Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

κουάκερ με νερό για καθαρό δέρμα

Αν το πρόσωπό σας είναι πολύ ευαίσθητο, εμπιστευθείτε την περιποίησή του σε ένα μείγμα από κουάκερ και λίγο χλιαρό νερό. Θα πλώσετε αυτή τη ζύμη με ελαφρύ μασάζ, θα την αφήσετε για λίγη ώρα και θα την ξεπλύνετε καλά.

για να ξεφλουδίζονται πιο εύκολα

Για να ξεφλουδίζετε ευκολότερα τις βραστές πατάτες, μόλις βράσουν περάστε τις αμέσως με κρύο νερό.

νόστιμες πατάτες

για να έχετε νόστιμες τηγανητές πατάτες, πριν τις τηγανίσετε βάλτε τις να μουλιάσουνε σε νερό με γάλα

ποτέ κρεμμύδια και πατάτες μαζί

Τα κρεμμύδια είναι πολύ πλούσια σε νερό, γι αυτό μην τα βάζετε μαζί μετις πατάτες όταν τα αποθηκεύετε, γιατί θα τις κάνουν να σαπίσουν μέσα σε λίγες μέρες.

για να μη σπάνε οι πατάτες

Όταν βράζετε πατάτες, προσθέστε μερικές σταγόνες ξύδι στο νερό για να μη σπάσουν

η πεθερά και οι γαμπροί

Ήταν μια πεθερά και είχε 3 γαμπρούς. Ο ένας την αγαπούσε πολύ, ο άλλος πιο λίγο και ο άλλος καθόλου. Θέλοντας να δει ποιος την αγαπάει περισσότερο αποφάσισε να πάει στη θάλασσα με τον κάθε ένα από αυτούς. Πάει με τον πρώτο, μπαίνει στην θάλασσα και κάνει πως πνίγεται τότε ο γαμπρός της θα την σώσει. Την άλλη μέρα θα βρει έξω από το σπίτι του μια Mercedes κι ένα σημείωμα.
"Σε ευχαριστώ που μ' έσωσες η πεθερά σου".
Την άλλη εβδομάδα πάει με τον δεύτερο κάνοντας το ίδιο κόλπο. Ο γαμπρός της την έσωσε και την άλλη μέρα βρήκε έξω από το σπίτι μια Mercedes με το ίδιο σημείωμα.
Πάει με τον τρίτο την άλλη εβδομάδα. Η πεθερά του κάνει πως πνίγεται αλλά αυτός δεν την έσωσε και αυτή πνίγεται. Την άλλη μέρα στην κηδεία βρίσκει έξω από το σπίτι του 3 Mercedes και το μήνυμα.
"Σε ευχαριστώ που με έσωσες ο πεθερός σου".

μηλοπιτάκια


Υλικά
Ζύμη:
*1 βιτάμ,
*2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
* 1 αυγό,
* 1 βανίλια,
 * 1 φαρινάπ,
* Μισό κουταλάκι αλάτι
Γέμιση:
*4 κανονικά μήλα,
* 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση γέμισης:
Τρίβουμε τα μήλα σε ψιλό ρεντέ. Τα βράζουμε σε κανονική φωτιά με τη ζάχαρη ώσπου να «πιουν» το ζουμί. Όταν τα κατεβάζουμε από την φωτιά, τα αφήνουμε να μισό κρυώσουν και ρίχνουμε μισή κουταλιά της σούπας κανέλα και ανακατεύουμε.
Εκτέλεση ζύμης:
Λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Από το αυγό κρατάμε το μισό ασπράδι. Ρίχνουμε το αλάτι, τη βανίλια και σιγά σιγά το αλεύρι. Με αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε ένα ωραίο ζυμάρι.
Τελική εκτέλεση:
Το ζυμάρι το χωρίζουμε σε 22 κομμάτια. Παίρνουμε το κάθε κομμάτι ζυμάρι και το ανοίγουμε στην παλάμη μας πιτάκι. Στο κέντρο βάζουμε μία κουταλιά του γλυκού γέμιση. Το κλείνουμε καλά, και από εκεί που κλείνει το βάζουμε από κάτω στο ταψί με λαδόκολλα. Τα πασαλείβουμε με το ασπράδι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα (ώσπου να ροδίσουν). Όταν μισό κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία και Καλή όρεξη!

(ευχαριστούμε θερμά την Λίνα για την παραχώρηση της συνταγής)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ

ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ

Μπουφίνη Μόιρα
2010-2011

ΥΠΟΓΕΙΟ-Πεσμαζόγλου 5
Σύγχρονο Ρεπερτόριο
Μετάφραση : Γεωργιάδη Μαρλένα
Σκηνοθεσία : Χρονόπουλος Διαγόρας
Σκηνικά : Παπαγεωργακοπούλου Έλλη
Κοστούμια : Παπαγεωργακοπούλου Έλλη
Μουσική : Χρονοπούλου Μαρίνα
Διανομή
Δήμητρα Χατούπη (Πέητζ), Αλέξανδρος Μυλωνάς (Λάρς), Μυρτώ Αλικάκη ( Γουίνη), Θόδωρος Κατσαφάδος (Χάλ), Ερρικά Μπίγιου (Σιαν), Κίμων Φιορέτος (Μάικ), Κωστής Καπελώνης (Σερβιτόρος)
από Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010
Καλεσμένοι σε δείπνο μια ζωγράφος, ένας επιστήμων και μια σεξοβόμβα.
Η οικοδέσποινα γιορτάζει την έκδοση του τελευταίου βιβλίου του άντρα της.
Η βραδιά διανθίζεται με την άφιξη ενός ξένου που ρίχνει στη πόρτα τους η ομίχλη.
Ένας αμίλητος σερβιτόρος, που προσλαμβάνεται μέσω μιας σκοτεινής ιστοσελίδας του ίντερνετ, συμπληρώνει την εικόνα.
Το δείπνο της Κόλασης αρχίζει με την «Πρωτογενή Σούπα».

Μια απίθανη κωμωδία-θρίλερ που τελειώνει με αίμα.
Τιμές εισιτηρίων:
€20, €15 φοιτητικό, € 10 για νέους έως 25 ετών (εκτός Σαββάτου και Κυριακής)

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ-Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα τηλ. ταμείου 210 3228706 begin_of_the_skype_highlighting              210 3228706      



Η ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΛΑ

Κουμανταρέας Μένης
2010-2011
Διασκευή: Άκης Δήμου

ΦΡΥΝΙΧΟΥ 14, Πλάκα
Σύγχρονο Ρεπερτόριο
Σκηνοθεσία : Μαστοράκης Νίκος
Σκηνικά : Μαστοράκης Νίκος
Κοστούμια : Μαστοράκης Νίκος
Μουσική επιμέλεια : Μαστοράκης Νίκος
Διανομή
Λυδία Κονιόρδου, Γιώργος Φριντζήλας, Ειρήνη Ιγγλέση
από Πέμπτη 18 Νοέμβριου 2010
Βασισμένη στην ομότιτλη νουβέλα του Μένη Κουμανταρέα, «η κυρία Κούλα» μεταφέρεται στη σκηνή για να αφηγηθεί τον άδοξο έρωτα μιας ώριμης μεσοαστής για έναν κατά πολύ νεώτερό της φοιτητή. Η ιστορία του ονείρου μιας γυναίκας, που διεκδικεί απ’ τη ζωή μια τελευταία αγάπη κατάδική της, ένα βλέμμα που να τη σκεπάζει ολόκληρη.

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό εισιτήριο: 20 ευρώ,  Φοιτητικό: 15 ευρώ, Για νέους κάτω των 25 ετών: 10 ευρώ (εκτός Σαββάτου και Κυριακής)

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ-Φρυνίχου 14, Πλάκα τηλ. ταμείου 210 3222464 begin_of_the_skype_highlighting              210 3222464      end_of_the_skype_highlighting & 210 3236732 begin_of_the_skype_highlighting              210 3236732      end_of_the_skype_highlighting
 


ΑΛΑΝΤΙΝ

2010-2011
σε διασκευή Άνδρης Θεοδότου

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΦΡΥΝΙΧΟΥ 14, Πλάκα
Σύγχρονο Ρεπερτόριο
Σκηνικά : Μέξης Πάρις
Κοστούμια : Μέξης Πάρις-Καλογηροπούλου Εύη
Μουσική : Τσέκος Νίκος
Χορογραφία : Τσολάκη Λία
Φωτισμοί : Καπελώνης Κωστής
Διανομή
Άνδρη Θεοδότου, Βασίλης Λέμπερος, Δημήτρης Δεγαΐτης, Θανάσης Ακοκκαλίδης, Σαμψών Φύτρος, Ειρήνη Στρατηγοπούλου, Αναστασία Γεωργοπούλου, Πάρις Θωμόπουλος, Άλκηστις Πολυχρόνη

από Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010 
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κυριακή, ώρα 11.00 & 15.00

Οι περιπέτειες του Αλαντίν, που είναι γνωστός σε όλους μας από το μεγάλο αραβικό παραμύθι «Χίλιες και μια νύχτες», έγιναν αφορμή για μια γοητευτική θεατρική διασκευή με πολλή μουσική και ζωντανά τραγούδια σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Το έργο διαδραματίζεται στην παραμυθένια Βαγδάτη. Τα ευφάνταστα σκηνικά μεταμορφώνονται σε παλάτι του σουλτάνου, γίνονται παζάρια, αγορές και σπιτάκια. Η μουσική μαζί με τους φωτισμούς δημιουργούν φαντασμαγορικές εικόνες και μια ξεχωριστή ονειρική ατμόσφαιρα. Και όταν εμφανίζονται τα τζίνι . . .ε τότε όλα μπορούν να συμβούν!!!

Υπόθεση του έργου:
Βαγδάτη, πολλά πολλά χρόνια πριν… Ο φτωχός, κατεργάρης μα καλόκαρδος Αλαντίν, στην προσπάθεια του να ξεφύγει από δύο φρουρούς που τον κυνηγούν, συναντά στο δρόμο του έναν άγνωστο άντρα που του παρουσιάζεται σαν θείος του - αδελφός του μακαρίτη του πατέρα του. Αυτός όμως είναι ένας κακός μάγος, που σκοπό έχει να εκμεταλλευτεί την καλοσύνη του Αλαντίν για να κατακτήσει ένα μαγικό λυχνάρι που διαθέτει απίστευτη δύναμη. Όμως, το σχέδιο του αποτυγχάνει και ο Αλαντίν, αφού γίνει κάτοχος του λυχναριού, καταφέρνει με την εξυπνάδα και την ευστροφία του να παντρευτεί την όμορφη πριγκίπισσα Μπουντίρ Αλ Μπουντούρ και να γίνει κι ο ίδιος πρίγκιπας της Βαγδάτης.

Το έργο μιλάει για την αιώνια μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό, το δίκαιο και το άδικο, την αγάπη και το μίσος. Το δίκαιο είναι αυτό που τελικά θριαμβεύει - και μας διδάσκει πόσο σημαντικό είναι να προσπαθούμε να κάνουμε πάντα το σωστό στη ζωή μας.

Η παράσταση φιλοδοξεί να μαγέψει μικρούς αλλά και μεγάλους θεατές, με τη ζωντάνια, την ευρηματικότητα και την παραμυθένια της ατμόσφαιρα!