Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Πώς να διατηρείτε τα μάλλινα ρούχα σας σαν καινούρια


  •      Το βασικότερο είναι όπως και σε κάθε είδους ρούχου να να συμβουλεύεστε πάντα την ετικέτα του ρούχου πριν το πλύνετε. Αυτός είναι ο νούμερο 1 κανόνας.
  •      Βέβαια απο εκεί και πέρα μπορείτε να κάνετε τα παρακάτω:
  •      Σε περίπτωση που υπάρχει σκόνη και χώμα στα μάλλινα τότε βουρτσίστε το μάλλινο για να αφαιρεθεί η σκόνη και το χώμα. Χρησιμοποιείτε βρεγμένο σφουγγαράκι για τα πλεκτά και τα ευαίσθητα υφάσματα.
  •      Επίσης μήν ξεχνάτε να φοράτε τα μάλλινα ρούχα σας με διαλείμματα 24 ωρών.
  •      Κρεμάστε τα σε προσχηματισμένες και παραγεμισμένες κρεμάστρες, αφήνοντας χώρο ανάμεσα στα ρούχα. Συνήθως, τα μάλλινα χάνουν τις ζάρες και επιστρέφουν στο αρχικό τους σχήμα.
  •      Εάν το μάλλινο βραχεί, στεγνώστε το ρούχο σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από τη θέρμανση.
  •      Πάντα να διπλώνετε τα πλεκτά.
  •     Να φρεσκάρετε τα μάλλινα ρούχα αμέσως αφού τα φορέσετε ή τα βγάλετε από τη συσκευασία τους, κρεμώντας τα στους ατμούς του μπάνιου. Η υγρασία από τους ατμούς αφαιρεί τις ζάρες
  •     Να χρησιμοποιείτε πάντα ατμό όταν σιδερώνετε το μάλλινο στη ρύθμιση του σίδερου για τα μάλλινα. Το μάλλινο δε χρειάζεται να στεγνώσει τελείως κατά το σιδέρωμα. Εάν είναι δυνατόν, να σιδερώνετε από την ανάποδη του υφάσματος. Εάν πρέπει να σιδερώσετε το ρούχο από την καλή, χρησιμοποιήστε ένα πανάκι κατά το σιδέρωμα για να μη γυαλίζει το ρούχο. Να ανασηκώνετε και να κατεβάζετε το σίδερο πάνω στο ρούχο, αντί να το μετακινείτε προς τα εμπρός και πίσω. Αποφύγετε την αποτύπωση λεπτομερειών του εσωτερικού του υφάσματος, τοποθετώντας ένα κομμάτι καφέ χαρτί ή ένα χαρτομάντηλο κάτω από τις πτυχές, τις ραφές ή τις πένσες.
  •      Το σημαντικότερο να αφαιρείτε αμέσως τα σημάδια και τους λεκέδες.

Απίθανα αυτοκόλητα για…την βαλίτσα σας…




κάποια από αυτά μπορεί να σας προκαλέσουν ένα μικρό προβληματάκι στο…αεροδρόμιο… Αλλά είναι απίστευτα… μπορείτε να τα βρείτε εδώ

51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

To καθιερωμένο ραντεβού της μεγαλύτερης κινηματογραφικής γιορτής με το κοινό, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί φέτος τον Δεκέμβριο.

Η αυλαία του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα ανοίξει στις 3 Δεκεμβρίου 2010, μεταμορφώνοντας για δέκα ημέρες την πόλη της Θεσσαλονίκης σε έναν τόπο ανακάλυψης των πρωτοποριακών κινηματογραφικών τάσεων, αλλά και ένα σημείο διάδρασης και επικοινωνίας, σε μια νεανική κυψέλη ζωής και δημιουργικής συναναστροφής.

Το κινηματογραφικό δεκαήμερο θα περιλαμβάνει προβολές ταινιών από όλο τον κόσμο, σημαντικούς προσκεκλημένους της σύγχρονης κινηματογραφικής σκηνής, αφιερώματα, masterclasses, ανοιχτές συζητήσεις και παράλληλες εκδηλώσεις.

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ - ΛΗΞΗΣ 

ΤΑΙΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 
 Με μια αληθινή, συγκλονιστική ιστορία ζωής, η οποία συντάραξε το κοινό από την πρώτη κιόλας προβολή της, ξεκινά το 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010 στο Ολύμπιον. Η ταινία 127 ώρες / 127 hours του Ντάνι Μπόιλ / Danny Boyle αφηγείται την ηρωική περιπέτεια του νεαρού αναρριχητή Άρον Ράλστον, τον οποίο υποδύεται μοναδικά ο Τζέιμς Φράνκο. Πριν από επτά χρόνια, ο Ράλστον κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής του σε ένα φαράγγι στη Γιούτα, παγιδεύτηκε ανάμεσα σε μια σχισμή βράχου, ωστόσο κατόρθωσε να επιβιώσει και να διασωθεί. Καθ’ όλη την παραλίγο θανάσιμη περιπέτειά του, η οποία διήρκεσε συνολικά 127 ώρες, ο ήρωας επανεξετάζει τη ζωή του, ανακαλεί στη μνήμη αγαπημένα του πρόσωπα και αναμετριέται με τα προσωπικά του όρια και αδυναμίες.

Βασισμένος στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Ράλστον με τίτλο «Between a Rock and a Hard Place», ο Ντάνι Μπόιλ επιστρέφει μετά το οσκαρικό Slumdog millionaire, και συνεργάζεται ξανά στο σενάριο με τον βραβευμένο Σάιμον Μποφόι. Ο Μπόιλ συνθέτει με την αναγνωρίσιμη σκηνοθετική του μαεστρία, μια υπαρξιακή ιστορία με αριστοτεχνικά κλιμακούμενο κρεσέντο. Ένα κλειστοφοβικό αλλά και αισιόδοξο one-man show, όπου η ανθρώπινη θέληση υπερνικά αποφασιστικά την απομόνωση και τα φυσικά εμπόδια, για να αποδείξει, τελικά, ότι ο άνθρωπος είναι τόσο εύθραυστος όσο και δυνατός. 

ΤΑΙΝΙΑ ΛΗΞΗΣ 
Η αυλαία του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πέφτει το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010 στο Ολύμπιον με την πολυαναμενόμενη και πολυσυζητημένη Μαύρος κύκνος / Black swan του Ντάρεν Αρονόσφκι / Daren Aronofsky, με τους Νάταλι Πόρτμαν, Βενσάν Κασέλ, Γουινόνα Ράιντερ, Μπάρμπαρα Χέρσεϊ και Μίλα Κούνις, η οποία μάλιστα απέσπασε το βραβείο καλύτερης νέας ηθοποιού στο φεστιβάλ Βενετίας. Πρωταγωνίστρια είναι η Νίνα, μια τελειομανής μπαλαρίνα ενός νεοϋορκέζικου θιάσου, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα τόσο του θριάμβου -καθώς ετοιμάζεται να ενσαρκώσει τον ρόλο της ζωής της στη «Λίμνη των κύκνων»-, όσο και της κατάρρευσης, αφού η δοκιμασία αυτή θα την εξωθήσει στα άκρα.

Ίσως η πιο σοφιστικέ ταινία στη μέχρι τώρα φιλμογραφία του Αρονόφσκι, ο Μαύρος κύκνος αποτελεί μια σπουδή χαρακτήρων με έντονο άρωμα γυναίκας, αισθησιασμό, «χορογραφημένη» φωτογραφία, αλλά και τολμηρές σκηνές που έχουν προκαλέσει αίσθηση. Η μουσική του Τσαϊκόφσκι εντείνει την εσωτερική πάλη της κεντρικής ηρωίδας, η ζωή της οποίας ταυτίζεται τραγικά σχεδόν με την τέχνη της. Μέσα σε ένα μυστηριώδες παιχνίδι όπου κυριαρχούν ο ανταγωνισμός, τα πάθη, η σεξουαλικότητα και οι εμμονές, η Νίνα μεταμορφώνεται σε έναν πανέμορφο κύκνο ο οποίος αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην λαμπερή και την κατασκότεινη όψη του.

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών




Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Η Ημέρα αυτή είχε καθιερωθεί ήδη από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο.




Στατιστικά Στοιχεία για την Ελλάδα:


  • Η βία κατά των γυναικών είναι κυρίως υπόθεση ενδοοικογενειακή, καθώς το 68% των γυναικών που υπέστησαν κακοποίηση είναι έγγαμες.
  • Το 16% των γυναικών που απευθύνθηκαν στα Συμβουλευτικά Κέντρα είναι αλλοδαπές.
  • Από το σύνολο των αλλοδαπών γυναικών - θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, περίπου τέσσερις στις δέκα προέρχονται από τα Βαλκάνια.
  • Η αντίληψη ότι η κακοποιημένη γυναίκα είναι συνήθως χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και εισοδήματος, δεν επιβεβαιώνεται. 7 στις 10 γυναίκες - θύματα είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή και ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης. Το ίδιο ισχύει και για την οικονομική κατάσταση, καθώς 6 στις 10 γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση βρίσκονται σε μέτρια ή καλή οικονομική κατάσταση.
  • Περισσότεροι από τους μισούς δράστες είναι δευτεροβάθμιας ή ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης, ενώ ένας στους δέκα εκ των δραστών είναι άνεργος. 



    Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:



      Γυναικεία και ανδρική προσευχή

      Δείτε τι προσεύχεται μια γυναίκα και ένας άντρας..
      ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ (Πολύ μπλα μπλα)
      «Προτού να πέσω για ύπνο, προσεύχομαι για ένα άνδρα, ο οποίος να μην είναι χαμερπής. Ένας που να είναι όμορφος, έξυπνος και δυνατός. Ένας που αγαπά και ακούει πολύ. Ένας που σκέφτεται προτού να μιλήσει. Όταν λέει θα τηλεφωνήσει, δεν θα περιμένει για βδομάδες. Προσεύχομαι να εργάζεται επικερδώς. Όταν ξοδεύω τα λεφτά του, να μην ενοχλείται. Να μου βγάζει την καρέκλα μου και ν’ ανοίγει την πόρτα μου. Να μου τρίβει την πλάτη μου και να ικετεύει για να κάνει περισσότερα. Ω Θεέ μου! Στείλε μου ένα άνδρα που να κάνει έρωτα στο μυαλό μου. Προσεύχομαι αυτός ο άνδρας να με αγαπήσει χωρίς τελειωμό, και ποτέ να μην προσπαθήσει να «χτυπήσει» τη φίλη μου. Aμην.»


      ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΝΔΡΑ (Απλά πράγματα)
      «Προσεύχομαι για μια κωφάλαλη νυμφομανή, με τεράστιο στήθος, που να είναι ιδιοκτήτρια μιας κάβας και ενός σκάφους. Αμην.»



      Τι υπάρχει κάτω από την γυάλινη πόρτα..;

      Δείτε στην συνέχεια τι κρύβεται κάτω από την γυάλινη πόρτα που οδηγεί στο υπόγειο..

      Κρασιά Φυσικά!
      Αυτό, θα είναι μάλλον το υπόγειο του Μπουτάρη!

      Τους πιάσαμε στα πράσα.. (ας έκλειναν τις κουρτίνες!)

      Τους τσακώσαμε, επι το έργο! Την άλλη φορά που θέλετε να κάνετε πονηρές αταξίες, κλείστε τις κουρτίνες..
      Ας ζουμάρουμε λίγο την φωτογραφία!