίδιο και στο στομάχι μας (εκτός κι αν υπάρχουν…μεταλλικά στομάχια). Αν το δει κάποιος, από άλλη οπτική γωνία, το νερό προκαλεί σκουριά στα μέταλλα. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να πίνουμε νερό για να μην…σκουριάσει το στομάχι μας; Κι επειδή το νόημα αυτών των μύθων είναι να καταδείξουν το τι μπορεί να προκαλέσει το συγκεκριμένο αναψυκτικό στο στομάχι μας, θα πρέπει να ειπωθεί ότι τα όξινα γαστρικά υγρά των τοιχωμάτων του στομάχου μας είναι πολύ ισχυρότερα από τα οξέα της Κόκα Κόλα, όσον αφορά την διύλιση της τροφής.

Εάν ένα δόντι παραμείνει σε ένα ποτήρι Κόκα Κόλα για μια νύχτα, διαλύεται
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Στα πλαίσια των ίδιων πειραμάτων, το μόνο που αλλάζει στο δόντι, είναι το χρώμα του, καθώς αποκτά μια καφέ απόχρωση.

Εάν περιχύσουμε με Κόκα Κόλα ένα κομμάτι ωμό χοιρινό κρέας, μετά από 2 λεπτά βγαίνουν σκουλήκια στην επιφάνεια
Εδώ η Κόκα Κόλα παίζει δευτερεύοντα ρόλο και ο πραγματικός στόχος είναι το χοιρινό κρέας, που «συμπτωματικά» οι Εβραίοι και οι μουσουλμάνοι το θεωρούν «ακάθαρτο», γι’ αυτό και δεν το τρώνε (τυπικά τουλάχιστον). Απολύτως τίποτε.

Η Κόκα Κόλα σκοτώνει τα σπερματοζωάρια
Δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο με απόλυτο τρόπο, παρ’ ότι από μερικές έρευνες προκύπτουν κάποιες υποψίες. Οι υποψίες όμως αυτές αφορούν γενικά τα αναψυκτικά (συγκεκριμένα ενοχοποιείται το ανθρακικό) και όχι ειδικά την Κόκα Κόλα, στηρίζονται δε, σε στατιστικά στοιχεία και όχι σε κάτι πιο χειροπιαστό. Σε εργαστηριακό πείραμα πάντως, στο οποίο εκτέθηκε ένας αριθμός σπερματοζωαρίων μέσα σε Κόκα Κόλα και ένας άλλος σε φυσιολογικό ορό, η καταμέτρηση με το μικροσκόπιο κατέδειξε ότι ο αριθμός των ζωντανών σπερματοζωαρίων παρέμεινε σχετικά ο ίδιος και στις δυο περιπτώσεις. Η μόνη διαφορά που έκανε η Κόκα Κόλα, ήταν ότι αραίωσε το σπέρμα.

Σε έναν διαγωνισμό με τίτλο «Ποιός θα πιει την περισσότερη Κόκα Κόλα;», στο πανεπιστήμιο του Δελχί, ο νικητής ήπιε 8 μπουκάλια και πέθανε επί τόπου από την υπερβολική δόση διοξειδίου του άνθρακος (στην ελληνική εκδοχή αναφέρεται η «μελανική διοξίνη») στο αίμα του και μη επαρκούς οξυγονώσεως
Κατά μία άλλη εκδοχή του μύθου αυτού που «σέρνεται» στο διαδίκτυο από το 1999, ο φοιτητής δεν πέθανε, αλλά λιποθύμησε. Σε έρευνα της γνωστής ιστοσελίδας snopes.com, που ασχολείται με την επαλήθευση ή διάψευση διάφορων φημών που παίρνουν διαστάσεις μύθου, η αναζήτηση σε αρχεία εφημερίδων δεν απέδωσε κανένα αποτέλεσμα καθώς δεν βρέθηκε καμμία αναφορά για το συγκεκριμένο «συμβάν» και πολύ περισσότερο δεν έγινε κατορθωτό να βρεθούν και τα στοιχεία του «νεκρού» (ή λιπόθυμου). Ως «ένοχος» για την μη επαρκή οξυγόνωση, καταδεικνύεται το διοξείδιο του άνθρακος που περιέχει η Κόκα Κόλα (ανθρακικό). Το διοξείδιο του άνθρακος, όντως σε αέρια μορφή και σε μεγάλες ποσότητες, είναι θανατηφόρο. Γίνεται όμως ακίνδυνο όταν προστεθεί σε νερό και η ασφάλειά του έχει επιβεβαιωθεί παγκοσμίως.

Ένα παιδί σε σχολείο της Βραζιλίας πέθανε όταν κατανάλωσε Κόκα Κόλα Λάιτ σε συνδυασμό με καραμέλες Μέντος
Η επαφή των δύο αυτών υλικών, είναι αλήθεια ότι προκαλεί την δημιουργία αφρού και έχει γίνει και αντικείμενο…φαρσών. Τα πράγματα όμως, δεν είναι τόσο τραγικά όσο φαίνονται. Την είδηση αυτή είχε δημοσιεύσει και η εφημερίδα «Μακεδονία» στις 26 Ιουνίου 2007 με τίτλο «Όταν ένα αναψυκτικό γίνεται εκρηκτικό». Η Κόκα Κόλα διέψευσε το συμβάν και επισύναψε στην απάντησή της, επίσημη επιστολή του διευθυντή του σχολείου του παιδιού στη Βραζιλία. Η εταιρεία διευκρίνισε δε πως «δεν υφίσταται κανένας λόγος για την πρόκληση οποιασδήποτε ασθένειας ή προβλήματος υγείας λόγω του συνδυασμού του ακετοσουλφαμικού καλίου (συστατικό της Coca Cola light) και της αρωματικής ύλης μέντας (συστατικό των Mentos). Και τα δύο συστατικά είναι ευρέως αναγνωρισμένα και ασφαλή, ενώ χρησιμοποιούνται σε πολλά τρόφιμα σε όλο τον κόσμο… Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η αντίδραση που φαίνεται στο video μπορεί να συμβεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες ως αποτέλεσμα της κατάποσης των δύο προϊόντων».

Τα πρώτα 10 λεπτά μετά την πόση Κόκα Κόλας, 10-15 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας
Πάνω σε ποιες εργαστηριακές μετρήσεις βασίζεται η εκτίμηση αυτή και με βάση ποια ποσότητα Κόκα Κόλας; Ας υποθέσουμε όμως ότι μιλάμε για ένα κουτάκι των 330 ml. Διανοείται κανένας ότι μπορεί να υπάρχουν 10-15 κουταλιές ζάχαρες σε μια τέτοια ποσότητα αναψυκτικού; Για ποιον λόγο; Εδώ στον καφέ που είναι πικρός, έτσι και βάλεις πάνω από 2-3 κουταλιές γίνεται «πετιμέζι». Μήπως η Κόκα Κόλα προμηθεύεται δωρεάν την ζάχαρη και την ξοδεύει γενναιόδωρα; Ή μήπως δεν μπορεί να ενισχύσει την γλύκανση με τεχνητό και οικονομικό τρόπο; Αστειότητες, πασπαλισμένες με μπόλικο Ph. Η Κόκα Κόλα είναι το ίδιο επιβλαβής όσον αφορά την περιεκτικότητα ζάχαρης, όσο και τα υπόλοιπα αναψυκτικά ή οι «φυσικοί» χυμοί. Είπαμε: «Μέτρον άριστον». Ένα ποτήρι Κόκα Κόλα διευκολύνει την πέψη. Η κατάχρηση παχαίνει.

Η ασπαρτάμη που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο στην Κόκα Κόλα χωρίς ζάχαρη, είναι καρκινογόνος
Η συνθετική γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη, που υποκαθιστά την ζάχαρη, αποδίδει 4 θερμίδες ανά γραμμάριο, όσες δηλαδή και η ζάχαρη, αλλά λόγω του ότι είναι 200 φορές πιο γλυκιά απ’ αυτήν, χρησιμοποιείται σε πολύ μικρότερες ποσότητες. Η ασπαρτάμη είναι γνωστή από το 1965 και θεωρείται ασφαλής ουσία, κάτι που επιβεβαιώνουν οι έρευνες πολλών έγκριτων πανεπιστημίων. Την αμφιβολία «έσπειρε» μια ιταλική έρευνα που έγινε σε ποντίκια και κατέδειξε πως η ασπαρτάμη μπορεί να δημιουργήσει καρκινικούς όγκους. Η έρευνα αυτή, έγινε δεκτή με πολλές αντιρρήσεις και αμφιβολίες όσον αφορά την μεθοδολογία (π.χ. χρησιμοποιήθηκαν υπερβολικές δόσεις ασπαρτάμης).
Τέλος, και μερικές…ανώδυνες φημολογίες:

Η Κόκα Κόλα αρχικά είχε πράσινο χρώμα
Ουδέποτε υπήρξε πράσινη Κόκα Κόλα. Η παρανόηση προέρχεται ενδεχομένως, απ’ το γεγονός, πως το αναψυκτικό κατά το παρελθόν είχε εμφιαλωθεί και σε πράσινα μπουκάλια.

Η Κόκα Κόλα είναι εβραϊκών συμφερόντων
Ο ισχυρισμός αυτός, έρχεται σε σύγκρουση με ένα δεδομένο: Είναι γεγονός, πως στο παρελθόν, η Κόκα Κόλα κατηγορήθηκε για…αντισημιτισμό κι αντιμετώπισε προβλήματα στο Ισραήλ. Το 1949 η Ισραηλινοί απαγόρευσαν την λειτουργία της εταιρείας στη χώρα. Απ’ την άλλη, το 1961, η Κόκα Κόλα κατηγορήθηκε από τον αραβικό κόσμο πως έχει δοσοληψίες με το Ισραήλ, εξαιτίας ενός παράξενου γεγονότος. Ένας Αιγύπτιος δημόσιος υπάλληλος, ο Μοχάμεντ Αμπού Σαντί, είχε φέρει μαζί του από την Αιθιοπία μια φιάλη Κόκα Κόλα. Λόγω της ομοιότητας των χαρακτήρων της αμαρικής γλώσσας που αναγράφονταν στη φιάλη, με τους εβραϊκούς χαρακτήρες, ο Σαντί κατηγόρησε την Κόκα Κόλα πως συνεργάζεται με το Ισραήλ. Καθώς το θέμα άρχισε να παίρνει διαστάσεις, η εταιρεία διαβεβαίωνε ότι η ισραηλινή αγορά ήταν μικρή, και δεν είχαν λόγο να επενδύσουν εκεί. Οι Ισραηλινοί με την σειρά τους, νιώθοντας «θιγμένοι» έβρισκαν το επιχείρημα «φτηνό», καθώς η εταιρεία είχε ήδη εργοστάσιο, στην κοντινή στο Ισραήλ, Κύπρο, που είχε σαφώς μικρότερο πληθυσμό απ’ αυτό. Έτσι, υπήρξε αντίδραση από τον Ισραηλινό επιχειρηματία Μοσέ Μπορστάιν, και το 1966, η Κόκα Κόλα κατηγορήθηκε, ότι δεν επενδύει σ’ αυτό από φόβο μην χάσει τις αραβικές αγορές. Οι Εβραίοι θεωρώντας ότι εμπαίζονται, άρχισαν μποϊκοτάζ του αναψυκτικού στην Αμερική. Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, η Κόκα Κόλα δημιούργησε ένα εργοστάσιο εμφιάλωσης στο Ισραήλ, ένα γεγονός που εξόργισε τους Άραβες και κήρυξαν μποϊκοτάζ στα προϊόντα τής Κόκα Κόλα το 1968, το οποίο διήρκεσε μέχρι και το 1991. Πέραν όλων των παραπάνω, ίσως θα έπρεπε να λάβει σοβαρά υπόψιν κάποιος, πως μια εταιρεία τέτοιου μεγέθους δεν βρίσκεται υπό την κατοχή μερικών ανθρώπων που ενεργούν με πατριωτικό ένστικτο, όποιας καταγωγής κι αν είναι. Το χρήμα και τα οικονομικά συμφέροντα δεν έχουν πατρίδα. Κι ας σημειωθεί εδώ, ότι υπάρχει κι ένας άλλος αστήριχτος ισχυρισμός που συνδέει την Κόκα Κόλα με τους Μορμόνους.

Η συνταγή της Κόκα Κόλα είναι μυστική και την γνωρίζουν μόνο δύο άτομα, το καθένα απ’ τα οποία κατέχει μόνο την μισή
Η συνταγή είναι όντως μυστική, αλλά και τα δύο άτομα που την γνωρίζουν, την γνωρίζουν ολόκληρη. Το αυθεντικό αντίγραφο της συνταγής βρίσκεται ασφαλισμένο στην τράπεζα «SunTrust Bank» στην Ατλάντα από το 1919. Το σιρόπι της Κόκα Κόλα παρασκευάζεται στην Αμερική κι από κει διανέμεται στα διάφορα εργοστάσιά της ανά τον κόσμο για εμφιάλωση. Στην πραγματικότητα, τα συστατικά της Κόκα Κόλα δεν είναι άγνωστα (έχει βρεθεί και συνταγή που αποδίδεται στο ημερολόγιο του εφευρέτη της, Τζον Στιθ Πέμπερτον). Αυτό που αγνοείται είναι ο τρόπος παρασκευής, αν κι αυτός ίσως δεν αποτελεί μυστικό, καθώς έχουν γίνει αρκετές απόπειρες, απ’ τις οποίες, μία εξ αυτών που θεωρείται η πιο ακριβής (του Μαρκ Πέντεργκραστ, 1993), η Κόκα Κόλα περιορίστηκε να χαρακτηρίσει ως «μη ακριβή».

test 5

Ξυπνάτε ξαφνικά σ’ ένα πολύ μεγάλο σκοτεινό δωμάτιο. Δεν ξέρετε γιατί και πως είστε εκεί μέσα. Καταλαβαίνετε ότι τα ρούχα που φοράτε δεν είναι δικά σας. Είστε πάρα πολύ ιδρωμένοι παρ’ όλο που το δωμάτιο είναι κρύο και τα ρούχα που φοράτε ελαφριά. Θέλετε να φωνάξετε, μα φοβάστε να το κάνετε. Νομίζετε πως κάποιος θα ακούσει ότι ξυπνήσατε και θα έρθει να σας κάνει κακό. Μένετε λοιπόν αγχωμένοι μέσα στην ένταση προσπαθώντας να εξηγήσετε κάτι, έστω και το παραμικρό, μα τίποτα δεν φτάνει τη λογική σας. Στο βάθος, αρκετά μακρυά ένα μικρό φως απαλύνει το απόλυτο σκοτάδι από τη χαραμάδα μιας πόρτας. Θέλετε να πάτε εκεί, έστω για ένα δευτερόλεπτο… Νιώθετε πως εκεί μέσα κάθεται ένα και μόνο ένα άτομο το οποίο αγαπάτε και ότι αυτό το άτομο έχει έρθει εκεί για ένα και μόνο σκοπό…όχι για σας λυτρώσει μα για να σας πει μία και μόνο μία λέξη και μετά να χαθεί. Δε σας πειράζει όμως αυτό…εσείς απλά θέλετε να ακούσετε αυτή τη λέξη…αυτή η λέξη θα είναι η λύτρωσή σας… Αυτη η λέξη θα σας διώξει κάθε φόβο…

Οι ερωτήσεις:
1) Ποιο άτομο θα θέλατε να είναι αυτό;
2) Ποια λέξη θα θέλατε να ακούσετε από το στόμα του;
3) Τι ρούχα φαντάζεστε ότι φοράτε;
4) Πώς φαντάζεστε το δωμάτιο;
5) Έξω τι είναι; μέρα ή νύχτα;
6) Γιατί βρίσκεστε εκεί;

σημειώστε την απάντηση και μετά δείτε την ανάλυση παρακάτω

Απάντηση:
(για να δείτε την απάντηση κρατήστε το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού πατημένο και σύρτε το από την αρχή έως το τέλος της μαύρης επιφάνειας.)

Απαντήσεις-ερμηνεία:
Το άτομο – Είναι το άτομο που αγαπάμε ή εμπιστευόμαστε ή και τα δύο όσο κάθε τι στη ζωή μας. Είναι το μοναδικό άτομο που θα θέλαμε να συναντήσουμε σε αυτή τη στιγμή της καινούριας μας «ζωής» έστω και για μια μόνο φορά…
Η λέξη – Οι λέξεις δηλώνουν τα εξής:
1) Κάτι που λαχταρούσαμε να ακούσουμε από το συγκεκριμένο πρόσωπο μα οι εγωισμοί ή άλλες συνθήκες της καθημερινότητας του απαγόρευαν να ξεστομιστεί…
2) Κάτι που ακούγαμε και νιώθαμε καθημερινά από το συγκεκριμένο άτομο και μας άρεσε τόσο που μας έκανε να ζούμε μόνο γι’ αυτό ώστε να είναι και το τελευταίο πράγμα που θα θελήσουμε να πάρουμε μαζί μας.
3) Κάτι που θα έπρεπε να είχαμε πει εμείς στο συγκεκριμένο πρόσωπο μα δεν το είπαμε ποτέ…
Τα ρούχα – Τα ρούχα που φανταζόμαστε ότι μας συνοδεύουν λοιπόν στο θάνατό μας εκφράζουν το οικονομικό επίπεδο της βιολογικής μας ζωής ή ακόμα και το πόσο «κακομαθημένοι» είμασταν ώς «ζωντανοί». Άλλοι αδιαφορούν αν στη κατάσταση που βρίσκονται θα είναι γυμνοί, ξεσκισμένοι, σκονισμένοι και άλλοι φαντάζονται τον εαυτό τους με μεταξωτά λευκά φορέματα, φτερά κ.α.
Το δωμάτιο – Δηλώνει με ένα ξεχωριστό τρόπο το καλό και το κακό μέσα μας.Το δωμάτιο είναι το αποτέλεσμά των τύψεών μας ως ζώντες άνθρωποι. Δε μας ανέφερε κανείς ότι το δωμάτιο είναι τρομακτικό, γεμάτο υγρασία και ανατριχιαστικά αντικείμενα. Το μόνο που αναφέρθηκε είναι σκοτεινό όπου σκοτεινό δε σημαίνει και τρομαχτικό. Ένα αρμονικό σκοτάδι δεν είναι φρικιαστικό…
Έτσι λοιπόν καθένας ανάλογα με τις συνειδησιακές του ανησυχίες κατατάσσει τον εαυτό του στο ανάλογο δωμάτιο…
Μέρα ή νύχτα – Το «έξω» είναι η ζωή, όποιου το μυαλό έπλασε τη ζωή φωτεινή (δηλ. ημέρα). Δηλώνει πως η ζωή του είχε νόημα και σκοπό και νιώθει πως είναι αδικημένος να είναι κλεισμένος στο σκοτάδι… Όποιου το μυαλό έπλασε το σκότος πρέπει να βρει περισσότερα ενδιαφέροντα στη ζωή του. Είναι σαν να μην είχε διαφορά η μία κατάσταση από την άλλη. Σαν να λέει: «Ε σιγά δεν άλλαξε και τίποτα…».
Γιατί βρίσκεστε εκεί; – Αυτό το κομμάτι έχει να κάνει καθαρά με την αξιολόγηση της φαντασίας του καθενός. Δεν υπάρχει ερμηνεία για τις απαντήσεις αυτές και αποσκοπεί μόνο στη λειτουργία της σκέψης.

H φίλη-φίδι και πώς να την τσακίσεις

Καμία κρυστάλλινη σφαίρα δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια σε βάθος χρόνου, αν μια φιλία θα αποδειχτεί κάλπικη λίρα ή σχέση ζωής. Υπάρχουν φίλες που θα σε προδώσουν εξ αρχής. Υπάρχουν όμως κι άλλες που θα σε πληγώσουν εν καιρώ, αναλόγως των γεγονότων που διαδραματίζονται στη ζωή τους. Ιδού τα οκτώ τοξικά είδη της φίλης-φίδι! Μάθε πώς θα την αναγνωρίσεις, πώς θα την αντιμετωπίσεις και εντέλει πώς θα την εξολοθρεύσεις. Προσοχή όμως: ίσως να αναγνωρίσεις και τον εαυτό σου ανάμεσα τους.

Φίλη-φίδι Νούμερο 1: η ασυνεπής 
Σε απογοητεύει συνεχώς. Ποτέ δεν κρατάει τις υποσχέσεις που σου δίνει και δεν κάνει καμία προσπάθεια για να αλλάξει. Στις περισσότερες περιπτώσεις μια τέτοια συμπεριφορά θα αλλάξει μόνο με ψυχολογική υποστήριξη. Αν η φίλη σου δεν ήταν έτσι εξαρχής, σημαίνει πως οι συνθήκες ζωής της, την έχουν μεταβάλλει σε άτομο ανάξιο εμπιστοσύνης. Οπότε, θα χρειαστεί αρκετή βοήθεια και συγχώρεση. Αν πάλι έτσι ήταν από το ξεκίνημα της φιλίας σας, μην προσβλέπεις σε θαύματα.
Το αντίδοτο: αρχικά, θα πρέπει να δώσεις στη φίλη σου να καταλάβει πόσο άσχημα σε κάνει να αισθάνεσαι. Είναι πολύ πιθανόν να νομίζει πως θα της συγχωρείς τα όσα κάνει, μια ζωή. Έπειτα προστάτευσε τον εαυτό σου με το να χαμηλώσεις τις προσδοκίες που έχεις από το συγκεκριμένο άτομο. Όταν κανονίσεις να βγείτε για καφέ, έχε στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου πως μπορεί να σε στήσει πάλι. Πριν ξεκινήσεις για το ραντεβού σας, κάλεσέ την στο κινητό. Αν τσαντιστεί που διπλοτσεκάρεις τα πράγματα, εξήγησέ της πως η προηγούμενη κακή συμπεριφορά σε έκανε δύσπιστη. Αν σου ακυρώσει και πάλι την συνάντηση, επειδή είναι κουρασμένη, πες της ευγενικά: '' Ναι, σε καταλαβαίνω, αλλά είναι η τέταρτη φορά μέσα σε ένα μήνα που ακυρώνεις, ό,τι μου υποσχέθηκες. Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να σε εμπιστευτώ ξανά''.
 
Φίλη-φίδι Νούμερο 2: η διπρόσωπη
Θα σε προδώσει σε όλα τα επίπεδα. Ίσως να σε πληγώσει διαδίδοντας μια ψευδή φήμη για σένα. Η διπροσωπία μπορεί να είναι και συναισθηματική. Για παράδειγμα, εκεί που ήσασταν κολλητές, αρχίζει να απομακρύνεται ώσπου σταματάει να σου μιλάει. Συνήθως, δεν δίνει καμία εξήγηση γι΄αυτή της την συμπεριφορά. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, υπεύθυνο της προδοσίας είναι κάποιο αρσενικό που μπαίνει πάνω απ΄όλα και όλους. Είναι πολύ πιθανόν, η διπρόσωπη φίλη σου να αντιμετωπίζει και κάποια σοβαρά συναισθηματικά θέματα. Ίσως να πληγώθηκε και η ίδια από κάποιο δήθεν φίλο ή συγγενή και τώρα ξεσπάει επάνω σου. Πολλές φορές, τέτοια άτομα είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας, συνήθως συναισθηματικής αλλά ακόμα και σωματικής.
Το αντίδοτο: αν δεν θέλεις να χάσεις την φιλία σας, ζήτα της να σου εξομολογηθεί το πρόβλημά της. Βέβαια, μπορεί αυτός να είναι ο πραγματικός της χαρακτήρας και να πρέπει να τον ανεχτείς, ρισκάροντας να πετύχει με τα βέλη της κι εσένα. Αν δεν αντέχεις την διπροσωπία, κόψε τις επαφές μαζί της σε ήρεμους τόνους. Άλλωστε, δεν θέλεις να γίνεις εσύ το επόμενο θύμα, στις φήμες που θα σπείρει. 
 
Φίλη-φίδι Νούμερο 3: ο παρτάκιας
Ροκανίζει σιγά, σιγά την αυτοπεποίθησή σου. Ακούει αυτά που λες, μόνο για να έχει την χαρά να σου απαντήσει. Νομίζει πως όλο το σύμπαν γυρίζει γύρω απ' την ίδια. Κάποιοι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πως μιλούν ασταμάτητα μόνο για τον εαυτό τους. Κάποιοι άλλοι το γνωρίζουν πολύ καλά, αλλά προτιμούν να συνεχίσουν, έχοντας δίπλα τους φίλους που ανέχονται αυτή την συμπεριφορά.
Το αντίδοτο: μίλα της ανοιχτά. Ρώτησέ την:'' Καταλαβαίνεις πως τον τελευταίο καιρό δεν προλαβαίνω να σου πω τι συμβαίνει στη ζωή μου; Όλο μιλάς για σένα. Αν δεν μπορείς να διαθέσεις λίγο χρόνο και σε εμένα, δεν νομίζω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε παρέα''. Αν δεν θέλεις να χάσεις την φιλία της, απόφυγε τα μακρινά ταξίδια μαζί της. Προτίμησε δραστηριότητες όπως το τένις, ή το σινεμά, στις οποίες δεν θα μπορεί να μιλήσει καθόλου. 
 
Φίλη-φίδι Νούμερο 4: το μεγάλο καρφί
Είναι να μην της πεις να κρατήσει μυστικό. Άπαξ και το έκανες, το έχει μάθει όλη η γειτονιά σε χρόνο μηδέν. Παρόλο που μία φιλία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αμοιβαία εμπιστοσύνη, το άτομο αυτό νιώθει πως το βάρος ενός μυστικού είναι ασήκωτο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το ''καρφί'' δεν θα αρκεστεί να πει τα μυστικά σου. Θα τα παραφουσκώσει κι από πάνω.
Το αντίδοτο: μην της εμπιστευτείς κανένα από τα μεγάλα μυστικά που κουβαλάς. Αν υποψιάζεσαι πως η φίλη σου είναι ανάξια εμπιστοσύνης, μοιράσου μαζί της μόνο ασήμαντα γεγονότα, δικά σου ή της υπόλοιπης παρέας. Οι πιο δεμένες συντροφιές της ιστορίας διαλύθηκαν, επειδή ένα από τα μέλη της δεν μπορούσε να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

Φίλη-φίδι Νούμερο 5: η ανταγωνιστική
Ένας υγιής συναγωνισμός μεταξύ των φιλενάδων είναι ευπρόσδεκτος και εποικοδομητικός. Όμως, ο υπερβολικός ανταγωνισμός, μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα μια φιλία. Ο ανταγωνισμός μοιάζει με αγώνα. Και στους αγώνες υπάρχουν πάντα νικητές και ηττημένοι. Στις φιλίες δεν υπάρχει χώρος για νικητές και ηττημένους. Τα ανταγωνιστικά άτομα συμπεριφέρονται έτσι σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Όταν της εξομολογείσαι μια επιτυχία σου, προσωπική ή επαγγελματική, αμέσως το αντικλαμβάνεται αρνητικά.
Το αντίδοτο: θα πρέπει να της εξηγήσεις πως είστε και οι δύο στο ίδιο στρατόπεδο. Μια δικιά σου επιτυχία δεν συνεπάγεται πως δική της αποτυχία. Αν θες να διατηρήσεις την φιλία σας, θα πρέπει να ανέχεσαι τον κομπασμό και την καυχησιολογία της. Έχε υπόψη, πως όταν τα πράγματα πάνε καλά για σένα, αλλά όχι και για εκείνην, θα απομακρυνθεί από μόνη της. Τα συγκεκριμένα άτομα δεν μπορούν να ανεχθούν την ανωτερότητα των άλλων, ούτε καν των φίλων τους.

Φίλη-φίδι Νούμερο 6 : η Μις Τιμογιαννάκης
Τίποτα από όσα λες, κάνεις ή φοράς δεν είναι αρκετά καλό γι' αυτήν. Η φίλη-κριτικός των πάντων μεγάλωσε σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που την περνούσε από λεπτό κόσκινο. Γι΄αυτό μπορεί να θεωρεί την συμπεριφορά της φυσιολογική και να μην βλέπει τους καπνούς που βγαίνουν από τα αυτιά σου κάθε φορά που σε κρίνει.
Το αντίδοτο: πες της καθαρά: ''Ξέρω ότι δεν θες να γίνεσαι κακιά. Όμως, δεν είναι φυσιολογικό να μην σου αρέσει τίποτα πάνω μου. Δεν θέλω να μου χαϊδεύεις τα αυτιά, αλλά αυτή τη φορά το παρακάνεις''. Αν υπερασπιστεί τον εαυτό της και πει πως είναι δικό σου πρόβλημα το πως νιώθεις, κάνε ό,τι κάνει. Βρες πάνω της, όσα περισσότερα λάθη μπορείς. Κάνε της την πιο σκληρή κριτική. Ίσως συνειδητοποιήσει το λάθος της. Ίσως όμως, να διακόψει για πάντα τη φιλία σας. Τέτοια άτομα δεν αντέχουν την κριτική (που τόσο αγαπούν να κάνουν στους άλλους). Άσε που δεν θα καταλάβει ποτέ πως είχες σκοπό να την αφυπνίσεις.

Φίλη -φίδι Νούμερο 7:  η αντροκλέφτρα
Σαν άλλη Κέλι από τα ''Χτυποκάρδια στο Μπέρβερλι'', σου τρώει τον αγαπημένο. Δεν υπάρχει άντρας που να σου αρέσει και να μην τρέξει να του τα ρίξει. Μπορεί να μην το κάνει με ιδιαίτερη επιτυχία. Όμως σίγουρα η συμπεριφορά της αυτή, παραλύει το νευρικό σου σύστημα.
Το αντίδοτο: μην την εμπιστευτείς για κανένα ''γκομενικό'' θέμα. Αν ενδιαφέρεσαι για κάποιον, δείξτο γρήγορα, πριν σε προλάβει. Στην περίπτωση που έχεις μόνιμο σύντροφο δεν θα κάνεις ποτέ το λαθος να τον αφήσεις μόνο μαζί της. Οι πιο μεγάλες γυναικείες φιλίες διαλύθηκαν ένα μοιραίο βράδυ, που εσύ η αφελής έστειλες τον καλό σου να βοηθήσει την κολλητή, που ξέμεινε με το αμάξι. Αν δεν μπορείς να αμφιβάλεις διαρκώς για τη φίλη σου, άστο καλύτερα. Το όφελος θα είναι διπλο: δεν θα φυτρώσουν κερατάκια στο μέτωπο και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
 
Φίλη -φίδι Νούμερο 8:  η  πριγκίπισσα
Εσύ αποτελείς τον δουλοπάροικο ή καλύτερα το δουλάκι της. Κάθε της προσταγή, πρέπει να γίνεται πραγματικότητα. Μπορεί να σου διαθέσει μόνο δέκα λεπτά σπίτι της, αλλά ποτέ δεν έχει χρόνο για να βγείτε για ένα ποτό το βράδυ. Θα χρειαστεί το εξοχικό σου για να τα ξαναβρει με τον πρώην, αλλά ποτέ δεν θα ακούσει το πρόβλημά σου. Είσαι καλή μόνο όταν παίρνεις το αυτοκίνητό της από το συνεργείο και όταν της πληρώνεις ττη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και τους λοιπούς λογαριαμούς.
Το αντίδοτο: δεν υπάρχει αντίδοτο. Αν σ' αρέσει ο ρόλος του σκλάβου, κράτα την. Αν όχι, την επόμενη φορά που θα σου ζητήσει κάποια χάρη πες της: ''Χρυσό μου, και ότι θα σου ζητούσα να μου καθαρίσεις τα τζάμια. Δυστυχώς, δεν έχω ούτε ένα λεπτό ελεύθερο. Πνίγομαι αγαπούλα μου, πνίγομαι''! Μην περιμένεις να σε ξαναπάρει, αλλά και τέτοια που είναι τι να την κάνεις;

O Έλληνας Οδηγός

Ο Έλληνας οδηγός είναι ένα φαινόμενο το οποίο προκαλεί την εξέταση του από κοινωνιολογικής, ψυχολογικής, ηθικής και πολιτιστικής άποψης.

Ο Έλληνας οδηγός ορίζεται αρχικά ως το άτομο που ενίοτε ξεκινάει να οδηγεί πρίν την ενηλικίωσή του, παίρνει το δίπλωμά του γύρω στην ενηλικίωσή του επί τo πλείστον με λάδωμα στην εξέταση, οδηγεί μιλώντας στο κινητό του, ή ακόμα χειρότερα γράφοντας sms και εννοείται πως στην έσχατη γεροντική του ηλικία εξακολουθεί να σπέρνει τον τρόμο στους συνανθρώπους του, αφού δε λέει να σταματήσει να κυκλοφορεί με το αυτοκίνητό του.

Ο Έλληνας οδηγός : ( ακολουθούν μερικές απο τις πιο συνηθισμένες απαράδεκτες οδικές συμπεριφορές )

-         Ξέρει μόνον αυτός να οδηγεί και κανείς άλλος.

-         Όταν τρακάρει έχει πάντα δίκιο.

-         Δεν αφήνει ποτέ τον άλλον να περάσει. Προχωράει ακόμα κι αν σταματήσει στην ουρά ύστερα από μισό μέτρο.

-         Οι πεζοί είναι ενοχλητικοί και δεν τους αφήνει ποτέ να έχουν προτεραιότητα. Ώρες ώρες φαίνεται σα να θέλει να τους πατήσει και να ησυχάσει.

-         Ηλικιωμένοι με μπαστούνια και μητέρες με καρότσια είναι ακόμα πιο αργοί πεζοί , και τον εκνευρίζουν ακόμα περισσότερο.

-         Βλαστημάει τους πάντες για ψύλλου πήδημα (αλλά μέσα από το αυτοκίνητό του με κλειδωμένη την πόρτα και μάλλον και το παράθυρο).

-         Κορνάρει με λύσσα πάλι για ψύλλου πήδημα ( Βασικά μάλλον έχει τόσα νεύρα επειδή κάποιος πηδάει τη γυναίκα του αλλά τα αυτιά των άλλων δεν φταίνε).

-         Συνήθως μέσα στο αυτοκίνητο κάνει πολλές από τις ανάγκες του : Τρώει, πίνει, καπνίζει ,τσακώνεται, κάνει σεξ, σκαλίζει τη μύτη του και κάνει μπαλάκια με τις μύξες του( όταν όμως τον δεί κανένα μάτι σφυράει κάνοντας τον αδιάφορο)…

-         Οδηγεί συνήθως με το ένα χέρι έξω από το αμάξι για να μπορεί μάλλον να κάνει άμεσα χειρονομίες ( Μούτζες. Κωλοδάχτυλα κλπ).

-         Ακούει κλαρίνα στη διαπασών ( για να μην το συγκεκριμενοποιήσω ακούει ενοχλητική μουσική γενικώς τόσο δυνατά που τρίζει όλο το σύμπαν) ,φοράει εξάτμιση διαστημοπλοίου και αεροτομή από F16 52 Block στο αυτοκίνητο του.

-         Κατά καιρούς σαχλά παιχνίδια στολίζουν το πίσω κάθισμα ή το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του τα οποία αγοράζει από φανάρια και πανηγύρια ( Ακόμα ζαλίζεται το Υποσυνείδητό μου από εκείνα τα σκυλάκια που κουνούσαν το λαιμό τους πάνω κάτω).

-         «Μπαμπά μην τρέχεις» κολλημένο στην Corolla από το 1983 κι ας έχει γίνει ο Κανακάρης τώρα 30 χρονών και συρφετός από μπιχλιμπίδια κρεμασμένα στον καθρέφτη του οδηγού-(οδηγός οικογενειάρχης) ή 145 αρκούδια στοιβαγμένα στο πίσω τζάμι -(οδηγός ανοργασμική δεσποινίς)

-         Παρουσία χαρτιού υγείας στο ντουλαπάκι αυτοκινήτου για χέσιμο στο πάρκινγκ Εθνικής Οδού ( γιατί άνθρωποι είμαστε δεν ξέρεις ποτέ που θα σε κόψει).

-         Περνάει πάντα με φανάρι που μόλις άλλαξε από πορτοκαλί σε κόκκινο και κλείνει φυσικά το άλλο ρεύμα με το οποίο διασταυρώνεται ο δρόμος του, αλλά φυσικά ακόμα μια φορά έχει δίκιο.

-         Έχει αμάξι που το χρωστάει κατά το 95 % στις τράπεζες και το έχει διαιρέσει δια του 3 στην άδεια για να το δικαιολογήσει στην εφορία, αλλά όταν περνάει δίπλα κανένας κοινός θνητός με κανένα κοινό αυτοκίνητο πόλεως τον κοιτάει υποτιμητικά.

-         Εννοείται πως πάει ανάποδα σε όλους τους δρόμους. Υποστηρίζει πως οι μονόδρομοι δεν θα έπρεπε να ισχύουν στην Ελλάδα. Εδώ ισχυρίζεται πως είναι η χώρα της Δημοκρατίας και ο καθένας πρέπει να πηγαίνει όπου γουστάρει. Μπάμ ! Τροχαίο.

-         Ανούσιες ταμπέλες όπως απαγορεύεται το παρκινγκ, προσοχή σχολείο, μην παρκάρετε εξαιρείται αναπηρικό όχημα κι άλλα τέτοια φυσικά και δεν τα λαμβάνει υπόψιν του, μιας και όπου βρεί τόπο αφήνει το αμάξι του ( γνωστή σύγχυση του Έλληνα, μπερδεύει μια θέση παρκαρίσματος με μια θέση στον Ήλιο).

-         Χρησιμοποιεί λάθος οχήματα και με λάθος τρόπους.(πχ. Παίρνει Ηummer και κυκλοφορεί στου Ψυρρη και Porsche και κυκλοφορεί σε χωριό της Λάρισας ). Πρίν δε ανέβει και η τιμή της βενζίνης έπαιρνε το αυτοκίνητό του ακόμα και για απόσταση 20 μέτρων.


-         Οι γυναίκες είναι ακόμη πιο επικίνδυνες, μιας και δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα βασικές προυποθέσεις της οδήγησης όπως : Τη διαδικασία του παρκαρίσματος, το φλάς, τη χρήση του καθρέφτη και φυσικά τα αλάρμ. Όταν όμως οδηγούν με κολλημένα τα μούτρα τους πάνω στο τιμόνι είναι τόσο χαριτωμένες ..ε ;…

-         Ενίοτε πίνει και λίγο παραπάνω και αντί το άγχος του να είναι η ασφαλειά του, εκείνος ανησυχεί μην πέσει σε αλκοτέστ και φάει κλίση!

-         Όταν προσπερνάει σε δρόμο που φυσικά απαγορεύεται και μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα παραδόξως νιώθει πολύ μάγκας.


-         Βάζει το παιδί του στο κάθισμα του συνοδηγού και ακόμα χειρότερα στο κάθισμα του οδηγού πάνω στα πόδια του!!!!!!!!!!!!! Ανεπίτρεπτο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-         Κάπου εδώ μας κόβεται το χιούμορ !


Οδηγείτε προσεκτικά και συμμορφωθείτε με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Μην αποσπάστε την ώρα που οδηγείτε. Μην οδηγείτε υπο την επήρεια αλκοόλ. Μην χρησιμοποιείτε τα κινητά σας τηλέφωνα και πάντοτε χρησιμοποιείτε τα ειδικά καθίσματα για τα παιδιά στις πίσω θέσεις του αυτοκινήτου. Φοράτε τη ζώνη ασφαλείας ή το κράνος σας. Σώζουν ζωές.

Peter Hammill


O Peter Hammill, η μοναδική φωνή και ηγετική προσωπικότητα των Van Der Graaf Generator επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο μαγευτικές εμφανίσεις, στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.
Έχοντας στις μουσικές “αποσκευές” του συνθέσεις όπως τα “Lemmings”, “Theme One”, “Pilgrims”, “The Emperor In His War Room” και “Refugees” από την πορεία του με τους Van Der Graaf Generator αλλά και κομμάτια διαμάντια από την προσωπική του καρριέρα. Μια καρριέρα ανήσυχη ηχητικά που συχνά φλέρταρε με την musique concrete, προέβλεπε το punk, αγκάλιαζε το new wave και επεκτείνονταν από το progressive rock μέχρι την όπερα. 


Σάββατο 13 Νοεμβρίου - Γαία Live, Θεσσαλονίκη
Τιμή Εισιτηρίου:
Προπώληση:€ 20
Ταμείο:€ 25 

Κυριακή 14 Νοεμβρίου - Κύτταρο Live, Αθήνα
Τιμή Εισιτηρίου:
Προπώληση: € 22
Ταμείο: € 27

Aυτό το οποίο θαυμάζει κανείς βλέποντας live τον Peter Hammill δεν είναι το setlist του. Εξάλλου κανείς δεν ξέρει ποτέ τι θα ακούσει στις συναυλίες του αφού δεν υπάρχει προκαθορισμένο πρόγραμμα, προκανονισμένες ενορχηστρώσεις, ούτε καν το πόσοι μουσικοί θα τον συνοδεύσουν επί σκηνής.
Το μόνο σίγουρο είναι το πόσο καθηλώνει το κοινό του ο Hammill με την απίστευτα ευέλικτη και εκφραστική φωνή του, μία φωνή που εκτείνεται από το βαρύτονο στο υψίφωνο φαλσέτο και σε ένταση από μελωδικά ψιφυρίσματα μέχρι εκρηκτικά ουρλιαχτά τα οποίαόμως πάντα ελέγχει και χαλιναγωγεί.
Με τις δύο εμφανίσεις του στην Ελλάδα μας δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουμε ξανά την μουσική,  ελεύθερη από τα “δεσμά” της λούπας και των samplers. Με μία φωνή, ένα πιάνο και ενίοτε μία ακουστική κιθάρα, ο Peter Hammill θα μας μεταφέρει σε μία άλλη πιο φυσική μουσική εποχή και θα μας αποδείξει ότι όσους τόνους μηχανήματα και να έχει κάποιος το τελικό κριτήριο είναι πάντα ο άνθρωπινος παράγοντας και το ταλέντο.