Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ευανθία Ρεμπούτσικα «Αθήνα-Κωνσταντινούπολη»


Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, μία από τις πιο γνωστές και καταξιωμένες διεθνώς συνθέτριες της Ελλάδας, μας καλεί να ξεκινήσουμε τον νέο χρόνο στο Παλλάς και στη συνέχεια στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με ένα μουσικό ταξίδι το οποίο θα έχει ως προορισμό την Πόλη και τις συγκινήσεις που ξυπνά. Από την Αθήνα, η Ευανθία θα αφήσει τις νότες της να ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη, να διασχίσουν τη γέφυρα του Γαλατά, να ζωγραφίσουν το σούρουπο με φόντο τους μιναρέδες, να αγκαλιάσουν τα όνειρά μας και να σβήσουν στο αγέρι του Βοσπόρου.
Με το βιολί της και την αγάπη της για την Πόλη, θα θυμηθεί μαζί μας τις μυρωδιές, τα χρώματα και τις γεύσεις που την οδήγησαν στην Πολίτικη κουζίνα. Θα παίξει τις μουσικές που έντυσαν τις βραβευμένες τουρκικές ταινίες “Babam ve Oglum” και “Ulak”. «Με αυτή τη συναυλία θέλω να αισθανθώ τους ακροατές να έρχονται κοντά μου, να μου χαϊδεύουν τον ώμο, όπως κάνει στις συναυλίες το βιολί μου. Και να ταξιδέψουμε μαζί για την αγαπημένη μου Κωνσταντινούπολη...να ξεχαστούμε», λέει η ίδια.

Μέλος μίας αμιγώς μουσικής οικογένειας, η Ευανθία Ρεμπούτσικα ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με τη μουσική: από έξι ετών άρχισε να σπουδάζει βιολί στο Πατραϊκό Ωδείο. Από το 1970 μέχρι το 1979 συνεργάζεται με Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές, κάτι που συνεχίστηκε και μετά το 1979, όταν επέστρεψε από το Παρίσι ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην Ecole Normale de Musique.

Ακολουθούν συνεργασίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Γ΄ Προγράμματος, καθώς και με τη Σύγχρονη Ορχήστρα της ΕΡΤ. Έχει γράψει μουσική για τον Γιάννη Κότσιρα, την Κρίστυ Στασινοπούλου, τη Νατάσα Θεοδωρίδου και την Έλλη Πασπαλά. Έχει δύο δίσκους προσωπικούς και έχει συνθέσει για πολλές ταινίες, καθώς και τηλεοπτικές σειρές. Η συνεργασία της με τον Τούρκο σκηνοθέτη Cagan Irmak, στην ταινία «Babam ve oglum» της χάρισε το 2006 το βραβείο μουσική «Ανακάλυψη» της χρονιάς από τη Διεθνή Ακαδημία Σάουντρακ, καθώς και το βραβείο καλύτερου νέου συνθέτη.

Η μουσική της για την «Πολίτικη Κουζίνα» υπήρξε το εισιτήριό της για τα διεθνή μουσικά δρώμενα. Τραγούδια όπως «Το τσιγάρο», «Στα Λιμάνια», «Αλεξάνδρεια», «Έρωτας φθηνός», «Χάντρα Θαλασσιά» και «Προδοσία» αποτέλεσαν μεγάλες επιτυχίες και άντεξαν στο χρόνο, καθώς αγαπήθηκαν από πολύ κόσμο.

Για το ταξίδι που θα ξεκινήσει από το Παλλάς για να μας μεταφέρει στην Πόλη αυτό επέλεξε τους σολίστες Ανδρέα Συμβουλόπουλο στο πιάνο, Πάνο Δημητρακόπουλο στο κανονάκι, Σωκράτη Συνόπουλο στην πολίτικη λύρα, Παντελή Στόικο στο καβάλ, Πλούταρχο Ρεμπούτσικα στο τσέλο, Fergus Curry στο κόντρα-μπάσο, Νίκο Παπαβρανούση στα τύμπανα και τη Dilek Koc στο τραγούδι. H Ευανθία θα παίξει επίσης ορχηστρικά από «Το Αστέρι κι η Ευχή», «Μικρές Ιστορίες» και «Μεγάλοι Έλληνες». Τον ήχο επιμελείται ο Νίκος Βεκίρης και τα φώτα ο Τάκης Ζερβουλάκος.

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ
Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011
Τιμές εισιτηρίων: 30, 40, 50, 60 €
Ώρα έναρξης: 21.00
Προπώληση εισιτηρίων:
Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, Τηλ.: 210-3213100

Ημέρες και ώρες λειτουργίας ταμείων:
Δευτέρα έως Σάββατο 09.00 – 20.00 και τις Κυριακές 12.00-20.00
Με πιστωτική κάρτα : 210 81 0 81 81
Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr
Στα Public, στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, στην Τράπεζα Πειραιώς με την υπηρεσία easy ticketing σε επιλεγμένα καταστήματα


ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σάββατο 5 Φεβρουαρίου
Τιμές εισιτηρίων: 50 €, 40 €, 35 €, 25 €, 20 € (φοιτητικό)
Ώρα έναρξης: 21:00
Προπώληση εισιτηρίων:
Tαμεία Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μαρία Κάλλας και Μαρτίου, νέα Παραλία, 2310 895938-9)
Εκδοτήριο Πλατείας Αριστοτέλους