Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ένας άντρας εξηγεί γιατί απιστεί... Μάθε από αυτό!

Πολλές φορές είναι κωμικοτραγικός ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την απιστία. Συμβαίνει μόνο στο cinema και στην τηλεόραση, πιστεύουμε. Κι όμως όσο κι αν σε τρομάζει, η απιστία είναι στη φύση του ανθρώπου. Όχι δεν θέλω να πω ότι θα πρέπει να την αντιμετωπίσεις σαν να μην "τρέχει" τίποτα! Απλά, είναι ένα ενδεχόμενο. Συχνό. Πολύ συχνό. Πιο συχνό στους άνδρες θα μου πεις! Δεν θα πω όχι. Παρά το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια δείχνετε να μπαίνετε με αξιώσεις στον πρωταθλητισμό της απιστίας.

Ποιοι όμως είναι οι λόγοι που με οδήγησαν στην απιστία, σε ένα τρίτο πρόσωπο; Γιατί, όσο κι αν πληγωμένη από την προδοσία θεωρείς ό,τι είμαι απλά ένα "γουρούνι", που δεν σκέφτεται τι κάνει, πρέπει να γνωρίζεις πως πάντα υπάρχει λόγος. Μπορεί να μην είναι ένας, μπορεί να μην είναι συγκεκριμένος, αλλά είναι εκεί και επηρεάζει την κρίση μου, τη συμπεριφορά μου και φυσικά τις πράξεις μου.

Η "άπιστη" ανδρική φύση

Η αλήθεια είναι πως οι άνδρες είμαστε πιο επηρεπείς. Κι αυτό γιατί η σκέψη μας λειτουργεί πιο απλοϊκά όταν έχουμε να κάνουμε με το σεξ. Ένα ωραίο σώμα, μια ωραία γυναικεία παρουσία, μια σέξι εμφάνιση θα κάνει όλα τα ανδρικά κεφάλια να γυρίσουν. Αρκεί όμως αυτή για να με οδηγήσει στην υπέρβαση; Ίσως σε κάποιους από εμάς, οι οποίοι δεν αισθάνονται και πολλά για την σύντροφό τους. Αν σε έχει βαρεθεί και απλά μένει μαζί σου από συνήθεια, τότε το καινούριο, το φρέσκο... θα τον ζωντανέψει. Σπάνια όμως είναι μόνο αυτό.

Αναζητώντας την επιβεβαίωση

Δυστυχώς οι μακροχρόνιες - κι όχι μόνο - σχέσεις σβήνουν αυτή τη... σπιρτάδα, την έξαψη που νιώθεις για τον άλλο. Δεν είναι και το καλύτερό μου να βλέπω στα μάτια σου μια βαρεμάρα, μια "αρρωστημένη" συνήθεια. Ακόμη κι όταν κάνουμε σεξ αισθάνομαι πως το βιώνεις σαν αγγαρεία. Αυτό πληγώνει τον ανδρικό μου εγωισμό και στην πρώτη ευκαιρία θα αναζητήσω την επιβεβαίωση. Όπως καταλαβαίνεις, ο μόνος τρόπος να ανακτήσω την χαμένη μου αυτοπεποίθηση είναι ένα τρίτο πρόσωπο.
 
Η ρουτίνα με σκοτώνει

Είτε έχουμε παντρευτεί, είτε όχι, η μεγαλύτερη παγίδα μιας σχέσης είναι η ρουτίνα. Αναλώνεσαι στο να μου θυμίζεις πως πρέπει να ψωνίσω τα απαραίτητα από το σούπερ μάρκετ. Να πληρώσω τους λογαριασμούς. Να είμαι παρόν σε κοινωνικές εκδηλώσεις...τι μένει όμως στο τέλος; Τι από όσα μας έκαναν να έρθουμε ο ένα κοντά στον άλλο εξακολουθεί να επιβιώνει; Η καθημερινότητα με πνίγει και μια νέα σχέση, ένα νέο πρόσωπο μπορεί να την ταράξει, ακόμη και να τη διαλύσει.

Λατρεμένο... το απαγορευμένο!

Με μεγάλη μου λύπη θα σου πω, πως η ανθρώπινη φύση πάντα γοητεύεται από το παράνομο. Το απαγορευμένο. Εκείνο που θα ανεβάσει την αδρεναλίνη στο κόκκινο. Δεν θα πρέπει άλλωστε να ξεχνάς και την πρώτη διδάξασα σε αυτό. Την Εύα. Έτσι και ένας άνδρας γοητεύεται από το παράνομο. Εκείνο που ξέρει καλά πως δεν πρέπει να αγγίξει. Κι ας το μετανιώσει πικρά στη συνέχεια. Κι ας ξέρει καλά πως οι τύψεις, οι ενοχές και η πίεση που θα αισθανθεί στη συνέχεια θα καταστρέψουν κάθε απόλαυση που του έδωσε η δοκιμή του απαγορευμένου.

Συν Αθηνά και χείρα κίνει...

Μήπως έχεις αφεθεί; Μήπως κι εσύ νιώθεις σιγουριά και δεν προσέχεις τον εαυτό σου; Τώρα θα μου πεις φωνάζει ο κλέφτης! Σκέψου το όμως καλύτερα. Μήπως έχεις αφήσει τον εαυτό σου; Πότε ήταν η τελευταία φορά που ντύθηκες πιο σέξι, ακόμη και για να κάτσουμε στο σπίτι να δούμε DVD; Που μου έκανες έκπληξη με ένα ρομαντικό δείπνο; Που σκέφτηκες να φορέσεις σέξι εσώρουχα για να με ξαφνιάσεις; Πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που με πείραξες, που με τσίγκλισες;

Με δυο λόγια η απιστία είναι ένδειξη προβλήματος. Δεν σε νιώθω κοντά μου. Δεν επικοινωνούμε, δεν κάνουμε σεξ όσο συχνά θα ήθελα. Δεν, δεν, δεν...όπως κάθε πρόβλημα όμως, έτσι και η απιστία έχει σαφείς οδηγίες πρόληψης. Πως θα την προλάβεις; Μα με το να μην με θεωρείς δεδομένο, με την προσπάθεια. Η σχέση είναι ένας ζωντανός οργανισμός και θέλει συνέχεια να τον ταϊζεις. Αλλιώς θα μαραζώσει και θα καταστραφεί.

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου