Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ανδρικά κουρέματα για μαλλιά που... αραιώνουν

Το να χάνει τα μαλλιά του ένας άνδρας δεν είναι απαραίτητα κακό. Αν το δει κανείς, μάλιστα, από την βολικότερη οπτική γωνία η καράφλα προσδίδει και ένα «ζοριλίκι» ή ένα υπέρμετρο ανδρισμό (δείγμα υπερβολικής τεστοστερόνης, όπως θα έλεγαν και οι ειδικοί). Πολλοί είναι, ωστόσο, οι άνδρες που ανησυχούν πως θα χάσουν τα μαλλιά τους και συχνά το άγχος αυτό τους κάνει να καραφλιάζουν ακόμα πιο γρήγορα. Δεν θα έπρεπε, όμως, γιατί -αν κρίνει κανείς από αμέτρητους διάσημους «ομοιοπαθείς»- έχουν την δυνατότητα να αντιμετωπίσουν το θέμα αυτό με αυτοπεποίθηση και στιλ.
Όχι δεν αναφερόμαστε στην εμφύτευση μαλλιών, η οποία και χρονοβόρα είναι και επίπονη και πολυέξοδη (και με αμφίβολα συχνά αποτελέσματα). Αναφερόμαστε σε κουρέματα και χτενίσματα που έχουν επιλέξει διάσημοι stars με σοβαρή απώλεια μαλλιών, τα οποία τους προσδίδουν ασύγκριτο στυλ και γοητεία. Πάρτε μερικές ιδέες, λοιπόν, για το πώς να αντιμετωπίσετε τα αραιωμένα μαλλιά σας. 

Μαλλιά που αραιώνουν
Κάποιοι άνδρες αρχίζουν να χάνουν μαλλιά από όλο το κεφάλι (όχι από ένα συγκεκριμένο σημείο) χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Γι’αυτούς τους άνδρες υπάρχουν κάποια εξαιρετικά κουρέματα-καμουφλάζ που προσδίδουν στιλ και κομψότητα. Π.χ.

* Πυκνό φιλάρισμα
Αν τα μαλλιά σας έχουν αρχίσει να αραιώνουν στην κορυφή, αλλά δεν είστε ακόμα έτοιμοι να τα κόψετε όλα πολύ κοντά, μπορείτε να δοκιμάσετε σε πρώτη φάση ένα πυκνό φιλάρισμα. Αφήνοντάς τα, λοιπόν, αναστατωμένα να πέφτουν προς όποια πλευρά τα βολεύει καλύτερα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα επιμελώς ατημέλητο αποτέλεσμα, το οποίο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας βολέψει τρομερά, ενώ θα κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται πυκνότερα. Πάρτε σαν παράδειγμα τον ηθοποιό Peter Sarsgaard, ο οποίος καμουφλάρει έξυπνα τα λίγα του μαλλιά, αφήνοντας μακριά φιλαριστά τσουλούφια, ειδικά προς το κέντρο του προσώπου, χωρίς να τα στιλιζάρει ιδιαίτερα με άλλα προϊόντα. Let-them-be, δηλαδή.

* Στρατιωτικό κοντό
Όταν τα αραιωμένα σας μαλλιά θα φτάσουν να χρειαστούν κούρεμα, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα στρατιωτικό κοντό. Το στρατιωτικό κοντό μπορεί να κάνει μαγικά, αφού «μπλέκει» τα αραιωμένα μαλλιά με τα υπόλοιπα που δεν αραιώνουν ακόμα. Ο τραγουδιστής των U2 Bono, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του στρατιωτικού κουρέματος στις μέρες μας. Επιλέγοντας αυτό το φανταρίστικο στιλ, κόβοντας τα μαλλιά κοντά στις άκρες και αφήνοντάς τα λίγο μακρύτερα στην κορυφή, αποφεύγει την εμφάνιση των «κενών» στο κεφάλι του. Το κούρεμά του αναμειγνύει τις περιοχές που τα μαλλιά είναι πυκνά με αυτές που τα μαλλιά είναι αραιά, αφήνοντας ένα εικονικό αποτέλεσμα που δείχνει τελικά περισσότερα μαλλιά από όσα πραγματικά υπάρχουν.

Μεγάλη επιφάνεια χωρίς μαλλιά
Κάποιοι άλλοι άνδρες μπορεί να έχουν πυκνά μαλλιά οπουδήποτε αλλού παρά ψηλά στο κούτελο του κεφαλιού. Πρόκειται για ένα από τα συχνότερα «καραφλιάσματα» και είναι από αυτά που καμουφλάρονται εύκολα είτε με στρατιωτικό κόντρα ή με ξύρισμα σε όλο το κεφάλι. Π.χ.


* Στρατιωτικό κόντρα
Οι αρχές του φαρδύτερου κούτελου μπορούν να γίνουν ανεπαίσθητες αν τοποθετήσετε την χοντρή σκάλα στην ξυριστική μηχανή σας και τα πάρετε κόντρα. Το στρατιωτικό κόντρα κούρεμα είναι ιδανικό στο να καμουφλάρει τα λεπτά (ή ανύπαρκτα) μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού σας και αφού μπορείτε να ρυθμίσετε το μήκος που θέλετε να αφήσετε, το κόψιμο μπορεί να γίνει σταδιακά, αλλάζοντας σιγά-σιγά την σκάλα στην ξυριστική. Πάρτε για παράδειγμα τον γοητευτικό ηθοποιό Jason Statham που εδώ και καιρό επιλέγει το συγκεκριμένο στυλ κουρέματος. Το κοντοκουρεμένο αν και αραιό του μαλλί ταιριάζει ιδανικά με το προφίλ του «κακού παιδιού» που υιοθετεί στις ταινίες του, ενώ ταυτόχρονα του προσδίδει ένα στυλ αστικό και δυναμικό.

* Ολικό ξύρισμα Αν το κόντρα στρατιωτικό δεν έχει πια νόημα γιατί δεν έχει μείνει και μεγάλη επιφάνεια για να ξυρίσει κανείς, τότε οι άνδρες που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία μπορούν να προχωρήσουν στον συνολικό ξύρισμα του κεφαλιού τους «με την ψιλή». Με το γενικό ξύρισμα σε όλο το κεφάλι μπορείτε βέβαια αν θέλετε να αφήσετε λίγες τρίχες στους κροτάφους, ειδικά αν έχετε μούσια, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Σε κάθε περίπτωση το τελικό αποτέλεσμα είναι λείο και εντυπωσιακό, απόδειξη το look του ηθοποιού Djimon Hounsou. Επιλέγοντας το ολικό ξύρισμα του κεφαλιού του, ο Hounsou δεν επιδιώκει να καμουφλάρει την καράφλα του αλλά να τονίσει το στιλ του. 


Υποχώρηση του ορίου τριχοφυΐας: Κούρεμα «σαγρέ»
Οι περισσότεροι άνδρες έχουν πυκνά μαλλιά στο πίσω και στα πλάγια του κεφαλιού τους και τα μαλλιά τους αρχίζουν να υποχωρούν από το πρόσωπο προς τα πίσω. Αν σε αυτήν την κατηγορία ανήκετε και εσείς, μπορείτε να επιλέξετε ένα κούρεμα «σαγρέ». Ένα στιλιζαρισμένο, δηλαδή, κούρεμα όπως αυτό που επιλέγει συνήθως ο Jude Law, με άνισα μήκη στα μαλλιά του, ιδιαίτερα στο σημείο που το όριο τριχοφυΐας του αρχίζει να υποχωρεί, τα οποία αναμιγνύονται μεταξύ τους. Έτσι δημιουργείται ένα ασύμμετρο αποτέλεσμα που δείχνει και ατημέλητο και μοντέρνο ταυτόχρονα.

Φυσική γοητεία
Αν πάλι έχετε πάρει απόφαση ότι απλά καραφλιάζετε και δεν σας νοιάζει ιδιαίτερα, τότε αφήστε την φυσική σας γοητεία να κυριαρχήσει. Οι άνδρες που το κάνουν αυτό είναι εκείνοι που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις κοινές προκλήσεις της ζωής με την πιο ασυνήθιστη τεχνική: Απλά αποδέχονται ότι χάνουν τα μαλλιά τους και συνεχίζουν να τα κουρεύουν με τον ίδιο τρόπο που έκαναν πάντα. Και είναι αυτοί ακριβώς οι άνδρες που αποδεικνύουν ότι το να χάνεις τα μαλλιά σου μια για πάντα, δεν σημαίνει να χάνεις και την ψυχραιμία σου (φωτό: ο ηθοποιός Jason Alexander στιγματίστηκε με τον ρόλο του κοντού, κουτού και καραφλού George Costanza, στην δημοφιλή αμερικάνικη σειρά Seinfeld). 

Emergency landing


Γιατί η μαμά δεν μπορεί να κάνει γιόγκα;!!!