Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Tο ήξερες ?

Πριν γίνει ο ισθμός της Κορίνθου, για να έκανε κάποιος το ταξίδι Πειραιάς-Πάτρα θα έπρεπε να κάνει τον γύρο της Πελοποννήσου. Για να κόψουν δρόμο, έβγαζαν τα πλοία στο στενό του Ισθμού και βάζοντας μεγάλα ξύλα από κάτω, έσερναν το πλοίο πάνω στο γη μέχρι να το βγάλουν από τον Κορινθιακό κόλπο. Φυσικά όλη αυτή η διαδικασία ήθελε…
αρκετές μέρες και ήταν πάρα πολύ κουραστική για τους ναυτικούς που το τραβούσαν.

Όμως σε αυτό το στενό κομμάτι της γης υπήρχαν πάρα πολλοί οίκοι ανοχής. Έτσι λοιπόν οι ναυτικοί, παρόλο που κουράζονταν, προτιμούσαν να σέρνουν το καράβι και να πηγαίνουν στους οίκους ανοχής παρά να κάνουν τον κύκλο.

Έτσι λοιπόν οι ντόπιοι έβγαλαν την φράση ότι «το μ***ι σέρνει καράβι».

13 τρόποι για να καίτε λιγότερη βενζίνη

Οι αυξήσεις των τελευταίων μηνών στα καύσιμα και οι ελλείψεις που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν φέρει σε απόγνωση πολλούς οδηγούς.

Σ’ αυτό το πλαίσιο η οικονομική οδήγηση αποκτά πολύ πιο…ουσιαστικό νόημα. Εκτός από τη μείωση της ρύπανσης στο περιβάλλον ως συνέπεια της μειωμένης κατανάλωσης, οι οδηγοί που εφαρμόζουν τις αρχές της οικονομικής οδήγησης μπορούν να πετύχουν εξοικονόμηση κατά μέσο όρο 15 % και ισόποση ελάφρυνση του κόστους καυσίμων. Κατ’ αντιστοιχία ένας οδηγός που θα περιορίσει την κατανάλωση βενζίνης κατά 15 %, θα είναι σαν να αγοράζει τη βενζίνη προς 1,27 ευρώ το λίτρο, αντί για 1,5 που είναι σήμερα η μέση τιμή πώλησης της αμόλυβδης.

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) προωθεί την οικονομική, οικολογική και ασφαλή οδήγηση (ecodriving) μέσω της συμμετοχής του σε ειδικά ευρωπαϊκά προγράμματα ενώ σύμφωνα με στέλεχος του τμήματος Περιβάλλοντος και Μεταφορών του ΚΑΠΕ το eco-driving έχει περιληφθεί στη διαδικασία εξέτασης των υποψήφιων οδηγών.

Το ΚΑΠΕ έχει κωδικοποιήσει 13 βασικές αρχές του eco-driving, σύμφωνα με τις οποίες ο οδηγός για να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου πρέπει:

1.Να αλλάζει γρήγορα ταχύτητα προς υψηλότερη σχέση μετάδοσης στις 2000 – 2500 στροφές.

2.Να οδηγεί με σταθερή ταχύτητα, στις 2000-2500 στροφές .

3.Να προβλέπει τις συνθήκες κυκλοφορίας ώστε να αποφεύγει τις άσκοπες επιταχύνσεις και φρεναρίσματα.

4.Να σταματά επιβραδύνοντας ομαλά όταν πλησιάζει σε φωτεινό σηματοδότη, αφήνοντας το γκάζι, πατώντας ομαλά το φρένο και με επιλεγμένη μία υψηλή σχέση μετάδοσης.

5.Να σβήνει τον κινητήρα σε σύντομες στάσεις.

6.Να κάνει τακτική συντήρηση του οχήματος και των ελαστικών.

7.Να αποφεύγει τη μεταφορά περιττών φορτίων.

8.Να κάνει συνετή χρήση του κλιματισμού.

9.Στις στροφές να επιβραδύνει ομαλά.

10.Να αποφεύγει τη χρήση του οχήματος για σύντομες διαδρομές.

11.Να χρησιμοποιεί το βοηθητικό εξοπλισμό του οχήματος (μετρητής κατανάλωσης, στροφόμετρο, cruise control αν υπάρχει)

12.Να επιλέγει αποδοτικότερο όχημα, εξετάζοντας την κατανάλωση καυσίμου.

13.Να σχεδιάζει τη διαδρομή, ώστε να αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις.

Ατάκες που τον κάνουν να τρέχει μακριά (Νο2)

Πιστεύεις πως σχέση δίχως ειλικρίνεια, δεν μπορεί να έχει μέλλον. Και καλά κάνεις. Βέβαια υπάρχουν και μερικά "αλλά". Γιατί η πολλή η ειλικρίνεια μπορεί να προκαλέσει τριγμούς στη σχέση σας και μερικές φαινομενικά αθώες ατάκες, μπορούν να κάνουν τον καλό σου να τρέχει μακρυά σου με 100 χιλιόμετρα την ώρα. Ιδού ποιές είναι αυτές!

6. "Δεν μπορώ σήμερα, έχω πονοκέφαλο"!
Αλήθεια ή ψέματα, σου συμβαίνει ή όχι, το μήνυμα που θα λάβει ο καλός σου είναι πως δεν θέλεις να κάνεις έρωτα μαζί του και προσπαθείς να το αποφύγεις, αραδιάζοντας δικαιολογίες. Αν μάλιστα συνηθίζεις να το αποφεύγεις το άθλημα του έρωτα τελευταία, έσω έτοιμη: ένα απόγευμα θα βγει από το σπίτι για πεταχτεί στο περίπτερο και δεν θα επιστρέψει. Καμία σχέση δεν μπορεί να είναι ιδανική εφόσον λείπει το παθιάρικο, τακτικό σεξ! Μην το υποτιμάς ενώ αν η διάθεσή σου είναι μειωμένη, απλά μιλήστε για να βρείτε μια λύση.

7."Θα το δοκιμάσω αλλά μόνο μια φορά, αλλά όχι σήμερα":
Είτε πρόκειται για το πρωκτικό σεξ, είτε για να κάνετε ράφτινγκ ή ελεύθερη πτώση από αεροπλάνο, μην ξεστομίσεις την πρόθεση να το δοκιμάσεις, εκτός κι αν το εννοείς! Αν θέλεις απλά να του χρυσώσεις το χάπι, βρες έναν άλλο τρόπο. Γιατί είναι να μην τάξεις σε παιδί κουλούρι και σε άντρα το ο,τιδήποτε.

8. "Σίγουρα είσαι καλά":
Κάποιες φορές ο καλός σου είναι σιωπηρός κι εσύ έχεις ξυπνήσει με ένα κακό προαίσθημα. Αντί να τον αφήσεις στην ησυχία του, επιλέγεις να φτάσεις το μαχαίρι στο κόκαλο και είσαι σίγουρη πως κάτι πηγαίνει στραβά. Όπως κι εμείς τα κορίτσια, όλα τα αγόρια έχουν τις άσχημες ημέρες τους και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτό! Με το να τον ρωτάς διαρκώς, τι έχει και τι τον ενοχλεί, θα πάρεις την απάντηση που σου πρέπει: ''Εσύ τον ενοχλείς''!

9. "Η κοιλιά μου, οι γλουτοί μου, τα οπίσθια μου είναι χάλια":
Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Αν δεν σε έβρισκε ελκυστική, δεν θα τα έφτιαχνε μαζί σου εξ'΄αρχής! Πες τον τυφλό, χαζό, μαζόχα, κάτι σου βρήκε! Tο να παίρνεις την πρωτοβουλία να του επισημάνεις όλα τα στραβά επάνω σου, καλό σε εσένα κάνεις! Εν τω μεταξύ, μόνο οι γυναίκες που είναι γεμάτες αυτοπεποίθηση, είναι εκείνες που τελικά κρατάνε τους άντρες ενώ οι άλλες, που επικεντρώνονται στις ατέλειές τους, τελικά μένουν μόνες και έρημες! Σκέψου το απλά: πόσο θα άντεχες να έχεις στο πλευρό σου έναν άντρα που διαμαρτύρεται διαρκώς για την αποτυχημένη του καριέρα;

10. "Μισώ τη μαμά σου, την οικογένειά σου, τους κολλητούς σου":
Του θυμίζεις τη μάνα σου, γι' αυτό και σ' αγαπάει! Τουλάχιστον, τούτο έλεγε το άσμα και όπως φαίνεται υπάρχει μια αλήθεια σε αυτό. Γιατί αν σκεφτείς πως ολόκληρες ανδρικές φιλίες καταστράφηκαν σε ένα βράδυ επειδή ο ένας έβρισε την μάνα του άλλου, σκέψου τι θα γίνει αν εσύ τολμήσεις να ξεστομίσεις πως δεν την χωνεύεις τη μαμά του. Γίνε διπλωματική και διαχειρίσου τις οικογενειακές σχέσεις με ευελιξία και εξυπνάδα. Το ίδιο ισχύει και για τους κολλητούς, τους συγγενείς και την ομάδα του. Ακόμα κι αν έχεις τις αμφιβολίες σου για όλους τους παραπάνω κοντινούς ανθρώπους του καλού σου, εμπιστέψου την κρίση του και μην ξεσπαθώνεις εναντίον τους!

Ατάκες που τον κάνουν να τρέχει μακριά (Νο1)

Πιστεύεις πως σχέση δίχως ειλικρίνεια, δεν μπορεί να έχει μέλλον. Και καλά κάνεις. Βέβαια υπάρχουν και μερικά "αλλά". Γιατί η πολλή η ειλικρίνεια μπορεί να προκαλέσει τριγμούς στη σχέση σας και μερικές φαινομενικά αθώες ατάκες, μπορούν να κάνουν τον καλό σου να τρέχει μακρυά σου με 100 χιλιόμετρα την ώρα. Ιδού ποιές είναι αυτές!

1. "Ο πρώην μου έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα":
Είτε πρόκειται για ένα θετικό σχόλιο (πως και οι δύο, πρώην και νυν, σου ανοίγουν την πόρτα για να περάσεις) ή για ένα αρνητικό σχόλιο (και ο πρώην μου πετούσε τα ρούχα του όπου βρει), ο καλός σου δεν χρειάζεται να μάθει σε τι μοιάζει με τον πρώην. Πρώτον, θα σκεφτεί πως μπαίνεις διαρκώς στη διαδικασία να τον συγκρίνεις με τους άλλους. Δεύτερον, θα χάσει μεγάλο κομμάτι της αυτοπεποίθησής του ενώ είναι πιθανό να θεωρήσεις πως ακόμα τρέφεις αισθήματα για τον πρώην σου! Όπως και να έχεις, αν σου έρθει το dejavu για τον πρώην, κράτα το για τον εαυτό σου!

2. "Η τάδε παντρεύτηκε, η τάδε είναι έγκυος, ο τάδε έκανε πρόταση γάμου στην τάδε":
Δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό πράγμα για εκείνον από το να πρέπει να ακούει γι τα κατορθώματα ζωής των κολλητών σου φιλενάδων. Με όποιο τρόπο και να του τα αραδιάσεις, πάλι θα θεωρήσει πως τα λες για να τα ακούσει και να πράξει αναλόγως. Αν όντως αυτόν το σκοπό έχεις, είναι προτιμότερο να του κάνεις την κουβέντα για το που πηγαίνει η σχέση σας, παρά να του υπενθυμίζεις πόσα καράτια είναι το μονόπετρο της κολλητής σου.

3."Όταν παντρευτούμε και κάνουμε παιδιά":
Είναι φυσικό ως αδύναμο ον και γυναίκα, να έχεις τη φαντασίωση από τις πρώτες ημέρες του δεσμού σου με ένα αγόρι, να σκέφτεσαι τη ζωή σου ως παντρεμένη στο πλευρό του με 2 ? 3 παιδιά να παίζουν μπροστά σας. Αν δεν θέλεις να τον τρομοκρατήσεις, κράτα τις σκέψεις αυτές στο μυαλό σου. Ακόμα κι αν εκείνος δείχνει να μην έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τους γάμους και τα κουτσούβελα, άφησέ τον να σου κάνει την πολυπόθητη πρόταση και μετά αγοράζεις και τα περιοδικά γάμου!

4. Η κοπέλα που πέρασε, πως σου φαίνεται";
Στην ατάκα- ερώτηση φωτιά τούτη, ο καλός σου ξέρει ότι θα νικηθεί ότι και ν' απαντήσει. Αν πει το μεγάλο ναι, εύκολα θα θυμώσεις και θα ζηλέψεις, ανοίγοντας μια ολόκληρη στιχομυθία για το αν είναι ομορφότερη εκείνη η άλλη σε σχέση με σένα! Στην αρνητική του απόκριση, θα βρεις το πάτημα να τον κατηγορήσεις πως την κοίταξε και μέσα σου θα σκεφτείς ότι λέει ψέματα σε σένα αλλά στην πραγματικότητα την θέλει κολασμένα. Ακόμα και να καταφέρει να σε πείσει ότι μόνο εσένα θέλει, θα έχετε ξοδέψει μία και πλέον ώρα να σκοτώνεστε και τούτο καλό δεν μπορεί να σας βγει σε καμιά περίπτωση.

5. "Είμαι μια χαρά, όχι δεν έχω κάτι, άστο δεν πειράζει":
Πίστεψέ με. Το πρόσωπό σου τα λέει όλα και εύκολα μπορεί να του αποκαλύψει πόσο θυμωμένη ή απογοητευμένη είσαι με κάτι. Οπότε οι άνωθι ατάκες καθόλου δεν ευνοούν τη μεταξύ σας επικοινωνία και ίσα ίσα που σε κάνουν να δείχνεις δύστροπη και κακομαθημένη. Μίλα ανοιχτά για το τι σε προβληματίζει, στεναχωρεί ή αγχώνει και απόφυγε να δημιουργήσεις μεγαλύτερο πρόβλημα στη σχέση σας.

Είσαι ερωτευμένος με κάποιον όταν…

Τα 12 σημάδια για να δεις ότι είσαι ερωτευμένος με κάποιον…

Δώδεκα
Όταν τον/την κοιτάς δεν βλέπεις άλλο κόσμο τριγύρω σου ..Βλέπεις μόνο αυτήν-τον .

Έντεκα
Μιλάς με κάποια-ον το βράδυ και όταν πάς για ύπνο ακόμη τον/την σκέφτεσαι .

Δέκα
Περπατάς πραγματικά αργά όταν είστε μαζί ..

Εννέα
Όταν εκείνη-ος είναι μακριά σου δεν νιώθεις καλά .

Οκτώ
Όταν ακούς την φωνή της/του χαμογελάς : -)

Έξι
Είναι ότι θέλεις να σκέφτεσαι .

Πέντε
Συνειδητοποεις ότι χαμογελάς κάθε φορά που την /τον κοιτάς .

Τέσσερα
Θα έκανες τα πάντα απλά για να την/τον δείς ..

Τρία
Οσο διάβαζες αυτό το κείμενο , υπήρχε ένα πρόσωπο στο μυαλό σου όλη την ώρα ..

Δύο
Ήσουνα τόσο απασχολημένος- η με το να σκέφτεσαι αυτό το πρόσωπο , που δεν πρόσεξες ότι λείπει το 7

Ενα
Πας πάλι πίσω να δείς αν αυτό είναι αλήθεια και τώρα γελάς με τον εαυτό σου ..

10 μυστικά για μια πιο ελκυστική εμφάνιση !!

 Όχι να το παινευτούμε, αλλά οι Θεσσαλονικιές δίνουμε  ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνισή μας, υπάρχουν λοιπόν κάποιοι άτυποι κανόνες τους οποίους αν ακολουθούμε μπορούμε να πετύχουμε μια αξιοπρόσεκτη εμφάνιση που τραβάει όλα τα βλέματα!!!
Ας δούμε λοιπόν, τι πρέπει να προσέξουμε πριν την έξοδό μας ?????


1) Πρώτα, πρέπει να γνωρίζω που θα πάω!!!  Ετοιμάζομαι και φτιάχνομαι, ανάλογα με το μέρος που θα πάω! ( θέλω να πετύχω μία αξιοπρεπή εμφάνιση, όχι άκυρη, ούτε σαν «λατέρνα»)

2) Τα μαλλιά !!! Τα μαλλιά είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο!! Προς θεού, το να φουσκώσετε τα μαλλιά σας, σαν να είστε υδροκέφαλες δεν είναι και ότι καλύτερο!! Δε νομίζω να θέλετε στα 30 σας να έχετε 5 τρίχες όλες και όλες!!!Μην ξεχνάτε, το πιο ατημέλητο look είναι πιο φυσικό, και κατ’ επέκταση πιο ελκυστικό!

3) Επόμενο βήμα είναι το μακιγιάζ, το οποίο επίσης είναι ανάλογο της περίστασης.( το πρωι ένα ελαφρύ , με γήινους τόνους χρωμάτων, και το βράδυ κάτι πιο έντονο! ( ΠΡΟΣΟΧΗ!!! πιο έντονο είπαμε !! ΟΧΙ στυλ  Gothic !!).Το να πασαλειφτείτε με μεικ απ, 100 στρώσεις και να παστωθείτε με πούδρα λες και έχετε βάλει «στόκο», κάθε άλλο παρά ελκυστικό αποτέλεσμα θα πετύχετε !! Δεν νομίζω να είναι ωραία εικόνα, να αρχίσει να τρέχει το μεικ απ , εαν ιδρώσετε και να τρέχετε στην τουαλέτα για να «φρεσκαριστείτε»!!!.Επίσης, ΔΕΝ ξεχνώ στο μακιγιάζ κάθε φορά τονίζω ή τα χείλη ή τα μάτια!! ΠΟΤΕ και τα δύο!

4) Ξέρω να επιλέγω σωστά!!! Δεν ταιριάζουν σε κάθε σωματότυπο, το κοντό μαύρο φόρεμα που είναι must σε όλες τις βιτρίνες !!! Ούτε βέβαια πρέπει να κάνετε δίαιτες «πείνας» για να κατεφέρετε να μπείτε μέσα σε αυτό! Μπορείτε να επιλέξετε ρούχα τα οποία θα σας κολακεύουν περισσότερο !! Μάθετε να κρύβετε τις ατέλειες σας, και να τονίζετε τα προσόντα σας!!

5) Ο συνδιασμός των ρούχων!!! Προσπαθήστε, να κάνετε συνδυασμούς χρωμάτων με το πολύ ΔΥΟ χρώματα, θέλετε να πετύχετε ένα ωραίο look , όχι το ουράνιο τόξο!!!  Το τέλειο ρούχο είναι αυτό που είναι κατάλληλο για την περίσταση!!! Ένα φόρεμα, κοντό και με στρας, είναι αρκετά αξιοπρόσεχτο, αλλά για μία βραδυνή έξοδο..!! Προς θεού ΟΧΙ για το πρωί!!!

6) Σειρά έχουν τα παπούτσια!!! Βρείτε κάποιο παπούτσι με το οποίο θα αισθάνεστε άνετα!! Το να προσπαθείτε να ανεβείτε 3 πατώματα για να δείχνετε πιο ψηλές  και κομψές και να υποφέρετε απο πόνο, κουτσαίνοντας μόνο γελοίο μπορεί να φανεί!!Τα δίπατα ψηλοτάκουνα προσφέρονται για άνετο περπάτημα, ενώ παράλληλα σας δείχνουν κομψές!!

7) Τα αξεσουάρ !! ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Πήγατε μια βόλτα στην αγορά και αγοράσατε ένα «κάρο» κοσμήματα!!! ΔΕΝ θα χαθεί ο κόσμος,ούτε οι μέρες μην προσπαθείτε να τα φορέσετε όλα το ίδιο βράδυ!! Είπαμε θέλουμε να πετύχουμε ένα σικάτο look όχι να είμαστε σαν «λατέρνες».

8) Η φράση «παπούτσια, τσάντα, ζώνη πρέπει να έχουν ίδιο χρώμα» πρέπει να είναι must στο λεξιλόγιό σας!! Είπαμε, είναι νόμος, αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι πρέπει να γεμίσετε ντουλάπες από παπούτσια, τσάντες, και ζώνες!!! Προτιμήστε, κλασικά χρώματα(μαύρο, λευκό,κόκκινο), που μπορείτε να κάνετε περισσότερους συνδιασμούς!!!!

9) Το άρωμα!! Ναι, ξέρουμε, όλες οι γυναίκες έχουμε ένα θέμα με τα αρώματα !! Μας αρέσει να αρωματιζόμαστε, για να μυρίζουμε ωραία! Ας δώσουμε βάση όμως σε αυτό : «Το υπερβολικό άρωμα , είναι ενοχλητικό»,  συνηθίζουμε την μυρωδιά, και ψεκαζόμαστε δυο , τρείς φορές, ΛΑΘΟΣ! Το μυστικό δεν είναι να μυρίζουμε από χιλιόμετρα, και όταν περνάμε απο κάπου να αφήνουμε ένα νέφος κολώνιας πίσω μας! Θα πρέπει να βάζουμε τόσο όσο πρέπει έτσι ώστε κάποιος να μυρίζει την κολώνια μας όταν μας μιλά σε απόσταση περίπου μισού μέτρου !! ΠΡΟΣΟΧΗ!! μισού μέτρου, ΟΧΙ χιλιομέτρου!!!

10) «παν μέτρον άριστον»!! Για μια αξιοπρεπή, αλλά και ντελικάτη εμφάνιση, αρκεί ο συνδιασμός όλων των ανωτέρων συμβουλών να γίνεται με μέτρο! Λίγο περιποίηση στα μαλλιά, ένα απαλό μακιγιάζ, ένα ρούχο που να αναδεικνύει και να κολακεύει το σώμα σας, παπούτσια στα οποία να αισθάνεσται άνετα, λίγη από την αγαπημένη σας κολώνια, και φυσικά μην ξεχάσετε να φορέσετε το χαμόγελό σας, και να εφοπλιστείτε με την αυτοπεποίθησή σας!! Τα δύο τελευταία κάνουν την πραγματική διαφορά!!!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!

Κάθε μέρα, είμαστε ευγνώμονες για κάτι..

Κάθε μέρα, αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για κάτι! Σήμερα, είμαστε ευγνώμονες που ο φωτογράφος δεν καθόταν από την άλλη πλευρά..

Τυχερούληδες! Την γλυτώσατε , δεν θα σας δείξουμε φωτογραφία.. από την άλλη πλευρά!