Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Θεσσαλονίκη: Παρέλαση με βροχή

Για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου
Ολοκληρώθηκε η παρέλαση στη Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
Παρά τη βροχή την παρακολούθησαν πολλοί Θεσσαλονικείς, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε. Βενιζέλος ,ο οποίος σε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης τόνισε ότι : «Η κρίση είναι μια ευκαιρία και μέσα από την πολιτική σταθερότητα, την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα, θα πετύχουμε και θα κερδίσουμε το στοίχημα.Σήμερα τιμούμε και γιορτάζουμε την Ελλάδα που δικαιούται να είναι υπερήφανη, την Ελλάδα που έχει αποδείξει ιστορικά πως γνωρίζει τι σημαίνει εθνική κυριαρχία και εθνική αξιοπρέπεια», δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Αυτές οι επέτειοι διδάσκουν κάτι σ ΄ εμάς, τους σημερινούς Έλληνες. Μας επιβάλλουν να είμαστε ενωμένοι, υπεύθυνοι και διορατικοί. Γιατί εμείς είμαστε κύριοι του μέλλοντος μας και του μέλλοντος των παιδιών μας. Και η συνείδηση της ιστορίας και η γνώση του παρελθόντος μας επιβάλλει να διαμορφώσουμε με τον καλύτερο τρόπο το αύριο της χώρας μας».
Την πεποίθηση ότι και σήμερα ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε αυτόν τον διαφορετικό «πόλεμο», εξέφρασε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ, Κυριάκος Βελόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ο συνάδελφος του Άγγελος Κολοκοτρώνης τόνισε ότι πρέπει να πούμε «όχι» στη διαφθορά, στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος και ότι "δεν παραδίδουμε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια".
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, υπογράμμισε ότι η γενιά του ΄40 είναι ο «φάρος» που μπορεί να μας φωτίσει ώστε να ξεπεράσουμε και τη σημερινή κρίση.
Στην παρέλαση πήραν μέρος πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, πολιτικά πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα. Παρέστησαν ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χρήστος Σαρτζετάκης, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κΑνθιμος, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚκ Εύα Καϊλή, ο βουλευτής της Ν.Δ. και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, ο βουλευτής της Ν.Δ., Σάββας Αναστασιάδης, ο νομάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, Μάκης Στεργίου, Στέλιος Παπαθεμελής κ.α.
Να σημειωθεί ότι σε Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος , όπως στο Δήμο Νεάπολης,οι παρελάσεις δεν έγιναν λόγω της κακοκαιρίας.

Παρέλαση στην Αθήνα
Με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση, στην πλατεία Συντάγματος, εορτάστηκε η επέτειος του "ΟΧΙ".
Για την ανάγκη της ενότητας και εθνικής ομοψυχίας του ελληνικού λαού, έκαναν λόγο, η υπουργός Παιδείας αλλά και βουλευτές, που παρέστησαν στην παρέλαση.
Στην παρέλαση συμμετείχαν μαθητές από 12 δημοτικά, 11 γυμνάσια, 10 λύκεια, 5 ιδιωτικά λύκεια, φοιτητές από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ομάδα παιδιών από τους special olympics και δύο σώματα προσκόπων και οδηγών.
Πριν την παρέλαση, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη. Το πρωί, έγινε δοξολογία στον Άγιο Διονύσιο, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου