Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Μυστικά για να μακρύνετε γρήγορα τα μαλλιά σας

Όπως είναι γνωστό, τα μακριά μαλλιά αντιπροσωπεύουν το γυναικείο φύλο και αναδεικνύουν τη θηλυκότητα κάθε γυναίκας. Μερικές συμβουλές από ειδικούς, θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το τέλειο μήκος.

* Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών χρησιμοποιεί κάποια ηλεκτρική συσκευή styling. Με τη σωστή χρήση των συσκευών αυτών, μπορείτε να αποφύγετε τη φθορά που εμφανίζεται στις άκρες των μαλλιών. Εφαρμόζετε πάντα στα μαλλιά σας κάποιο εξειδικευμένο προϊόν, που προστατεύει από τη θερμότητα. Ορισμένες συσκευές διαθέτουν θερμοστάτη, έτσι μπορείτε να ρυθμίσετε την θερμότητα ανάλογα με τον τύπο μαλλιών σας.

* Οι πιο πολλές γυναίκες προτιμούν να βάφουν τα μαλλιά τους, αν όμως αυτό δεν γίνεται πολύ συχνά τότε η φθορά ελαττώνεται. Αν βάφετε και εσείς τα μαλλιά σας φροντίστε σε τακτά χρονικά διαστήματα να τα περιποιείστε βάζοντας κάποια εντατική μάσκα. Έτσι η τρίχα αποκτά περιθώριο να αναπτυχθεί ταχύτερα, να αναπνέει και να παραμένει λεία.

* Χρησιμοποιείτε πάντα χτένα στα βρεγμένα μαλλιά και στα στεγνά, βούρτσα. Προτιμάτε βούρτσα με φυσική τρίχα γιατί είναι πιο φιλική στα μαλλιά.

* Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα είναι πιο αδύναμα, γι' αυτό χρησιμοποιείτε χτένα με αραιά δόντια και σπρέι -conditioner- για εύκολο ξέμπλεγμα.

* Τέλος, προστατέψτε τα μαλλιά σας από τον ήλιο. Ο ήλιος προκαλεί ξηρασία, ψαλίδα και σπάσιμο στις άκρες των μαλλιών. Ειδικά το καλοκαίρι μην εκθέτετε για πολλές ώρες τα μαλλιά σας στον ήλιο αν θέλετε να αποφύγετε τις παραπάνω επιπτώσεις. Έτσι τα μαλλιά σας θα είναι πάντα άψογα, υγιή και θα μακραίνουν ταχύτερα.

Πλούσια μαλλιά με 3 κινήσεις

1. Μασάζ: Πριν από το λούσιμο κάντε απαλό μασάζ με λίγο λάδι ελιάς, αμυγδαλέλαιο ή δαφνέλαιο στο τριχωτό της κεφαλής για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια απλώστε το λάδι σε όλο το μήκος των μαλλιών, αφήνοντας το να δράσει για τουλάχιστον μισή ώρα (μία φορά την εβδομάδα).

2. Λούσιμο: Λούστε τα εύθραυστα και ταλαιπωρημένα μαλλιά σας με το εξής φυσικό σαμπουάν: ανακατέψτε 1 γιαούρτι και 1 κρόκο αβγού. Κάντε με το μείγμα απαλό μασάζ στο κεφάλι και ξεπλύνετε αμέσως.

3. Μάσκα: Σε 100 γρ. αφέψημα τίλιου ή χαμομηλιού ανακατέψτε 200 γρ. άχρωμη χένα (φυτικό τονωτικό προϊόν σε μορφή σκόνης), 2-4 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κρόκο αβγού. Απλώστε τη μάσκα σε στεγνά μαλλιά πριν τα λούσετε και αφήστε τη να δράσει για 30-60 λεπτά (μία με δύο φορές την εβδομάδα).

Shadow Art


























Ζώδια 2011: Προβλέψεις για όσα μας... καίνε

Κριός: Τα καλύτερα προς το τέλος του χρόνου
Παρόλο που η χρονιά δεν ξεκινά με τις ευνοϊκότερες συνθήκες για κανένα ζώδιο –πόσο μάλλον γι’ αυτά που βρίσκονται στην αρχή του κύκλου, οι Κριοί είναι ίσως οι πιο ευνοημένοι και αυτό γιατί έχουν φροντίσει από το 2010 να βάλουν τις βάσεις στα οικονομικά αλλά και τα συναισθηματικά τους. Έτσι, για τους περισσότερους το 2011 προβλέπεται μία χρονιά επιτυχιών, οι οποίες όμως θα αρχίσουν να φαίνονται μετά το καλοκαίρι.
Έρωτας: Όσοι βρίσκεστε σε σχέση έχετε πολλές πιθανότητες να επισημοποιήσετε μία κατάσταση που «τραβάει» καιρό τώρα περί τον Οκτώβρη με Νοέμβρη. Οι εντελώς αδέσμευτοι θα ζήσουν καταστάσεις συναισθηματικής συγκίνησης από το δεύτερο εξάμηνο του έτους και μετά.
Καριέρα: Όλα τα νεύρα και η πίεση που έχετε υποφέρει τόσο καιρό στην δουλειά θα αρχίσουν σιγά-σιγά να αποδίδουν καρπούς (οικονομικούς και ως προς την εξέλιξή σας) και γι’αυτό φέτος θα είναι μία χρονιά που ο έρωτας για εσάς -περιέργως- θα μπει σε δεύτερη μοίρα. 


Ταύρος: Χρονιά αλλαγών και προκλήσεων
Για τους Ταύρους το 2011 είναι ένα τσουβάλι με λαχνούς. Κάποιοι θα τραβήξουν τους τυχερούς και κάποιοι τους άτυχους, όμως όλοι θα χρειαστεί να επιστρατεύσουν την ιώβεια υπομονή που -όταν χρειάζεται- τους διακρίνει γιατί οι αλλαγές θα είναι πολλές και θα χρειαστεί να συμβιβαστούν με αυτές προκειμένου να αποφύγουν τον εκνευρισμό και τις εκρήξεις. Προσοχή χρειάζεται και σε θέματα υγείας, τα οποία πιθανώς αυξηθούν φέτος.
Έρωτας: Δεν θα είναι το φόρτε σας φέτος ο ερωτικός τομέας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ξεχάσετε και τις χαρές του. Οι τυχεροί από εσάς που βρίσκεστε ήδη σε σχέση έχετε την δυνατότητα να διατηρήσετε τα κεκτημένα. Οι υπόλοιποι, μόνο αν ασχοληθείτε σοβαρά έχετε ελπίδες να δείτε… άσπρη μέρα.
Καριέρα: Από την αρχή μέχρι το τέλος του έτους η καριέρα και η οικονομική σας ευημερία θα είναι αυτό που θα σας απασχολεί θα σας αγχώνει –πολύ λογικό για έναν Ταύρο που μισεί την ανασφάλεια και δη την οικονομική. Προσπαθήστε, όμως, να παραμείνετε ψύχραιμοι και να δώσετε προτεραιότητα σε αυτά που πραγματικά έχουν σημασία στην ζωή σας: στην οικογένεια και στην υγεία σας. 


Δίδυμοι: Εκπλήξεις και ερωτικές… αναμπουμπούλες
Το 2010 δεν σας αποχαιρετά με τον πιο ήρεμο τρόπο. Είχατε διάφορες μικρές και μεγάλες αναταραχές στον επαγγελματικό τομέα, οι οποίες θα συνεχιστούν και μέσα στο 2011. Μην γκρινιάζετε: Ξέρετε, κατά βάθος, ότι όλα γίνονται για κάποιον σκοπό και ότι μέσα στις γενικότερες ατυχείς συγκυρίες, είστε από τους τυχερούς. Η χρονιά, μάλιστα, αναμένεται ιδιαίτερα ευνοϊκή από το δεύτερο εξάμηνο και μετά, αφού τότε οι καταστάσεις που τώρα σας πανικοβάλλουν θα βρουν τον δρόμο τους.
Έρωτας: Χωρισμοί, αναμπουμπούλες, θυελλώδεις αλλά βραχυπρόθεσμοι έρωτες και άλλα τέτοια ωραία, στα οποία βέβαια είστε συνηθισμένοι εσείς οι Δίδυμοι, προβλέπονται και φέτος. Κοιτάξτε λίγο καλύτερα γύρω σας και ίσως φέτος δείτε καθαρά πως το άτομο που πραγματικά ενδιαφέρεται για εσάς βρίσκεται κάπου εκεί.
Καριέρα: Η σκληρή δουλειά συνεχίζεται και στις αρχές του 2011, προκειμένου να απολαύσετε τους καρπούς αυτής –και θα τους απολαύσετε γιατί έχετε έναν αξιοθαύμαστο τρόπο να βρίσκετε χρήματα σε άδειες τσέπες. Οι ανασφάλειές σας, βέβαια, ως προς τα οικονομικά παραμένουν, αλλά… μήπως είστε οι πρώτοι; 


Καρκίνος: Από την θεωρία στην πράξη
Το 2010 σας έδωσε πολλά καλά μαθήματα για την ζωή, την υγεία, τις σχέσεις, την καριέρα και τα οικονομικά –όχι πάντα με τον καλύτερο τρόπο. Η χρονιά που ξεκινά σε λίγες ημέρες σας καλεί να εφαρμόσετε όσα μάθατε και να κάνετε λίγο καιρό ακόμα υπομονή μέχρι να εισπράξετε κέρδη από αυτά.
Έρωτας: Σε τεντωμένο σκοινί θα βρεθείτε να ισορροπείτε όσοι έχετε αφήσει ανοιχτές παρτίδες με το παρελθόν σας. Είναι πολύ πιθανό, τους πρώτους μήνες της χρονιάς, να εμφανιστεί κάποιος/-α πρώην που θα σας κάνει να αναπολήσετε όμορφες στιγμές. Αν δεν θέλετε να ρισκάρετε όσα έχετε με κόπο χτίσει, στραφείτε στον/στην σύντροφό σας που έχετε παραμελήσει αρκετά. Διαφορετικά, ετοιμαστείτε για νέες περιπέτειες.
Καριέρα: Τα νεύρα σας δοκιμάζονται ακόμα και, παρόλο που αρέσκεστε να ακολουθείτε την πεπατημένη, φέτος θα δεχθείτε με ενδιαφέρον τις επαγγελματικές αλλαγές που όλα δείχνουν πως θα προκύψουν. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τα οικονομικά κεκτημένα και παραμείνετε ψύχραιμοι και ανοιχτοί σε ευκαιρίες. Το μέλλον διαφαίνεται φωτεινό –αν και παραμένει μακρινό. 


Λέων: Άσπρη μέρα και για εσάς
Όταν αποφασίσετε να σταματήσετε να γκρινιάζετε που όλα σας πηγαίνουν στραβά -ενώ, στην πραγματικότητα, ξέρετε και εσείς οι ίδιοι ότι υπερβάλλετε- θα έχετε την δυνατότητα να αναγνωρίσετε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν μπροστά σας φέτος, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Και όταν με το καλό τις αναγνωρίσετε, θα «πάρετε μπρος» και θα τις αξιοποιήσετε, έτσι ώστε τα τέλη του 2011 δεν θα θυμίζουν σε τίποτα τα φετινά.
Έρωτας: Για τους ελεύθερους η χρονιά προβλέπεται άκρως ενδιαφέρουσα, καθώς νέες γνωριμίες διαφαίνονται στο μέλλον, οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν μονιμότερες του προσωρινού. Οι δεσμευμένοι, πάλι, θα χρειαστεί να δοκιμαστούν για να διατηρήσουν σχέσεις που ήδη, από το 2010, φαινόντουσαν προβληματικές –και επειδή η οπισθοχώρηση δεν είναι το δυνατό σας σημείο, πάρτε απόφαση πως είτε θα πληγώσετε είτε θα πληγωθείτε.
Καριέρα: Δεν σας προβληματίζει που πρέπει να συνεχίσετε να κάνετε οικονομία, δεν είστε άλλωστε και οι πιο σπάταλοι του ζωδιακού, αλλά που δεν εξελίσσεστε, που δεν νιώθετε αισιοδοξία. Φέτος είναι η χρονιά που όλα αυτά θα αλλάξουν και που θα δείτε τις επιχειρηματικές σας κινήσεις επιτέλους να καρποφορούν. 


Παρθένος: Ώρα για αποφάσεις
Δεν θέλετε μεν να χάσετε τα κεκτημένα, αλλά δεν είστε και έτοιμοι να πάρετε μεγάλες αποφάσεις για να τα διατηρήσετε. Μήπως τα θέλετε όλα δικά σας; Μήπως θα πρέπει να βάλετε φέτος λίγο νερό στο κρασί σας και να ασχοληθείτε πιο σοβαρά με όλα αυτά που τόσο καιρό αναβάλετε;
Έρωτας: Ακριβώς για αυτόν τον τομέα μιλάμε. Ναι, ναι, φέτος είναι η χρονιά που -οι μερικώς δεσμευμένοι- καλείστε να πάρετε αποφάσεις στο θέμα «δέσμευση» και να τηρήσετε τις υποσχέσεις σας. Οι αδέσμευτοι έχετε όλη την εύνοια των άστρων να δώσετε ευκαιρίες σε πρόσωπα που σας πολιορκούν.
Καριέρα: Μην προσβλέπετε σε αυξήσεις, ευνοϊκές μεταθέσεις και μπόνους φέτος. Ως προς τα επαγγελματικά θα είστε μάλλον οι πιο άτυχοι του ζωδιακού, όσο κι αν έχετε προσπαθήσει μέσα στο 2010 να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό. Ίσως γι’αυτό έχει έρθει η ώρα να στρέψετε το ενδιαφέρον σας σε άλλους τομείς της ζωής σας.


Ζυγός: Σταθερότητα και ηρεμία
Κακά τα ψέματα, το 2010 σας έριξε αρκετά χαστούκια. Όχι, όμως πως δεν τα αξίζατε. Δεν ήσασταν και τα καλύτερα παιδιά φέτος και πολλές φορές αδικήσατε ανθρώπους σημαντικούς στην ζωή σας, οι οποίοι τελικά σας βοήθησαν εκεί που δεν το περιμένατε. Η χρονιά που ξεκινά σε λίγες ημέρες δείχνει πως έρχεται για να σας ανακουφίσει –κυρίως ως προς τα οικονομικά. Φροντίστε να αναγνωρίσετε τα λάθη σας.
Έρωτας: Η ηρεμία θα είναι το χαρακτηριστικό της φετινής σας ζωής, για τους δεσμευμένους, ενώ οι αδέσμευτοι θα κάνουν νέες γνωριμίες που δεν αποκλείεται να παρουσιάσουν μελλοντικό ενδιαφέρον.
Καριέρα: Ο τομέας, όμως, στον οποίο πραγματικά κάνετε δυναμικό comeback είναι ο εργασιακός και οικονομικός. Το πρώτο εξάμηνο του 2011 προβλέπεται αρκετά κοπιαστικό, όμως σύντομα θα βρείτε ανταπόδοση. Σε κάθε περίπτωση, μην αμελήσετε να δείξετε το καλό σας πρόσωπο σε αυτούς που ξέρετε πως το αξίζουν. 


Σκορπιός: Σκωτσέζικο ντους
Κρύο-ζέστη, καλές και κακές στιγμές, επιτυχίες και απρόβλεπτες ατυχίες: Η φετινή χρονιά δεν θα είναι μόνο από τις πιο έντονες που έχετε βιώσει ποτέ αλλά και με τα μεγαλύτερα σκαμπανεβάσματα και καλά θα κάνετε να την υποδεχθείτε με θετική διάθεση.
Έρωτας: Ο έρωτας είναι, ίσως, ο μόνος τομέας φέτος που δείχνει να περνά περίοδο λειψυδρίας και αυτό για έναν Σκορπιό ισούται με μικρό θάνατο. Οι δεσμευμένοι έχετε μπει σε έναν δρόμο χωρίς λακκούβες και -επειδή είστε αυτοί που είστε- αυτό σας κακοφαίνεται. Οι αδέσμευτοι βρίσκετε φέτος ευκαιρία να ηρεμήσετε μετά από τα προηγούμενα έτη συνεχούς, αχαλίνωτης ερωτικής κραιπάλης –κοινώς φέτος θα απολαύσετε την παρέα της μοναξιάς σας. Enjoy!
Καριέρα: Ρίξτε το, λοιπόν, στην δουλειά, η οποία άλλωστε αποτελεί και χρυσό τομέα για εσάς φέτος. Μετά από μεγάλο διάστημα συνεχών προσπαθειών και απογοητεύσεων, το 2011 είναι εξαιρετική επαγγελματική και οικονομική χρονιά για τους Σκορπιούς –ειδικά περί τα μέσα του έτους. 


Τοξότης: Μην πτοήστε
Μαζέψτε όλο σας το κουράγιο, πάρτε βαθιά ανάσα και βουτήξτε στο 2011 με ορμή. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε όλα αυτά που σας περιμένουν φέτος. Με δύναμη, αισιοδοξία και θετική ενέργεια. Όχι, δεν εννοούμε ότι η χρονιά θα είναι τόόόσο χάλια για εσάς. Θα είναι κάτι καλύτερο από αυτό, αλλά θα χρειαστεί πολλή προσπάθεια και από εσάς για να ξεπεράσετε τις δυσκολίες της.
Έρωτας: Να είστε ευγνώμονες αν έχετε βρει έναν άνθρωπο που σας αγαπά και σας στηρίζει, καθώς φέτος θα αποτελέσει το σημαντικότερο μαξιλάρι σας. Για τους αδέσμευτους προβλέπονται ευχάριστες εκπλήξεις και ευκαιρίες με μακροπρόθεσμες προϋποθέσεις, αρκεί να τους δώσετε την ευκαιρία να εξελιχθούν.
Καριέρα: Αν δεν είστε έτοιμοι ακόμα να ρισκάρετε προκειμένου να πραγματοποιήσετε όλα αυτά που χρόνια τώρα ονειρεύεστε σε επαγγελματικό επίπεδο, οπλιστείτε με θάρρος και αντοχή για να υπομείνετε δυσάρεστες καταστάσεις. Εν ανάγκη στραφείτε σε μεγαλύτερους του περιβάλλοντός σας που πιθανώς έχουν την δυνατότητα να σας βοηθήσουν. 


Αιγόκερως: Η χρονιά της σούπας
Έχετε ακούσει αυτό το ανέκδοτο στο οποίο όλα στην ζωή κάποιου πάνε στραβά (έχασε την δουλειά του, κάηκε το σπίτι του, τον παράτησε η γυναίκα του) και το μόνο θετικό ήταν η εξετάσεις AIDS; Ε, κάπως έτσι θα είναι η χρονιά και για εσάς, με την διαφορά ότι σε θέματα υγείας δεν έχετε να φοβάστε τίποτα. Χαρήκατε τώρα;
Έρωτας: Οι δεσμευμένοι πιθανώς φέτος θα βρεθείτε στην αμήχανη θέση να αναθεωρήσετε αποφάσεις που -πιθανώς βεβιασμένα- πήρατε το 2010. Ίσως νιώσετε καταπιεσμένοι, ίσως ανέτοιμοι, πάντως καλύτερα να κάνετε πίσω παρά να προχωρήσετε σε κινήσεις για τις οποίες νιώθετε ανασφάλεια. Οι αδέσμευτοι, καθώς δεν βρίσκεστε στην καλύτερη διάθεση, καλά θα κάνετε να κάτσετε στα αυγά σας, από το να κάνετε επιπόλαιες κινήσεις και να πέσετε σε παγίδες.
Καριέρα: Η απόλυτη στασιμότητα. Λίγοι από εσάς θα έχετε την χαρά να απολαύσετε κάποιες μικρο-αυξήσεις στην αρχή της χρονιάς, ενώ οι περισσότεροι θα έχετε να παλέψετε με τα θηρία των μελλοντικών σας σχεδίων, τα οποία αναγκαστικά θα δείτε να ματαιώνονται. Οπλιστείτε με υπομονή, μετριάστε τα νεύρα και… χαρείτε που τουλάχιστον είστε υγιείς.


Υδροχόος: Μες στην καλή χαρά
Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε το πιο ευνοημένο ζώδιο φέτος, αυτό θα ήταν αναμφίβολα ο Υδροχόος. Βέβαια, αξίζει λίγη εύνοια από την τύχη, μετά από την δύσκολη χρονιά που πέρασε σε όλα τα επίπεδα. Πολλοί ταλαιπωρηθήκατε ως προς την υγεία σας και άλλοι ως προς τα οικονομικά σας. Τώρα βάλτε τα όλα πίσω και απολαύστε αυτά που έρχονται.
Έρωτας: Χωρίς πολλά σκαμπανεβάσματα αλλά με περιόδους γαλήνης και ηρεμίας, οι δεσμευμένοι θα βιώσετε μία όμορφη χρονιά με τον/την σύντροφό σας, ενώ οι αδέσμευτοι θα κάνετε ευχάριστες γνωριμίες με… αισιόδοξο μέλλον.
Καριέρα: Το γεγονός ότι η καριέρα και τα οικονομικά σας φέτος θα πάρουν την ανιούσα δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι έχετε προσπαθήσει σκληρά, αλλά και στην θετική προσωπικότητά σας. Ακόμα κι αν είστε συχνά γκρινιάρηδες και εριστικοί, έχει την ικανότητα να γίνεστε συμπαθείς και αυτό θα συνεχίσει να σας ωφελεί και στο μέλλον. 


Ιχθείς: Μεγάλες αλλαγές –και πώς θα τις αντέξετε;
Παρόλο που σας αρέσει να ζείτε σε τρικυμιώδεις καταστάσεις –από τις οποίες, μάλιστα, σχεδόν πάντα επιβιώνετε, όταν αυτές διαφαίνονται για πρώτη φορά, σας πιάνει ένας μικρός πανικός. Η χρονιά φέτος θα έχει πολλές μικρές και μεγάλες αλλαγές, όχι πάντα καλές, οπότε συγκεντρώστε όσο μπορείτε το μυαλό και την ψυχραιμία σας για να τις αντιμετωπίσετε.
Έρωτας: Στον εν λόγω τομέα τα πράγματα δεν θα είναι άσχημα, εφόσον και εσείς δώσετε στον/στην σύντροφό σας την ευκαιρία να αποδείξει όλα αυτά για τα οποία καιρό τώρα προσπαθεί να σας πείσει. Οι αδέσμευτοι θα απολαύσετε μία χρονιά έρωτα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι άτομα που θα γνωρίσετε θα παραμείνουν για καιρό ακόμα στην ζωή σας.
Καριέρα: Εδώ έρχονται τα πάνω κάτω και θα συνεχίσουν να κυμαίνονται έτσι μέχρι το τέλος του χρόνου. Από τη μία θα δείτε την οικονομική σας κατάσταση να βελτιώνεται, από την άλλη θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε. Η αρχή της χρονιάς θα σας κουράσει με τις υπερβολικές υποχρεώσεις, όμως όλα δείχνουν πως στο τέλος θα βρείτε την γαλήνη. Σε κάθε περίπτωση, μην πανικοβάλλεστε. Στο τέλος πάντα τα καταφέρνετε!