Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

οι 10 στυλιστικες επενδυσεις του χειμωνα

Αυτό το χειμώνα χρειάζεσαι μόνο ΔυΝαΤά κομμάτια! Ρούχα που δεν θα "γεράσουν", ούτε θα παλιώσουν αλλά θα παραμείνουν πάντα διαχρονικά. Θα είναι ένα πασπαρτού που θα λύνει τα πιο δύσκολα στιλιστικά σταυρόλεξα και θα σε οδηγούν έξω από τον πολύπλοκο λαβύρινθο των δύσκολων συνδυασμών! Στην εποχή της οικονομικής λιτότητας δεν έχεις περιθώρια παρά μόνο για αγορές που δεν θα τελειώνουν το μισθό σου πριν το τέλος του μήνα!


1. Μικρό μαύρο φόρεμα
Είναι η πιο σημαντική επένδυση που μπορείς να κάνεις! Ή μάλλον η πιο σημαντική επένδυση που πρέπει να κάνεις. Από το 1926 μέχρι σήμερα οι μετοχές του είχαν μόνο ανοδική πορεία! Όπως καταλαβαίνεις είναι μια επιλογή που "παίζει" πολύ -και ειδικά φέτος. Για να αποφύγεις λοιπόν να μοιάζεις ίδια με τις υπόλοιπες εμείς σου προτείνουμε 10 διαφορετικούς τρόπους για να το εκμεταλλευτείς (5 για το πρωί και 5 για το βράδυ).
2. Καπαρντίνα
Από το πρωί μέχρι το βράδυ, στο κλασικό εκρού χρώμα, η καπαρντίνα αποτελεί την πιο σίγουρη επένδυση. Χωρίς αμφιβολία όσο γενναιόδωρο πόσο και αν ξοδέψεις θα το αποσβέσεις με το πέρασμα των χρόνων!  Από το 1885 μέχρι... αύριο ξεχωρίζει για την ανθεκτικότητα και το στιλ της και φυσικά δεν μπορείς να της βάλεις απουσία στην ντουλάπα σου.
3. Μπότα
Είναι το συμπλήρωμα κάθε χειμερινού look, είναι η το απαύγασμα της ανάγκης για κομψή χρηστικότητα! Οι φλατ μπότες συμπληρώνουν τα everyday και τα everyway looks στο γραφείο, στην εκδρομή, στο dancefloor. Όταν προετοιμάζεσαι για απαιτητικές ημέρες και τα τακούνια είναι "off discussion"  ...δεν έχεις άλλη επιλογή από ένα ζευγάρι φλατ μπότες μέχρι το γόνατο!

4. Λευκό πουκάμισο
Το ανδρικό λευκό πουκάμισο έχει γούστο γιατί έχει χιούμορ! Κλέβεις το απόλυτο ανδρικό προνόμιο και του δίνεις γυναικεία ταυτότητα συνδυάζοντάς το με μια μαύρη pencil φούστα, με ψηλά τακούνια ή μόνο με μια ζώνη στη μέση όπως η Carrie στο Sex & The City.
5. Τζιν Τζάκετ
Ο νόμος του Denim είναι ιερός και δεν μπορεί να αφήσει καμία ασυγκίνητη! Τα τζιν μπουφάν έχουν επιστρέψει και είναι εδώ για να μείνουν! Απλώς είναι λίγο πιο κοντά και έχουν ανασηκωμένα μανίκια! Μπορείς να τα φορέσεις με πουκάμισο ή loose top, με φούστα ή παντελόνι, μπορείς να το φορέσεις ακόμα και με τζιν παντελόνι.
6.  Μαρινιέρα
Θυμίζει τον Pablo Picasso με φόντο την Μεσόγειο ή την Coco Chanel στο εξοχικό της. Είναι απόλυτα συνυφασμένη με τη θερινή ραστώνη που επιβάλει η έξοδος από το αστικό κέντρο! Φέτος κάνει την ανατροπή και αποκτά χειμερινή ταυτότητα! Μην σου κάνει εντύπωση αν φέτος δεις της μαρινιέρες να κάνουν σλάλομ σε χιονισμένες βουνοπλαγιές αντί να συνοδεύουν καυτά μπικίνι! Συνδυάζονται με σακάκια και φυσικά με κάθε τύπο τζιν!
7. Δερμάτινο Τζάκετ
Είναι πρακτικό, είναι στιλάτο αλλά πάνω από όλα είναι σέξι! Φέτος το χειμώνα γίνονται πιο rock καθώς στολίζονται με καρφιά και τρουκς! Εάν θες όμως κάτι που θα μπορείς να φοράς και τους επόμενους χειμώνες προτίμησε ένα πιο απλό μαύρο ή καφέ τζακετ που αγκαλιάζει την μέση, τονίζει το στήθος και δεν περιορίζει τις κινήσεις των ώμων και των χεριών!

8. Πένσιλ φούστα
Κερδίζει κάθε άλλο τύπο φούστας στο point system του στιλ γιατί τονίζει τη μέση, δημιουργώντας την αίσθηση της κλεψύδρας σε κάθε σώμα! Φόρεσέ την με πουκάμισο και σακάκι στο γραφείο, με τοπ και δερμάτινο τζάκετ (ή γούνινο γιλέκο για φέτος) στο club.


9. Τζιν παντελόνι
Σκέψου κάθε εμφάνισή σου σαν γεύμα! Όταν το κυρίως πιάτο μιας εμφάνισης είναι ένα επιτηδευμένο τοπ, το καλύτερο συνοδευτικό είναι  ένα τζιν παντελόνι. Είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να φέρει τις ισορροπίες σε μια over the top βραδινή έξοδο! Αλλά και στο γραφείο ένα skinny τζιν μπορεί να κάνει θαύματα στη σιλουέτα σου συνδυασμένο με ένα απλό πουλόβερ ή ένα πουκάμισο.
10. Everyday Bag
Ξέχνα τη logomania (εάν ακόμα δεν την έχεις βαρεθεί) και βρες την τσάντα που ταιριάζει με το προσωπικό σου στιλ! Ένα πολύ έξυπνο τρικ για να βρεις το μέγεθος που σου χρειάζεται είναι να πάρεις μια πετσέτα κουζίνας να τοποθετήσεις μέσα ότι χρειάζεσαι καθημερινά και να σηκώσεις την τσάντα σαν ένα πουγκί.Το μέγεθος που προκύπτει είναι περίπου και το μέγεθος της τσάντας που χρειάζεσαι! Η ποιότητα είναι το άλλο ζητούμενο! Μην ξεχνάς ότι μετά από το κρεβάτι σου, η τσάντα είναι το αντικείμενο που έχεις την πιο συχνή και στενή επαφή! Αξίζει λοιπόν το σεβασμό σου και δεν σε παίρνει για επιπόλαιες επιλογές.

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου