Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Πρόταση 1. περί έρωτα
Έξυπνος άνδρας + έξυπνη γυναίκα = ειδύλλιο
Έξυπνος άνδρας + χαζή γυναίκα = δεσμός
Χαζός άνδρας + έξυπνη γυναίκα = γάμος
Χαζός άνδρας + χαζή γυναίκα = εγκυμοσύνη

Πρόταση 2. περί εργασίας
Έξυπνο αφεντικό + έξυπνος υπάλληλος = προκοπή
Έξυπνο αφεντικό + χαζός υπάλληλος = παραγωγή
Χαζό αφεντικό + έξυπνος υπάλληλος = προαγωγή
Χαζό αφεντικό + χαζός υπάλληλος = υπερωρίες

Πρόταση 3. περί αγοράς
Ένας άνδρας πληρώνει ? 2 για
ένα αντικείμενο που χρειάζεται και κοστίζει ? 1.
Μια γυναίκα πληρώνει ? 1 για
ένα αντικείμενο που δε χρειάζεται και κοστίζει ? 2.

Πόρισμα:
Μια γυναίκα ανησυχεί για το μέλλον
μέχρι να βρει σύζυγο.
Ένας άντρας ποτέ δεν ανησυχεί για το μέλλον,
παρά μόνο όταν βρει σύζυγο.

Γενίκευση:
Επιτυχημένος άνδρας είναι εκείνος που βγάζει περισσότερα απ' όσα μπορεί να
ξοδέψει η γυναίκα του.
Επιτυχημένη γυναίκα είναι κάποια που μπορεί να βρει έναν τέτοιο άντρα.

Πρόταση 4. Περί ευτυχίας
Για να είσαι ευτυχισμένη μ' έναν άντρα, πρέπει να τον καταλαβαίνεις
πολύ και να τον αγαπάς λίγο.
Για να είσαι ευτυχισμένος με μια γυναίκα, πρέπει να την αγαπάς πολύ
και να μην προσπαθείς να την καταλάβεις καθόλου.

Πρόταση 5. Περί ανθεκτικότητας
Οι παντρεμένοι άντρες ζουν περισσότερο από τους ανύπαντρους, αλλά είναι πιο πρόθυμοι να πεθάνουν νωρίτερα.

Πρόταση 6. Περί αλλαγών
Μια γυναίκα παντρεύεται κάποιον ελπίζοντας πως θα τον αλλάξει, αλλά αυτός
δεν αλλάζει.
Ένας άντρας παντρεύεται μια γυναίκα ελπίζοντας πως αυτή δε θ' αλλάξει, αλλά, διάολε, αλλάζει!

Πρόταση 7. Περί διαλόγων
Μια γυναίκα έχει την τελευταία λέξη στον καυγά.
Γενίκευση: Ό,τι πει ένας άνδρας μετά την τελευταία λέξη, είναι η απαρχή ενός
νέου καυγά.

Άσκηση:
Πώς μπορείτε να ταπώσετε αυτούς που θέλουν να σας παντρέψουν;
Υπόδειξη: Οι συγγενείς μου σε όποιο γάμο κι αν πήγαινα μου λέγανε: "Έλα,
τώρα η σειρά σου". Σταμάτησαν να το κάνουν μόνο όταν εγώ άρχισα να τους λέω το ίδιο στις κηδείες.

Το κάπνισμα οδηγεί και στην άνοια


Άνθρωποι που καπνίζουν δυο πακέτα τσιγάρα την ημέρα αντιμετωπίζουν πολύ υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν δυο συνήθη είδη άνοιας, αποκαλύπτει μεγάλη έρευνα.
Ο κίνδυνος εμφάνισης Alzheimer είναι περισσότερο από διπλάσιος σε ανθρώπους που καπνίζουν τουλάχιστον δυο πακέτα την ημέρα ως μεσήλικες.
Ο κίνδυνος αγγειακής άνοιας, που συνδέεται με προβλήματα στα αγγεία που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο, επίσης αυξάνεται σημαντικά. Η αμερικανική έρευνα, που εστίασε σε περισσότερους από 21.000 ιατρικούς φακέλους, δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Archives of Internal Medicine.’
Η σχέση μεταξύ καπνίσματος και Alzheimer έχει ήδη καταδειχτεί αλλά η νέα έρευνα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες που εστιάζουν στο πώς το κάπνισμα στη μέση ηλικία επηρεάζει τον κίνδυνο άνοιας δεκαετίες αργότερα.
Η μακροχρόνια έρευνα, που χρησιμοποίησε αρχεία που διατηρούσε ασφαλιστική εταιρεία, ανακάλυψε σαφή ένδειξη του κινδύνου σε όσους κάπνιζαν περισσότερο. Δεν εμφανίστηκαν διαφορές στον κίνδυνο σε όσους κάπνιζαν λιγότερο από μισό πακέτο την ημέρα.
Ωστόσο, όσοι κάπνιζαν δυο ή περισσότερα πακέτα τσιγάρα την ημέρα αντιμετώπιζαν αύξηση 157% στον κίνδυνο εμφάνισης Alzheimer. Υπήρχε επίσης αύξηση κατά 172% στον κίνδυνο άνοιας σε σύγκριση με κάποιον που δεν κάπνισε ποτέ.
Αντίθετα, τα νέα είναι ευχάριστα για ανθρώπους που διέκοψαν το κάπνισμα μέχρι τη μέση ηλικία. Ο κίνδυνος, 20 χρόνια αργότερα, δεν διέφερε σε όσους δεν κάπνιζαν ποτέ.
Η επικεφαλής της έρευνας, Dr Rachel Whitmer, δήλωσε ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι ο εγκέφαλος δεν εμφανίζει ‘ανοσία’ στις μακροπρόθεσμες συνέπειες του καπνίσματος. Πρόσθεσε ότι γνωρίζουμε πως το κάπνισμα θέτει σε κίνδυνο το αγγειακό σύστημα επηρεάζοντας την πίεση του αίματος και αυξάνει παράγοντες δημιουργίας θρόμβων, ενώ είναι γνωστό πως η υγεία των αγγείων παίζει ρόλο στον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Alzheimer.

Η ΖΩΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ – LIFE AS WE KNOW IT

Περίληψη
Στη ρομαντική κομεντί "Life as We Know It", η Χόλι Μπέρενσον (Κάθριν Χέιγκλ) είναι μια ανερχόμενη ιδιοκτήτρια catering και ο Έρικ Μέσερ (Τζος Ντουχάμελ) ένας πολλά υποσχόμενος σκηνοθέτης αθλητικών προγραμμάτων. Μετά από ένα καταστροφικό πρώτο ραντεβού, το μόνο πράγμα που έχουν κοινό είναι η αμοιβαία αντιπάθεια και η αγάπη για την βαφτιστήρα τους, Σόφι. Όταν, όμως, θα γίνουν το μοναδικό πράγμα που έχει απομείνει στον κόσμο της, η Χόλι και ο Μέσερ θα αναγκαστούν να αφήσουν τις διαφορές τους στην άκρη. Ισορροπώντας ανάμεσα σε επαγγελματικές φιλοδοξίες και ανταγωνιστικές επαγγελματικές υποχρεώσεις, και οι δύο, θα πρέπει να βρουν κοινό έδαφος την ίδια στιγμή που θα αναγκαστούν να μοιραστούν την ίδια στέγη.
 
 
 
Σκηνοθεσία: ΓΚΡΕΓΚ ΜΠΕΡΛΑΝΤΙ
Σενάριο: ΙΑΝ ΝΤΑΪΤΣΜΑΝ, ΚΡΙΣΤΙΝ ΡΑΣΚ ΡΟΜΠΙΝΣΟΝ
Ηθοποιοί: ΤΖΟΣ ΛΟΥΚΑΣ , ΤΖΟΣ ΝΤΟΥΧΑΜΕΛ , ΚΑΘΡΙΝ ΧΕΙΓΚΛ , ΚΡΙΣΤΙΝΑ ΧΕΝΤΡΙΚΣ , ΧΕΙΖ ΜΑΚ ΑΡΘΟΥΡ , ΜΠΡΟΥΚ ΚΛΑΓΚΕΤ , ΑΛΕΞΙΣ ΚΛΑΓΚΕΤ , ΜΠΡΙΝ ΚΛΑΓΚΕΤ
Διάρκεια: 115 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010
Χρονολογία παραγωγής: 2010
Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΟΜΕΝΤΙ
  
EXTRA!
Η ταινία “Life as We Know It” φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Γκρεγκ Μπερλάντι (τηλεοπτικές σειρές "Brothers & Sisters" και "Everwood") και είναι σε σενάριο των Ίαν Ντάιτσμαν & Κρίστιν Ρασκ Ρόμπινσον στην πρώτη τους κινηματογραφική απόπειρα. Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Κάθριν Χέιγκλ (“The Ugly Truth,” “27 Dresses”), ο Τζος Ντουχάμελ (“Transformers”), ο Τζος Λούκας (“Sweet Home Alabama”), η Κριστίνα Χέντρικς (“Mad Men” τηλεοπτική σειρά), ο Χέις ΜακΑρθουρ (“The Game Plan”) και η Τζιν Σμαρτ (τηλεοπτική σειρά “Samantha Who?” και “24”).
Επίσημο Site:
http://lifeasweknowitmovie.warnerbros.com/
 
 
 

Τα πιο συχνά αιθέρια έλαια

Τα πιο συχνά αιθέρια έλαια , η ιδιότητες τους και τρόποι χρήσης τους:
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ
Είναι πολύ καλό ηρεμιστικό όταν τοποθετείται στο λουτρό. Ανακουφίζει από το άγχος, βελτιώνει την κυκλοφορία. Χρησιμοποιείται σε γαστρεντερικά προβλήματα και σε κρυολογήματα. Πρώτη βοήθεια για τσιμπήματα φιδιών και σφήκας (αδιάλυτο).

ΓΕΡΑΝΙ
Υπάρχουν 700 ποικιλίες του φυτού και τα αιθέρια έλαια τους διαφέρουν ανάλογα με το μέρος που φυτρώνουν. Το έλαιο του γερανιού προέρχεται από απόσταξη των λουλουδιών και των φύλλων του γερανιού. Επιδρά εξισορροποιητικά στο νευρικό σύστημα και αποτελεί θαυμάσιο αντικαταθλιπτικό. Στο δέρμα χρησιμοποιείται λόγων των αντιφλεγμονωδών, καταπραυντικών και στυπτικών ιδιοτήτων του.
Αναμιγνύεται με έλαιο τριαντάφυλλου, λεβάντας, σανταλόξυλου, γιασεμιού, βασιλικού κτλ

ΓΙΑΣΕΜΙ
Το γιασεμί είναι θάμνος της οικογένειας Oleaceae. Το αιθέριο έλαιο του αποστάζεται από τα άνθη του θάμνου. Αναμιγνύεται με όλα τα αιθέρια έλαια ιδιαίτερα με τα έλαια των κιτροειδών.
Χρησιμοποιείται σε κατάθλιψη, νευρική εξασθένιση, απάθεια, αδιαφορία. Είναι πολύ καλό ηρεμιστικό και τονωτικό. Στο δέρμα χρησιμοποιείται σε ξηροδερμίες ενώ στα αναπνευστικό ωφελεί στην δυσκολία στην αναπνοή, καταρροή και στο βήχα.

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
Το δεντρολίβανο φυτρώνει στην λεκάνη της Μεσογείου. Η Ισπανία και η Γαλλία είναι δύο από τις κυριότερες χώρες παραγωγής του ελαίου. Το έλαιο του δεντρολίβανου έχει ισχυρές αντισηπτικές και διεγερτικές ιδιότητες. Θεωρείται ένα από τα πιο χρήσιμα αιθέρια έλαια.
Διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος, και δρα ως τονωτικό του νευρικού συστήματος, του δέρματος, και του ήπατος.
Διεγείρει την μνήμη, και βοηθά στην ανακούφιση από τον πονοκέφαλο, ημικρανίες, και την κούραση.
Αναμιγνύεται με έλαιο από λιβάνι, βασιλικό, θυμάρι ,περγαμότο λεβάντα, μέντα, κυπαρίσσι.
Για γρήγορη ανακούφιση από κούραση ,ατονία ανακατέψτε με αφρόλουτρο τα παρακάτω και κάνετε μια ελαφρή εντριβή με σφουγγάρι.
· 2 σταγόνες ελαίου δεντρολίβανου
· 4 σταγόνες ελαίου νερατζιού
· 2 σταγόνες ελαίου γκρειπφρούτ
Το αιθέριο του δεντρολίβανου δεν πρέπει να χρησιμοποιείται του 5 πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης , και από άτομα που πάσχουν από υπέρταση και από επιληψία.

ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ
Το έλαιο του ευκαλύπτου είναι ιδανικό για τα κρυολογήματα (αναπνοές, μασάζ, μπάνιο), πονοκέφαλο από υπεραιμία. Επίσης χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από μυϊκούς πόνους, ρευματοειδή, αρθρίτιδα, κυστίτιδα, διάρροια.


ΘΥΜΑΡΙ
Είναι γενικό τονωτικό και χρησιμοποιείται σε νευρική εξάντληση, χαμηλή πίεση. Τονωτικό του τριχωτού της κεφαλής, αντισηπτικό και προφυλακτικό για τη γρίπη και το συνάχι, τη βρογχίτιδα, κοκκύτη, ιγμορίτιδα, αμυγδαλίτιδα, βραχνάδα, άσθμα, εμφύσημα, προβλήματα πέψης.


ΚΕΔΡΟΣ
Είναι πολύ αποτελεσματικό σε χρόνιες καταστάσεις άγχους, συμπτώματα παράλυσης, πληγές. Είναι βλεννολυτικό και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του συναχιού. Επίσης είναι εντομοαπωθητικό. Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ακμής, τριχόπτωσης, αλωπεκίας, πιτυρίδας, σμηγματόρροιας.


ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ
Το αιθέριο έλαιο του κυπαρισσιού εξάγεται από την ρητίνη. Εχει ισχυρές αντισηπτικές και διουρητικές του ιδιότητες. Χρησιμοποιείται στην ανακούφιση των συμπτωμάτων από τις αιμορροΐδες,, τις χιονίστρες, κρυοπαγήματα, τους κιρσούς. Για καλή κυκλοφορία. Για πόνους περιόδου, αιμορραγίες εμμηνόπαυσης, προβλήματα ωοθηκών και γενικά καλό για γυναικολογικά προβλήματα. Για το πεπτικό (διάρροια). Για το άσθμα, σπασμωδικό βήχα. Κατά της κυτταρίτιδας. Για το λιπαρό και γερασμένο δέρμα, σπασμένα τριχοειδή.


ΛΕΜΟΝΙ
Το αιθέριο έλαιο του λεμονιού έχει αντισηπτικές ιδιότητες και γι αυτό είναι αποτελεσματικό στις φλεγμονές στόματος και γλώσσας, σε πληγές, σε τσιμπήματα εντόμων. Είναι κατάλληλο για περιποίηση μαλλιών (στο ξέβγαλμα), λιπαρού δέρματος, ρυτίδων. Για αναιμία (3-4 σταγόνες σε τσάι μετά τα γεύματα), κιρσούς, σπασμένα αγγεία, υπέρταση. Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Χρησιμοποιείται στο διαβήτη, αρθριτικά, ρευματισμούς (3 σταγόνες μετά τα γεύματα). Ενδείκνυται για κυτταρίτιδα, παχυσαρκία, αποβολή των τοξινών από τα νεφρά.


ΛΕΒΑΝΤΑ
Η πιο σημαντική ποικιλία που χρησιμοποιείται στην ιατρική είναι η Lavandula angustifolia. Στην αρωματοθεραπεία χρησιμοποιούνται μόνο τα άνθη του φυτού τα οποία είναι εξόχως αρωματικά. Το φυτό καλλιεργείται σε ορεινές περιοχές της Αγγλίας και της Τασμανίας. Η καλύτερη ποικιλία του φυτού βρίσκεται στην Προβηγκία όπου και φυτρώνει φυσικά.
Το αιθέριο έλαιο της λεβάντας έχει εξισορροπιστικά και ρυθμιστικά αποτελέσματα . Φέρνει υγεία και αρμονία στο σώμα και στο νού. Δεν είναι τοξικό και έχει χαρακτηριστικό άρωμα.
Αναμιγνύεται με έλαια από τριαντάφυλλο, χαμομήλι, γεράνι, υλάνγκ-υλάνγκ, γιασεμί, περγαμότο, δεντρολίβανο, σάλβια, μαντζουράνα κτλ


ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ
Είναι ένα αιθέριο έλαιο με καταπραϋντικές και αντισπαδωδικές ιδιότητες. Είναι τονωτικό για την καρδιά, το ουροποιητικό, το νευρικό και το πεπτικό σύστημα. Χρησιμοποιείται στην ημικρανία, αϋπνία, κρυολόγημα, μελανιές, μυϊκούς πόνους, διαστρέμματα.


ΠΑΤΣΟΥΛΙ
Είναι αρκετά ισχυρό αντιφλεγμονώδες και αντισηπτικό έλαιο. Χρησιμοποιείται σε μια ποικιλία δερματικών παθήσεων όπως η ακμή, το έκζεμα, οι μυκητιάσεις στα πόδια κτλ Παράλληλα όμως είναι και ένα άριστο αντικαταθλιπτικό, βοηθώντας τον οργανισμό να απελευθερωθεί από το αίσθημα του άγχους.


ΣΑΝΔΑΛΟΞΥΛΟ
Είναι ένα αιθέριο έλαιο με ευχάριστο άρωμα. Είναι καλό τονωτικό για το νευρικό σύστημα.
Χρησιμοποιείται κατά της διάρροιας, γαστρίτιδας, κολικού, ναυτίας, λόξυγκα, λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Χρήσιμο για ξηρά, μολυσμένα και ευερέθιστα δέρματα.


ΥΛΑΝΓΚ-ΥΛΑΝΓΚ
Το όνομα του σημαίνει << το λουλούδι των λουλουδιών >> και βγαίνει με απόσταξη των λουλουδιών του δένδρου. Βρίσκεται στις Φιλιππίνες και στο νησί Reunion . Στη Μανίλλα το δένδρο ανθίζει όλο το χρόνο .Τα λουλούδια μαζεύονται μόνο το Μάιο και τον Ιούνιο νωρίς το πρωί.
Το έλαιο εξάγεται από τα φρέσκα άνθη του φυτού. Η έντονη γλυκιά ευωδιά του υλανγκ-υλάνγκ και η φήμη του ως αφροδισιακού το έχουν κάνει πολύ δημοφιλές και γι αυτό το λόγο περιέχεται σε πολλά αρώματα.
Χρησιμοποιείται σε υπερένταση αΰπνία, κατάθλιψη, λιπαρό δέρμα, υπέρταση γαστρεντερίτιδα.
Αναμιγνύεται με έλαιο λεβάντας, γιασεμιού, χαμομηλιού, περγαμότου, λιβανιού κτλ


ΧΑΜΟΜΗΛΙ
Είναι ένα ηρεμιστικό και χαλαρωτικό έλαιο. Χρησιμοποιείται πολύ για τη φροντίδα του δέρματος διότι περιέχει αντιγηραντικές ουσίες οι οποίες καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Χρησιμοποιείται στο μπάνιο στο μασάζ, σε αφρόλουτρα, σαμπουάν σε κρέμες και σε άλλα προϊόντα περιποίησης του δέρματος.

 


οικονομική προσέγγιση !


... Αν ενάμιση δισεκατομμύριο Κινέζοι μάθουν να βουτάνε ψωμί σε ελληνικό λάδι, όχι σπουδαία πράγματα, έστω μια τζούρα, για ορεκτικό, αυτό ήταν. Τέλειωσε!

Ξεχρεώσαμε για χίλια χρόνια!!!

Κοίτα που θα σωθεί το έθνος, κυριολεκτικά, από μια παπάρα.

Όχι στην "Κάρτα του πολίτη"


Ινστιτούτο καταναλωτών (ΙΝΚΑ)
- Όχι στην "Κάρτα του πολίτη"
***
"...Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο,
αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί,
για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες,
με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα
και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου..."
***
ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
GENERAL CONSUMERS' FEDERATION OF GREECE
Κέντρο Πληροφοριών:Γ. Σεπτεμβρίου 13 - Αθήνα 10432όρ. 5οςτηλ. 210 36.32.443 Fax. 210 36.33.976
Ανοιχτή Γραμμή: 11711 email: inka - http://www.inka.gr 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΙΝΚΑ ΔΤ 275/04.09.10
ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δεν μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος:
   1ο.  Θέλει να αντικαταστήσει την Ταυτότητα την με «κάρτα πολίτη», που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Αυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ.
Όλα τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «ενιαία οθόνη». Αναφέρουν ότι ο ίδιος κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» - λες και δεν τα ξέρει. Θα έχει όμως και το κράτος πρόσβαση και μάλιστα σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται. Εννοείται ότι πρόσβαση θα «αποκτήσουν» όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία «εύρεσης εργασίας», ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές .) και βέβαια οι χάκερς.
Είναι γνωστό ότι το διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο.
   2ο.  Θέλει να επιβάλλει υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές την «κάρτα των συναλλαγών», που και αυτή έχει χαρακτηριστεί Χαφιές του Καταναλωτή, και αυτή δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας της ΕΕ.
Τη δεύτερη κάρτα επιδιώκουν να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής (από ποια μέχρι ποια ηλικία άραγε;) για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή: το προϊόν ή η υπηρεσία, ο χρόνος και η χρηματική της αξία. Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο, και επειδή κάθε προϊόν διαθέτει μπαρ-κοντ -με μία αναγωγή στα προϊόντα που αγοράζει - θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως, για τον πολίτη - καταναλωτή: Οι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η σεξουαλική του ζωή . η υγεία του κλπ.
Με αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή, θα ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ ) και θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό.
   Το ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι δεν θα δεχτεί τον Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη - καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα προτεινόμενα μέτρα.
Καλεί όλες οργανώσεις πολιτών, τους συνδικαλιστικούς και τους επιστημονικούς φορείς και όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην περάσει το φακέλωμα.
   Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΦΤΩΧΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.
ΥΓ: Το Διαδίκτυο είναι χρήσιμο αλλού και όχι για φακέλωμα. Το ΙΝΚΑ έχει υποδείξει και πώς θα καταπολεμηθεί η Γραφειοκρατία και πώς θα εντοπιστούν οι φοροφυγάδες, που άλλωστε είναι γνωστοί. Τα επιχειρήματα αυτά είναι κουκούλες προσχήματα.

Αρωματοθεραπεία


Από την ετυμολογία της λέξης (άρωμα-θεραπεία) είναι ευκολο να καταλάβουμε ότι είναι η θεραπευτική, η οποία χρησιμοποιεί αρώματα (αιθέρια έλαια) που εκκρίνονται από τους ελαιοφόρους αδένες, οι οποίοι βρίσκονται στις ρίζες, στους μίσχους, στο φλοιό, στα φύλλα και τα άνθη διαφόρων αρωματικών φυτών.
Από αρχαιοτάτων χρόνων, από την εποχή του Ιπποκράτη, ήταν γνωστό ότι τα αιθέρια έλαια είχαν ευρύτατη εφαρμογή στην καθημερινή ζωή τόσο για θεραπευτικούς όσο και για καλλωπιστικούς σκοπούς. Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει και η χρήση τους σε θρησκευτικές τελετές (μαντεία, θυσίες) και σε θεατρικές παραστάσεις. Υπήρχε, επομένως, μεγάλη διάδοση της χρήσης των αιθερίων ελαίων. Oι Ινδοί χρησιμοποιούσαν τα αιθέρια έλαια για θεραπευτικούς σκοπούς. Oι Κινέζοι χρησιμοποιούσαν τα φυτά σε συνδυασμό με το μασάζ και το βελονισμό το 3000 π.Χ.. Oι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν αιθέρια έλαια στην ιατρική, στην τελετουργία αλλά και για την ταρίχευση νεκρών, ενώ οι ιερείς γνώριζαν ότι βοηθούν στην καταπολέμηση της μανίας και της κατάθλιψης. Μια διαπίστωση της εποχής εκείνης σε μια επιδημία χολέρας ήταν ότι οι αρωματοποιοί δεν αρρώσταιναν, λόγω του ότι τα αιθέρια έλαια έχουν ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες.
Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι η αρωματοθεραπεία είναι η αρχαία επιστήμη ανεύρεσης του κατάλληλου αιθέριου ελαίου που δια της εφαρμογής του στον άνθρωπο βελτιώνει την υγεία, εξασφαλίζει ηρεμία, ευεξία και βελτίωση της καθημερινής μας διάθεσης.
Τα αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φάρμακα και να δοθούν εσωτερικά μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του ιατρού ή και του φαρμακοποιού.
Oι παθήσεις που μπορούν να θεραπεύσουν τα αιθέρια έλαια είναι το συνάχι, η φαρυγγίτιδα, η ωτίτιδα, η βρογχιολίτιδα, η πνευμονία, η ακμή, το έκζεμα, η αρθρίτιδα, η προστατίτιδα, ο έρπης ζωστήρ, οι ουρολοιμώξεις, η σαλπιγγίτιδα, κ.α.. Τα αιθέρια έλαια δεν είναι αβλαβή. Η παραδοσιακή τους χρήση δεν αποτελεί εγγύηση.
Υπάρχουν αιθέρια έλαια που είναι πολύ τοξικά σε μεγάλες δόσεις. Για παράδειγμα ο βασιλικός ελαττώνει την εγκεφαλονωτιαία νευρική δραστηριότητα, ο ευκάλυπτος δημιουργεί κεφαλαλγίες και μέθη, η λεβάντα είναι ναρκωτικό και προκαλεί βαθύ λήθαργο.
Σε μικρές δόσεις μπορεί ο καθένας να τα χρησιμοποιήσει μόνο για εξωτερική χρήση και εφόσον έχει ορισμένες γνώσεις, έστω και από την παράδοση.

Α. Εφαρμογές αιθέριων ελαίων για εξωτερική χρήση.
Η εξωτερική χρήση γίνεται με τους πιο κάτω τρόπους:
  1. για εισπνοές,
  2. για λουτρά,
  3. για κομπρέσες,
  4. για κολπικές χρήσεις,
  5. για εντριβές - μασάζ,
  6. για γαργάρες,
  7. για αρωματισμό χώρου,
  8. αρώματα,
  9. υγιεινή σπιτιού,
  10. μαγειρική και ζαχαροπλαστική,
  11. αρώματα και καλλυντικά.

Πιο κάτω αναφέρεται και αναλύεται ο τρόπος χρησιμοποίησής τους, καθώς και η ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιείται.
1. Για εισπνοές: Προσθέτουμε 5-10 σταγόνες αιθέριου ελαίου σε ένα δοχείο με λίγο νερό που βράζει και κάνουμε εισπνοές.
2. Για λουτρά: Προσθέτοντας στο χλιαρό νερό του λουτρού μας 5-10 σταγόνες ειδικών αιθέριων ελαίων και αναταράσσοντας το νερό κάνουμε λουτρό και προκαλούμε γενική ευεξία, τόνωση, ανακούφιση, ανανέωση. Το ίδιο γίνεται και σε τοπικά λουτρά (ποδόλουτρα, εδρεόλουτρα).
3. Για κομπρέσες - επιθέματα : Προσθέτοντας σε ένα κιλό νερό 5-10 σταγόνες (ανάλογα με το αιθέριο έλαιο) και ανακατεύοντας καλά, βρέχουμε κομπρέσες που τις χρησιμοποιούμε για ημικρανίες, ρευματόπονους, αρθραλγίες, ερεθισμό δέρματος, ευρυαγγείες, φαγούρα, κ.λ.π.
4. Για κολπικές χρήσεις : Μόνο σε υπόθετα (ωάρια), τα οποία παρασκευάζει ο φαρμακοποιός στο εργαστήριό του.
5. Για εντριβές - μασάζ: Προσθέτουμε σε ειδικά λάδια μασάζ και αναμιγνύοντας καλά πραγματοποιούμε εντριβές και μασάζ για ρευματισμούς, αρθροπάθειες, μυαλγίες, νευραλγίες, καθαρισμό δέρματος, μυϊκή ατονία ή ατροφία ή και για μασάζ γενικής χαλάρωσης και αλλαγής διάθεσης. Η αναλογία είναι 2,5% αιθέριο έλαιο, σε 10ml φυτικό έλαιο.
6. Για γαργάρες: Προσθέτουμε 5-10 σταγόνες αιθερίων ελαίων σε μισό ποτήρι νερό και κάνουμε πλύσεις 2 φορές ημερησίως.
7. Για αρωματισμό χώρων: Προσθέτοντας 3-5 σταγόνες αιθερίων ελαίων σε ένα δοχείο με νερό ή σε ένα σφουγγάρι και τοποθετώντας τα σε ένα σημείο του χώρου σας έχετε ευχάριστο αρωματισμό με ευχάριστο συναίσθημα. Επίσης, λίγες σταγόνες στα ξύλα του τζακιού σας ή στα κεριά για την απορρόφηση καπνού τσιγάρων θα σας αρωματίζουν τους χώρους θαυμάσια. Μπορούμε να στάξουμε λίγες σταγόνες στα συρτάρια και τα ντουλάπια μας για καταπολέμηση του σκώρου και για αρωματισμό ή για να αφαιρέσουμε δυσάρεστες οσμές π.χ. μαγειρέματος. Διαβροχή σε ειδικό σφουγγαράκι διώχνει τα κουνούπια και τις σκνίπες τα καλοκαιρινά βράδια στη βεράντα ή τον κήπο μας. Ένας τέλειος αρωματισμός κλειστών χώρων, που δεν μπορούμε να αερίσουμε εξαιτίας του χρόνου εργασίας μας, είναι να αφήσουμε χωρίς καπάκι ένα φιαλίδιο αιθερίου ελαίου ή μίγματος αιθερίων ελαίων όλο το πρωινό. Το βράδυ που θα επιστρέψουμε θα βρούμε ένα εκπληκτικά αρωματισμένο δωμάτιο.
8. Αρώματα: Προσθέστε 20-30 σταγόνες αιθερίου ελαίου σε 90 ml οινόπνευμα και 10 ml νερό.
9. Υγιεινή σπιτιού: Μπορείτε να διαλύσετε αιθέρια έλαια μέσα σε νερό και να ψεκάσετε την ατμόσφαιρα, να πλύνετε τους νιπτήρες, τα μάρμαρα, ακόμα να προσθέσετε μερικές σταγόνες στο πλυντήριο ρούχων και πιάτων.
10. Μαγειρική και ζαχαροπλαστική: Τα φυσικά αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κουζίνα για να δώσουν άρωμα σε κάποιο φαγητό ή σε τυποποιημένα τρόφιμα. Λόγω των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων τους βοηθούν πολύ την πέψη. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μοναδικές γεύσεις, προσθέτοντας 1-2 σταγόνες αιθερίου ελαίου μέσα στις σάλτσες, το κρέας, το ψάρι, τα γλυκά, κ.λ.π.
11. Αρώματα και καλλυντικά: Τα αιθέρια έλαια μπορούν να προστεθούν σε κρέμες, γαλακτώματα, λοσιόν, φυτικά έλαια για την περιποίηση του προσώπου και του σώματος, αλλά και για άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματός σας. O φαρμακοποιός μπορεί να σας φτιάξει το προϊόν που καλύπτει τις ανάγκες σας.

Β. Εσωτερικής χρήσης
Τα αιθέρια έλαια για εσωτερική χρήση θα πρέπει να είναι απολύτως φυσικά και απαλλαγμένα προσμίξεων. Προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για εσωτερική λήψη πρέπει να αναμιχθούν με ένα βάμμα, με ελιξίριο παπαΐνης, με διάφορα καθαρά βρώσιμα λάδια, με αλκοόλη και υπό μορφή καψουλών. Δε θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν αυτούσια χωρίς να προστεθούν στα πιο πάνω μέσα γιατί είναι ερεθιστικά και μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονές. Τα αιθέρια έλαια έχουν αντιμικροβιακή δράση απολύτως τεκμηριωμένη.
Για να μπορέσουμε να βρούμε ποιο αιθέριο έλαιο είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου μικροοργανισμού έχουμε τη δυνατότητα να προβούμε σε αρωματόγραμμα. Έτσι μπορούμε και μετά από εργαστηριακό έλεγχο να έχουμε πλήρη και σωστή αντιμετώπιση του μικροοργανισμού.
Συμβουλευτείτε το φαρμακοποιό σας ώστε να σας υποδείξει σε ποια εργαστήρια μπορείτε να πραγματοποιήσετε αρωματόγραμμα.


Τι πρέπει να προσέχουμε κατά τη χρήση αιθερίων ελαίων:
  • Τα αιθέρια έλαια δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά την εγκυμοσύνη.
  • Προσοχή στη χορήγηση των αιθέριων ελαίων στα βρέφη.
  • Τα αιθέρια έλαια δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα μάτια.
  • Όταν κάνουμε εισπνοές, τα μάτια πρέπει να είναι κλειστά.
  • Να χρησιμοποιείτε πάντα φυτικό λάδι για τη διάλυσή τους και όχι συνθετικό.
  • Να αποφεύγεται η χρήση των αιθερίων ελαίων από άτομα που πάσχουν από υπέρταση και επιληψία, χωρίς τη συμβουλή του ιατρού.
  • Τα αιθέρια έλαια για εσωτερική χρήση πρέπει να λαμβάνονται πάντα διαλυμένα, με τους τρόπους που προαναφέραμε.
  • Άτομα που κάνουν ομοιοπαθητική να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν αιθέρια έλαια που περιέχουν καμφορά και μέντα.

 

- Ιστορία χρήσης των αιθέριων ελαίων

Η ιστορία χρήσης των αιθέριων ελαίων πάνω στο σώμα άρχισε απο το 2000 π.Χ. Στη βίβλο υπάρχουν στοιχεία για τη χρήση φυτών και ελαίων για θεραπευτικούς αλλά και θρησκευτικούς σκοπούς. Οι Αιγύπτιοι τα χρησιμοποιούσαν ευρύτατα για δημιουργία καλλυντικών αλλά και για να βαλσαμώνουν τους νεκρούς τους. Στην Κίνα ήταν ίσως γνωστά και πριν από αυτή την εποχή. Σταδιακά η χρήση τους πέρασε στους Έλληνες και στους Ρωμαίους, οι οποίοι με τη σειρά τους έφεραν την ιδέα στην Ευρώπη.
Στο Μεσαίωνα αποτελούσαν βασικό σκεύασμα για θεραπευτικούς σκοπούς. Το παλαιότερο μάλιστα γραπτό κείμενο για χρήση αιθέριων ελαίων στην Αγγλία χρονολογείται από το 13ο αιώνα. Από τότε παρατηρείται και μεγάλη αύξηση, τόσο στην παραγωγή αρωματικών ελαίων, όσο και στην εφαρμογή τους σε διάφορες μορφές θεραπείας. Σήμερα μπαίνουν ξανά στη ζωή μας με διάφορους τρόπους για τον καλλωπισμό του προσώπου και του σώματος αλλά και για φαρμακευτικούς σκοπούς.

Πολλές φορές αναφερόμαστε στον όρο αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά χωρίς όμως να διευκρινίζουμε για πια φυτά μιλάμε και για ποιο λόγο αυτά ονομάζονται αρωματικά. Ένας απλοϊκός ορισμός είναι ο εξής: " Όλα τα φυτά που περιέχουν αιθέρια έλαια ονομάζονται αρωματικά φυτά".

Τα αιθέρια έλαια είναι μίγματα από ουσίες που εξατμίζονται πολύ εύκολα (πτητικές ουσίες) και οι οποίες δίνουν στα διάφορα φυτά συγκεκριμένες φαρμακευτικές ιδιότητες και τη χαρακτηριστική τους μυρωδιά.


Γιατί τα φυτά παράγουν αιθέρια έλαια και πού αποθηκεύονται;
Τα φυτά παράγουν αιθέρια έλαια για να τα χρησιμοποιήσουν στην προσέλκυση των εντόμων (επικονίαση), να τα προστατέψουν από τα φυτοφάγα ζώα (τα αιθέρια έλαια είναι συνήθως πικρά και μερικές φορές δηλητηριώδη), να μειώσουν τη διαπνοή του νερού από τα φύλλα (ιδιαίτερα τους θερμούς μήνες), να τα προστατέψουν από διάφορες ασθένειες, για να τα βοηθήσουν να επηρεάσουν άλλα φυτά που αναπτύσσονται στην ίδια περιοχή (αλληλοπάθεια), και τέλος για να τα χρησιμοποιήσουν ως αποθήκες ενέργειας.

Τα αρωματικά φυτά αποθηκεύουν τα αιθέρια έλαια μέσα σε ειδικούς χώρους που βρίσκονται στα φύλλα, στο βλαστό, στα άνθη, στο φλοιό, στο ξύλο, ακόμη και στις ρίζες. Η παραγωγή αιθερίων ελαίων έχει εντοπιστεί σε περίπου 2000 φυτικά είδη που ανήκουν σε 60 οικογένειες όπως οι: Composite, Labiate, Lauraceae, Myrtaceae, Pinaceae, κλπ.

 

- Ποιότητα των Αιθερίων Ελαίων

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στην ποιότητα του αιθερίου ελαίου που χρησιμοποιείται στην αρωμαθεραπεία. Τα αιθέρια έλαια θα πρέπει να προέρχονται μόνο από απόσταξη ή από πίεση, θα πρέπει να αποθηκεύονται σε σωστές συνθήκες και να καταναλώνονται σε ορισμένο χρονικό διάστημα από την στιγμή της παραγωγής τους.
Ποιότητα των αιθέριων ελαίων εξαρτάται από διάφορες φυσικές σταθερές (ειδικό βάρος, δείκτης διαθλάσεως, στροφική ικανότητα κλπ.) και κυρίως από τη χημική σύσταστή τους. Ο προσδιορισμός των συστατικών παλαιότερα γινόταν με διάφορες χημικές αντιδράσεις με τις οποίες τα κατέτασσαν σε ομάδες (εστέρες, αλκοόλες). Οι αντιδράσεις αυτές απαιτούσαν μεγάλες ποσότητες αιθέριων ελαίων και πολύ χρόνο.
Σήμερα χρησιμοποιούνται νέες σύγχρονες μέθοδοι, η πιο γνωστή από τις οποίες είναι η Αέρια - Χρωματογραφία τις περισσότερες φορές σε συνδυασμό με τη φασματομετρία μαζών. Με τη μέθοδο αυτή, η ανάλυση είναι ταχύτατη και ακριβής και χρειάζεται πολύ μικρή ποσότητα (1-10 ml) αιθέριου ελαίου.
Ο ποσοτικός προσδιορισμός των περιεχόμενων δραστικών συστατικών δεν διαφέρει από την ανάλυση άλλων φαρμακευτικών ουσιών και γίνεται Αέρια Χρωματογραφία (GC) ή Υγρή Χρωματογραφία Υψηλής Απόδοσης (HPLC) ή και συνδυασμός των παραπάνω μεθόδων με τη φασματομετρία μαζών (MS). Ενώ δρόγες με σύνθετη χημική σύσταση ελέγχονται με βιολογικές μεθόδους, όπως οι RIA (radio immuno assay) και ELISA (enzyme linked immuno sorbent assay).