Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Δέκα λόγοι για να μείνεις εργένης

Αν ρωτήσεις μια νέα 20άρα γυναίκα να σου πει τι πιστεύει για το γάμο, θα χρησιμοποιήσει θετική γλώσσα για να τον περιγράψει. Οι πιθανές απαντήσεις που θα πάρεις είναι λέξεις - κλειδιά τύπου: αγάπη, ασφάλεια, σύντροφο ζωής, σπίτι και παιδιά. Όμως, αν ρωτήσεις έναν 30άρη άνδρα γιατί επιλέγει να παραμείνει εργένης, σύμφωνα με την έρευνα των κοινωνιολόγων του πανεπιστημίου Rutgers θα πάρεις τους 10 top λόγους της επιλογής του:

1. Μπορούν να έχουν σεξ χωρίς να χρειάζεται να παντρευτούν πολύ πιο εύκολα απ΄ότι στο παρελθόν.
2. Μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη του να έχουν μια γυναίκα στο σπίτι τους με το να συγκατοικούν παρά να παντρευτούν.
3. Θέλουν να αποφύγουν το διαζύγιο και το οικονομικό του ρίσκο.
4. Θέλουν να περιμένουν να μεγαλώσουν μέχρι να είναι έτοιμοι να κάνουν παιδιά.
5. Φοβούνται ότι ο γάμος απαιτεί τόσες πολλές αλλαγές και συμβιβασμούς.
6. Περιμένουν τον τέλειο σύντροφο ζωής που προφανώς ακόμα δεν φάνηκε!
7. Αντιμετωπίζουν πολύ λιγότερες κοινωνικές πιέσεις για γάμο.
8. Είναι επιφυλακτικοί στο να παντρευτούν μια γυναίκα που έχει ήδη παιδί.
9. Θέλουν να αποκτήσουν ένα δικό τους σπίτι πριν αποκτήσουν μια σύζυγο.
10. Θέλουν να απολαύσουν την εργένικη ζωή όσο περισσότερο μπορούν.


Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Rutgers σχολιάζουν ότι:
*Οι νεαροί άνδρες αισθάνονται ανασφάλεια. Τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης χαρακτηρίζονται από ανασφάλεια σχετικά με την εργασία και την καριέρα τους. Οι περισσότεροι από τους μισούς ανέφεραν ότι τα τελευταία 5 χρόνια άλλαξαν πολλές δουλειές, συγκατοίκους, σπίτια και φίλους.

*Σύμφωνα με τις ανδρικές αντιλήψεις, υπάρχουν δύο είδη γυναικών:
α) ο τύπος γυναίκας για γάμο και
β) ο τύπος γυναίκας που βγάζεις σε ένα μπαρ.

Οι άνδρες λένε ότι συναντούν τις γυναίκες με διάφορους τρόπους: μέσω φίλων, σε κλαμπς και μπαράκια, στη δουλειά, στο γυμναστήριο, στο μανάβικο. Ο χρόνος και ο χώρος που γνωρίζουν κάποια επηρεάζει τις προσδοκίες τους από μια σχέση μαζί της. Αυτές που γνωρίζουν σε μπαράκια ή σε κλαμπς είναι υποψήφιες για περιστασιακές σεξουαλικές επαφές και δεν αποτελούν "παντρεύσιμο υλικό".

*Οι άντρες θέλουν ανεξάρτητες γυναίκες. Προσδοκούν από την γυναίκα με την οποία έχουν σχέση να είναι οικονομικά ανεξάρτητη και ικανή να φροντίζει ένα σπίτι. Ταυτόχρονα δεν τους αρέσει η γυναικεία "τσιγγουνιά" ούτε και οι γυναίκες που μιλούν πολύ για παιδιά γιατί φοβούνται ότι θα τους τυλίξουν σε μια "πατρική" ζωή.

*Σεξ για πλάκα: Οι μισοί από τους ανύπαντρους άνδρες ηλικίας 20-29 ετών συμφωνούν ότι θα έκαναν σεξ με κάποια ακόμα και όταν δεν τους ενδιαφέρει καθόλου να προχωρήσουν σε σχέση μαζί της.

*Συγκατοίκηση: Η συγκατοίκηση είναι αποδεκτή και την προσδοκούν. Οι άνδρες θα παντρευόταν κάποια με την οποία πρώτα θα είχαν συγκατοικήσει (θα ήταν δοκιμασμένη).

Φαίνεται λοιπόν ότι οι άνδρες αντιμετωπίζουν το γάμο σαν το τελευταίο σκαλοπάτι μια μακράς διαδικασίας προσωπικής ωρίμανσης.
Άλλωστε...ποιος θέλει να μεγαλώσει;

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου