Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Δεν πετάμε τίποτα! Πώς να χρησιμοποιείς τα χειμερινά σου προϊόντα και την άνοιξη!

Μπορεί να μην το κάνεις τώρα, αλλά σίγουρα θα το δρομολογήσεις σε έναν μήνα από τώρα. Θα στο δώσω σε εικόνα: το σπίτι σου, ανοιγμένες ντουλάπες, ρούχα παντού... Η Άνοιξη είναι σχεδόν εδώ πράγμα που σημαίνει ότι τα βαριά ρούχα σε λίγο θα μπουν στο βάθος για να δώσουν τη θέση τους σε πιο χαλαρά top και σακάκια. Από την άλλη, το ίδιο θα συμβεί και με το μακιγιάζ σου: το smokey eyes μπαίνει στην άκρη μαζί με τα πουλόβερ, το σκούρο cherry κραγιόν που πέρασες μαζί σου όλο τον χειμώνα δεν έχει θέση πια, ενώ με τόση ηλιοφάνεια θα πρέπει να αποχωριστείς το παλιό σου make up και να αγοράσεις ένα καινούριο πιο σκούρο μιας και θα έχεις μαυρίσει κάπως.

Όμως, σε αντίθεση με τα ρούχα σου τα οποία μπορείς να φορέσεις και του χρόνου, τα καλλυντικά σου αν τα αφήσεις στην άκρη και ανοιγμένα θα χαλάσουν. Γι' αυτό έχεις τρεις επιλογές:
Α) Να τα πετάξεις
Β) Να τα χρησιμοποιήσεις του χρόνου χαλασμένα
Γ) Να μάθεις πώς μπορείς να τα αξιοποιήσεις και την Άνοιξη


Γι αυτό θα σου δείξουμε να μάθεις να αξιοποιείς – με απλές κινήσεις – τα καλλυντικά σου και την Άνοιξη



H μαύρη σκιά

To smokey είναι η all time classic επιλογή μακιγιάζ για τον Χειμώνα. Όλες γνωρίζουμε ότι την Άνοιξη τα χρώματα πρέπει να "ηρεμούν" και να γίνονται πιο ήπια. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποχωριστείς την μαύρη σου σκιά (ειδικά αν είναι η αγαπημένη σου!) μέχρι τον ερχόμενο Χειμώνα. Παίξε έξυπνα!!! Χρησιμοποίησε την σκούρα σου σκιά για να δημιουργήσεις catty eyes. Άπλωσε σε όλο το κινητό βλέφαρο μια ανοιχτή σκιά σε παστέλ τόνους που κυριαρχούν έτσι κι αλλιώς την Άνοιξη και τοποθέτησε μόνο στην εξωτερική γωνία με διάθεση ανοδική την πιο σκούρα.


Το σκούρο κραγιόν

Το πολυαγαπημένο μας σκούρο- κερασί κραγιόν δεν είναι στη λίστα των ανοιξιάτικων trends. Εξάλλου, θα ήταν και βαρετό! Για να το προσαρμόσεις, όμως, στα νέα δεδομένα και να μην το πετάξεις, απλώς τοποθέτησε μικρότερη ποσότητα πάνω στα χείλη σου κι άπλωσε πάνω lip gloss σε βερικοκί απόχρωση ή ακόμη και διάφανο. Αμέσως το χρώμα θα γλυκάνει!

Το χειμερινό σου make up

Είτε χρησιμοποιήσεις self tan είτε εκτεθείς στον ήλιο (προσοχή: πάντα με αντηλιακό!), ένα είναι σίγουρο: τους προσεχείς μήνες η επιδερμίδα σου θα σκουρύνει ελαφρώς με αποτέλεσμα το make up που χρησιμοποιούσες όλο τον Χειμώνα να μην ταιριάζει στον νέο σου τόνο. Φυσικά και δεν πετάς το make up σου! Αυτό που μπορείς να κάνεις, όμως, είναι να απλώσεις το make up κανονικά σε όλο το πρόσωπο ώστε να πετύχεις την απαιτούμενη κάλυψη των ατελειών και από πάνω να βάλεις την αγαπημένη σου πούδρα σε τερακότα. Προσοχή: πρόσθεσε λίγη ποσότητα με το πινελάκι κάθε φορά ώστε να φέρεις το χρώμα σου στον ίδιο τόνο με το λαιμό. Ούτε πιο σκούρο, ούτε πιο ανοιχτό!