Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Φτιάξτε μόνοι σας τα στολίδια για το δέντρο σας!

Τα Χριστούγεννα είναι μία οικογενειακή γιορτή, μία γιορτή αγάπης και χαράς. Ο στολισμός του σπιτιού και του...



 χριστουγεννιάτικου δέντρου αποτελούν μία δημιουργική διαδικασία που έχει ως αποτέλεσμα, μια ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα.

Τι καλύτερο λοιπόν από το να φτιάξετε μοναδικά στολίδια δική σας εμπνεύσεως;

Στολίδια με χάντρες

Για να τα φτιάξουμε χρειαζόμαστε χάντρες σε χρυσό ή ασημί χρώμα και λεπτό εύκαμπτο σύρμα. Το σύρμα μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα καταστήματα που πουλάνε χάντρες ή από καταστήματα με είδη χόμπι.

Αρχικά θα κόψετε το σύρμα σε κομμάτια των 20-30 εκατοστών. Στη μια άκρη του σύρματος θα στερεώσετε καλά την πρώτη χάντρα περνώντας γύρω της το σύρμα και δένοντας το καλά. Στη συνέχεια θα αρχίσετε απλά να περνάτε τις χάντρες στο σύρμα μέχρι να γεμίσει αλλά θα αφήσετε 3-4 εκατοστά στο επάνω μέρος του σύρματος, για να μπορέσετε να στερεώσετε το στολίδι στο δέντρο.

Το επόμενο στάδιο χρειάζεται λίγη προσοχή αν το σύρμα σας σπάει εύκολα, γιατί θα πρέπει να το τυλίξετε γύρω από ένα μολύβι ώστε να πάρει την επιθυμητή μορφή. Αμέσως μετά τραβάτε το μολύβι και το στολίδι σας έχει πάρει τη μορφή του ελατηρίου ουσιαστικά. Συνήθως τραβάω ελαφρά τις δυο άκρες για να αποκτήσει το επιθυμητό μήκος πριν τα κρεμάσω στο χριστουγεννιάτικο δέντρο μου.

Τα στολίδια αυτά μπορείτε να τα αποθηκεύσετε και για επόμενες χρονιές

Η οικολογική λύση- Τα ντενεκεδάκια με τις φωτογραφίες

Μια οικολογική πρόταση θα ήταν να φτιάξετε στολίδια από ντενεκεδάκια αναψυκτικών και να κολλήσετε πάνω χαρτόνια σε διάφορα χρώματα ή ακόμα και φωτογραφίες από όμορφες στιγμές που θέλετε να θυμάστε για πολύ καιρό.

Τα πήλινα στολίδια

Στο εμπόριο κυκλοφορεί πηλός ειδικός ,σε λευκό χρώμα, που μπορεί να ψηθεί στον κλασσικό φούρνο που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας.

Μια εύκολη λύση για να του δώσετε σχήμα, είναι να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά κουπ για μπισκότα που υπάρχουν σε πολλά σχέδια. Μην ξεχάσετε να κάνετε μια τρυπούλα στο κέντρο του στολιδιού σας, για να περάσετε μετά την κλωστή.

Αφού τα ψήσετε μπορείτε να τα στολίσετε όπως είναι ή να το βάψετε με νερομπογιά ή με κάποιο σπρέι.

Σίγουρα μπορείτε και εσείς να σκεφτείτε πολλές ακόμα πρωτότυπες ιδέες για να στολίσετε το δικό σας δέντρο. Σκεφτείτε πως θα είναι μοναδικό στον κόσμο και κανένας άλλος δεν θα έχει τα στολίδια σας!!

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου