Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Μόδα Άνοιξη-Καλοκαίρι 2011

Τι και αν βρισκόμαστε ακόμα στην καρδιά του Χειμώνα η αντίστροφη μέτρηση  έχει αρχίσει και είναι θέμα λίγων μόνο εβδομάδων να αρχίσουμε να απολαμβάνουμε και πάλι τις φωτεινές και πιο ζεστές μέρες της Άνοιξης.
Τα χειμωνιάτικα βαριά ρούχα θα παραμερίζονται σταδιακά και την θέση τους θα αντικαταστήσουν τα πιο ελαφρά και χαρούμενα κομμάτια της καλοκαιρινής σεζόν.
Ας μπούμε λοιπόν από τώρα σε πιο χαρούμενη καλοκαιρινή διάθεση και ας προετοιμαστούμε για τις απαραίτητες στιλιστικές αλλαγές στην γκαρνταρόμπα μας  έχοντας ως γνώμονα τις  φετινές τάσεις της μόδας όπως υπαγόρευσαν οι μεγάλοι οίκοι μόδας για την  Άνοιξη-Καλοκαίρι 2011.

Flashback στα 30’ς

Τσάρλεστον φορέματα, αλλά και χυτές φόρμες της δεκαετίας του 30 αναβίωσαν οι σχεδιαστές φέτος. Μια τάση που θέλει ιδιαίτερη προσοχή στις μεσογειακές σιλουέτες μιας και τα τύπου τσάρλεστον φορέματα  τονίζουν ιδιαίτερα την περιοχή της περιφέρειας.

 

Minimal  Υφος

Μιά  τάση που είδαμε τον χειμώνα   και συνεχίζει  με  ένταση την πορεία της στην νέα σεζόν μιας και πολλοί οίκοι παρουσίασαν καλοκαιρινά  ρούχα με έμφαση στις πολύ απλές, χυτές μονοκόμματες  γραμμές και ελάχιστα εξωτερικά διακοσμητικά στοιχεία όπως ραφές, τσέπες, κουμπιά. Με ιδιαίτερη προτίμηση στα μονοχρωματικά σύνολα και το λευκό σε πρώτο πλάνο.

Μάξι Στυλ.

Μία από τις πιο δυνατές τάσεις  είναι και οι μάξι φούστες και φορέματα αλλά και medium μάξι (λίγο πιο πάνω από τον αστράγαλο).  Θηλυκές και άνετες με υπέροχη κίνηση κολακεύουν όλες τις σιλουέτες και είναι ένα από τα must κομμάτια της φετινής σεζόν.

Ρομαντική Δαντέλα

Άλλη μια τάση που συνεχίζει την χειμερινή πορεία της ακάθεκτη  μέσα στην καρδιά της ερχόμενης σεζόν. Ντελικάτη και ρομαντική την προτίμησαν  πολλοί σχεδιαστές  για total look σε φορέματα, μπλούζες και υπέροχα σύνολα.

Πιασμένες στα …δίκτυα

Το δίκτυ έπιασε φέτος με την ιδιαίτερη του γοητεία πολλούς σχεδιαστές  ακόμα και τον Karl Lagerfeld ο οποίος  δημιούργησε για τον οίκο Chanel «lady like» σύνολα χρησιμοποιώντας  ένα τόσο ανατρεπτικό υλικό.  Δεν ήταν ο μόνος όμως που παρουσίασε σύνολα διακοσμημένα με το συγκεκριμένο υλικό. Από τις πιο φορέσιμες πάντως εκδοχές του είναι τα δικτυωτά μπλουζάκια που φοριούνται  με layering πάνω από απλό μακό τιραντέ.

Έντονα fluo

Ζωηρά  εκτυφλωτικά fluo σε όλα τα χρώματα της ίριδας πλημμύρησαν στις πασαρέλες αναζωογονώντας με ένταση την εμφάνισή και διάθεσή μας.

Γήινα Nudes.

Κλασσική αξία  πλέον με  διακριτική κομψότητα αλλά και sexy γοητεία όταν συνδυάζεται με διαφάνειες, τα μπεζ nudes τα είδαμε για ακόμη μια φορά και  φέτος να προτείνονται από πολλούς σχεδιαστές. Συνδυάζονται ιδανικά με χρυσά αξεσουάρ για σικ εμφανίσεις αλλά και  με ξύλινα tribal για πιο ιδιαίτερο  look.

Κλασσικά Λευκά

Χωρίς  αμφιβολία τα λευκά είναι από τις σταθερές αξίες που δύσκολα απουσιάζουν από μια εαρινή Collection.  Φέτος το είδαμε σε total  looks και προτιμήθηκε ιδιαίτερα σε minimal σύνολα αλλά και σε  πλήθος άλλων ρούχων όπως μακριά φορέματα, σπορ  και tailored παντελόνια, σικ ταγέρ και βραδινές τουαλέτες.

Χαρούμενα Floral

Τα λουλουδάτα εμπριμέ επιμένουν και φέτος  σε όλα τα χρώματα,  μεγέθη και κομμάτια κοσμώντας όλων των ειδών τα υφάσματα από αέρινες διαφάνειες μέχρι και τα αγαπημένα μας jean.

Bohemian Folklore.

Αέρινες, μάξι δημιουργίες με θηλυκές λεπτομέρειες όπως φλόραλ σχέδια, δαντέλα, βολάν και διαφάνειες είναι μια τάση με έντονα ρομαντικά και Vintage στοιχεία χωρίς να δείχνει όμως  υπερβολικό και γλυκανάλατο.  Τέλειο για ένεση και δροσιά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και ένα στυλ που σίγουρα θα λατρέψουν οι πιο ρομαντικές .

Τα βλέπω ρίγε…

Άλλοτε φαρδιές και άλλοτε πολύ στενές, οριζόντιες, κάθετες και πλάγιες οι ρίγες είναι ένα από τα σχέδια που θα δούμε σε πολλά ρούχα φέτος. Στις πασαρέλες τις είδαμε σε έντονα μοτίβα αλλά για το δικό μας καθημερινό ντύσιμο προτιμάμε την διακριτική πιο λεπτή εκδοχή του και αποφεύγουμε τις οριζόντιες στα σημεία του σώματος με έξτρα κιλάκια.

Κάτω άκρα

Στενά υφασμάτινα αλλά και jean κάπρι και  φαρδιά άνετα παντελόνια κυριάρχησαν φέτος στα fashion shows  χωρίς βέβαια να είναι απόντα και άλλα στυλ όπως τα chic tailored αλλά και οι  μακριές βερμούδες που  φτάνουν λίγο πιο πάνω από το γόνατο.


Ανυπομονείτε να πετάξετε τα παλτά σας και να ντυθείτε  πιο χαρούμενα και ανάλαφρα.  Λίγη υπομονή…  η  Άνοιξη θα φτάσει πριν καλά καλά το καταλάβουμε!