Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Αν την "πέσει" θα τον πουν πέφτουλα. Αν όχι θα τον πουν κότα.

Οι άνδρες είναι μυστήρια τρένα... Όσο περνάει ο καιρός αντιλαμβανόμαστε πως όλη η κουβέντα γύρω από τον άνδρα κυνηγό είναι ένας τεράστιος μύθος. Βλέπουμε παντού γύρω μας "μπουνταλάδες" που για να κάνουν "επίθεση" στο γυναικείο φύλλο θα πρέπει εκείνο να πέσει από μόνο του και να κάνει το λαβωμένο.
Παίξτε όμως κι εσείς λίγο θέατρο... ίσως να το έχει ανάγκη. Για να πάρει θάρρος!

Εκείνο που αδυνατούμε να εξηγήσουμε στις συμπεριφορές μας είναι αυτή η εμμονή στην άρνηση. Στη "φιγούρα" και σε εκείνο το αδιόρατο τουπέ που τους κόβει τα γόνατα. Από τη μια λοιπόν γκρινιάζουμε μέρα-νύχτα πως οι άνδρες είναι "κότες" και δεν τολμούν να μας πλησιάσουν και από την άλλη όποιος κακομοίρης το πάρει απόφαση να μας προσεγγίσει βρίσκει μια γυναίκα σε πλήρη ετοιμότητα να τον απορρίψει, να τον αγνοήσει, ακόμη και να τον προσβάλει. Κι όχι τίποτα άλλο... αν απαντήσεις ειλικρινά στον εαυτό σου, θα δεις πως κάποιες φορές η άρνησή μας βγαίνει από κεκτημένη ταχύτητα. Γιατί ο άνδρας που σε πλησιάζει μπορεί και να σου αρέσει...

Ο ΑΝΔΡΑΣ ΚΥΝΗΓΟΣ
Σκέψου το πιο καλά και θα δεις πως ακόμη και ο κυνηγός δεν παίζει επί ίσοις όροις. Αν του πάρεις τα φυσίγγια, το κυνηγόσκυλο και τις παγίδες είναι γυμνός. Δεν μπορεί να πιάσει ούτε τσίχλα (το πτηνό!). Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως τώρα που το παιχνίδι παίζεται στα ίσια, μην περιμένεις να τα κάνουν όλα αυτοί. Ναι, αυτό εννοούσαμε από την αρχή. Γιατί έχεις την απαίτηση από έναν άνδρα να είναι μαχητικός και ταυτόχρονα τρυφερός, διεκδικητικός και συνάμα διακριτικός. Κι εσύ; Εσύ τι ρόλο ακριβώς θα παίξεις;

Στέκεται απέναντί σου... τον κοιτάς, σε κοιτά και μετά σιωπή! Ως άνδρας που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες θα μπορούσε:

1. Να σε πλησιάσει και να σου συστηθεί. Φυσικά παίζει ρόλο και ο τρόπος που θα το κάνει. Αλλά κινδυνεύει να του φορέσεις την ταμπέλα του "πέφτουλα" και να μείνει με το ποτό στο χέρι.

2. Να σου στείλει ένα ποτό! Εκεί είναι που θα χάσει το παιχνίδι. Εκτός από λυσσασμένο θα τον θεωρήσεις και αλκοολικό.

3. Να συνεχίσει να σε κοιτά από μακριά, που τον κοιτάς και σχολιάζεις με τις φίλες σου την κατάκτησή σου. Και το θέμα θα κλείσει εκεί... κι εσύ θα γυρίσεις σπίτι νευριασμένη που σου έτυχε κάποιος άτολμος κι αυτός απογοητευμένος που για μια ακόμη φορά ένιωσε εγκλωβισμένος στις multiple choice εκδοχές μου.

Και τους βασανίζει ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ! Το αστείο είναι ότι βασανίζει κι εμάς. Τότε...ΓΙΑΤΙ δεν καθόμαστε κάτω να δούμε που βρίσκεται το πρόβλημα και να το λύσουμε;

ΕΧΕΙ ΟΝΤΩΣ ΧΑΘΕΙ ΤΟ FLIRT;
Αναρωτιόμαστε λοιπόν αν πραγματικά έχει εκλείψει το flirt, το παιχνίδι εκείνο στο οποίο οι δύο πλευρές νιώθουν να παίζουν με τη φωτιά. Αν το χειριστούν καλά, τότε ανάβει η "εστία" μια σχέσης! Αν πάλι όχι, ένας από τους δύο αρπάζει φωτιά και περιμένει να επωλουθούν οι πληγές του και ο άλλος... ο άλλος πέρα βρέχει!

Αν το εξετάσουμε πιο προσεκτικά, είναι αδύνατο να εκλείψει το flirt. Διότι, όπως ξέρουμε καλά, η φωτιά ανάβει εκεί που δεν την περιμένεις. Ίσως εκείνο που έχει αλλάξει είναι ότι εκατέρωθεν έχουμε φορέσει αντιπυρικές στολές και πάμε στα σίγουρα. Έτσι όμως δεν προχωρά το πράγμα. Νομίζεις είναι τυχαίο που έχουν αναβιώσει τα συνοικέσια; Όχι, δεν είναι πια με την μορφή γραφείου αλά Λάμπρος Κωνσταντάρας. Τα σύγχρονα συνοικέσια γίνονται από φίλους φίλων, γνωστούς γνωστών, οι οποίοι θα σου δώσουν τις πρώτες πληροφορίες... και θα μειώσουν το ρίσκο στο ελάχιστο. Νερόβραστο flirt, με λίγα λόγια.

ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΝΙΒΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ
Μήπως λοιπόν να αφήσουμε τις ταμπέλες και να επικεντρωθούμε στην ουσία. Τι νόημα έχει να λες πως είσαι παραδοσιακή και περιμένεις από τον άνδρα να κάνει την πρώτη κίνηση, όταν έχεις μπροστά σου τον Μr Right; Δώσε του να καταλάβει τι συμβαίνει. It takes two to tango...

Και κάτι ακόμα... Αν βρει το θάρρος, αν τολμήσει, αν μπορέσει να σε πλησιάσει μην τον πάρεις από τα μούτρα κι ας μην σου αρέσει. Να είσαι ευγενική και όχι ευνουχιστική... γιατί τελικά μπορεί να είσαι η αιτία που κάποια δεν θα βρει τον πρίγκιπά της επειδή ποτέ δεν τόλμησε να πάει να της μιλήσει. Γιατί δεν τόλμησε να πάει να σου μιλήσει..."Έβαλα μυαλό!"

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου