Κυριακή 17 Απριλίου 2011

τελικά ποιός κρατάει τα ηνία;

σε μια σχέση, λένε, πάντα υπάρχει ο ισχυρός και ο αδύναμος. Υπάρχει μήπως ισότιμη σχέση; Μάλλον ισορροπημένη θα την έλεγα μια σχέση που κανείς δεν έχει το "πάνω χέρι". Ο καθένας μας ξεχωριστά έχει τις αδυναμίες του, τις οποίες συχνά στη σχέση τις καλύπτει ο σύντροφος μας. Και το αντίθετο. Κι αυτό κάνει μια σχέση ισορροπημένη. Να μπορείς να είσαι δυνατός στις αδυναμίες του συντρόφου σου και να δέχεσαι ομοίως το ισχυρό του χαρακτήρα του άλλου στις δικές σου αδυναμίες. Δε χρειάζεται και δεν μπορούμε να είμαστε πάντα δυνατοί. Συνετό και φρόνιμο λοιπόν, θα είναι να μπορούμε να αναγνωρίζουμε πότε θα κάνουμε το βήμα μας εμπρός και πότε το βήμα μας πίσω. Κι αυτό είναι ένα κλειδί για τη διατήρηση μιας υγειούς σχέσης στο πέρασμα του χρόνου.

   οι σχέσεις στις οποίες υπάρχει διαρκώς μια κόντρα επιβολής στον "απέναντι", κατά συντριπτικό ποσοστό έχουν ημερομηνία λήξης και μάλιστα σύντομη. Σκεπτόμενη προσωπικές εμπειρίες μπορώ να διαβεβαιώσω ότι από μία τέτοια σχέση θα βγεις είτε πληγωμένος, είτε εκδικητικός -προς τους επόμενους πιθανούς συντρόφους σου. Απλά θα πρέπει από νωρίς να διαλέξεις σε ποια θέση θα βρεθείς. 

   κάποια πράγματα βέβαια δε θα αλλάξουν ποτέ, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι πάντα η γυναίκα θα είναι το αδύναμο (προσοχή ΟΧΙ αδύνατο) φύλο. Ή τουλάχιστον εγώ έχω αυτή τη πεποίθηση. Το αρσενικό είναι αυτό που θα δώσει την αίσθηση της ασφάλειας στο θηλυκό. Επαναφέροντας στη μνήμη μου μια έρευνα σχετικά με το πως τα δυο φύλα διαλέγουν υποσυνείδητα τον υποψήφιο σύντροφό τους, αξίζει να αναφέρω πως ανάμεσα σε τόσα "κριτήρια" που παρέθεταν εγώ ξεχώρισα ένα από κάθε πλευρά. Το υποσυνείδητο του θηλυκού επιλέγει ανάμεσα στα αρσενικά αυτόν που θα θεωρήσει πως έχει γερό σκελετό κοιτώντας τον κορμό του σώματος του, για να την "προστατεύσει" και να την κάνει να νιώθει ασφαλής. Από την άλλη, του αρσενικού το υποσυνείδητο θα διαλέξει το θηλυκό που θα θεωρήσει πως έχει το κατάλληλο γι αυτόν "μέγεθος λεκάνης" για να κυοφορήσει τα παιδιά του. Κι αυτό είναι κάτι που γίνεται από τα πρώτα χρόνια συμβίωσης των ανδρών και των γυναικών μέχρι και σήμερα. Ασφάλεια. Αυτό ζητάνε τα θηλυκά. Κι αυτό τις κάνει αυτόματα το αδύναμο φύλο.

    είναι και πρέπει να είναι λοιπόν "a man's world" αλλά όπως λέει και το ομώνυμο τραγούδι "but it would be nothing without a woman or a girl". (η αφορμή μου για το σημερινό άρθρο)

υπογράφει και πάλι το Κωσταντάκι..

8 γιατροσόφια για το hangover

Εάν το βράδυ πιείτε όλο το Βόσπορο και την επόμενη ημέρα ξυπνήσετε με το παραδοσιακό hangover που όλοι μισήσαμε, υπάρχουν οχτώ απλοί τρόποι για να απαλλαγείτε γρήγορα. Πρόκειται για τροφές και ποτά που τουλάχιστον ένα από αυτά υπάρχουν στα ψυγεία ή τις ντουλάπες της κουζίνας.

Μπανάνες

Ο καλύτερος φίλος του μεθυσμένου. Όσο εσείς ποτίζατε τον εαυτό σας με αλκοόλ, μεγαδόσεις του κάλιου εγκατέλειπαν όπως όπως τον  οργανισμό σας. Τρώγοντας μια μπανάνα  θα αναπληρώσει την απώλεια και θα νιώσετε καλύτερα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεφλουδίζετε μια μπανάνα και να τη φάτε.

Ginger

Η αγαπημένη αυτή ρίζα που περιέχεται σε όλες τις πολυβιταμίνες που σέβονται τον – εμπορικό κυρίως – εαυτό τους, χρησιμοποιείται συνήθως για να γιατρεύει την ναυτία. Το hangover εκτός από πονοκέφαλο φέρνει πολλές φορές και ζαλάδα, άρα δεν είναι και δύσκολο να συνδέσουμε τα δύο αυτά πράγματα. Αν μπορείτε να μείνετε όρθιος για τουλάχιστον 10 λεπτά αξίζει τον κόπο να φτιάξετε ένα φλυτζάνι τσάι με ginger. Ειδάλλως, προχωρήστε παρακάτω.

Μέλι και Λεμόνι

Ζεστό νερό με μέλι και δυο σταγόνες λεμόνι, η πιο απλή συνταγή για να αναπληρώσετε τα υγρά και τα σάκχαρα που έχει χάσει ο οργανισμός από τις άμεσες συνέπειες που μεθυσιού. Έαν δεν σας αρέσει το μέλι και προτιμάτε λευκή ζάχαρη, καταπιέστε τον εαυτό σας γιατί το μέλι περιέχει φρουκτόζη. Ένα συστατικό που βοηθά στην γρήγορη μείωση των επιπέδων του αλκοόλ στο αίμα.

Ρύζι, τοστ ή σούπα

Μπορεί η σκέψη και μόνο ότι θα φάτε με τόσο πονοκέφαλο ή ζαλάδα που έχετε να σας ακούγεται αποκρουστική, όμως ο οργανισμός χρειάζεται να αναπληρώσει την χαμένη του ενέργεια. Καταναλώστε ευκολοχώνευτα φαγητά, όπως τοστ (απλό, όχι special!), σκέτο ρύζι ή σούπα.

Ενεργειακά ποτά

Τα ενεργειακά ποτά δεν είναι μόνο κατάλληλα για επίδειξη μετά από δύο ώρες στο γυμναστήριο. Κάνουν καλό και στο hangover αφού αναπληρώνουν την ενέργεια του οργανισμού, αλλά και τους ηλεκτρολύτες και τη γλυκόζη.

Πάγος

Κομπρέσες με πάγο. Μπορεί να μην έχετε μελανιές, αλλά μια κομπρεσούλα με πάγο για λίγα λεπτά θα σας ξυπνήσει!

Χυμός

Οι χυμοί και ειδικά οι φρεσκοστυμμένοι θα βοηθήσουν στην αύξηση των επιπέδων της ζάχαρης στο αίμα και θα κάνουν πιο ήπια τα συμπτώματα του hangover. Αν το στομάχι σας δεν περνά και την καλύτερη του φάση, μην πιείτε χυμούς από το εμπόριο, στύψτε ένα πορτοκάλι στο στίφτη.

Νερό

Το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για το δικό σας hangover. Πιείτε άφθονο νερό να αναπληρώσετε τα υγρά, τουλάχιστον 8 ποτήρια μέσα στην επόμενη ημέρα μετά το μεγάλο μεθύσι. Και να είστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά. Μέχρι την επόμενη βραδινή έξοδο....