Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ντουλάπες σε τάξη

  Οργανώνοντας τις ντουλάπες της οικογένειας, κερδίζουμε χρόνο, χώρο και δίνουμε χαρά σε όλους. Υπάρχουν βασικές αρχές και λύσεις που κάνουν τα πράγματα εύκολα.
  Βασική αρχή είναι να βλέπουμε τα πράγματα μέσα στην ντουλάπα. Πρέπει να είναι έτσι τοποθετημένα, ώστε να μην κρύβεται τίποτα.


  • Τα συρτάρια που έχουν διαφάνειες δίνουν τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης.
  • Τα κουτιά, μικρά και μεγάλα, τείθενται στην υπηρεσία της τακτοποίησης. Αφού βάλουμε μέσα τους μια κατηγορία πραγμάτων και μια φωτογραφία κολλημένη στο πλάι, τους δίνουμε μια "διάφανη" λογική.
  • Για φως σε όλες τις ντουλάπες χρησιμοποιούμε αυτοκόλλητα φωτιστικά, που λειτουργούν με μπαταρίες.
  • Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό κοντάρι για να φτάνουμε στις ψηλές κρεμάστρες, αξιοποιούμε όλον το χώρο.
  • Οι θήκες απο ύφασμα είναι κατάλληλες για ευαίσθητα ρούχα όπως εσώρουχα, γραβάτες, καλσόν, ώστε να μην τρίβονται και κάνουν κόμπους. Μπορούμε να επιλέξουμε θήκες που μπαίνουν στα συρτάρια ή θήκες με τσέπες που κρεμιούνται ακόμη και στην πόρτα της ντουλάπας, εξασφαλίζοντας περισσότερο χώρο.

     Του μικρού
    Για εμάς και τον άντρα μας μπορούμε να χωρίσουμε την ντουλάπα καθ' ύψος. Για τα παιδιά, όμως, καλύτερα να προτιμήσουμε άλλη διάταξη, που θα δώσει εύκολη πρόσβαση σε όλα τους τα αντικείμενα. Στα πάνω ράφια μπαίνουν τα αποθηκευτικά κουτιά που δεν χρησιμοποιούνται συχνά. Τα μεγάλα καλάθια, χαμηλά, είναι κατάλληλα για άπλυτα αλλά και για... φορτηγάκια.



    Της μικρής
    Όσο πιο πολλά κουτιά και θήκες έχει αυτή η ντουλάπα, τόσο το καλύτερο. Επειδή τα παιδικά ρούχα δεν είναι μακριά και αφήνουν πολύ χώρο στο κάτω μέρος της ντουλάπας, είναι κρίμα αυτός να μένει ανεκμετάλλευτος. Βάζοντας σε χάρτινα, πλαστικά και υφασμάτινα κουτιά όλων των μεγεθών, με ρόδες ή χωρίς, μια κατηγορία πραγμάτων - είτε είναι ρούχα, είτε αξεσουάρ, είτε παιχνίδια - θα οργανώσουμε το χώρο καλύτερα.

    Του μπαμπά
    Δίπλα στα σακάκια και τα πουκάμισα πρέπει να υπάρχουν οι γραβάτες του. Μπορούμε να τις κρεμάσουμε σε μια ξύλινη κρεμάστρα με αντιολισθητική επένδυση, ώστε να μη γλιστράνε και πέφτουν. Οι ζώνες, αντίστοιχα, μπορούν να φυλάσσονται διπλωμένες σε ρολό, η  μία δίπλα στην άλλη, σε ένα κουτί που θα τις κρατάει στη θέση τους μέσα στο συρτάρι. Στο μεσαίο χώρο της ντουλάπας θα βάλουμε όσα διπλώνονται και δεν τσαλακώνονται εύκολα.

    0 κομεντς:

    Δημοσίευση σχολίου