Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Τι λένε τα ζώδια .. μετά από το sex

Δείτε τι λέει το κάθε ζώδιο μετά από το sex.. 

Κριός: Ωραία, πάμε πάλι από την αρχή…
Ταύρος: Πεινάω… πιάσε την πίτσα…
Δίδυμοι: Μήπως είδες πουθενά το τηλεκοντρόλ?
Καρκίνος: Πότε παντρευόμαστε;
Λέων: Καλά ε; Δεν παίζομαι…
Παρθένος: Πρέπει να πλύνω τα σεντόνια
Ζυγός: Μου άρεσε, αν σου άρεσε…
Σκορπιός: Έχω την αίσθηση πως πρέπει να σε «λύσω»…
Τοξότης: Μη με πάρεις τηλέφωνο, θα σε πάρω εγώ
Αιγόκερως: Α! Έχεις και πιστωτικές;
Υδροχόος: Τώρα ας το δοκιμάσουμε και χωρίς ρούχα
Ιχθύες: Πως είπαμε πως σε λένε;

Μαξιλάρια: Στηρίζοντας τα όνειρά σας

Μας στηρίζει τουλάχιστον οκτώ ώρες κάθε εικοσιτετράωρο. Μας συντροφεύει όταν χουζουρεύουμε και δεν θέλουμε να πάρουμε το κεφάλι μας από πάνω του. Το αγκαλιάζουμε όταν βλέπουμε μια συγκινητική ή μια τρομακτική ταινία. Όλοι έχουμε παίξει «πόλεμο», έχοντας ένα τέτοιο ως πυρομαχικό. Το μαξιλάρι είναι τελικά αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και αποτελεί αντικείμενο-φετίχ για τους υπναράδες.

Το είδος, όμως, του μαξιλαριού που θα «κανακεύει» το κεφάλι μας δεν είναι αστεία υπόθεση. Η επιλογή του δεν πρέπει να γίνεται τυχαία ή βεβιασμένα, καθώς το πόσο μας ταιριάζει ένα μαξιλάρι καθορίζεται από παραμέτρους που έχουν να κάνουν με την υγεία μας.

Πώς να διαλέξω; Αρχικά, αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να προσέξετε τα εξής: στην περίπτωση αλλεργιών, θα πρέπει να αποφύγετε τα πουπουλένια μαξιλάρια και να κινηθείτε προς ένα 100% υποαλλεργικό –τα μαξιλάρια από συνθετικά υλικά ή από αφρό ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Αν υποφέρετε από αυχενικό σύνδρομο, προτιμήστε ανατομικό ή ορθοπεδικό μαξιλάρι, ελέγχοντας την καταλληλότητά του, με βάσει το ύψος στο οποίο κρατά το κεφάλι σας. Ο κανόνας είναι να διατηρεί το κεφάλι σας στο ίδιο ύψος με την πλάτη και την σπονδυλική στήλη.

Ο ίδιος κανόνας ισχύει για όλους όσους θέλουν να κοιμούνται σε σωστή στάση. Γενικότερα, πάντως, η επιλογή του μαξιλαριού είναι κατά μεγάλο μέρος θέμα… γούστου στον ύπνο. Υπάρχουν διαφορετικών ειδών μαξιλάρια, τα οποία ταιριάζουν σε αυτούς που συνηθίζουν να ξαπλώνουν μπρούμυτα και σε όσους κοιμούνται ανάσκελα. Για τους πρώτους ενδείκνυνται τα μαλακά μαξιλάρια, ενώ για τους δεύτερους τα μέτρια. Πιο σκληρά και σταθερά προσκέφαλα είναι ό,τι πρέπει για την ενδιάμεση κατηγορία, όσων κοιμούνται στο πλάι και επομένως χρειάζονται περισσότερη στήριξη στον λαιμό και το κεφάλι.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να λάβετε υπόψη το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το υποψήφιο «συνοδευτικό» του κρεβατιού σας. Συνοπτικά υπάρχουν οι εξής κατηγορίες:
- Από φτερά ή πούπουλα ή βαμβάκι
- Από λάτεξ
- Από πολυεστέρα
- Μαξιλάρια «visco elastic», γνωστά και ως «memory foam»


Τα «αφράτα» μαξιλάρια από πούπουλα χήνας είναι εξαιρετικά μαλακά, αλλά κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις στους αλλεργικούς. Τα λάτεξ μαξιλάρια «αναπνέουν» καλύτερα και αυτό τα κάνει ανθεκτικούς αντιπάλους των βακτηριδίων. Τα συνθετικά μαξιλάρια από πολυεστέρα αποτελούν την λύση ανάγκης, καθώς δεν είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία του αυχένα σας, αλλά είναι ό,τι οικονομικότερο για την τσέπη σας. Τέλος, τα μαξιλάρια με τον αφρό της «μνήμης» είναι η… τελευταία λέξη της τεχνολογίας του τομέα. Το συγκεκριμένο υλικό έχει κατασκευαστεί από τη NASA για «διαστημική» άνεση και προσαρμόζεται στο σχήμα του κεφαλιού του τυχερού κατόχου τους για να του προσφέρουν ασφαλή ύπνο. Η τιμή τους, ωστόσο, είναι αντίστοιχα υψηλή με τις προδιαγραφές τους.

Αντικατάσταση… με το μαλακό Κάτι πολύ σημαντικό που όλοι αγνοούμε είναι ότι πρέπει να ανανεώνουμε το μαξιλάρι μας κάθε δύο χρόνια, καθώς, όπως έχουν υπολογίσει οι επιστήμονες, μετά από αυτό το διάστημα, το 20% του μαξιλαριού αποτελείται πλέον από ακάρεα και άλλους βλαβερούς μικροοργανισμούς.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα εύκολο τεστ, στο οποίο μπορείτε να υποβάλετε το μαξιλάρι σας, για να δείτε κατά πόσο έχει φτάσει η ώρα να το αποχαιρετίσετε. Αν πρόκειται για μαξιλάρι από φτερά ή πούπουλα, διπλώστε το στη μέση και σφίξτε το με όλη σας την δύναμη. Όταν το αφήσετε, θα πρέπει να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση. Αν δεν ξεδιπλωθεί, αυτό σημαίνει πως «έχει φάει τα ψωμιά του».

Το μαξιλάρι από πολυεστέρα έχει το δικό του τεστ. Διπλώστε το, και τοποθετήστε πάνω του ένα παπούτσι –καθαρό κατά προτίμηση. Αν το μαξιλάρι ξεδιπλωθεί και το παπούτσι πέσει, σημαίνει ότι μπορείτε κυριολεκτικά να βασίζεστε ακόμη στο μαξιλάρι σας. Αν το παπούτσι «κερδίσει» σε αυτή την ιδιότυπη μονομαχία, βγείτε μια βόλτα στα καταστήματα ειδών σπιτιού.

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Ποιες είναι οι λέξεις που στο άκουσμά τους κάνουν τους Έλληνες να αλλάζουν έκφραση?Ποιες είναι οι λέξεις που μας δυσκολεύουν σας λαό?


 


Στο νούμερο 1 βρίσκεται η λέξη ΕΦΟΡΙΑ: Τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ ξεπέρασαν οι φόροι εισοδήματος που επιβλήθηκαν στους πολίτες.

Στο νούμερο 2 βρίσκεται η λέξη ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: Στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι φτάνει η φοροδιαφυγή κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Τα χρήματα αυτά θα αρκούσαν για να βγεί η Ελλάδα από το τέλμα.

Στο νούμερο 3 βρίσκεται η λέξη ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ: Υπολογίζεται στην Ελλάδα μεταξύ 2 και 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αντιστοιχούν σε 30% περίπου της συνολικής αξίας του εμπορίου στην Ελλάδα.

Στο νούμερο 4 βρίσκεται η λέξη ΜΑ'Ι'ΜΟΥΔΕΣ: Κάθε χρόνο κατάσχονυαι στην Ελλάδα περί τις 200.000 πειρατικά, κλεψίτυπα και "μα'ι'μού' προ'ι'όντα από τσάντες και γυαλιά μέχρι φάρμακα.