Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Η τέλεια μπλούζα για το σώμα σου.

Η τέλεια μπλούζα μπορεί να σε  κάνει να φαίνεσε πιο λεπτή, να τραβήξει το βλέμμα από τις ατέλειες και να φέρει ισορροπία στη σιλουέτα σου. 

Ποια όμως είναι η τέλεια μπλούζα για σένα;
Αν και τα  κοψίματα  στις σημερινές μπλούζες  είναι πολλά και διάφορα, δώδεκα από αυτά  είναι τα πιο συνηθισμένα και  απαρτίζουν το μεγαλύτερο ποσοστό στην γκαρνταρόμπα μας. Για να ανακαλύψεις ποιές από αυτές τις μπλούζες θα σε αναδείξουν και ποιές θα πρέπει να αποφεύγεις  πρέπει πρώτα να γνωρίζεις  τον σωματότυπό σου.

1.Το απλό Τιραντέ.  
Με τις γραμμές του σουτιέν και ύφασμα που πέφτει από τη βάση του στήθους μέχρι τη μέση. Με τιράντες, εφαρμοστό, συχνά είναι φτιαγμένο από λεπτά υφάσματα όπως μετάξι, σατέν ή λεπτό βαμβακερό.


Για να φορέσεις σωστά αυτό το κομμάτι, συνδύασέ το το με σακάκι διαφορετικού χρώματος για να σε αδυνατίσει. Η γραμμή αυτή κολακεύει τους σωματότυπους τρίγωνο ή ανεστραμμένο τρίγωνο.

2. Ντεκολτέ σε σχήμα V.
Οι μπλούζες αυτές έχουν ανοιχτό λαιμό με άνοιγμα μέχρι το στήθος, σαν ανάποδο τρίγωνο.


Είναι κατάλληλο για όλους τους σωματότυπους. Κολακεύει ιδιαίτερα ένα όμορφο μπούστο!

3. Κρουαζέ.
Το ύφασμα διπλώνει και δημιουργεί γραμμή V στο λαιμό.


Η γραμμή αυτή κολακεύει το σωματότυπο κλεψύδρα και ανάλογα με το κόψιμο μπορεί να είναι κατάλληλο και για τους τύπους τρίγωνο και τετράγωνο. Η σούρα θα  τονίσει τη μέση στον τύπο ορθογώνιο και αν φαρδαίνει λίγο στο στρίφωμα μπορεί να κρύψει ή να δημιουργήσει όγκο στους γοφούς, κάνοντας αυτό το είδος μπλούζας να ταιριάζει στους τύπους τρίγωνο και ανεστραμμένο τρίγωνο.

4. Στυλ Halter (πιάσιμο στο λαιμό).
Αμάνικο, πιάνει ψηλά στο λαιμό, αποκαλύπτοντας την ανοιχτή πλάτη.


Είναι εξαιρετικό για τον τύπο τρίγωνο καθώς αναδεικνύει τους ώμους για να  εξισορροπήσει  τους γοφούς.   Δείχνει καλό και στον τύπο ορθογώνιο καθώς αναδεικνύει τους ώμους κάνοντας τη μέση να φαίνεται μικρότερη.

5. Με τετράγωνο άνοιγμα στο ντεκολτέ.
Έχει ανοιχτό τετραγωνισμένο με γωνίες ντεκολτέ.


Είναι καλύτερο για τους τύπους τρίγωνο καθώς αποσπά την προσοχή, μεγαλώνοντας τους ώμους εξισορροπώντας τους γοφούς.

6. Με βαθύ στρογγυλό κόψιμο στο ντεκολτέ.
Έχει βαθύ ντεκολτέ στο σχήμα του ημικύκλιου.


Είναι κατάλληλο για τους τύπους τρίγωνο αν το άνοιγμα είναι μεγάλο στους ώμους. Οι ώμοι σου θα φαίνονται μεγαλύτεροι. Μπορεί να ταιριάζει επίσης και στον τύπο ορθογώνιο γιατί φαρδαίνει τους ώμους, κάνοντας τη μέση να φαίνεται μικρότερη.

7. Ζιβάγκο.
Έχει γυριστό λαιμό.


Είναι κατάλληλο για όλους τους σωματότυπους. Είναι εφαρμοστό και κατάλληλη επιλογή για να συνδυαστεί με άλλα ρούχα ιδιαίτερα όταν ο καιρός είναι κρύος.  Αν δεν εφαρμόζει σωστά προσθέτει κιλά γι’ αυτό προσοχή.

8. Ντεκολτέ σε σχήμα καρδιάς.
Το ανοιχτό ντεκολτέ έχει το σχήμα καρδιάς και η μύτη κατεβαίνει στο κέντρο του στήθους.




Είναι καλή επιλογή για τον τύπο ορθογώνιο, καθώς θα φαρδύνει τους ώμους και θα δώσει θηλυκές καμπύλες στην αδύνατη σιλουέτα.

9. Φαρδιά Μανίκια Νυχτερίδα.
Το μανίκι δεν έχει ραφές. Έχει μεγάλο κόψιμο στις μασχάλες και εκτείνεται στους καρπούς σαν Γιαπωνέζικο κιμονό.




Είναι καταλληλότερο για ψηλά σώματα. Οι μικροκαμωμένες θα πρέπει να τα αποφεύγουν η τουλάχιστον να τα συνδυάζουν με τακούνια και στενή φούστα ή παντελόνι.

10.  Ψηλή Λαιμόκοψη.
Έχει συνήθως τρέσα στο λαιμό και στενό κόψιμο.




Είναι καλή επιλογή σαν ρούχο που συνδυάζεται με άλλα κομμάτια, όταν είναι μεσάτο και ανοίγει στους γοφούς. Αν δεν εφαρμόζει σωστά προσθέτει κιλά.  Αποφύγετέ το εάν έχετε κοντό λαιμό.

11. Με ντραπάρισμα στο λαιμό
Είναι χαλαρό στο λαιμό με ύφασμα που ντραπάρει μπροστά είτε σχετικά ψηλά ή πιο χαμηλά στο μπούστο.


Είναι προτιμότερο για εκείνες που έχουν μακρύ λαιμό. Αποφύγετε  τα overized με πολύ όγκο εάν είστε μικροκαμωμένη. Επίσης εάν έχετε πλούσιο μπούστο αποφύγετε αυτά με το έντονο ντρεπάρισμα χαμηλά στο μπούστο γιατί θα δώσει ακόμα περισσότερο όγκο στηνπεριοχή.

12.  Χαμόγελο
Ίσια γραμμή στο λαιμό που είναι ανοιχτό στην κλείδα και φτάνει ως την άκρη των ώμων. Έχει το ίδιο κόψιμο μπρος και πίσω.


Είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για τον τύπο τρίγωνο, καθώς εξισορροπεί τους μεγάλους γοφούς. Δείχνει πολύ θηλυκό και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να φορεθεί ασύμμετρα με τον ένα ώμο ακάλυπτο για πιο σέξυ look.

13. Ζακέτα.
Αν και δεν μπορούμε να την κατατάξουμε στην κατηγορία μπλούζες θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ στο τόσο σημαντικό κομμάτι αυτό της γκαρνταρόμπας μας


Η ζακέτα είναι εξαιρετική γιατί συνδυάζεται με άλλα κομμάτια και βολεύει στην αλλαγή των εποχών. Ταιριάζει σε όλες αλλά εάν είστε μικροκαμωμένη καλό είναι να μην είναι πολύ ογκώδης, γιατί αυτό θα σας προσθέσει όγκο και δεν θα σας κολακεύει.

Extra tip:
Οι παραπάνω συμβουλές είναι για γενική κοθοδήγηση για να μπορείς να επιλέγεις τις πιο κολακευτικές μπλούζες δεν είναι όμως δεσμευτικές! Εάν σου αρέσει πολύ μια μπλούζα που δεν κολακεύει από μόνη της τον σωματότυπό σου μπορείς να εξισσοροπήσεις το look με τα υπόλοιπα ρούχα του συνόλου ή αξεσουάρ και να καταφέρεις να δείχνεις υπέροχη!

Τα sex shops κρύβουν παγίδες

Στις μέρες μας, πολλοί άνδρες και γυναίκες επισκέπτονται τα «ερωτικά μαγαζιά» (sex shops) για να διευρύνουν τα σεξουαλικά τους ενδιαφέροντα, να πειραματιστούν πάνω στη σεξουαλική τους ζωή, αλλά και να βρουν λύση στα σεξουαλικά τους προβλήματα.
Συχνά, άνδρες με στυτική δυσλειτουργία ή πρόωρη εκσπερμάτιση, ή γυναίκες με έλλειψη οργασμού, καταφεύγουν εκεί ελπίζοντας ότι θα βρουν τη «μαγική» λύση που θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν μια καλύτερη σεξουαλική ζωή. Κι αυτή τους η επιλογή ουσιαστικά τούς απαλλάσσει από το άγχος της έκθεσης στον ειδικό, αλλά και της αποδοχής του προβλήματός τους.
Ωστόσο, πολλά από τα βοηθήματα που υπόσχονται να δώσουν λύσεις σε σεξουαλικά προβλήματα (διάφορα σκευάσματα ή κρέμες που προσφέρουν καλύτερη στύση ή αυξάνουν την ερωτική επιθυμία) δεν έχουν επιστημονική εγκυρότητα και μπορεί ακόμη και να είναι επικίνδυνα για την υγεία. Υπάρχουν κι εκείνα όμως, που όντως μπορεί να δώσουν μεγαλύτερη ποικιλία στο σεξ.

Τα sex shops, επίσης, αποτελούν πολλές φορές επιλογή και για τους ανθρώπους με σεξουαλικές διαταραχές, οι οποίοι προσπαθούν να πάρουν ηδονή μέσα από ανορθόδοξους τρόπους. Και βέβαια, είναι θεμιτό για τα ζευγάρια να δοκιμάζουν καινούργιες εμπειρίες μέσω εσωρούχων, βοηθημάτων ή άλλων εξαρτημάτων. Όταν όμως η σεξουαλική τους ζωή περιορίζεται στην αποκλειστική χρήση αυτών των βοηθημάτων, τότε ίσως να αποτελεί δείγμα κάποιας δυσαρμονίας ή δυσλειτουργίας στη σεξουαλική τους ζωή.

Επιπλέον, η αγορά των συγκεκριμένων προϊόντων μπορεί να γίνει εθιστική, κάτι που σίγουρα δεν βοηθάει στη διατήρηση μιας αρμονίας. Ακόμα και η αναζήτησή τους από νεαρά άτομα μπορεί να υποκρύπτει κάποια σεξουαλική δυσλειτουργία ή και παρέκκλιση. Όταν λοιπόν εμφανίζεται η έντονη ανάγκη για χρήση βοηθημάτων, καλό θα είναι να ζητείται η γνώμη του ειδικού και να μην προτιμάται η λύση των sex shops.

Η αλήθεια είναι βέβαια αυτή που αναφέραμε και προηγουμένως: οι περισσότεροι καταφεύγουν στα συγκεκριμένα μαγαζιά είτε για να εμπλουτίσουν τη σεξουαλική τους ζωή είτε για να «θεραπεύσουν» κάποιο σεξουαλικό τους πρόβλημα. Τα βοηθήματα, όμως, δεν αποτελούν οριστική λύση. Γι’ αυτό, καλό είναι να μην υπάρχει φόβος απέναντι στον ειδικό, αλλά το αντίθετο: μία επίσκεψη πρέπει να αποτελεί πρόκληση προκειμένου να επιλυθούν τα όποια προβλήματα απασχολούν ένα ζευγάρι.
Τι άλλο βοηθάει πολύ; Εκείνοι που πειραματίζονται και δοκιμάζουν τις φαντασιώσεις τους –με τη συγκατάθεση φυσικά και της/του συντρόφου τους–, ενδεχομένως να απολαμβάνουν καλύτερο σεξ και να νιώθουν γενικά πιο σεξουαλικοί και δημιουργικοί μετά από τη διαφορετική εμπειρία που βιώνουν.

Αυτό θα πεί.. καλό αφεντικό!

Είναι ένα κείμενο για πλάκα αλλά δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα! Πολλά αφεντικά, φαντάζονται κάπως έτσι τους κανονισμός λειτουργίας μιας ιδανικής εταιρείας..

Κανονισμός λειτουργίας για ρεπό – απουσίες
Δεν δικαιολογείται. Ακόμα και ιατρική γνωμάτευση είναι άκυρη, διότι, εφόσον ήσασταν σε θέση να πάτε στο γιατρό, μπορούσατε να έρθετε και στην δουλειά.

Θάνοτος συγγενή

Δεν δικαιολογείται. Δεν μπορείτε πλέον να κάνετε τίποτα για τον μακαρίτη και οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να μεριμνήσει για τις απαραίτητες διαδικασίες. Αν κανονίσετε να γίνει η κηδεία αργά το απόγευμα, μπορείτε να φύγετε μισή ώρα νωρίτερα, αν βέβαια έχετε ολοκληρώσει την δουλειά σας.

Δικός σας θάνατος
Θα δείξουμε πλήρη κατανόηση, αρκεί να:
1. Μας ενημερώσετε εγκαίρως, ώστε να βρεθεί αντικαταστάτης.
2. Μας πάρετε τηλέφωνο το αργότερο ως τις 8.00 το πρωί για να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα.
3. Μας υπογράψετε εσείς και ο γιατρός σας βεβαίωση ότι έχετε πεθάνει.
4. Αν δεν έχουμε και τις 2 υπογραφές, για τον χρόνο που είσαστε απών θα υπάρχουν κρατήσεις, μεταβιβαζόμενες στους κληρονόμους σας.

Εγχειρήσεις
Απαγορεύονται. Σας έχουμε προσλάβει ακέραιους. Αφαίρεση ή αλλοίωση οποιουδήποτε οργάνου παραβιάζει το συμβόλαιο εργασίας.

Αργυρή ή χρυσή επέτειος γάμου
Δεν δίνεται ρεπό. Αν είστε παντρεμένοι 25 ή 50 χρόνια με τον ίδιο άνθρωπο, τότε είστε πολύ ευτυχείς να έρχεστε στην δουλειά.

Γενέθλια
Η γέννηση σας δεν είναι δικό σας κατόρθωμα. Γι’ αυτό δεν βλέπουμε τον λόγο να σας δώσουμε ρεπό.

Ονοματική εορτή
Η εταιρία υποστηρίζει το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων. Aρα η ονομαστική εορτή, που ισοδυναμεί με κοινοποίηση του μικρού σας ονόματος σε τρίτους, απαγορεύεται να εορτάζεται.

Γέννηση παιδιού
Για τέτοια λάθη δεν δίνεται ρεπό. Η σύντομη ηδονή που νιώσατε κατά την σύλληψη είναι παροχή της εταιρίας.

Συμβουλές Καθαριότητας: Βιβλία - Βιβλιοθήκες

Για να μη συσσωρεύεται σκόνη στα βιβλία σας, αλλάζετε τους τακτικά θέση, φροντίζοντας μάλιστα να ανοίγετε και τις σελίδες τους.
Οι παλιές και σπάνιες εκδόσεις βιβλίων, καλό είναι να προστατεύονται με τζάμι
Αποφεύγετε να τοποθετείτε βιβλία σε επαφή με πηγές θερμότητας, πάνω από καλοριφέρ, σε σημεία με κάπνα ή σε χώρους που δεν αερίζονται ή έχουν υγρασία.
Μην αφήνετε τα βιβλία σας για πολύ καιρό στη βιβλιοθήκη. Να τους αλλάζετε τακτικά θέσεις ώστε να προφυλάσσονται από την υγρασία.
Αντί για βιβλιοστάτες χρησιμοποιήστε πέτρες που έχετε μαζέψει από την παραλία και διακοσμητικά.