Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Πως να ξεφορτωθείτε τα one night stands

Αμυγδαλές

Home Spa

Συνδυάζοντας την περιποίηση του σώματος με την καθαριότητα, μετρατέπουμε τη διαδικασία του μπάνιου σε υπέρτατη χαλάρωση, τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα – ένα είδος spa στον δικό μας χώρο.


Πρόσωπο
Το ζητούμενο είναι ο βαθύς καθαρισμός. Κι αυτό γιατί η φυσιολογική διαδικασία απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων από τον οργανισμό ολοκληρώνεται κάθε 28 ημέρες. Καθώς όμως ο οργανισμός μεγαλώνει, αυτή η διαδικασία επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα το δέρμα να παρουσιάζει θαμπή και τραχιά εικόνα. Κάνοντας όμως απολέπιση, βοηθάμε το δέρμα μας να αποκτήσει την αρχική του λάμψη και απαλότητα. Κατόπιν, εφαρμόζουμε την κρέμα ή τη μάσκα μας, που θα έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα, γιατί θα έχει εξασφαλιστεί η καλύτερη διείσδυση των συστατικών τους. Η μάσκα πρέπει να παραμείνει όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία της. Έτσι, μπορούμε να πετύχουμε ενυδάτωση, θρέψη, λάμψη, αναζωογόνηση και βαθύ καθαρισμό, ιδιαίτερα αν το δέρμα μας είναι λιπαρό.

Tips: Αν η μάσκα που χρησιμοποιούμε στο πρόσωπο είναι υφασμάτινη, μόλις τη βγάλουμε, μπορούμε να "σκουπίσουμε" αρκετές φορές με αυτήν το ντεκολτέ μας, για να αξιοποιήσουμε όλο το προϊόν με το οποίο είναι εμποτισμένη.

Σώμα
Το μπάνιο μπορεί να ενυδατώσει, να απαλύνει και να χαλαρώσει τους σφιχτούς μυς. Σε γενικές γραμμές, το λάδι και τα αρωματικά έλαια ενυδατώνουν, ενώ τα άλατα, τα οποία είναι πλούσια σε μαγνήσιο, καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα. Μια λούφα ή μια βούρτσα σώματος με φυσική τρίχα είναι σημαντικοί βοηθοί μας. Σε συνδυασμό με scrub ή peeling, καταφέρνουν να ανανεώνουν την επιδερμίδα μας, αφήνοντάς την πιο απαλή, λεία και υγιή. Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι ήπιες, χωρίς υπερβολές που μπορεί να  ερεθίσουν το δέρμα. Στη συνέχεια, απλώνουμε ένα πλούσιο στρώμα balm, butter ή κρέμας σε όλο το σώμα, φροντίζοντας να μην ξεχάσουμε σημεία όπως οι αγκώνες, τα γόνατα και οι φτέρνες.

Tips: 2-3 σταγόνες αιθέριων ελαίων στην μπανιέρα απελευθερώνουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες για το σώμα και το πνεύμα μας.

Μαλλιά
Βουρτσίστε τα μαλλιά σας απαλά, γέρνοντας το κεφάλι σας κάτω και επάνω για να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Ενώ βρίσκεστε στο ντους, λουστείτε με το σαμπουάν που είναι κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σας. Απλώστε το ανάμεσα στα δάχτυλά σας και κάντε μασάζ στο κεφάλι και τα μαλλιά σας αργά. Απλώστε conditioner κατά μήκος των μαλλιών. Στη συνέχεια, προωθήστε με τα δάχτυλά σας στις ρίζες των μαλλιών και "δουλέψτε" το λίγο σε όλο το τριχωτό. Ασκώντας αρκετά σταθερή πίεση, κάντε μικρούς κύκλους ενώ παίρνετε βαθιές εισπνοές. Έπειτα, χρησιμοποιώντας τους δείκτες και τα μεσαία δάχτυλα και των δύο χεριών σας, πιέστε ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές του ινιακού οστού (βρίσκεται στο πίσω μέρος στη βάση του κεφαλιού), κάνοντας μικρούς και αργούς κύκλους. Δουλέψτε από το κέντρο προς τα έξω. Ξεβγάλτε τα μαλλιά με πιο δροσερό νερό, για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος.

Tips: Όταν εφαρμόζουμε τη μάσκα μαλλιών, ξεκινάμε από τις άκρες, καθώς αυτές έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, και ανεβαίνουμε προς το τριχωτό, φτάνοντας στις ρίζες.