Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Πώς να απλώνετε τα ρούχα στην παγωνιά...

Αν έχει παγωνιά κι εσείς απλώσατε ρούχα, αν δεν θέλετε να γίνουν παγάκια, ξεπλύνετε τα με αλατισμένο νερό πριν το άπλωμα.

περισσότερες φυσικές μάσκες ομορφιάς με σπιτικά υλικά

Για όσες θέλετε να φτιάχνετε μόνες σας με αγνά και φυσικά υλικά τα καλλυντικά σας δείτε τις παρακάτω συνταγές για υπέροχες μάσκες. Επιλέξτε αυτή που είναι καταλληλότερη για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας.







1. ΜΑΣΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ  ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΠΑΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΑΡΓΙΛΟ
(Για λιπαρά δέρματα)

Υλικά:

  • 1 κουταλιά άργιλος (πράσινος ή λευκός)
  • 1 κουταλάκι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής

Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνει ένα παχύ μείγμα. Εάν χρειάζεται, προσθέτου­με λίγο ελαιόλαδο ή κρέμα γάλακτος έτσι ώστε να βελτιώσουμε την υφή.
Ιδιότητες
Ο άργιλος βοηθάει στον καθαρισμό, στην απαλλαγή από το σμήγμα και στη λαμπε­ρή όψη του δέρματος. Η κρέμα γάλακτος είναι μαλακτική και το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες (Α, Ε). Πρέπει να χρησιμοποιείται αμέσως μόλις την παρασκευάσουμε.
Τρόπος Χρήσης
Σε καθαρό πρόσωπο κάνουμε επάλειψη και αφήνουμε 20'. Κατόπιν αφαιρούμε με χλιαρό νερό. Είναι καλό να βάλουμε κα­τόπιν ένα πλούσιο ενυδατικό προϊόν.
Συμβουλή
Μπορούμε, εάν θέλουμε, να προσθέσου­με και 1 κουταλάκι χυμό από αγγούρι για να έχει και τονωτικές ιδιότητες η μάσκα μας καθώς και για να ρυθμίσει τη λιπαρότητα.

2. ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΗ/ΣΥΣΦΙΓΚΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΜΑΓΙΑ
(Για κανονικά δέρματα/ Για όλους τους τύπους)

Υλικά:

  • 2 κουταλιές μαγιά μπίρας σε σκόνη
  • 2 κουταλιές απεσταγμένο νερό ή ροδόνερο
  • 1-2 κουταλιές χυμός καρότου
  • 1 κουταλιά χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλιά νερό από σιτάρι ή σιτέλαιο
Τρόπος παρασκευής
Λιώνουμε τη μαγιά στους χυμούς μέχρι να γίνει παχιά ζύμη. Εάν χρειάζεται, συμπλη­ρώνουμε νερό ή μαγιά για να το πετύχουμε.
Ιδιότητες
Η μαγιά περιέχει βιταμίνες (D, Ε, Β1, Β2, Β3,Β5, Β6), αμινοξέα και μεταλλικά άλατα. Έχει την ιδιότητα να θρέφει και να εξαφα­νίζει τις ρυτίδες. Το λεμόνι συσφίγγει και κα­θαρίζει το δέρμα. Το καρότο είναι πλούσιο σε προβιταμίνη Α που προστατεύει και κα­θυστερεί τη γήρανση του δέρματος. Το σι­τάρι συστέλλει τους πόρους και βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων.
Τρόπος Χρήσης

Σε καθαρό πρόσωπο απλώνουμε το μείγ­μα στο λαιμό, στο πρόσωπο και γύρω από τα μάτια. Αφήνουμε 20' και μετά ξεβγά­ζουμε με χλιαρό νερό. Μπορούμε να εφαρ­μόζουμε αυτή τη μάσκα 3 φορές την εβδο­μάδα. 
Συμβουλή

Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό, προσθέστε στο μείγμα λίγο αμυγδαλέλαιο, και εάν εί­ναι λιπαρό αντικαταστήστε το ροδόνερο με νερό λεβάντας. Το νερό από σιτάρι το παίρνουμε αφού βράσουμε τους σπόρους του για Ί0-20' και σουρώσουμε το μείγμα.


3. ΒΑΘΙΑ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
(Για ξηρά, στεγνά και ευαίσθητα δέρματα)

Υλικά:

  • 1/2 ώριμο ξεφλουδισμένο αβοκάντο
  • 2 κουταλιές ροδόνερο
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1 κουταλιά γάλα (πλήρες)
  • 1-2 κουταλιές αλεύρι
Τρόπος παρασκευής

Σε μπλέντερ ή μούλτι βάζουμε τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πάστα. Κατόπιν προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται έτσι ώστε να μπορεί το μείγμα να δουλευτεί, χωρίς να ρέει.
Ιδιότητες

Το αβοκάντο βοηθά να μη στεγνώνει το δέρμα πριν την ώρα του, δίνοντας τα ενυδατικά συστατικά που χρειάζεται η επι­δερμίδα. Το μέλι και το ροδόνερο κάνουν το δέρμα μαλακό, ενώ το γάλα δίνει μοναδική λάμψη λόγω των φυσικών υδροξυοξέων που περιέχει.
Τρόπος Χρήσης

Σε καθαρό πρόσωπο απλώνουμε το μείγ­μα στο λαιμό, στο πρόσωπο και όχι γύρω από τα μάτια. Αφήνουμε 20' και μετά ξε­βγάζουμε με χλιαρό νερό. Μπορούμε να εφαρμόζουμε αυτή τη μάσκα 3 φορές την εβδομάδα, σε συνδυασμό με το αντιρυτιδικό λάδι νυκτός που αναφέραμε προη­γουμένως.

Συμβουλή

Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό με λεπτή επι­δερμίδα και ευαίσθητο στο κρύο και στον άνεμο, προσθέστε στο μείγμα 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο από τριαντάφυλλο και λίγο σησαμέλαιο.


'Εξτρα συμβουλές:  Τα συγκεκριμένα υλικά πολύ σπάνια δημιουργούν αντιδράσεις άσχημες στο δέρμα καλό θα είναι όμως αν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα να κάνετε μια δοκιμή πρώτα σε μια μικρή περιόχή. Γενικά να ξέρετε οτι υπάρχουν φυσικά συστατικά που δημιουργούν ερεθισμούς σε ευαίσθητα και αντιδραστικά δέρματα. τέτοια είναι οι φράουλες, οι πατάτες, τα πορτοκάλια και γενικά όσα έχουν οξέα ή την τάση να προκαλούν αλλεργίες. 

Σπιτική μάσκα προσώπου για το χειμωνα

Διψασμένο και ερεθισμένο το δέρμα φωνάζει το χειμώνα για επιπλέον προσοχή. Για να της δοθεί η προσοχή που της αξίζει, δοκιμάστε αυτή τη σπιτική μάσκα προσώπου που γίνεται με φυσικά συστατικά. Η συνταγή περιλαμβάνει ενυδατικό αβοκάντο, αγγούρι που καταπολεμά τη φλεγμονή και πλούσιο σε ανόργανες ουσίες πράσινο άργιλο, το οποίο βοηθά στο βαθύ καθαρισμό των πόρων. Λίγος χυμός λεμονιού προσθέτει άλφα-υδροξέα που διώχνουν τα νεκρά κύτταρα, καθώς και μια γρήγορη ψύχρα στο ψυγείο διασφαλίζει ότι η μάσκα θα μειώσει την ερυθρότητα και ερεθισμό. Ακόμη και αν η πρόβλεψη του καιρού λέει για κρύες μέρες, τότε η εμφάνιση του δέρματός σας θα είναι απόλυτα καθαρή και λαμπερή.

Μάσκα προσώπου
-1 μικρό αβοκάντο, πουρέ (περίπου 2 / 3 φλιτζανιού)
-1/2 μικρό αγγούρι, λεπτά τριμμένο (περίπου 1 / 3 φλιτζάνι)
-1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
-3 κουταλιές πράσινη σκόνη αργίλου (που πωλούνται σε φυσικό-καταστήματα τροφίμων)
Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μικρό μπολ, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι για να τα ανακατέψετε. Καλύψτε το μείγμα και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά και έτοιμη η σπιτική μάσκα προσώπου. Εφαρμόστε ένα παχύ στρώμα από το μείγμα σε καθαρό, ξηρό δέρμα -στο πρόσωπο και το λαιμό σας- αποφεύγοντας τις περιοχές γύρω από τα μάτια και τα χείλη. Κρατήστε τη για 10 έως 15 λεπτά, επιτρέποντας τη μάσκα να στεγνώσει πάνω στο δέρμα σας. Σκουπίστε το δέρμα με ένα καθαρό, υγρό πανί – το βουτάτε σε δροσερό νερό και μετά το στραγγίζετε.